Yunquera- en hvit perle i Andalucía

Jeg hadde fått låne huset til en kollega som han eier sammen med tre andre kamerater. Tanken var at jeg skulle prøvebo huset og vurdere om jeg eventuelt skulle kjøpe det av de. Selv om jeg elsker å reise til nye steder har jeg lenge drømt om å ha mitt eget lille hus i Spania. Og litt oppe i fjellene et stykke unna turistmassene måtte jo være perfekt for meg.

Yunquera ligger litt over 60 km fra Malaga, det tar ca en time å kjøre opp her fra flyplassen. Den sjarmerende hvite byen er opprinnelig en romersk by bygget i middelalderen, med perfekt beliggenhet i nasjonalparken Sierra de las Nieves. Mange muligheter for flotte topp-turer altså.

Utsikten fra takterrassen var fantastisk vakker. Dessverre fikk ikke jeg gått noe i fjellet de dagene jeg var her. Det ble for lite med en uke her. De første dagene var min datter med meg her. Vi gikk rundt i de trange brosteinsgatene her og prøvde å gjøre oss kjent i byen. Selv om det er en relativt liten by kryr det av små gater på kryss og tvers så det er alltid noe nytt å få øye på. Det var også så varmt disse dagene at vi orket ikke tenke på noen topptur. Vi hadde nok med å gå opp til utkikkstårnet på toppen av byen.

De siste dagene hadde jeg besøk av en venninne. Da hadde vi leiebil og utvidet utfluktene til de nærmeste byene. Det ble tur til både Marbella og Ronda disse dagene.

Enda et bilde fra den herlige takterrassen. Husene ligger tett i tett, inntil og oppå hverandre. Jeg likte godt huset vi bodde i med tre etasjer, små rom og bratte trapper. Jeg fantaserte om hvordan jeg ville pusse opp og innrede huset når jeg hadde kjøpt det. Men så måtte jeg tenke litt lenger frem. Selv om jeg likte meg godt her ville det blitt veldig tungvint for meg å eie her i årene som kommer. Både med tanke på at jeg hadde vært avhengig av bil for å komme meg til og fra flyplassen og det at jeg måtte hatt hjelp til det meste av vedlikehold. Hadde jeg hatt noen å delt ansvaret med hadde alt vært lettere. Så da slo jeg kjøpet fra meg. Nå når jeg ser på bildene igjen lengter jeg litt opp igjen.

Kirken, Catedral de la Sereania, ble bygget i 1505. Vi klarte aldri å finne ut hvorfor den slo to-tre lyse lag og noen mørke slag helt ut i det blå. Når jeg kom hjem forklarte min kollega at de lyse slagene ringer kvart over og kvart på, de mørke slagene er klokketimene. Da gav klokkeklangen litt mening likevel.

Selv om det ikke ble noe huskjøp er jeg veldig glad for den lille uken jeg fikk her. Og jeg reiser gjerne tilbake. Det er både hoteller og campingplasser for de som vi vandre i fjellene her.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top