En dag i Lima, Peru

Vi landet på flyplassen i Lima før 10 i går formiddag. Igjen hadde vi samme hotellet som da vi først kom til Peru. Hotel Jose Antonio i bydelen Miraflores.

Hotelrommene var ikke klar da vi kom så vi gikk ut å spiste lunsj i mellomtiden.

Klokken ble nesten 3 før vi begynte på byvandringen vår. Bare å komme seg ned til sentrum igjen tok nesten en time i denne trafikken.

Selvfølgelig var det kloster og katedraler den lokale guiden var mest interessert i å vise oss. Selvfølgelig er det jo en stor del av historien til Lima, men jeg synes likevel vi bruker for mye tid i kirkebygg. Jeg vil se byen og livet der.

Bilder er fra St. Francis klosteret. Et enormt kloster med masse malerier i barokkstil. Joda, litt imponerende er det jo at de tar vare på disse skattene.

Vi gikk ned i katakombene under klosteret. Her regner de med at ca 35000 er begravet.

Ganske groteskt å gå her nede i de trange gangene med bare bein og knokler rundt oss.

Guiden ville ha oss inn i den store Lima katedralen også, men da satt heller min søster og jeg på trappen utenfor. Det er endelig sol og varme igjen. Vi ville nyte det litt før solen gikk ned.

Vi sitter på trappen og ser utover Plaze de Armas. Her er parlamentsbygningen. Presidenten og familien hans bor der, men det er ingen som vet om det er der han jobber. Kanskje han har kontor et annet sted?

Selvfølgelig har de hester med vogn i denne byen også, som i alle store byer rundt om i verden 🙂

Ser ganske sliten ut denne gampen her. Ikke så rart i 27 grader kanskje.

Plutselig kom det masse politi å stilte seg opp i parken. Med hjelmer, våpen og skjold med seg. De så egentlig ganske avslappet ut der de sto. Det var nok bare for å passe på at det ble nok en rolig torsdagskveld

Lima virker som en veldig spennende by med et yrende folkelig. Det bor rundt 8 millioner innbyggere her. Det lille vi så av Lima var mye vakrere og mer moderne enn de andre byene vi har sett her i Peru.

Det blir tidlig mørkt her, så i 6 tiden kjørte vi bussen tilbake til hotellet. Det er kilometer med strand her, men veldig få som bader. Det er vannet for kaldt til. Men mange surfere da.

På kvelden hadde vi felles avskjedsmiddag. Det har vært en reise med mye variasjon og opplevelser. Om 12 timer sitter vi på flyet hjemover igjen. Men ennå har vi noen timer å se Lima på. Nå skal min søster og jeg ut på egenhånd 🙂

#lima #peru #søramerika #jentetur #jomfrureiser #gruppereiser #ferie #søstrepåtur #rundtur

Puno ved Titicacasjøen, Peru

Plaza de Armas i Puna. Det er alltid en katedral som troner disse plassene. Spanjolene har virkelig satt sitt preg på landet.

Det bor ca 200 000 mennesker i denne byen. En ganske stor by etter peruviansk målestokk.

Fra hotellet vårt var det bare 15 minutter å gå ned til Titicacasjøen. Denne innsjøen er den høyestliggende i verden som er seilbar.

Det var ikke mange mennesker å se her nede, selv om den ligger i enden av en by.

Men hunder krydde det av her. Litt ekkelt å gå forbi alle disse løshundene.

Jeg gikk langs sjøkanten, så langt veien gikk.

Jeg fikk øye på en dame som jeg trodde matet hundene. Da jeg kom nærmere så jeg at hun gjeter sauer. Spesielt å ha saueflokken sin med på bytur. Det ser vi ikke ofte i Bergen 🙂

Etter å ha spist den beste steinovnsbakte margarita-pizzaen jeg noen gang har smakt, gikk jeg en ny runde rundt i byen. Et hus med litt farge 🙂 Parque Pino heter parken, jeg fant ikke ut hva bygningen var.

Gågaten i Puno. Ser ut som studentene er tidlig ferdig på skolen i dag.

Ellers var ikke byen særlig pen. Her er nede ved sentral markedet.

En grå og kjedelig by. Ser ut som innbyggerne her må jobbe hardt.

Jeg satt meg på en benk i parken og bare så på livet rundt meg. Det er ikke en ting de eldre damene går rundt å selger på gaten. Hun her ser ut som hun selger rød gele med noe skum oppå, utenfor Mama Coca sin resturant. Den lille gutten som sitter her med foreldrene sine var så heldig å få en sånn. Etter 5 min fikk han et skikkelig raserianfall fordi han ikke fikk spise selv og grise seg til. Måtte le litt for meg selv. Barn er ganske lik uansett hvor de bor i verden 🙂

Puno er ikke den mest spennende byen jeg har vært i, men nå har jeg nå sett den. Jeg kunne til og med ta av meg jakken et øyeblikk når jeg satt der i parken. Herlig.

