Marokko, Marrakech og Sahara

Nå har jeg vært hjemme noen dager, så det er vel på tide å oppsummere turen og poste litt mer bilder.

Vi ankom Marrakech lørdag 13. februar på kvelden og reiste rett inn til byen for å spise middag. 8 damer fra forskjellige deler av landet. Ingen som kjente hverandre fra før. Siden det var en så liten gruppe ble vi fort kjent.

Det var mye kaldere enn jeg hadde forestilt meg. Så vi satt å frøs på takterassen når vi spiste middag.

De fleste middagene vi spiste var laget i leirgryter. Tajine som det heter. For det meste lam eller kylling med poteter, gulrøtter og squash. Det overrasket meg at de brukte så lite krydder. Lite smak på maten altså. Vi fikk alltid salat til forret og frukt til dessert. Sunne måltider ble det ihvertfall.

Allerede morgenen etter kjørte vi østover mot Sahara. Vi kjørte over Atlas-fjellene. Spennende å kjøre i dette landskapet å nyte den flotte naturen.

Vi spiste lunsj i Ait Ben Haddou og hadde en rundtur i den gamle byen. Her er mange Hollywood-filmer spilt inn. Bl.annet The Gladiator. Det var en fantastisk vakker liten by fra 1100-tallet. ( har skrevet et innlegg tidligere) Ble litt skuffet over guiden som hadde så dårlig tid. Vi fikk bare en time der, før vi sjekket inn på hotellet vårt i Ouarzazate. Kunne heller tenkt meg å vært lenger i byen, enn å sitte på hotellet til vi skulle spise middag 3 timer etterpå.

Det er vel det som er dumt med gruppereiser, vi må følge et program.

Dag 3. Vi kjører videre til ørkenen gjennom Draa-dalen. Her var det kilomet på kilometer med daddelpalmer mellom de flotte fjellene.

Stakkers eselet som må stå sånn i solsteiken. Her bruker de esler og muldyr som transportmiddel mer enn sykkler eller mopeder.

Vi besøkte et kjeramikkverksted i Tamegrout. Ovnene der de brenner keramikkene var langt under bakken.

Masse vakkre ting her. Jeg kjøpte et stort fat her og betalte 3 ganger mer enn jeg ville gjort på markedet i Marrakech. Men det visste jeg selvfølgelig ikke før vi var i Marrakech igjen. Synes jo at reiseleder kunne fortalt oss det da. Man lærer så lenge man reiser 🙂

Vi kom frem til ørkenen rett før solnedgang. Her levde vi som nomader i 3 dager. Varme dager og iskalde netter.

På morgenen hadde vi litt yoga og på ettermiddagen var det magedans. Magedans har jeg ikke prøvd før. Det var kjempegøy, så det gjør jeg gjerne igjen hvis jeg får mulighet.

Utrolig vakkert i ørkenen og en herlig stillhet.

Den ene dagen red vi også på dromedarer. Her tar eieren de med seg igjen. Lurer på hvor i allverden han gikk med de? Det var jo flere mil til nærmeste boplass.

Jeg prøvde også sand-board. Veldig gøy. Det gikk ikke veldig fort på den myke sanden. Og veldig tungt å kravle seg opp igjen bakkene. Veldig bra trim da.

“Sandboard-instuktørene” slapper av i sanden.

På kveldene satt vi rundt bålet og hørte på trommer og folkeviser. God stemning.

Spennende å bo i Sahara på denne måten. Men må bare si at jeg hadde kost meg mer om det hadde vært litt varmere.

6. dagen kjører vi tilbake til Marrakech. Nesten 90 mil tilsammen. Her kjører vi over en inntørket innsjø.

Vi stopper og ser på alle fossilene i steinene.

I Atlas-fjellene hadde det snødd de siste dagene. Den kalde vinden vi kjente i Sahara kom herfra.

Tilbake på hotellet vårt i Marrakech, Imperial Plaza. De to siste dagene ble veldig varm og deilig.

Jeg og to andre damer brukte de siste dagene til å gå på oppdagelsesferd på markedene i Medinaen. Helt umulig å se alt på bare to dager.

Så mange flotte og fargerike butikker.

Til og med en liten kameleon til salgs. Så søt 🙂

Marokko er et land jeg gjerne reiser tilbake til. Har lyst å se mye mer av landet.

Jeg bestillte turen gjennom Jomfrureiser. Det var tredje turen min med de. De har turer mange steder i verden. Kan virkelig anbefale de hvis du ønsker litt organisert jentetur.

Det som var spesielt på denne turen var at det var så mange “alternative” med. Jeg er jo ikke helt der. Så innimellom ble det for mye prat om shakra, krystaller, stråling, englekort, reiki, numerologi, hva en må spise eller ikke spise og alt mulig som skal være så bra (eller ikke bra) for sjelen. Ble litt for sært. Men heldigvis er det alltid noen man kobler litt bedre med, så man ikke føler seg helt utenfor.

Men alt i alt har det vært en fin opplevelsestur.

