Turen avlyst :-(

Nå kunne jeg vært i Biaritz. Utgangspunktet for pilgrimsvandringen min i Pyrineene. Men desverre fikk jeg influensa etter jeg kom hjem fra Kina og har vært syk i en uke nå. Så kjedelig. Og av alle ting man kan pådra seg i livet, har jeg fått betennelse i hælen. Sikkert etter all trakkingen i Paris med sko uten demping. Noe jeg bare har ignorert og tenkt at det går over av seg selv. Jaja, da må jeg altså klare å være litt i ro da. Kjenner jo selvfølgelig at det er litt tomt nå. Jeg hadde de planene om vandring i vakker natur og varmt sommervær, istedenfor er jeg her i regnfulle Bergen igjen. Ikke så gale at det ikke er godt for noe. Formen begynner å komme seg og jeg kan nyte 2 uker fri med masse tid med barnebarnet mitt. Og etter noen dager med betennelsedempene skal jeg få meg noen fine dager på fjellet her også. Har kjøpt meg nye sko med solid demping da jeg var i Kina :-).

Shanghai

Måtte bare poste et til bilde fra Shanghai. Det er jo så stilig. Her i skumringen….. Utrolig å tenke på at på denne siden av elven var det bare rismarker før 1990. Så alle disse skyskraperene er altså bygget i løpet av de siste 20 årene. De er enormt flittige disse kineserne.

#Kina #Shanghai #reise #ferie #Albatrostravel #gruppereise
 

Masse bilder fra Shanghai

Det første vi gjorde i Shanghai var å ta heisen opp i 88 etg. i Jin Mao-bygningen. Verdens 3.høyeste byggning.Heisturen tok 14 sek, ble litt trøkk i ørene da.

Utsikt fra 88 etg. The oriental pearl. Vakkert. De hadde et postkotor der på toppen, så jeg måtte jo selvfølgelig sende noen kort hjem.

Her holder de på å bygge verdens høyeste bygning. Skal bli 160 meter synes jeg å huske. Blir ferdig til neste år.

Utsikt over elven Yangtze.

The Bund. Bebyggelse fra den engelske kolonitiden på ene siden av elven Yangtze.

Det vaar hundrevis av båter på elven som fraktet kull.

I Yuyuan-basaren. En av de få tradisjonelle kinesiske bydelene som er igjen i Shanghai. Denne sikk-sakk broen fører inn til resturanten midt i vannet. Man laget det sikk-sakk fordi zombier går jo bare beint frem, så det forhindret altså de døde å komme inn der. Smart 🙂

I Yuyuan-hagen. Det var en vakker hage bak det kinesiske markede. En laberint, så jeg hadde store problemer med å finne veien ut igjen. Det var noen som fniste godt da jeg passerte de for 4. gang.

 

Vi fikk ta en tur med verdens raskeste tog. Veldig spennende. Fikk litt tivolistemning :-). Maglet train, det gikk ikke på skinner men “svevde” over sporet med en aller annen magnet-kraft. Nå kunne sikkert en mann ha forklart dette mye bedre enn meg hehehe….Jeg satt meg i toget og nøt utsikten og hørte ikke etter hvor fantastisk dette var laget til. Kult var det ihvertfall. Gleder meg til dette kommer Oslo-Bergen 😛

Toget gikk faktisk opp i 431 km/t innimellom.

Litt av gå-gaten i Shanghai. Her var mangen av de store merkevare-butikkene. Shop till you drop!

Shanghai by night. Så utrolig stilig.

#theBund #Shanghai #kina #reise #ferie #gruppereiser #albatrostravel #norskereiseblogger

 

Spreking i Xian

Noen som synes de har en tung jobb her i Norge?? 😀

Utrolig hvor mye det går an å laste på en sykkel. For ikke å snakke om HVA man kan laste på sykler. Du føler du er virkelig i en helt annen verden når du ser på trafikkbildet i de fleste asiatiske land.

Ser ut som han her har med seg et flyttelass. Kanskje han har fått ny leilighet et sted og må flytte sengen og alle skapene sine? Ikke er han helt ung heller. Han har sikkert trent Tai Chi i parken helt siden han ble født. Mosjon er veldig viktig i den kinesiske kulturen. De ser ikke veldig spreke ut, men jeg tror de kunne utkonkurrert de fleste i styrke og utholdenhet.

#kina #asia #transport #sykkel #Beijing #gruppereise #reise #ferie #rundtur #albatrostravel

Intrykk fra Xi`an

 

Brenner røkelse og ber til Buddah, utenfor Den store Villgås pagoden. Et budistisk tempel (eller faktisk var det både for buddister og hinduister)

Den store Villgås pagoden. Her klatret jeg opp alle de 7 etasjene. Ble svett den dagen også gitt

Utsikten fra tempelet. Smoggen ligger tungt over denne byen også, så får ikke mye utsikt.
 