Nå er de andre kommer igjen fra båttur på Titicacasjøen. De vil ha seg en varm dusj, så skal vi møtes å gå ut å spise sammen.

I morgen tidlig (torsdag) skal vi fly til Lima igjen. Der skal vi være de to siste dagene før vi reiser hjem til Norge. Gleder meg til det. Tror Lima er en spennende by.

#puno #Titicacasjøen #peru #søramerika #jentetur #jomfrureiser #søstrepåtur #gruppereiser #rundtur

Buss fra Cusco til Puno

I går (tirsdag) kjørte vi fra Cusco helt opp til Puno, en by som ligger ved Titicacasjøen. Turen var 380 km lang og tok 10 timer. Med forskjellige stopp på veien.

Plutselig ble vi stuet inn i en større buss med mange andre turister. Kjente jeg ble ganske irritert over mangelen på informasjon fra reiselederen vår. Ikke visste vi hvor langt vi skulle kjøre eller om det var stopp på veien eller noe. Jeg er ikke veldig kontrollfreak, men jeg liker ikke følelsen av å bare følge etter som en sau, uten å vite noe om hva som skjer. Og det har vært endel mangelfull informasjon på turen, så nå var det litt nok. En stor minus i boken til Jomfrureiser fra meg.

Men over til bussturen nå 🙂

Første stoppet ble i en liten landsby som heter San Sebastian. Det var en stor flott kirke der vi skulle besøke. Jeg ble ikke så imponert over alt gullet og maleriene den katolske kirken hadde klart å få tak i, når jeg så at den lille landsbyen holdt på å falle sammen. Hva med å dele litt med de som trenger?

Neste stopp var i en liten landsby som het Raquchi. Her var ruiner fra før inkatiden. Dette hadde vært et svært tempel fra 500 f.kristus, hvor de tilba og ofret til forskjellige guder.

Alle byer her i Peru har et torg de kaller Placa de armas. Her i Raquchi hadde de et lite marked. Jeg kjøpte noen keramikkskåler og et lite håndlaget Ludo-spill. Det er fantastisk mye fint håndtverk her også.

Vi spiste lunsj i Sicuani og hilste på alpakkaene som var utenfor resturanten.

Høyeste punktet vi passerte var La Raya 4313 m.o.h. Fjellene med snø i bakgrunnen er over 6000 meter.

Siste stoppet før Puno gjorde vi i Pukara. Der besøkte vi et inka-museum og så på ennå fler steiner. Det hadde vært en lang reise og jeg hadde tatt inn det jeg klarte den dagen. Så jeg gikk heller litt rundt i gatene i den lille byen.

Dette var vel de mest fargerike husene her i Pukara. Det meste er brunt og grått her. Og veldig slitt eller uferdig. Naturen her i Peru er jo helt nydelig, men jeg har ennå ikke sett noen byer eller landsbyer som er noe særlig fin. De prioriterer ikke å gjøre det koselig rundt seg ihvertfall. Hadde vært litt interessant å lære litt mer om hvordan de lever her, istedenfor bare høre om inkaene eller pre-inka.

I dag har resten av gjengen reist på båttur på Titicaca-sjøen. Jeg vil bli her i Puno og utforske byen. Kjenner det er på tide med en alenedag. Begynner å bli lei av å følge i en saueflokk. Så både for min del og andre sin del, så trekker jeg meg litt tilbake 🙂 Ikke bare bare å være introvert når man må forholde seg til så mange hele tiden.

Akkurat nå skinner solen, men det er bare 6 grader ute. Det er ennå tidlig på dagen (7.30) så det blir vel litt varmere etterhvert. Vi befinner oss på 3827 m, så noe sommervarme blir det jo ikke. Det eneste jeg kjenner til høyden nå er at jeg blir veldig fort anpusten.

#cusco #puno #peru #søramerika #jomfrureiser #gruppereiser #søstrepåtur #busstur #inka #rundtur

Svette dager i Amazonas

Nå er vi tilbake i Cusco etter to dager i Amazonas. Vi tok fly herfra til Puerto Malaga lørdag morgen og kjørte med longtail-båt langt inn i jungelen.

Det var 35-36 grader der nede, så helt herlig å få en båttur på elven.

Lodgen vår. Det er plass til ganske mangen her. Akkurat denne helgen var det 50 norske ungdommer her.

Her er hytten vi skal sove på i to netter. Vi har strøm mellom 17.30 og 22. Da er det en vifte i taket som kjøler ned rommet ør lite grann 🙂

Ricardo var guiden vår disse to dagene. Det var ikke mye pause vi fikk. Lørdag kom vi rett til lunsj, så var det ut i jungelen med en gang. Vi gikk til en lite tjern der det var mange kaimaner. Jeg så tre stykker, men det er ikke så lett å få gode bilder av de. De er ganske kamuflert nede i det grumsete vannet.

