Fantastiske Iguazu

Endelig kom dagen jeg skulle få se Iguazu, klodens bredeste fossefall. Det består av 275 mindre fosser og strekker seg over 3 kilometer. Ganske så imponerende.

Inni nasjonalparken, mens vi ventet på å få ta et lite tog videre inn mot fossen, kom det en hel flokk med nesebjørner på røvertokt. Der det er mange turister er det masse mat hadde de skjønt.

De rasket med seg det de fikk tak i fra bordene, mens folk satt og spiste. Kjente de lukt fra en sekk så prøvde de å få opp glidelåser. Skikkelige frekkaser. Men utrolig søte da.

Vi hadde to dager hvor vi fikk besøke Iguazu. Første dagen var fra den argentinske siden. Da så vi fossene ovenfra. Det var laget flere kilometer med gangbroer av jern over elver og fosser. Det var veldig flott å gå her og høre buldringen fra de mektige fossene. Bildet i midten over er av det største fallet som blir kalt Garganta del Diablo – “Djevelens Gap”. Den velter ut i fra Paranaplatået og nesten hundre meter ned i dypet.

Etter utflukten var det tilbake til hotellet som lå i Brasil. Nå hadde jeg vært tre ganger inn og ut av Argentina. Passet mitt ble jo nesten brukt opp på denne turen.

 

Neste dag gikk vi inn i parken på brasiliansk side. Nå fikk vi mer oversikt over hele hesteskoformen, siden vi gikk litt ved siden av fossen. Her måtte jeg ha regnponcho på meg for det sprutet ganske mye fra fossene når vi gikk utover på broene.  Området er så stort at det er umulig å få alt med på et bilde. Da må man ihvertfall ta det fra luften. Om mulig så var turen denne dagen vakrere enn dagen før. Det var en helt fantastisk opplevelse. Jeg har vært med Niagarafossen før. Den er ingenting å regne i forhold til dette.

Noen i gruppen tok båt ut på elven. Det droppet jeg. Synes 80 dollar var dyrt for en kort båttur hvor man bare blir klissvåt. De som tok den synes nå det var kjempegøy da.

Her er enda noen rare dyr i parken. Noen gnagere av et slag.

Etter noen timer med fossene skulle vi til flyplassen og fly til Rio de Janeiro. Byen var akkurat så herlig og fargerik som jeg hadde innbilt meg. Det får jeg skrive om en annen dag.

 

Plutselig i Paraguay

Grytidlig reiste vi fra Buenos Aires. Flyet gikk klokken 6.30 og vi måtte være på flyplassen to timer før det. Vi fløy lenger nord i landet til en by som heter Posadas. Der kom det en buss og hentet oss, kjørte oss til en togstasjon nær grensen til Paraguay og slapp oss av der. Da ble det passkontroll med stempel ut av Argentina og inn til Paraguay. Så måtte vi ta tog over elven Parana som skiller de to landene. Toget tok 10 minutter. Det kom enda en buss og plukket oss opp og kjørte oss til en by som heter Encarnacion, der vi fikk sjekket inn på hotellet.

Dette var på selveste Valentinsdagen og da vi kom inn i resepsjonen på hotellet var det rigget til en TV innspilling. Noen danser samba og det var en som sang en kjærlighetssang. Jeg prøvde å gå i lang bue rundt kameraene. Men hvem vet, kanskje jeg har kommet på TV i Paraguay.

Etter å ha skiftet klær på hotellet bar det ut i bussen igjen. Vi skulle besøke en te-plantasje, eller Mate som de kaller teen sin. Det er bare her og i Brasil de har mate-produksjon og de eksporterer store mengder ut til resten av verden.

Jeg har besøkt endel kaffe-, te- og andre plantasjer på rundturene mine. Ikke det jeg synes er mest spennende lenger.

Etter mate opplæringen kjørte vi til den jesuittiske misjonsbyen Trinidad. En av de 30 byene som ble etablert av jesuittene på 16- og 1700 tallet, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Det regnet så voldsomt når vi var der at vi fikk ikke gått så mye rundt. Vi løp i ly under et tak i en av ruinene.