Den flotte bymuren rundt Xian.

Mange par syklet tandem på muren. Koselig 🙂 Tar ca 1 time å sykle rundt hele.

En butikk i det muslimske kvartalet. Valnøtter og fiken var muslimene sin spesialitet virket det som. Det solgte alle sammen….

Det var veldig populært å ha fugler i bur i hagen sin. Her selges noe som ser ut som store gråspurv. Fant ikke ut hvilken fugl det var.

Den fatastiske terakotta-hæren. Dette er bare en av hallene som er bygget over området som er gravd ut.

Det er rundt 8000 soldater som er laget for å passe på den første keiseren i Kina sin grav. Og en god del hester og vogner. Og alt i naturlig størrelse (eller litt større faktisk). Virkelig imponerende. Det er ganske utrolig å ha vært her. Noen kaller det verdens 8. underverk og det er ikke vanskelig å forstå.

Graven til keiseren er ennå ikke gravd ut. Fåreløbig vil ikke det skje heller. Fordi de er redd de ikke skal klare å bevare den. Og pga noen rykter om feller rundt graven. Hvem vet? Utrolig spennende å høre historier rundt dette stedet og keiserene i Kina. Verdt å lese litt om.

Mangen synes jo det er helt utrolig at jeg som har reist så mye aldri har smakt sushi. Vel, nå har jeg smakt det….. Ikke imponert 😛

Når vi skulle spise lunsj eller middag, kom de med 10-12 forskjellige retter som de satt på et snurrebord. Denne fisken som ligger her å gaper var faktisk veldig god. De sier at kinesere ikke spiser for å leve, men lever for å spise. Det tror jeg på, de solgte og spiste mat over alt.

Her var noe jeg ikke ville smake på. Selleri og blekksprutarmer…..Ser ikke ut som det er kokt engang. De andre sa det var godt, men da måtte jeg bare spørre de hva de var vandt til å spise hjemme????

#kina #Xian #asia #reise #gruppereise #ferie #rundtur #albatrostravel #norskereiseblogger

 

 

Morgentrim i parken, Xi`an

Vi gikk ut kl 07.00 om morgenen for å besøke en av parkene i Xi`an og kanskje være med på litt aerobic eller tai thi. Det var allerede langt over 25 grader og veldig lummert. “Heldigvis” er denne smoggen over byen nesten konstant, så solen steiker jo ikke på oss. Det ble en helt fantastisk spennende opplevelse tidlig en morgen. Det ser jo ut som de fleste kinesere gjør en eller annen form for mosjon, men du ser jo ikke en kineser som ser trent ut i byilde. Så jeg tenker jo at denne formen for gruppetrening er jo mer for det sosiale enn treningsutbytte. Flott var det ihvertfall, tenkte jeg skulle begynne med tai chi hver morgen i byparken her i Bergen 😀 (tror ikke jeg hadde fått så mangen med meg da)

Her har alle damene hengt opp veskene sine mens de trener. Ikke redd for vesketyver her altså. Men i det store og hele har visst ikke Kina mye problemer med den type kriminalitet.

Her er det en liten gjeng som ser ut til å ta #treningen veldig seriøst. Tai chi.

Den nye karate kid 🙂

Det var flere som sto å balanserte en stokk på hodet. Hvor lenge vet jeg ikke, men så en mann som hadde stått hele den timen vi var der. Så kanskje 2?? En sterk nakke og flott holdning får de vel sikkert av dette.

Dette var det også mangen som drev med i parken. De øver seg på å skrive kalligrafi med pensel og vann.

Litt bøy og tøy og litt tai chi.

Han her lille karen kom i parken bare for å få nye venner 😉

#morgentrim #asia #kina #Xian #taichi #park #reise #ferie #gruppereiser #rundtur #albatrostravel #norskereiseblogger

 

 

Markeder i Kina

Det var mangen spennende markeder i Kina. Alt fra kryddermarkeder, medisinmarkeder til klesmarkeder og suvenirer. Er det noe jeg elsker , så er det å gå rundt på disse fargesprakende markedene. Når vi prutet kunne vi noen ganger betale kanske 1 femtedel av det utgangsprisen begynte på.

Her var vi på et grønnsaks- og kryddermarked i Beijing. Eggene bakerst kalte de 1000års-egg. De graver egg ned i leire og  torv,  i noen uker,og så skjer det en eller anne kjemisk prosess der, som gjør at de blir stiv, litt geleaktige og svart. Det så helt forferdelig ut. Ville ikke smake på disse eggene. Jada, kan innrømme at jeg er litt pysete.

