Planer for 2018

Et av målene for 2018 var at jeg skulle kjøpe meg bil og det har jeg allerede gjort. Det er sikkert ti år siden sist jeg hadde bil. Siden jeg jobber medleverturnus og har reist så mye utenlands har jeg ikke hatt behov for å ha bil.

Men nå kan jeg realisere en annen plan jeg har for 2018; å bli bedre kjent i Norge. Jeg tenker å ha noen bilturer på kryss og tvers i Norge i løpet av året. I år skal jeg til både Nordkapp og Lindesnes.

Nå kan jeg også lettere fortsette med å gå på de forskjellige kommunetoppene rundtom i Hordaland fylke. Drømmen er også Galdhøpiggen og noen topper i Rondane til høsten. Ser ut som jeg får dekket reisetrangen min i år også.

Eneste utenlandsturene jeg har booket i år er en tur til Jordan i april og en yogareise til Maldivene i november. Men det blir vel en kanskje en liten sydentur hvis været her i Norge blir for ille i sommer.

#2018 #planerforåret #reise #norgerundt #bilturer #norskereiseblogger #fjellturer

Instagram; limi70

REISEÅRET 2017

Nå er vi godt igang med det nye året, så da er det vel på tide å oppsummere reiseåret 2017.

Første turen jeg hadde var en langhelg i København sammen med en venninne. Det var første helgen i februar. Surt og kaldt. Tåken laget en trollsk stemning i byen. København er en flott by og absolutt verdt et besøk, men kanskje ikke akkurat i januar/februar. Det ble mye kafébesøk og varm sjokolade.

Jeg valgte å ta påskeferien i Taiwan i fjor. En liten øynasjon øst for Kina. Det ble for det meste i Taipei siden jeg ikke kom meg rundt i landet som planlagt. Med unntak av et par dager i en liten landsby helt i nord. Lurt å booke tog/buss en stund på forhånd.

Jeg ble godt kjent i byen og på nattmarkedene på disse dagene. Spennende å ha besøkt et nytt land i Asia.

I slutten av april tok jeg med min datter og mine to barnebarn til Kristiansand. Der overnattet vi i Kardemommeby i tre dager og fikk hele dyreparken nesten for oss selv. Kanskje det blir en ny tur ned i år??

Mai og juni var den store Spania-reisen. Jeg brukte 33 dager på å reise langs kysten fra Barcelona til Gibraltar og tilbake til Malaga. Jeg fikk gått på det høyeste fjellet på fastlandet i Spania og besøkt mange nydelige byer på veien. Det ble en uforglemmelig tur og jeg ble virkelig forelsket i Spania. Det er bare å bla bak i bloggen om du vil lese om alle stedene jeg var innom. Bildet er fra Ronda.

Juli var det tid for å utforske Nord-Norge. En venninne og jeg var en uke i Nordland.

Først et par dager i Lødingen og så noen dager i Steigen. Vi hadde et par dager i Lødingen med ganske fint vær. Men når vi kom til Steigen, hvor vi hadde tenkt å gå på fjelltur, pøste det ned. Jeg var ganske skuffet når jeg gikk på flyet i Bodø for å reise hjem igjen. Sånn er det å feriere i Norge. Men jeg er nå fornøyd med at jeg har vært lengre nord enn Molde nå da. Og jeg har veldig lyst å se mer av den nydelige naturen og de sjarmerende små tettstedene, så jeg vil nok prøve igjen i år.

I slutten av september ble en venninne med meg til Dublin. Vi hadde tre dager i byen og en dag på busstur til Nord-Irland og Giant Causeway.

Når vi kom til oktober ble samme venninnen med meg til Slovenia. Vi bodde midt i gamlebyen i Ljubljana. Enda en sjarmerende liten by i Europa som man nesten ikke hører noe om. Vi hadde en dagstur her i Slovenia også. Bildet er fra et av de mest kjente stedene i landet; Lake Bled med den lille øyen midt i.

Slovenia er et land som absolutt er verdt å besøke. Her kan man stå på ski i alpene på vinteren eller bade i Middelhavet på sommeren.

Siste turen i 2017 gikk til Kapp Verde. Midt i desember var jeg en uke der nede å solte meg. Utrolig deilig. Bare avslapping og no stress. Dette er det åttende landet i Afrika jeg har vært i.

I 2017 har jeg altså vært i 7 land, hvor av 5 var nye for meg. Da er jeg oppe i 68 besøkte land. Og flere skal det bli 🙂

#reise #verdenrundt #samlerpåland #danmark #taiwan #københavn #kristiansand #dyreparken #taipei #spania #ronda #gibraltar #norge #nordland #irland #dublin #slovenia #ljubljana #kappverde #boavista #ferie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top