Guiden vår fra Paraguay pratet i vei om Trinidad. Han fortalte at byen ble bygget på begynnelsen av 1700 av jesuittene som kom for å hjelpe de innfødte mot de spanjolske og portugisiske slavehandlere som kom fra Brasil. Han fremla det som om byen var et harmonisk og godt sted å bo. Jesuittene respekterte de innfødte og de jobbet side om side. Han pratet og pratet og pratet…. Og noen stilte spørsmål… Og han pratet og pratet videre. Han forsto at han burde stoppe å prate når gruppen begynte å oppløse seg og gå tilbake til bussen. Historien var spennende, men han var så detaljert på årstall og navn man aldri har hørt om. Da blir det litt tungt fordøyelig etterhvert. I hvertfall for meg… 

Neste dag ble det mange timer i buss mot grensen til Brasil. Levestandarden i Paraguay er veldig enkel. Det er høy arbeidsledighet. Får du en jobb er det ofte svarte jobber uten kontrakter. En vanlig lønn ligger på 3- 4000 i måneden.

Guiden påstår at det er lite narkotikabruk her. Det blir stransportert mye stoff fra Bolivia til Argentina, men at lite blir værende i Paraguay. Vet ikke helt om jeg tror på det.

Siste stopp før Brasil ble Itaipu-demningen som ligger på elven Parana. Vi får omvisning på vannkraftverket som blir drevet av både Paraguay og Brasil. Her blir så mye som 75% av strømmen til Paraguay og 17% av strømmen til Brasil produsert.

Kan ikke si at Paraguay er det mest spennende landet jeg har besøkt, men jeg har nå ihvertfall vært her da.

Etter dette kjører vi over grensen til Brasil. Vi får nye stempler i passene. Neste dag blir det besøk ved den mektige Iguazu-fossen. Et av høydepunktene på turen.

 

 

10 fakta om Paraguay

1. Hovedstaden i Paraguay heter Asunción

2. De offesielle språkene er spansk og guarani

3. Styreform; republikk

4. Høyeste fjellet heter San Rafael og er 850 MOH

5. Det er en innlandstat og har grenser til Argentina, Brasil og Bolivia

6. Det var det første landet i Sør-Amerika som krevde frigjøring fra det spanske imperiet. Ble uavhengig i 1811

7. Det bor rundt 6,5 millioner mennesker i Paraguay

8. De hadde sitt første frie og demokratiske valg i 1993

9. De fleste er katolikker her

10. Landets motto er; Paz y justicia (spansk for Fred og rettferdighet)

Jeg besøkte landet i februar 2019. Det var det 4. landet jeg besøkte i Sør-Amerika

Gatelangs i Buenos Aires

Siste dagen i Buenos Aires skulle jeg ta det med ro. Bare rusle rundt og nyte dagen. Det var litt overskyet tidlig på dagen, men skyene forsvant og det ble nærmere 30 grader utover dagen.

Jeg gikk forbi kanalen på vei ned mot havnene. Her, som i mange andre byer i verden, har de gjort om de gamle skipsverftene til butikker og restauranter. Et flott område å sitte å spise på kveldene.

Maiplassen, Plaza de Mayo, er en stor åpen plass midt i sentrum. Det er en plass for både festlige markeringer men også for mye sorg og demonstrasjoner.

Etter at Argentina ble selvstendig fra spanjolene i 1816, har de hatt et par gode presidenter som vi gjøre bra ting for landet og folket. Men dessverre også noen grusomme diktatorer. Jeg hadde så vidt hørt om Plaza de Mayo pga mødrene som hadde ukentlige demonstrasjoner der fra 1977. Mødre og bestemødre sørget over sønner og døtre som forsvant under militær-diktaturet i 1976-1982. Det var mellom 10 000 og 30 000 unge mennesker som forsvant. Mødrene krever å få vite sannheten om hva som hendte den gangen. Veldig mange av de ble drept, men alle er ikke funnet ennå.

Landet har en spennende historie, både før og etter koloniseringen. Masse jeg har lyst å lære mer om.

Bildet er av Presidentpalasset Casa Rosada som står på Maiplassen.

Jeg trakket videre forbi havnen og jernbanen. Måtte ta en lengre pause i en park med dette flotte klokketårnet. Det begynte å bli veldig varmt. Heldigvis går det folk rundt på gaten å selger vann fra kjølebager, så jeg slapp å lete etter butikker.

Endelig kom jeg til den parken jeg hadde blinket meg ut på kartet. Den argentinske kunstneren Eduardo Catalano har laget en vakker blomst av stål og aluminium. Om morgenen klokken 8.00 åpner den seg og den lukker seg ved solnedgang. Ganske stilig.

