Ny uke på jobb

Nå er det tilbake til jobb igjen. Siden det er to uker siden jeg nå har vært i Bergen tenkte jeg at jeg skulle gå til jobb i dag. Tok yndlingsruten min. Bergen er en vakker by når solen skinner.

Nedover Knausesmauet fra Støletorget

Forbi den vakre #Mariakirken som snart er ferdig restaurert etter et par års arbeid

Langs #Bryggen Verdens vakreste 🙂

Over #fisketorget hvor de holder på å gjøre seg klar for dagen

#galleriet. Litt komisk å se denne plakaten når jeg akkurat har kommet fra New York. De her vet virkelig ikke hva en storby er 😀

Over #torgalmenningen mot Johanneskirken

Opp på høyden forbi #Johanneskirken

Over #Puddefjordsbroen. #Møllenpris og #Ulriken i bakgrunnen. Solen kommer frem og det er ca 13 grader. Herlig. Måtte bare vise at det ikke alltid regner i #Bergen

Mot #Laksevåg. Der oppi et av husene skal jeg. Der bor og jobber jeg en uke av gangen og har fri de to neste. Jobber #medleverturnus. Trives veldig godt med det og har mulighet til å #reise mye når jeg er på fri 🙂 Tar meg ca 30 min å gå til jobb. I dag nøt jeg det virkelig siden jeg har vært borte en fra byn en stund.
#hometown #reiser #mondaymorning

Høydepunkter og masse bilder fra New York

Da var vi altså hjemme igjen etter 12 dager i New York. Masse gode minner å se tilbake på. Og jeg er så glad for å få reise på tur igjen med mine søsken, det har vi ikke gjordt siden vi var liten. Har lagt på meg 2 kg på turen og brukt sykt mye penger. Har ikke vært en helsereise kan man si :-P. Når jeg er på sånne turer blir jeg veldig motivert til å trene og spise sundt når jeg kommer hjem. Så nå  er det hardtrening og sparing frem til neste tur.

Båttur på Hudson river. Skyline av Manhatten. Var ganske disig pga varmen, så blir ikke veldig bra bilder.

Beste Mojitosen ever fant vi på en thai-resturant i 9.evn. Mojitos med skogsbær. Nammenam

Hop on hop off buss på TimeSquare. Må ikke stå i bussen, da får du et lyssignal i skallen. Her er bakhodene til reisefølget mitt.

Leker litt med kamerainstillinger utenfor blokken vår. Kuuult

Her er visst det minste postkontoret i #NewYork. De kalte det The little postoffice!!!!!

Neida, jeg har ikke blitt en gammel pensjonist ennå, men synes det var kjempekoselig å mate ekornene i parken.

Ground Zero. Vi var ikke inne på område fordi vi ikke hadde id med oss den dagen.

May we never forget!

Det ble produsert nok søppel i denne byen. Sånne hauger lå det utenfor nesten alle bygningene hver dag. Hadde nok å gjøre disse søppelbilene.

En som samler flasker i BatteryPark . Dette har han gjordt før.

Båten som går fra Battery Park til Frihetsgudinnen.

Joda, de har sånne skolebusser. Det er ikke bare på film.

Det mest spennende bilde jeg fikk tatt i Bronx. Been there…….

En liten del av China town. Vi reiste med buss herfra når vi skulle til Niagara. Tidlig om morgenen. Da så vi folk som trente taichi i parkene, akkurat som i China. Morsomt. Vi kom også tilbake her neste kveld. Chinatown var et skittent stinkende sted. Egentlig ikke mye å se.

Var en dag på Guggenheim museet. Kan anbefales. Desverre ikke lov å ta noen bilder inne.

Vi hadde en kjempeartig kveld på Madam Tussauds. Her er jeg med favorittenraperen min Tupac

Han var ikke så veldig intressert i meg han der Brucen 🙁

Peace and love Dalai Lama

Vi kom oss opp i 86. etasje på Empire State Building også. Fantastisk utsikt. Har ganske mangen bilder herfra, men holder å poste et tenker jeg 🙂

Nei…Et til…. Min kjære lillebror speider etter de beste motivene.

