Beenapp

video:img9189
Jeg elsker å se på kart. Har hengt opp et stort kart på soverommet som er det første jeg ser når jeg åpner øynene om morgenen. Og en bokhylle full av reisebøker.

Og nå har jeg funnet den kuleste appen som viser hvor stor del av verden jeg har besøkt. Hittil 53 land, som utgjør 21 % av verdens land. Som dere ser er har jeg besøkt flest land i Asia og i Europa. Neste år skal jeg begynne å farge Sør-Amerika gul også. Men først tre nye land i Europa og et i Afrika. Om to uker reiser jeg til Latvia 🙂

Men først en uke på jobb og så noen fjellturer rundt Bergen.

#reiser #planer #kart #reiselyst

 

Ny tur booket :-)

Jeg har allerede begynt å planlegge neste års turer. Det er lenge til ennå, men halve morroen er jo å glede seg til en tur.

Nå har jeg noen turer å glede meg til fremover da. Men jeg har lyst å reise nå, i dag. Denne sommeren har vært den kjipeste sommeren jeg kan huske. Tror det har vært 2 dager med skikkelig sommervarme her i Bergen, men da var jeg i Polen!

Jaja, jeg får satse på at det er litt sommer der jeg skal reise.

Om mindre enn tre uker reiser jeg alene til Riga i Latvia noen dager. I september skal min søster og jeg til Spania og Andorra. Så blir det en tur alene igjen til Estland i oktober og en rundreise med Albatros Travel i Sør-Afrika i november.

Og så….. I april neste år får jeg min første tur til Sør-Amerika, nærmere bestemt til Peru.

Vet ikke hva jeg gleder meg mest til nå, men Sør-Afrika og Peru blir jo store opplevelser.

Hittil har jeg vært i 53 land rundtom i verden. Det blir ihvertfall 4 til i år.

Jeg drømmer ofte om nye reisemål og på hvordan jeg skal få råd til å reise mer. Hvis jeg tar meg en ekstra-jobb får jeg jo ikke mulighet til å reise likevel, så det har jeg slått fra meg. Det gjelder å prioritere hva man bruker penger på i hverdagen. Ikke alltid lett, men jeg gjør mitt beste 🙂

#reise #planlegge #reiselyst

Linda gjør ting hun tror blir gøy :-P

Det går jo ikke an å sitte hjemme å vente på finværet denne sommeren. Nå var det på tide å ta turen over Vidden. En tur fra Ulriken til Fløyen har i Bergen. Jeg har avlyst den flere ganger i år pga dårlig vær.

Det så jo ganske bra ut da jeg tok bussen fra byen og opp til Haukeland, men allerede når jeg kom opp på toppen på Ulriken begynte det å regne.

Dette var jo bare duskregn, så det ville nok gå over.

Jeg gikk innover Vidden og var veldig fornøyd med at jeg endelig hadde komt meg opp her.

Etter å ha gått i en times tid, begynte det å silregne. Da var det ikke noe gøy lenger, men jeg var optimistisk og tenkte at dette ville gå over.

Det gjorde ikke det….

Jeg begynte å angre på at jeg gikk denne turen. Det er ikke ofte jeg har gått her, så jeg er ikke veldig kjent. Ikke kunne jeg se noen av mastene på hverken Ulriken eller Rundemanen så jeg ante ikke hvor jeg befant meg i løypen. Det er faktisk et par år siden jeg gikk her og husket ikke hvor lang tid jeg brukte over heller.

Etter et par – tre timers gange fant jeg ut at jeg nok aldri kom til å bli noe fjellvandrer. Det er greit med en tur på et av byfjellene i litt regn. Men en vandring over Vidden skal gjøres når det er 20 grader, sol fra klar himmel og lett bris. Punktum 😀

Heldigvis er stiene godt opptrakket og jeg kunne se fra en varde til neste stort sett hele tiden. Jeg bare håpet at været ikke skulle bli verre.

Jeg spøker ofte med at når jeg blir gammel og mett av dager, skal jeg gå en lang tur i fjellet…. Men jeg hadde ikke tenkt at den dagen var nå 😀

Jeg kom meg over Vidden. Endelig kunne jeg se masten på Rundemanen. Og til og med noen folk som gikk foran meg. Hadde de gått der hele tiden?

Jeg nådde de igjen og spurte om de hadde hatt en fin tur.

“Helt forferdelig” svarte de. Like fjellvandt som meg altså 😀

Den personen som har funnet på ordtaket “Ut på tur, aldri sur” er kanskje bare på tur i solskinn. Kan ikke være helt enig ihvertfall.

Det var deilig å komme hjem til en varm dusj.

Jeg brukte 4 1/2 time fra Ulriken til jeg var hjemme i stuen min. Da gikk jeg veldig forsiktig nedover de bratteste partiene. Var redd for å skli på de gjørmete og glatte steinene. Hadde jeg vrikker foten eller et eller annet og blitt liggende i en steinrøys helt alene DA hadde jeg blitt ennå surere.

“Face-watching” i Krakow

Vi måtte pakke koffertene og sjekke ut kl 12 fra leiligheten i går formiddag. Det var ingen steder vi kunne oppbevare tingene våre, så vi var nødt til å drasse det med oss resten av dagen.