Jeg har smakt på noe lignende da vi bodde i Filippinene. Solty egs kalte de det. Rå egg som ble gravd ned i jorden med masse salt. Det blir litt geleaktig og selvfølgelig veldig salt og litt råtten eggsmak. Kan ikke anbefale det nei.

Forskjellige nudler og bakevarer fra et muslimsk marked i Xi`an.

På det muslimske markedet. Mangen flotte suvenirer.

Er det sånn man lager løvstek??

Medisinmarked. Litt forskjellig bark og diverse gjør nok underverker 🙂

Nydelige farger på kryddermarkedet.

Medisinmarkedet. Hvis en mann har problemer med potensen er det bare å koke te på denne tørkede hjortepenisen. Løser alle problemer.

Eller avkok av tusenbein (i posene til venstre) hjelper mot migrene og høyt blodtrykk. Koster kun 300 kr for 100 stk.

Har du vondt i halsen så koker du te på en tørket flatbanket firfirsel.

Vi var også på et kopimarked i Shanghai. Alle mulige merkevarer til en ufattelig billig penge. Veldig ofte er jo kopiene laget på samme fabrikken som orginalen, så det er jo nesten umulig å se forskjell. Men nå har jo jeg reist litt etterhvert og orker ikke shoppe bare for å shoppe lenger. Kofferten min ble ikke så mangen kilo tyngre til jeg skulle hjem.

#kina #asia #markeder #medisinmarked #grønnsaksmarked #reiser #ferie #gruppetur #Beijing #Xian #albatrostravel #rundtur

 

 

Inntrykk fra Beijing

Himmelens tempel.

I parken rundt Himmelens tempel. Folk møtes og spiller Majong og prater.

Sentrum i Beijing.

Den himmelske freds plass

Her står de i kø for å se sin store formann Mao. Maos moseleum. Paraplyen er mot solen ikke mot regn 🙂

Den forudte by. Største palass-område i verden. Det var helt enormt.

Vollgraven rundt hele palasset. Denne gravde de for hånd og lagde kullhøyden.

Utsikt fra kullhøyden over den forbudte by. Smoggen ligger over byen.

I trommetårnet.

Beijing var delt inn i 6 ringveier eller hva jeg skal kalle det. Først utenfor 5 sirkel var det lov å bygge høyhus eller skyskrapere.

#Beijing #smog #kina #asia #reiser #ferie #gruppereise #storby #templer #pagoder Himmelskefredsplass #albatrostravel

 

Sykling i Kina :-D

Typisk syn  i bybilde i Beijing. De kan det å laste på syklene sine.

Ser ut som han sliter skikkelig.

Han her holder parken rein. Søppelspann og kost bakpå.

Sykkeldrosjer i Xi`an.

Sover på jobb!

Moderne søppel-tømming 😀 Det er morsomt å bare sitte å se ut vinduet i bussen. Du tror du har sett alt, helt til en ny rar ting passerer synsfeltet. Kunne lett ha satt med ned på fortauskanten en hel dag og ikke kjedet meg et eneste sekund.

#sykler #kina #reiser #ferie #asia #reise #gruppetur #rundreiser #albatrostravel

 

Den kinesiske muren, Beijing

Endelig har jeg vært på den kinesiske muren 🙂 Det er jo ikke en sammenhengende mur lenger som jeg hadde innbilt meg, men flere murer som tilsammen er 800 km. Her vi gikk opp var en av de bratteste stedene og jeg kom opp til det høyeste vakt-tårnet. Må jo si jeg er glad jeg hadde tatt mine turer på Stoltzen. Det var en ganske så tøff tur opp. Brukte litt over 30 min til toppen og trappene var noen ganger over knehøyde. God trim altså.

Desverre var ikke utsikten den beste den dagen. Det er veldig mye forurensing i Nord Kina pga kull-kraftverkene og smoggen ligger over byene hele tiden. De sa at det ikke var veldig ofte kineserene så solen. Tror vi så den to dager i Beijing og Xi`an tilsammen og det var rett etter det hadde regnet. Da hadde vel alt kullstøvet blitt skylt ut av luften. Synd at det er et så stort problem her. Men uansett det la ikke demper på turopplevelsen min den dagen. Tenk, jeg har faktisk gått på Den Kinesiske muren. Mao sa at man blir ikke noe ordentlig menneske før man har gått på den store muren, så nå får vi se da hva denne reisen har gjordt med meg 😉

#denkinesiskemur #smog #kina #asia #Beijing #reiser #ferie #gruppereiser #albatrostravel

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top