New York New York.

På vei til Niagara stoppet vi i WatkinsGlenStatePark Fantastisk sted. Vanskelig å gjengi denne naturopplevelsen med bilder. Og hvilke bilder skal jeg egentlig poste? Har ganske mangen herfra også.

Vi ble kjørt til toppen av fjellet, så fikk vi en time på oss til å gå ned hvor bussen ville vente på oss igjen. Kunne tenkt meg noen flere timer her og heller gått oppover.

Vakkert vakkert

Mine to yngste brødre. Proff-fotogafene 🙂


Klar for båttur på Maid of Mist. Inn i Niagarafossen. Regnponsjoen hjalp bare litt….

Siste bilde jeg tok før vi forsvant inn i fossen (ikke helt inn selvfølgelig :-P) Skummelt…

Niagara Falls. Så glad jeg fikk oppleve 🙂 Nydelig vakkert. Men byen var det kjedeligste stedet jeg har vært. Utenom Fridays og Hard Rock cafe var det noen food cort der som jeg ikke ville anbefalt noen å spise. Og sinnsykt dyrt var det også. Har dere mulighet, kom dere over til den kanadiske siden. Det gikk desverre jeg glipp av.

Til og med biene i New York har fått seg høyhus. Stilig

Siste dagen, noen timer før vi skulle på flyplassen, fikk vi komt oss ut til Statue of Liberty. Se den blå himmelen, ikke en sky å se. Ble ganske så hett den dagen.

Nå har jeg ikke postet bilder fra takterassen vår, men det har jeg jo gjordt tidligere. Men det var virkelig et høydepunt på turen når vi oppdaget den. Mangen fine stunder der oppe 🙂   Og et annet høydepunkt var jo selvfølgelig Comedy Night. Hysterisk morsomt. De sensurerer seg ikke mye her de som står på scenen.

Skal spørre brødrene mine om jeg kan få noen av deres bilder. Da får dere se noen flotte stemningsbilder fra turen vår.

#reiser #newyork #USA #Amerika #ferie #storbyferie #familietur #søskenpåtur

 

 

 

 

 

 

 

Oppsummering av New York turen

 


Time Square

 

Da var vi kommet hjem etter 12 dager i New York. Vi 4 søsken og min svigerinne er like gode venner ennå, etter å ha bodd så tett i disse dagene :-). Så vi kommer nok til å planlegge flere turer sammen. Spennende å se denne store byen. Folk flest her er veldig åpen og vennlige. Ser ut som amerikanerne er vandt til litt av hvert. At New York blir kalt byen som aldri sover er helt rett. Har vært i mangen storbyer etterhvert, men utenom Manila, tror jeg dette er den mest støyende byen jeg har vært i. Du hører sirener fra ambulanser, brannbiler og politibiler hele døgnet, hvert minutt. Det var mer veiarbeid i New York city enn sikkert i hele Norge på en gang. For ikke å snakke om all tutingen fra alle bilen i rushtrafikken. Vi satt på uteresturant noen ganger og så på kaoset og lurte på hvorfor de tutet sånn. Står du fast i trafikken så gjør jo de tusen andre bilene foran deg det også. Hjelper det virkelig å tute???

Å gå nedover på Time Square var virkelig et eventyr. Så mangen rare folk samlet på et sted er virkelig fasinerende. Gatemusikere, folk kledd ut som Disney figurer, gateselgere, tiggere, turister og fastbonde. Vi traff til og med på en naken dame ganske opp i årene, kun iført cowboyhatt og en gitar. Lekkert :-D.

Vi klarte å komme gjennom listen som vi hadde laget, med unntak av tur til stranden. De første dagene brukte vi mye tid til fots og på hop on hop off buss. Da går det jo mye mer tid enn om vi hadde tatt subway rundt. De siste dagene fant vi ut at vi hadde det veldig travelt, så da ble det Subway alle steder vi skulle. Spennende det også, men man får jo ikke sett byen på samme måte. Hadde nok trengt noen uker til hvis vi skulle fått med oss alt. Men tenker at nå har jeg vært i New York og finner nok andre reisemål neste gang. Er veldig glad vi tok turen til Niagare Falls, selv om det gikk vekk 2 dager på det.

