Dag 13 i paradis….. Bali

Litt trist dag i dag. Siste hele dagen og vi ville ha mest mulig ut av den. Vi brunet oss på formiddagen ved bassenget på hotellet. På ettermiddagen reiste vi til Uluwatu, The Temple on Cliff. Før vi gikk inn på tempelplassen fikk vi beskjed om at vi måtte ta av oss solbriller og passe på veskene våre, ellers ville apene stjele de. Det kom en ape mot oss, da måtte vi bare vise frem hendene våre at vi ikke hadde noe til de, så lot de oss i fred. Det var et ubeskrivelig vakkert sted. Selve tempelet fikk vi ikke se på nært hold. Som oftest er de helligste stedene stengt for publikum. Det er bare åpent for tilbedelse ved spesielle seremonier. Men vi fikk noen flotte bilder fra utkikksposten. Vi fikk også med oss et kulturelt innslag der. Kecak and fire dance. ( vil poste bilder og skrive mer om det senere ). For å være ærlig så ble jeg ganske skuffet over det da. Det var en fantastisk solnedgang akkurat når dansen var. Men vi satt med ryggen til så ble ikke noen bilder av den. Hadde gledet meg sånn til å se solnedgangen der. Ville foretrukket å nyte den i steden for denne dansen. Vi kom oss tilbake til Kuta etter mye køkjøring, igjen…… Måtte ha manikyr og pedikyr før vi reiser hjem :-). Vi gikk inn på en salong der de ikke sto på gaten og ropte etter folk. Virker liksom litt mer seriøst da… Og ble kjempefornøyd. Er så typisk at vi finner de beste stedene akkurat når vi har pakket kofferten for å reise igjen. Det er så mye mer jeg ville hatt med meg fra Bali. 2 uker er for lite her nede. Men hvem vet, kanskje vi kommer igjen……

#Bali #Indonesia #Asia #reise #ferie #norskereiseblogger #jentetur

Dag 12…. Shopping i Bali

Det er over midnatt og vi er slitne etter en ny lang dag. Nå har vi bare 1 1/2 dag igjen her så vi må skvise så mye som mulig ut av det :-). Formiddagen tilbrakte vi på Sanur stranden. Kom en mann bort til oss å pratet. Først ville han selge oss noen utflukter, men han ble nå sittende selv om vi takket nei. Han fortalte om livet på en øy rett utenfor Bali. Et lite samfunn på ca 200 mennesker. Foreldre arrangerer fremdeles en del ekteskap for barna sine. Han måtte gifte seg med kusinen sin. Han fortalte at de var vokst opp sammen og lekt sammen da de var små. De var akkurat som søsken og det følte de begge hele tiden. Det var aldri noe virkelig kjærlighetsforhold, selv om de var gift i 10 år og fikk to barn sammen. De ble enige om å skille seg. Da ble hele landsbyen samlet og de måtte forklare hvorfor de ville gå fra hverandre. De måtte også betale en “bot”. Han måtte betale 300 dollar og hun 100 dollar. Hvis det hadde vært utroskap inne i bilde måtte den som hadde vært utro betalt hele summen. Dette var vanlig praksis for skilsmisser, først forklare seg for landsby “sjefen” ( the head of the village) så betale boten. Da vi kom tilbake til Kuta, etter å kjørt i kø i evigheter ( på en søndag!! ), gikk vi på shopping. Det er mangen merkebutikker her. Jeg må alltid innom Guess når jeg er ute å reiser ( der det finnes). Merkeklær er noe jeg aldri bruker penger på hjemme. Så lenge jeg reiser så mye så sparer jeg jo litt inn igjen på å handle klær i utlandet. Og nå har jeg fått venninnen min til å like Guess også. Vi kjøpte vesker, bukser, solbriller, topper og sko til sikkert en tredel av prisen hjemme. Det er litt billigere i statene, men det er jo lenge til jeg skal der :-P. Vi handler selvfølgelig billige klær på markedet også, men det blir jo bare t-skjorter og sommerkjoler vi bruker når vi er på ferie. Så kjekt å få kjøpt seg noe “skikkelig” også. I så fall ble vi veldig fornøyd med fangsten vår i dag.

#Bali #Indonesia #shopping #jentetur #reise #ferie #Asia

Palasset i Ubud …….. Bali

Her øver de seg på balinesisk dansekunst. Her rett utenfor palasset i Ubud hadde de dansetrening flere ganger i uken. Så herlig å se på de skjønne småjentene som danset. Det ble litt fnising da vi hvite damer satt oss ned på en trapp og så på de. Utrolig å se hvordan de kan bevege alle ledd i forskjellige retninger…..