Jeg tråklet meg tilbake til hotellet på ettermiddagen. Jeg som skulle ta det helt med ro denne dagen hadde nå gått nesten 25 000 skritt. Etter klokken 18, når folk er ferdig på jobb kryr det av mennesker i gatene. Som i mange andre varme land, går de ikke hjem fra jobb og setter seg foran TV. Men går i parkene eller kafeer å møter venner og familie. Alle steder i gatene hører jeg noen som roper cambio… cambio…cambio… De veksler dollar eller euro til argentinske peso. Sjansen for å få en veldig dårlig kurs og kanskje falske penger tilbake er stor, så jeg holder meg unna pengevekslerne på gaten.

Endelig framme på hotellet var det bare å pakke kofferten og komme seg i seg. Vi skulle til flyplassen 04.30 morgenen etter for å fly til Paraguay. Land nummer 3 på turen 😉

En snartur over til Uruguay

Når jeg først var så nærme å komme meg til ett til land kunne jeg ikke la muligheten gå fra meg. Det jeg trodde var en bukt som skilte Argentina og Uruguay viste seg å være verdens bredeste elv, Rio de la Plata. På denne siden av verden skal jo alt være verdens største, lengste eller høyeste selvfølgelig.

Jeg hadde nevnt for en av damene i gruppen at jeg ville ta fergen over til Uruguay. Det hadde hun nevnt til flere, så vi ble 5 stykker som reise over. Kjekt med selskap også innimellom. Og det viste seg at hun ene som var med bor i samme borettslag som meg hjemme i Bergen. Utrolig hvor liten verden er. Vi ble gode venner på turen og hadde det veldig kjekt sammen.

Det var enkelt å få tak i billetter. Båten skulle gå klokken 12.15. Vi gikk ned til Puerto Madero mye tidligere enn vi trengte for å sikre oss billetter. I passkontrollen stemplet vi ut av Argentina i en luke, gikk til neste luke og stemplet inn i Uruguay. Enkelt og greit. Så slapp vi passkontroll på andre siden.

Katamaranen som tok oss over den brune elven tok over en time. Jeg fant ikke ut hvor bred den var, men når jeg ser på kart tipper jeg nesten 10 mil. Kan være jeg bommer litt her. Så ikke bruk bloggen min til oppslagverk 😀

Målet for turen var et portugisisk fort fra 1680, Colonia del Sacramento. Her går vi ned til den stor åpne plassen som er i alle spanske og portogisiske byer, Plaza Mayor. Det var en nydelig liten by. mange av de små fargerike husene var nå i bruk som restauranter eller hoteller. De brosteinlagte gatene var så humpete og ujevne at jeg synes synd på de som måtte kjører biler her. Verre enn i Bergen.

Fyrtårnet fra 1857 støtter opp ruinene av et gammelt kloster som ble bygget i 1700etellerannet.

Utrolig sjarmerende sted. På bildet i midten ser dere den brune elven Plata.

En klovn skal på jobb.

Vi fikk tid til å rusle rundt en times tid før vi satte oss ned på en koselig fortausrestaurant og spiste litt lunsj. Båten skulle gå klokken 17.00 tilbake og vi måtte være der en time før pga innsjekking og passkontroll. 2 1/2 time her var alt for lite. Hadde vi klart å organisere oss litt bedre kunne vi tatt en båt som gikk klokken 8 om morgenen. Jaja, vi fikk nå vært i Uruguay i hvert fall.

Tilbake i Argentina spiste jeg og en annen dame middag i havnen før vi trakket gjennom byen og nesten gikk oss vill på vei til hotellet. Alle var vi enige om at det hadde vært en flott tur. Neste dag var siste dagen i Buenos Aires og Argentina. Det får jeg skrive litt om i morgen 🙂

 

Den japanske hagen i Buenos Aires

Da har jeg altså kommet hjem igjen fra Sør-Amerika og har funnet litt ut av den nye bloggsiden min. Det er ikke mye farger her ennå, men håper jeg finner litt ut av det også etter hvert. Med hjelp fra min svigersønn som kan sånne nettsidegreier.

Jeg har hatt en helt fantastisk tur til Sør-Amerikas hjerte. Det har blitt fire land på 12 dager. Argentina, Uruguay, Paraguay og Brasil. Jeg har sett og opplevd så mye at jeg er bare nødt til å begynne fra begynnelsen og heller lage litt flere korte innlegg. Jeg klarte å få postet et par innlegg fra Buenos Aires de første dagene jeg var her nede, så det er bare å scrolle nedover på siden her.