Men nå er vi altså hjemme igjen. Deilig det også. 12 dager uten et fjell i nærheten jeg kan gå på tur er mer enn nok 🙂

Hadde med meg 11 kg + 4 kg håndbagasje da jeg reiste. Kom hjem med 23,2 kg + 8,5 kg håndbagasje hjem igjen. Bare 700 gram for mye altså. Er veldig fornøyd med det. Har lært meg dette med pakking altså 😀

 

Final day in New York

Yes, vi klarte å komme oss opp tidlig. Kl 6 i morges startet dagen. Vi tok subway til Battery Park og kom oss over med første båten til The Statue of Liberty. Så nå har vi vært der også 🙂
Etterpå tok vi subway til Time Square. Måtte innom Disney en siste gang og få med meg et par dukker til til barnebarnet.
Nå er det to timer til vi forlater byen. Tenker vi nyter den siste solen og utsikten fra takterassen vår.
Selvfølgelig er det mye vi ikke har fått sett her, men 12 dager er nok på en sånn tur synes jeg.
Har gått ganske mye penger her, men har likevel ikke overvekt med meg hjem. Flink 🙂

#frihetsstatuen #Newyork #USA #Amerika #ferie #reiser #storbyferie #familietur #søskenpåtur

Siste dagen i New York

I dag var siste dagen vår her. Er litt redusert hele gjengen etter en sen natt i går. Vi besøkte Broadway Comedy Club og så stand-up show. Vi lo så vi skek. Gøyt å ha fått med seg her.

Vi har gjordt unna siste shoppingen i dag på Soho. Nå er det tid for å gå ut å spise middag. Blir indisk i kveld.
Kl 15 reiser vi herfra i morgen. Har ennå ikke komt oss ut til Frihetstatuen. Planen er å stå tidlig opp i morgen og avslutte turen vår med et besøk ut der. Får se hva vi klarer 😛

#newyork #USA #Amerika #reiser #ferie #Manhattan #storbyferie #familietur #søskenpåtur

Niagarafossen

Vi sto opp grytidlig i dag for å gå over grensen til Canada. Selvfølgelig måtte den være stengt i dag pga øvelser. Angrer sånn på at jeg ikke var med over i går kveld. Den beste utsikten til Niagarafossen er fra kanadisk side. Jaja, jeg fikk nå fossen på ganske nært hold fra nesten alle sider likevel. Vi tok båten utpå innsjøen. Maid of the Mist. Vi ble ganske våte alle sammen. Båten gikk veeeeldig nærmt fossene. Må innrømme jeg kjente på ørlite redsel der 😛 . Veldig spennende tur.

Vi reiste med buss fra Niagara by kl 12.30 og var i NY litt over kl 20 i kveld. En lang busstur. Fikk to korte pauser på veien. Kjørte forbi masse vakker natur. Kornåkre, maisåkre til og med vinplantasjer og masse løvskog. Selv om sommeren varer litt lengre her har mangen trær fått høstfarger.

På bussturen satt guiden på The Dictator. Tror ikke hun visste hvilken film det egentlig var. Det var jo folk fra Israel, Tyrkia, India, Kina, USA og andre land på bussen. Min søster og meg satt nå å lo av filmen, men var jo samtidig litt bekymret for at noen skulle bli fornærmet. Jaja, litt humor må man jo ha.

Så da var vi altså tilbake i the big apple, byen som aldri sover. Har bare 2 1/2 dager igjen her. Om å gjøre å skvise alt vi kan av de 🙂

Der nede er båten vi var i. Skummelt

Niagarafossen er egentlig tre fosser. Den nærmeste heter American Falls , så Horseshoe Falls og Bridal Vail Falls. Hmmm brudesløret har vi jo hjemme i Norge også.