#ubud #bali #Indonesia #asia #dans #reise #ferie #jentetur

Kintamani


På vei opp til Ubud, en liten by oppe i fjellene på Bali, stoppet vi for å spise lunsj og nyte den vakre naturen.
Kunne godt tenkt meg en fjelltur her, men det hadde vi ikke beregnet tid til nå. Her er utsikt til den aktive vulkanen Kintamani.  Heldigvis har den ikke hatt noe skikkelig utbrudd siden 1973, da ca 200 omkom. Vi var heldige med været i dag, ofte er det overskyet her oppe. Men det var kaldt. Du har vært en stund i Asia når du begynner å fryse ved et på å 20 grader.

#vulkan #Bali #Asia #Indonesia #biltur #jentetur #reise #ferie

Dag 11 i paradis…… Bali

Er på hotellet igjen etter en lang dag med masse inntrykk.
Vi leide bil med sjåfør for å reise til Ubud og til Kintamani. På veien stoppet vi på et treskjærings-verksted og et galleri med malerier. Det er så fantastisk mye fint håndverk her. Jeg ville gjerne fylt opp en hel varebil og tatt med meg hjem. Men tror jeg har fylt opp kofferten min, så fikk bare med meg to små malerier til. Har da altså kjøpt 4 tilsammen her.
Jaja, får bare hive ut det jeg har hjemme.
Vi kjørte også innom Goa Gajah, Elephant Cave. Et tempel fra 1100 tallet. Dette er en tempelplass både for buddhister og hinduister.
På veien ned til tempelene satt en mann med en svær slange. Jeg som er så glad i sånne kryp måtte jo bare gå å hilse på. Det var en diamant pytonslange, hun het Esther, 7 år og 25 kg. Helt nydelig. Jeg fikk holde og klappe på henne ( bilder kommer ).
Jeg fikk til og med Evyen til å holde henne. Første gang hun har turt noe sånt. Står respekt av det :-).
Vi kom oss omsider til Kintamani, en aktiv vulkan 1770 moh. Spiste lunsj der og nøt den vakre utsikten over vulkanen.
Etter det kjørte vi til Ubud, en liten landsby noen mil utenfor Kuta.
Sjåføren sa det var en typisk balinesisk landsby. Men det vi så var et marked for turister og hovedgaten fullt av suvenirbutikker.
Det er fremdeles konge i Ubud og det er visst han som bestemmer hvilken butikker og restauranter som skal få åpne her. Så vi så noe heldigvis ingen av disse store amerikanske kjedene.
En del av palasset er åpent for publikum. En fin hage med noen templer i.
Det var noen barn som øvde seg på balinesisk dans der. Fasinerende å se på. Ser jo ut som de vrir alt ut av ledd.
Turen i dag tok nesten 10 timer og alt i alt var det en flott dag.

#biltur #Indonesia #Bali #jentetur #reise #ferie

Litt dessert…… Ubud, Bali

Vi smakte på rambutan, smaker litt søt drue kanskje og slangefrukt, ser ut som hvitløksbåter når den skrelles, samme konsistens og smaker kanskje litt søtt umodendt eple. Veldig godt i hvertfall 🙂

#rambutan #frukt #Bali #Indonesia #Asia #reise #ferie

No comment…. Bali

Engelsken er ikke like stø alle steder her på Bali.

#bali #Indonesia #reise #ferie

Dag 10…… Bali

Her har vi lagt i dag og kost oss :-). Må innrømme at jeg savner trening nå. Blir ikke for mye bevegelse når gradestokken er over 30 nesten hele døgnet. Men i dag fikk vi oss noen økter. Brukte broen i bassenget til pull-ups, tok noen armhevinger ved bassengkanten. Så da ble det litt trening både for rygg, triceps, biceps og bryst. Og selvfølgelig noen svømmetak og litt “jogging” i bassenget. Tror det var morsom underholdning for de som så oss. Men man må jo bruke de mulighetene man har. Vi klarer ikke å ligge på sole oss mer enn 20 min før vi må kjøle oss ned igjen, så litt trim ble det jo i dag da 🙂 Vi gikk på Hard Rock cafe å spiste igjen i dag. Det er mye god mat her på Bali. Satay har blitt favoritten vår da. Grillspyd med kjøtt eller fisk og peanøttsaus med ris til. Så vi er hverken på fettfattig eller lavkarbo diett her :-D. Gleder meg ikke mye til å gå på vekten når jeg kommer hjem. Vi avsluttet kvelden med å ta et fotbad med Doctor Fish. Hundrevis av små fisker som gnager av døde hudceller av føttene dine. De kilte noe sykt med en gang, men var ganske deilig etter en liten stund. Skal være avstressende, forbedre blosirkulasjonen og selvfølgelig gi myk hud. Og det stemte faktisk, mye mer effektivt enn en fotskrubb. I morgen blir det en ny utflukt opp i fjellene. Gleder meg……

