Reiseåret 2016

Marokko var første landet jeg besøkte i år. I februar reiste jeg en uke på jentetur med Jomfrureiser.

Vi var noen dager i Sahara-ørkenen å trente yoga, danset magedans og red på kamel. Det er virkelig magisk å være langt ute i ørkenen å ikke se annet enn bølgende sand rundt deg. Skikkelig vakkert. Det var varme dager og iskalde netter. Det ble tid til to dager i Marraches også. Spennende å gå på det store markedet i byen.

(Bla tilbake til februar om du vil lese mer)

Neste tur gikk til Spania sammen med min datter og datterdatter 🙂

Vi hadde fem dager sammen på Costa del Sol, nærmere bestemt Fuengirola denne gangen. Tredje år på rad meg og jentene reiser til Spania sammen. Kanskje det blir en tradisjon?

(Har blogget litt herfra i mars-16)

Og endelig i april kom den store rundteisen til Peru. Da reiste min søster og jeg sammen med en gruppe.

Det var en spennende tur, hvor vi vandret et par dager i fjellene. Fantastisk vakker natur her også. Vi besøkte flere Maya-byer, men høydepunktet var selvfølgelig Machu Picchu. Tenk at jeg har stått her på 2400 meters høyde og tatt dette bilde.

Dette var første landet mitt i Sør-Amerika, men det blir nok ikke det siste.

(Les mer i April2016)

Jeg var hjemme i Norge i hele 4 mnd i vår/sommer. Fikk et par fine fjellturer innimellom. Og endelig fikk vi gått til Trolltunga. Dette har en venninne og jeg planlagt i over et år.

Turen var knalltøff. Spesielt de siste kilometerene nedover igjen. Så det er ikke tull når erfarne fjellfolk sier man skal ha riktige sko og klær, og nok drikke og mat.

Har skrevet et innlegg og lagt ut flere bilder i August2016

I slutten av august fikk jeg endelig sett solen igjen. Da reise min søster med barn og barnebarn, mine to brødre og jeg til Malta. Vi bodde på et flott hotel i Valletta. En rolig uke med masse soling og bading. Og selvfølgelig endel trakking rundt på øyen, i 30 varmegrader….

Mer bilder og innlegg i August2016

Så reiste jeg til Nepal i litt over tre uker i oktober/november. Jeg både gledet og gruet meg til turen. Var veldig spent på hva jeg gav meg ut på. Jobbet på en økologisk gård, der jeg bodde alene med en liten nepalsk familie. Jeg gikk på fjellet et par dager og hadde fantastisk utsikt til hele Himalaya og jeg var i Kathmandu og så hundrevis av stupaer og templer. Et fargerikt land med skjønne mennesker.

Les mer fra Oktober og November2016.

Siste landet jeg besøkte i år var Litauen. En venninne og jeg hadde tre dager i Vilnius. Vi skulle på julemarked og shoppe litt julegaver var planen. Det var en grå og kjedelig by (som de fleste europeiske byer på vinteren). Julemarkedet var jo fint, men ikke veldig stort akkurat. Shopping ble det ikke noe av ihvertfall.

Har postet litt herfra også i Desember2016

Nå har jeg besøkt 62 land rundt om i verden og lysten til å se mer blir bare større. Hvor og når jeg reiser neste år er ikke helt planlagt ennå. Eneste som er sikkert er at jeg skal 5 uker til Spania i mai/juni. Da skal jeg reise langs kysten fra Barcelona til Gibraltar.

#reise #ferie #verdenrundt #norskereiseblogger #marokko #sahara #marraches #spania #costadelsol #fuengirola #trolltunga #norge #malta #valletta #peru #machupicchu #litauen #vilnius #europa #asia #søramerika

En helg i Vilnius, Litauen

Jeg kom hjem i går kveld etter en rolig langhelg i Vilnius. Jeg hadde lest i en artikkel at Vilnius var et perfekt sted å reise hvis man ville slappe litt av, det er ingenting du absolutt MÅ se 😀 Det stemte faktisk.

Byen står på UNESCOs verdensarvliste over en av de best bevarte barokkbyer i Europa. Den blir ofte kalt de 100-kirkers by. Bare i gamlebyen er det 22 stykker.

Rådhuset og Rådhusplassen. Hvor mange ganger vi passerte denne bygningen vet jeg ikke, men det var ikke få. Selve gamlebyen er ikke så stor. Du kan gå rundt hele på under en time.

Cathedral Square. Her er den viktigste katedralen for litauiske katolikker. Klokketårnet foran er blitt et museum.

Her nede med den store katedralen ligger også julemarkedet. Vi ble litt skuffet over at det ikke var større enn dette. Det var noen flotte boder med forskjellig håndtverk, det var det, men det ble ikke noe handel her nede.

Keramikk, strikketøy, ravsmykker og lintøy er spesialiteter her i Litauen. Noe de er veldig stolt over. Jeg har ennå aldri sett noen som bruker ravsmykker. Disse gulbrune blanke steinene er ikke mye fin. Det kryr ihvertfall av butikker med sånne smykker og suvenirer her. Lurer på hvem som handler her?!

Julemarkedet er mye koseligere på kvelden selvfølgelig, med alle lysene tent. En enorm stor og flott julegran de har funnet.

Det var også flere boder der de laget pepperkaker, gløgg og div. vafler. Jeg kjøpte meg en Karstin vaffel på pinne dyppet i sjokolade. Veldig godt 🙂

Uansett hvor jeg reiser, hvis det er en topp eller et tårn, må jeg komme meg opp der å få oversikt over hvor jeg er. Her fant vi Gediminas tårn på en liten høyde. Tårnet er bygget i 1409 og er den delen som er igjen av Upper Castle.

Utsikten var ikke den beste i dag. Snøfokk og tåke dekker det meste av gamlebyen. Men jeg fikk nå orientert meg litt.

Må jo si at dette ikke er min favorittårstid. Det er lite som blir sjarmerende eller spennende når jeg går å fryser hele tiden. Hoteleieren prøvde å overbevise oss om at Vilnius var helt fantastisk om sommeren. Masse liv i gatene og mange festivaler. Det kan jeg se for meg. Det er nok av torg og åpne plasser til å samles her.

Nedover Pilies gate var det mange små butikker og resturanter. Her er en liten sjarmerende kafe.

Er du litt for glad i kaker, er Vilnius et farlig sted. Det er veldig mange fristende konditorier her. De bruker mye marengs og nøttebunner her og selvfølgelig de vanlige sjokoladekakene. Alt for mye godt. Kake ble det hver dag 😊 Til og med siste dagen når. Vi klarte å finne et bakeri før vi tok taxi til flyplassen kl 13.00

Maten i det hele tatt var veldig god her. Så om det ikke er alt for mye å se på er det ihvertfall mange resturanter og utrolig god mat.

Gaten vi bodde i. Hotellet het Real House apartment. Det var en fin liten hybel min venninne og jeg fikk. Og nær hovedgatene, så det var lett å finne frem. Kan anbefale dette hotellet.

Vilnius blir nok ikke på min Topp 10 liste over byer i Europa. Men det er jo alltid gøy å ha sett nye steder. Been there, done that 😀

#vilnius #reise #weekend #litauen #storby #baltisk #venninnetur

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top