#Niagarafossen #USA #newyork #Amerika #reiser #ferie #familietur #søskenpåtur

Niagarafossen, New York State

Vi kom frem kl 18.30 etter en ganske lang busstur. 10 og 1/2 time, med pauser selvfølgelig. Har lagt oss inn på Quality Hotel i Niagara by, et par minutter å gå til Canada. Vi gikk ned til fossen, tok et par bilder, og gikk for å spise på Hard Rock cafe. Var så sulten 🙂 For så å gå ned til fossen igjen. Et fantastisk syn å se lyskastere på fossen nå i mørke. Min yngste bror og søster gikk over til Canada siden nå får å få enda bedre utsikt. Det orket ikke jeg i kveld. Ganske kaldt her synes jeg, så jeg ble på hotellet og tok meg et varmt bad. Men i morgen tidlig skal jeg gå over broen til Canada og se fossen fra den siden. Og så skal vi på båttur ut på vannet rett foran fossen. Blir kjempespennende.

Ser Canada på andre siden

Amazing

Dette er bare bilder jeg tok med telefonen. Har bedre bilder på kameraet jeg skal poste etterhvert 🙂

#Niagarafossen #newyork #USA #Amerika #ferie #reiser #familietur #søskenpåtur

Watkins Glen State Park, New York State

Vi tok bussen til Niagarafossen i dag. Klarte å komme oss fra Manhattan og ned til Chinatown med subway. Veldig bra gjordt. Startet derfra klokken 8 i morges og kom frem til Niagara City kl 18.30. Da hadde vi noen lange stopp på veien. En 40 min lunsj og et stopp i WatkinsGlenStatePark. Vi ble kjørt til toppen, så det ble en 45 min tur å gå ned. En fantastisk tur nedover langs elven med små fosser, jettegryter og nydelig natur. Dette var virkelig en opplevelse som var verdt å ta med seg. Kunne ønske vi hadde mye bedre tid der.

#WatkinsGlenStatePark #newyork #ferie #roadtrip #reiser #familietur #søskenpåtur #busstur

Guggenheim Museet i New York

Har hatt en dag alene i dag. Gått fra leiligheten i 56. gate til 86. gate for å gå på Guggenheim. Ganske langt det altså. Var ganske folksomt der inne og ikke veldig mye kunst egentlig. Men det er jo bygningen som er mest unik da. I hallen ser man helt opp i spiralen. Jeg lå meg på rygg der og så opp i de forskjellige ovale nivåene mens de skiftet farge fra lysene. Fra hvitt til gul, orange, rød, rosa, lilla, grått og over til hvitt igjen. Ganske spesielt å ligge sånn å se fargene flyte over i hverandre. Så ut som nivåene og ble visket ut. Ble en 20 minutters meditasjon der. Fargene og lyset som skifter og summingen fra alle menneskene rundt. Deilig å kunne stenge ute verden på den måten.

På veien tilbake gikk jeg gjennom Central Park. Fra øst til vest langs Jacqueline Kannedy Onassis innsjøen. Vakkert.

Men nå har jeg så vondt i hælen etter trakkingen disse dagene at jeg måtte gå hjem å hvile foten. Blir visst aldri kvitt betennelsen. Kjedelig å måtte halte resten av turen.

Parken fra øst siden

Og fra vest-siden

#Guggenheim #newyork #USA #amerika #ferie #reiser #storbytur #museum #familieferie

6. dagen i New York

Nå har vi snart vært her i en uke. For meg som er vant til masse alenetid og trives godt i mitt eget selskap kan det noen ganger bli mye. Heldigvis er de jeg reiser med også selvstendige og like tilpasningsdyktige folk så vi klarer å ikke gå hverandre på nervene :-D. Når vi er inne i leiligheten sitter vi med hversin pc eller bok å slapper av. Deilig når folk ikke må prate og underholdes hele tiden :-). Kjenner at storbyjungelen ikke er noe for meg. Trenger natur rundt meg. Tenkte jeg skulle ha en alenedag i morgen. Besøke Guggenheim museet og rusle litt i Central Park. Vi har jo bare sett en brøkdel av den. Og så reiser vi til Niagare Falls på mandag. Det gleder jeg meg veldig til. Ut i frisk luft…

#Newyork #USA #Amerika #storbyferie #reiser #ferie #familietur #søskenpåtur #Manhatten

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top