#Indonesia #Asia #Bali #reise #ferie #jentetur

Dreamland Beach , Bali

Det er allerede 9 dagen vår her…. Vi fikk tak i en bil som kjørte oss til Dreamland :-), en strand ca 40 min utenfor Kuta. Alltid kjekt å kjøre på tur rundt å se nye steder. Er ganske overrasket over at jeg ennå ikke har sett noen slumområder som det var alle veier i Filippinene eller Thailand. De sier det er mye fattigdom her også, men tydeligvis ikke i samme omfang og ikke så synlig. Dreamland var helt herlig. Nydelig finkornet og turkis sjø. Men i fare for å høres litt spoiled ut nå, så likte vi oss bedre på Padang Padang. Der var det bare helt spesielt. Det var endel damer der som tilbyr massage på stranden og de ga seg ikke så lett når vi takket nei. Men det var lite folk der på formiddagen vi hadde flere kilometer strand vi kunne kose oss på. Etter kl 3 kom det masse ungdommer og mangen turister fra Surinam ( vet ikke om jeg skrev rett nå ). Hadde sikkert ikke mangen hvite turister i landet sitt ihvertfall, de måtte bare få bilder sammen med meg og Evy. Tidig :-D. Det var ikke taxi tilbake derfra, men vi fikk nå tak i en gutt som ville kjøre oss. Han skulle ha 150 000 ( 90kr). Alltid dyrere hjem igjen. Turen tilbake til Kuta tok nesten 2 timer. Selvfølgelig midt i rushen. For en trafikk. Tusenvis av mopeder som presser seg inn fra alle veier mellom bilene. Det skjer visst dødsulykker her nesten hver dag. Ikke så rart sånn som folk kjører. En to-felts vei blir lett 3 eller 4 felt og aller presser og tuter. Jeg slutter aldri å bli sjokkert over de som har med seg hele familien på moped. Mor og far og flere små barn på en liten moped. At de tør. Men alle vi så i dag overlevde nå heldigvis 🙂 Nå har vi fått oss en dusj og er straks klar for å gå ut å spise middag. Just another day in paradise……

#Bali #Indonesia #Asia #strand #dreamland #jentetur #ferie #reise

 

Dag 8 i paradis….. Bali

I dag fant vi virkelig paradis. Vi ble anbefalt av en lokal mann til å reise på en sted de kalte Dreamland. Vi bestilte taxi fra hotellet. Veldig lurt for de taxiene de ringer har taksameter, en litt annen pris enn de taxiene på gaten vil ha. Så tips til de som vil til Bali; bruk Blue bird taxi, ikke Bali taxi eller andre luringer.
Det var ca 40 min å kjøre fra Kuta Beach. På veien fortale sjåføren at det var en mye finere strand litt lengre borte som het Padang-Padang Beach.
Vi gikk med på det og betalte 100 000 sånne tullepenger for turen ( litt under 60 kr )
Det er den nydeligste stranden jeg har sett i mitt liv. Det var en sånn vi bare ser på film. Kan ikke beskrives hvor flott det var. Vi måtte klatre ned noen trapper, masse klipper rundt og nydelig finkornet sand. Noen små aper var det også der. Tror vi fikk oppleve Bali på sitt beste i dag. Her kunne jeg ha slått meg ned for godt :-).
En mann fortalte oss at her hadde Julia Roberts spilt inn sin siste film, Spis, elsk, lev ( noe sånt ).
Selvfølgelig hadde jeg ikke med iPad i dag, så dere får ikke se bilder ennå. Men tok selvfølgelig massevis av bilder med kameraet mitt….. Der vil vi tilbake. Så skal vi sjekke ut Dreamland Beach også. Det er virkelig verdt å ta noen lengre bilturer bort fra tettstedene.

#Bali #Indonesia #Asia #jentetur #reise #ferie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top