I Buenos Aires ruslet jeg for det meste rundt helt alene. Resten av gruppen hadde fellesturer på forskjellige steder utenfor byen. Den ene dagen da jeg tok sightseeing-bussen rundt i byen hoppet jeg av ved Den Japanske hagen. Eller det vil si, i nærheten av hagen. Jeg måtte gå nesten 15 min før jeg kom til inngangen. Buenos Aires er en enormt stor by. 203 km2, så det er lange avstander hvis man skal gå litt rundt her.

Hagen var i hvert fall en herlig stille park man kunne roe litt ned i en ellers veldig travel og støyende by. Det er en av de største japanske hagene i verden…Utenfor Japan selvfølgelig.

Her var det små innsjøer med karper og vannliljer, broer, nydelige planter og bonsaitrær. Fint sted å praktisere litt mindfulness.

Morsomt med de sikksakk-broene. Da jeg var i Kina lærte jeg at de ofte lagde den type broer eller stier  inn til hellige plasser og templer fordi de døde ikke skulle klare å komme seg inn. Spøkelser kan jo bare gå rett frem og ville derfor gått rett i vannet. Det er jo noe alle vet 😀

Synes det var så stilig med den nydelige utsikten over hagen og skyskraperne i bakgrunnen. Litt av en kontrast. Denne dagen var temperaturer sunket ned til 23 grader og det begynte å regne på kvelden. Det var egentlig deilig å gå rundt i T-skjorte her da. Dagen før hadde gradestokken vist 35 grader og da var det ikke så deilig å trakke rundt.

Etter en times tid på bussen i rushtrafikken tilbake til sentrum fant jeg meg et sted å spise middag. Det er veldig få som snakker engelsk her i Argentina. Her går det i spansk hele tiden. Jeg forstår litt av hva som blir sagt og gjetter meg til litt og håper at jeg sier Si og No på de rette stedene. Selv om jeg tror jeg er tydelig på at jeg ikke snakker spansk så prater de i vei til meg likevel. Jaja, jeg klarer nå å bestille både mat og drikke og kommer meg rundt der jeg ønsker. Målet mitt er at jeg skal klare å føre en samtale på spansk en gang. Det er bare å pugge videre.

Det ble en tidlig kveld på hotellet denne kvelden også siden det begynte å regne. Dagen etter tok jeg fergen over til Uruguay. Det får jeg skrive om i morgen 🙂

 

 

Linse og grønnsakssuppe

Veldig ofte når jeg er ute å reiser lengter jeg etter min egen hjemmelagete mat. I går kveld kom jeg hjem fra Brasil og hadde spist masse kjøtt og fritert mat. Så i dag måtte jeg lage noe sunt og lett til middag.

Da ble det denne deilige og fyldige suppen som inneholder;

1 løk

1 kinesisk hvitløk

Rapsolje

1 liter vann

2 buljongterninger (kylling eller grønnsak)

1 chili

3-4 cm ingefær

2-3 dl tørre linser

1/2 kopp med frosne erter

1 stor gulrot

1 stor søtpotet

Ca. 200 g sellerirot

1 liten purre

Hakk løk og hvitløk og surr det i olje i en stor gryte til løken er blitt litt blank. Tilsett 1 liter vann og buljongterninger. Ha i linsene for de trenger å koke litt lenger enn grønnsakene. Hakk ingefær og chili smått. Skjær de andre grønnsakene i terninger og ha i til slutt. La det småkoke i minst 30 min.

Jeg strør oppå en teskje med sesamfrø og litt frisk kruspersille og timian. Nå har jeg lunsj og middag et par dager 🙂

 

 

 

Fremdeles i Sør-Amerikas hjerte

Det ser ut som det ikke blir så mye blogging mens jeg er på rundreise i Sør-Amerika. Blogg.no har skiftet plattform og jeg er en av de som får videreført bloggen min, men jeg klarer ikke helt å finne ut hvordan den fungerer på mobilen min. Jeg klarer heller ikke logge inn på appen eller laste ned bilder. En reiseblogg uten bilder blir jo ganske kjedelig. Jeg blir nødt til å sette meg inn i den nye bloggsiden fra pcen min når jeg kommer hjem igjen 22.feb. I mellomtiden kan dere se bilder på Instagram; limi70 hvis dere har det. Så lover jeg å komme tilbake her med en gang jeg finner ut av systemet. Det var dumt at jeg ble flyttet akkurat nå da.