#rundreise #jentetur #marokko #afrika #marrakech #sahara #ørken #reiser #ferie #jomfrureiser #ouarzazate #marked

Fargerike Marrakech

De to siste dagene i Marokko hadde vi i Marrakech. En fantastisk spennende by. Meg og to damer jeg fikk god kontakt med gikk sammen for å utforske byen. Vi fikk bare sett en del av den gamle bydelen, Medinaen. Og da nesten bare inne på den store markedsplassen og i soukene.

Vi gikk rundt i alle de trange gatene og innimellom opp på takcafeer for å drikke litt kaffe eller vann. Alkoholservering var det lite av her i byen.

Folk er veldig hyggelige da. De spør hvor vi er fra alle disse mennene på markedet. Veldig ofte sier jeg Polen, da får jeg merkelig nok mindre kjøpepress på meg enn om jeg sier Norge. Men her var ikke det lurt. Det var flere som begynte å snakke polsk til meg da. Til en sa jeg at jeg snakket samisk og han hadde selvfølgelig noen strofer på samisk også. Man har det ikke mer moro enn man lager selv.

Inni disse trange gatene kommer det plutselig muldyr slepende på en vogn med masse varer.

Jeg kunne vært her inne i mange dager og likevel ikke blitt lei av å se på alt som skjer rundt her.

Her er en av de mange som hadde apekatt i kjetting med seg på torget. Stakkers ape, så ikke ut som de hadde det noe greit. Han ville selvfølgelig at jeg skulle holde den, så han kunne få noe mynter for det. Men har ikke noe lyst å sponse den butikken. Det er jo selvfølgelig lett for meg å si hva som er rett og galt, jeg som har penger til mat. Det kan jo være at denne mannen ikke får seg annen jobb. Hvem vet? Men uansett bør man behandle dyrene best mulig hvis man først har de i fangenskap.

Slangetemmere var det også mange av. De spiller trommer og fløyte og får kobraen til å “danse”. De var litt mer pågående. Ville ligge slanger rundt halsen din for penger. Jeg måtte være veldig tydelig på nei’et mitt.

Bilde av det store torget.

Jeg kom til Oslo i går kveld og skal ta toget tilbake til Bergen om en time. Så da må jeg rett og slett lage en oppsummering av turen når jeg kommer hjem i kveld. Jeg har ennå mange flotte bilder jeg vil poste 🙂

Nå må jeg løpe.

 

#marokko #Marrakech #jentetur #storby #marked #jomfrureiser #rundreise #reiser #ferie

Camping i Sahara

Sahara er et fasinerende sted. Å være i en så stor ørken er helt magisk. Sanddyner som bølger seg bortover så langt øyet kan se. Virkelig vakkert.

Vi kjørte fra Ouarzazate mandag morgen kl 8 framme i campen vår på kvelden ved solnedgang. Fra siste byen som het Mhamid kjørte vi 6 mil rett ut i ødemarken og bodde som beduiner i 3 dager.

Vi har stått på sandboard, ridd på kamel, trent yoga og magedans, gått tur og slappet masse av disse dagene.

På bildet ser det varmt og godt ut, men mesteparten av tiden har vi frøse. Det var et par timer midt på dagen at tempraturen kom opp i litt over 20 gradee, men det har blåst en iskald vind. Nettene har vært nede i 5 grader. Vi har sovet i telt fullt påkledd i ull med 4-5 tepper over oss. Det er en av grunnene til at jeg ikke drar på telttur. Jeg hater å fryse.

Her er campen vår. Ikke mye luksus her. Jeg ville ikke vært foruten opplevelsen med å være i Sahara. Men er glad det ikke ble mer enn 3 overnattinger. Alt for kaldt på denne årstiden. Helt utrolig at noen nomader klarer å bo sånn fremdeles. De har min respekt. En pysete dame fra Norge hadde ikke overlevd her lenge 😀

Jeg måtte kle meg godt for vær og vind på kamelridingen. Vi rir egentlig på dromedarer, de med en pukkel, men de sier kamel til disse også.

Vi kom tilbake til Marrakech i går kveld. Deilig å sove inne i hus igjen og ha toalett og dusj som virker. Eneste som er elendig her er internett. Jeg får laste ned mer bilder og lage en oppsummering når jeg kommer hjem. Det tar alt for lang tid her. Har holdt på i over en time med å laste ned disse 4 bildene. Kjedelig. Nå er det middag også straks 🙂

#Sahara #ørken #jomfrureiser #jentetur #kameler #beduinleir #Marokko #reiser #ferie #kamelriding #magedans #yoga #sandboard

Ouarzazate, Marokkos Hollywood

Vi har kjørt noen mil i dag. Fra Marrakech og over de mektige Atlas fjellene. Ved Tiz’n Tiscka passasjen var vi på 2260 m.

Ennå har jeg ikke kjent den store varmen. Det blåser ganske kraftig i dag, så jeg er glad for å ha med meg fleece og vindjakke.