Det var over 30 grader, så vi gikk bare til nærmeste park og satt oss på en benk i skyggen. Koselig det å sitte å se på folk. Annabel koste seg ihvertfall. Her stilte hun seg opp og sang “Lisa gikk til skolen” og komanderete oss til å ta bilder av henne 😀

Ble svett selv om vi prøvde å holde oss i skyggen. Litt løping ble det selvfølgelig rundt på plenen også.

Ene porten inn til gamlebyen

Jeg likte Krakow godt. Mye vakkert å se her.

Siste bilde er av noe brød som de selger alle steder rundtom i byen.

Vi gikk en tur inn på kjøpesenteret igjen. Galleria Krakowski. Der kunne vi kjøle oss ned og spise middag før vi tok taxi til flyplassen.

Pakket og klar til å dra hjem. Vi har hatt 5 fine dager i Krakow med mye løping etter minien. Trenger ferie etter ferie med en 2-åring 😀

Jeg reiser gjerne til Polen igjen, men da vil jeg se mer av naturen der kanskje. Har jo bare sett en veldig begrenset del av byen også, så må nok en tur til en gang.

Men nå er vi altså kommet hjem. Det er jo alltid litt både og…. Deilig med fjellene i Bergen,sin egen (litt sunnere) mat og ikke minst sin egen seng, men litt kjedelig å plutselig være alene igjen.

 

#ferie #reiser #reisermedbarn #krakow #polen

30 grader i Krakow

Vi har hatt to fine dager til her i Krakow. Men i dag har det vært alvorlig varm. Å reise med en over gjennomsnittet aktiv 2 åring kan bli ganske slitsomt da 🙂

Vi ble vel litt grinete alle tre utpå ettermiddagen og minien nektet å sitte i vognet. Hun hadde ikke hatt noe formiddagshvil og var overtrøtt. Sånt blir det bråk av.

Vi måtte bare komme oss inn å kjøle oss ned i leiligheten vår. Hun sovnet på veien og nå kl 21.30 vil hun selfølgelig ikke sovne igjen 😛

Men jeg skal ikke klage. Stort sett har hun vært en engel og vi har det veldig gøy sammen.

Vi besøkte dyrehagen i går. 20 min taxitur utenfor Krakow.

En flott dyrepark. Vi betalte 70kr for oss tre. Bussen kostet 8 kr!

Polen er et fint land å reise til for oss nordmenn 🙂

Annabel var mest intressert i å se løven og elefantene. Alt det andre gikk vi ganske fort forbi.

Men som sagt, det var en veldig fin park, med minizoo og lekeplass til de minste.

Annabel var veldig fornøyd med det.

Vi måtte ta en til tur med hestene i går kveld. Annabel står å ser på de hele tiden når vi er på torget i gamle byen.

Såpebobler på markedsplassen slo også an blant ungene.

I dag tok vi turen opp til slottet. Katedralen på bildet er ca 900 år gammel.

Så ble det en times båttur på elven. Det var deilig å sitte litt svalt en liten stund. Annabel klarte til og med å sitte i ro på fanget hele turen.

Det lå noen vikinghjelmer på båten. Det var jo veldig morsomt å prøve de 😀

I morgen reiser vi hjem igjen. Men ikke før på kvelden, så det blir vel å holde seg i gamlebyen.

Vi skulle jo besøkt andre ting også. Saltgruven f.eks, eller Auschwitz, men det får bli engang jeg reiser uten barn. Det er verken dyrt eller langt å reise ned her. Veldig mye billigere enn en weekend i Oslo ihvertfall. Og virkelig et shopping-paradis (for de som liker det)

#reiser #ferie #reisemedbarn #polen #krakow #europa

Litt shopping i Krakow

Jeg har hørt mangen ganger at det er utrolig billig her i Polen, men likevel blir jeg overrasket over at prisene ligger så langt under oss.

Middagene vi har spist her ligger på rundt 150 kroner. Og det er for oss alle tre!

Når jeg var på butikken å handlet inn litt brød og pålegg betalte jeg under en hundrelapp for det.

Det er jo nesten Asia priser her. Helt utrolig.

Minien er ganske så utålmodig på morgenen. Det er bare å få på seg klær og komme seg ut 🙂

Vi gikk gjennom gamlebyen, forbi slottet og ned til elven. Der er det en ildsprutene drage i parken. Vel, den sprutet litt ild innimellom, men selvfølgelig ikke når jeg sto klar med kamera.

Annabel var ikke veldig imponert, hun ville videre for å kjøpe is.

Når hun endelig sovnet i vognen sin fant meg og Celine frem til kjøpesenteret. Nå skulle det shoppes!

Vi var innom 3 butikker, så var jeg lei. Men jeg fant nå noen fine klær. Celine kjøpte bare to t-skjorter til seg selv og masse klær til Annabel. Helt typisk mamma 🙂

Etter middagen ble det mer løping rundt på torget og Annabel fikk flere venner. Her er hun litt lei av å bli tart bilde av hele tiden

Er ikke vandt til å løpe etter eller bære på en to-åring hele dagen lenger, så må innrømme jeg er ganske gåen tidlig på kvelden.

Men det er veldig koselig at jentene mine ville være med meg til Polen

 

#polen #krakow #reise #ferie #reisemedbarn #europa

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top