Men jeg kan jo gi en kort oppdatering. Akkurat nå slapper jeg av i Buenos Aires, Argentina. Jeg landet her på søndag morgen sammen med gruppen jeg reiser med. Vi er totalt 20 personer som er på denne rundturen i Sør-Amerikas hjerte. Jeg kjente ingen av de fra før, men har allerede nå blitt ganske godt kjent med et par av damene i gruppen. Jeg er yngstemann denne gangen, selv om jeg nærmer med 50.

Søndag ble det byrundtur med en skikkelig svær lunsj til slutt. Akkurat den dagen fikk jeg med på bloggen før det gikk i stå.

Mandag valgte jeg å være alene i Buenos Aires. Jeg tok en turistbuss rundt i byen som jeg kunne hoppe av og på hvor jeg ønsket. Jeg vandret rundt i en fargerik bydel som het La Boca og i en nydelig japansk hage.

Tirsdag bestemte jeg meg for å ta fergen over til Uruguay. Det var fire andre i gruppen som synes det hørtes spennende ut så de hang seg på. Det er mange som samler på stempel i passene sine som reiser på disse turene. Fergen tok litt over en time over verdens bredeste elv, Rio de la Plata. Vi kom til en nydelig liten by som het Colonia del Sacramento. Gamlebyen var en portugisisk by med brostein og steinhus fra 1620 som står på UNESCOs verdensarvliste. Jeg vil selvfølgelig skrive litt mer om stedene og poste bilder senere. Vi var ihvertfall kjempefornøyd med dagen alle vi som reiste. Et nytt land å krysse av.

Nå er det onsdag. Tenkte å bare rusle rundt i Buenos Aires i dag. Ta det helt med ro og sitte i en park og nyte varmen og livet.

I morgen  (torsdag) skal vi grytidlig opp for å reise videre til Paraguay. Vi må dra til flyplassen 04.30. Blir spennende å se hvordan det er i Paraguay.

Etter to dager der drar vi videre til Brasil. Først skal vi se Iguazu fossen, før vi flyr til Rio de Janiero. Det er ennå masse å glede seg til på denne turen. Fire nye land på to uker er kjempegøy altså.

La Boca, en bydel i Buenos Aires

La Boca er den fattigste bydelen i Buenos Aires, som nå har fått en av de største turistattraksjonene i byen; El Caminito.

El Caminito er en buet brosteins-gate som er berømt for sine fargerike hus. Italienske immigranter slo seg ned her i 1880-årene. De bygget hus av det de fant av materialer og malte de med malingsrester. Derfor ble de veldig kreativt i både form og farge.

 

Nå er det hjem for kunstnere og andre frie sjeler som ønsker å bevare kulturen her i La Boca.

Gaten var full av restauranter og små butikker. På de små uterestaurantene er det par som danser tango. En hyggelig atmosfære. Det var her i denne bydelen tangoen startet, lenge før det var akseptert i de finere sosiale lag.

Område stenger for turister klokken 17.00 på grunn av sikkerheten, fikk jeg høre. Sikkert ikke så hyggelig atmosfære her på kveldene da kanskje. Det sto en del politi ved inngangen til gaten, så det er vel et sted man skal passe på verdisakene sine.

Vi er blitt advart om å ha på oss smykker og dyre klokker her. Det er mye lommetyver i denne byen også.

I hele Buenos Aires område er det nesten 13 millioner (3 mill i bykjernen ) og ca 4 millioner regner de med lever under fattigdomsgrensen. Sier seg selv at det følger endel kriminalitet med da.

 

Fotball er en stor greie også i Argentina. Og det har visst kommet noen store fotballstjerner herfra. Her er sikkert en av de som har blitt foreviget på en balkong i El Caminito.

Her klatret jeg opp en trapp for å få litt utsikt. Så ikke mye annet enn noen blikktak.

Bakgårdene var det verdt å ta en titt inn i. Selv om det er smått får de alltid plass til noen butikker og kafeer. Og litt kreativ dekorasjoner 😊

Dyktig til å male var de også her og det er mye humor. Tror jeg kunne gått i denne lille gaten i timevis uten å bli lei.