Til lunsj var vi fremme i Kasbah Ait Ben Haddou. Den lille berber-landsbyen blir kalt for Marokkos Hollywood. Det er mange kjente filmer som er spillt inn her. Sånn som Lawrence of Arabia, Indiana Jones, The Gladiator, Game of trones. Byen er fra 1100 tallet (hvis jeg forsto guiden riktig) og er selvfølgelig på UNESCOs verdensarvliste.

Her er den lokale guiden vår. Han har vært med i alle filmene som er spillt inn her de siste årene. Som statist selvfølgelig 🙂

Han er fra denne landsbyen. Det bor fortsatt noen å 60 mennesker her inne. Går ut ifra at de andre familiene er flyttet til mer moderne boliger.

Et fantastisk vakkert sted

Og masse nydelige tepper og andre suvenirer å få kjøpt her også.

Ser ut som han her har hengt ut alt han har i huset for salg 🙂

Mange fristelser her, men guiden gikk så fort forbi butikkene at det ble ingen handel. Like greit

Utsikt fra toppen av landsbyen.

De har til og med plass til husdyr oppover i disse trange gatene. Et søtt lite muldyr-føll.

Vi er nå sjekket inn på hotellet vårt i Ouarzazate, Hotel Ibis. Snart er det middag og sikkert en tidlig kveld i dag også. I morgen skal vi kjøre enda noen mil inn i Sahara. Fra Marrakech til leiren vår i Sahara var det visst 85 mil tilsammen. Får sett litt av dette vakre landet da. Jeg er veldig fornøyd så langt 🙂

#marokko #jentetur #roadtrip #afrika #ørken #atlasfjellene #reiser #ferie #jomfrureiser #reiser #ferie

Første kvelden i Marrakech, Marokko

Da var jeg tilbake i Afrika. Denne gangen i Marokko. Det var ganske spesiellt å se på landskapet fra luften da vi gikk inn for landing i Marrakech. Mangen nyanser av brunt, nesten som mosaikk og noen landbyer her og der. Husene så ut som knøtsmå leirhytter fra luften. Og de høye Atlas-fjellene i bakgrunnen. Helt magisk.

Vi var framme på hotellet vårt, Imperial Plaza, kl 17.30. (Marokko ligger 1 time bak Norge)

Etter en dusj gikk vi inn til det store markedet Djemaa EL Fna for å spise middag. Det er lørdag kveld og mange familier kommer ut for å kose seg da. For en stemning det var der. Ganske spesiellt å høre bønnerop fra forskjellige moskeer rundt samtidig som et titalls forskjellige gatemusikanter slår på trommer eller spiller på fløyte. Undommer står tett rundt musikantene å synger og danser.

Selvfølgelig grillet de nesten alt som kan grilles her også. Det hører vel med til et arabisk marked

Han her damper små sneilhus.

Ja, det var skikkelig god stemning her. På dagene er det mer salgsboder. Da er det også endel slangetemmere og apetrenere på torget. De får jeg vel se en annen dag.

Vi er bare 8 jenter som reiser sammen med Jomfrureiser denne gangen. En fin liten gjeng virker det som. Ingen som kjente hverandre fra før.

I morgen reiser vi videre inn i fjellene og på mandag går det videre inn i Sahara-ørkenen. Jeg vet ikke hvordan det er med internett videre, så det kan være at dere ikke hører fra meg før vi er tilbake igjen i Marrakech på torsdag. De neste dagene skal jeg ihvertfall kose meg med yoga, kamelriding, sandboard og god mat 🙂 Bilder og oppdateringer kommer med en gang jeg har anledning.

#marokko #afrika #marrakech #torget #medina #reiser #ferie #jentetur #nordafrika

Ops, I did it again :-P

Det er ikke lett å styre unna fristelser. Nå har jeg booket ennå en ny tur 🙂

I mars reiser de to jentene mine og jeg til Spania igjen. Denne gangen til Fuengirola, en liten plass mellom Malaga og Marbella, nede ved solkysten.

Vi var i Benalmadena for et par år siden, like i nærheten og synes det var veldig fint der.

Det er vel ikke helt badetempraturer ennå, men deilig å gå tur på stranden likevel.

Og så tenkte jeg vi kunne ta en dagstur til Gibraltar. Nå er jo barnebarnet mitt blitt 3 år, så da er det lettere å ta henne med seg rundt på tur. Hun vil sikkert synes det er kjempespennende med de ville apene på Gibraltar klippen.

Men først nå reiser jeg til Marokko på lørdag. En uke med deilig soooool. Gleder meg veldig til det. Så er det rett hjem og en uke på jobb og så rett hjem å pakke kofferten igjen for å reise til Spania 🙂

I april blir det jentetur til Peru. August har nesten hele slekten bestillt tur til Malta. Vi feirer min søster sin 50 årsdag der. Oktober/november reiser jeg til Nepal, og forhåpentligvis Bhutan. I Nepal skal jeg jobbe som frivellig på en økologisk gård. Blir spennende.

Det ser ut som det blir et spennende reiseår dette også. Selv om jeg liksom ikke skulle reise så mye som i fjor. Det er ikke lett å stå imot. Men man må jo reise mens man kan 🙂

 

#reiser #ferie #spania #planer #reiseåret #verdenrundt #reise

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top