Grillene er alltid varm og stappfull av forskjellig kjøtt. Det luktet grilling av klærne mine når jeg kom tilbake på hotellrommet mitt.

Jeg har vært mange andre steder også rundt i byen i dag. Helt alene 😉 Men det vil jeg skrive mer om en annen dag. Nå er det tid for litt mat før jeg skal legge meg igjen.

I morgen håper jeg å få billetter til fergen over til Uruguay. Mye spennende å oppleve i denne verdensdelen.

 

Endelig fremme i Buenos Aires

Det ble en lang og nesten søvnløs natt på flyet. Vi landet her i Buenos Aires klokken 7.00 lokal tid. Da var der mer enn 24 timer siden jeg reiste hjemmefra. Du kan jo bare tenke deg hvor ør jeg var i hodet da.

Etter en time med surr på flyplassen, noen fikk ikke kofferten sin og noen skulle ta ut penger eller veksle penger eller finne toalett eller kjøpe vann….. Vi er 21 stykker som skal være sammen disse to ukene. Jeg får testet ut tålmodigheten min når jeg reiser i grupper. Særlig når jeg ikke har sovet noe.

Vi kom oss nå ut i solen til slutt. Det var et sjokk å kjenne varmen. Det steg opp til 35 grader midt på dagen. Hadde ikke innbilt meg at det skulle bli så varmt.

Vi hadde med oss lokal guide i tillegg til hun norske fra Albatros som viste oss rundt i sentrum på formiddagen.Må innrømme at jeg var litt for trett og varm til å konsentrere meg om hva de snakket om.

Dette monumentet er ihvertfall selve symbolet på Buenos Aires. Det står midt i hovedgaten Avenu 9 de Julio som er en bred gate med opptil 12 kjørefelt.

Byen er preget av europeisk arkitektur. Ikke så rart siden spanjolene har vært i dette landet også. Argentina var en spansk koloni fra 1516 til 1816.

La Catedral Metropolitana. “Hovedkirken” for katolikkene her. Stilig at det ser ut som et gresk tempel utenpå. Men når jeg gikk inn var der veldig katolsk med alle maleriene, gull-lysestaker og kors alle veier. Akkurat som en katolsk katedral ser ut.

I helgene er det gate-marked i byen. Her blir det solgt kunst og håndarbeid. Det var sikkert flere kilometer med boder. Jeg begynte i en ende, men måtte snu før jeg kom gjennom hele. Vi hadde bare fått en time til å gå på egenhånd før vi skulle møte gruppen igjen. Det var spesielt mye flotte smykker og malerier her på markedet. Hadde jeg hatt bedre tid så hadde jeg nok handlet med meg noe.

Når jeg traff igjen gruppen var det tid for lunsj. Endelig. Jeg var ihjelsulten etter en veldig lett flyfrokost 6 timer tidligere. Det var en typisk argentinsk restaurant vi skulle på. La Estancia heter stedet og kan virkelig anbefales.

Her er biffene våre ferdig grillet. Jeg tror jeg fikk nesten 1/2 kilo kjøtt på fatet. I tillegg hadde vi fått enpanadas, grillet ost, pølse og salat til forrett. Biffen ble servert med stekte poteter. Jeg lot potetene ligge og konsentrerte meg om biffen. Jeg hadde ikke mulighet til å spise opp. Men nydelig mat det var det ihvertfall.

Så nå var vi alle stappmett, svimmel av mangel på søvn og våt av svette. Endelig skulle vi få sjekke inn på hotellet vårt. Hotellet ligger i en gate hvor det er mange teater og scener og heter derfor Broadway hotel.

Jeg sov i nesten to timer før jeg tok meg en dusj og gikk ut igjen en liten tur. Det ble bare en kjapp tur for å kjøpe litt drikke og mat jeg kan ha på rommet. Hvis jeg blir sulten igjen noen gang etter den lunsjen….

Første dagen etter en lang flytur går jeg ofte bare rundt som en zombi. Klokken er 20.45 her, men kroppen min er innstilt på norsk tid der klokken er 00.45 nå. Altså leggetid for lengst. Jeg går å legger meg nå og regner med jeg er uthvilt og har masse energi til å utforske denne spennende byen i morgen 🙂

#reise #ferie #buenosaires #argentina #søramerika #gruppereise #albatrostravel #rundreise #hovedstad

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top