Jeg fikk øye på et pinnedyr. Dette er en dame på litt over 20 cm. Mannen satt på et blad under. Han var skikkelig tynn og pinglete i forhold til damen 🙂

Susi ville gjerne komme inn å spise frokost med oss søndag morgen.

Allerede kl 6 søndag morgen var vi ute i jungelen igjen. Her har Ricardo funnet et slangeskinn på 2,5 meter. Bra det bare var skinnet som lå på stien.

Vi var på tur i 7 timer, både til fots og i kano. 17 stykker skulle opp i denne lille kanoen. Det var ikke noe gøy. Jeg satt helt stiv og bare ventet på at vi skulle kantre. Men det gikk heldigvis fint.

En tettpakket kano. Det var jo helt nydelig ute i sumpen. Men ikke lett å slappe av å nyte omgivelsene når kanoen såvidt er over vannflaten.

Nå fikk vi se en kaiman på nært hold. Utrolig stilige dyr. Han sto helt stille, så vi fikk studert den i flere minutter.

Ricardo lokker frem en svær tarantell. Den er like stor som hånden min. Det er en dame forteller han og hun kan godt bo i samme hiet i 20 år.

Jeg turte ikke gå så nærmt at jeg fikk noe bra bilde. Men her er hun nå 🙂

Etter lunsj var det ut på tur igjen. Da tok vi båten over til apeøyen. Noen av apene var så tamme at de kom ned for å ta bananer som guidene hadde med. De spurtet opp igjen i treet med en gang. Dette er brune cappochino aper.

Min søster fikk en ned på skulderen sin. Jeg fikk desverre ikke noe bilde av det.

Her er en svart edderkoppape. Den var veldig skeptisk og brukte lang tid før den kom ned etter bananen.

Morsomme skapninger. Vi hadde det gøy der ute på øyen en times tid før vi dro tilbake.

Vi dro fra Amazonas i dag morges (mandag) Da var det over 30 grader. Svetten bare renner hele tiden.

Når vi landet i Cusco igjen, som er 3500 m.o.h, kl 12 i dag er det 21 grader. Nå på kvelden er temperaturen sunket til 6 grader. Det er store temperaturforskjeller i dette landet. Enten svetter man veldig eller så fryser du. Det er ikke noe mellomting her.

Vi merker også høyden godt. Er svimmel, kvalm og har vondt i hodet nå. I morgen tidlig skal vi kjøre opp til over 4000 meter. Til en by som heter Puno. Titicacasjøen står for tur. Lurer på hvordan vi takler den høyden?

#Amazonas #cusco #peru #søramerika #jomfrureiser #søstrepåtur #gruppereiser #rundtur #jungel #regnskog

Utrolige Machu Picchu

Klokken 05.30 tok vi bussen opp til Machu Picchu. Det var allerede lang kø på bussholdeplassen. Jeg hadde jo trodd at det bare gikk an å gå opp der. Men neida, de fleste tar altså bussen. Den kostet 25 usdollar og tar ca 25 min. Ganske dyrt altså. Billetten til Machu Picchu koster 75 USD.

Portene åpner kl 06.00. Vi ville komme oss opp for å få med oss soloppgangen. Ganske magisk når tåken ligger som et teppe over fjellene og avdekker litt og litt av den hellige byen.

Her begynner vi å skimte litt.

Machu Picchu ble bygget fra år 1450. Den var bebodd i ca 100 år. Da ble den forlatt pga en koppeepidemi som var kommet til Peru med spanjolene. Spanjolene var aldri her oppe, men de var jo andre steder i Cusco-området, så noen var nede fra fjellet og tok smitten med seg opp igjen.

Terrassene de plantet korn og grønnsaker i.

Soltempelet.

Machu Picchu var ikke en vanlig inka-landsby. Det var en hellig by med flere templer og et sted de ofret til gudene.

Machu Picchu ble ikke “oppdaget” igjen før på begynnelsen av 1900. Her er bolighus som er restaurert.

Alle jomfruene i reisefølge.

Byggesteiner var det masse av her oppe. Så de slapp heldigvis å slepe de med seg opp der.

Flott utsikt

Nede i dalen der trasket vi dagen før.

Det er så utrolig vakkert her oppe. Og mye større enn jeg hadde forestilt meg.

Hver dag slipper de inn 4000 turister her. Det var lurt å komme tidlig selv om det var tåkete. Etter lunsj var det ganske mange folk her.

Fantastiske fjellformasjoner. Det går an å gå opp på den høyeste toppen der. Det blir solgt 400 billetter til det hver dag, men billettene må bestilles ihvertfall 3 mnd på forhånd. Stien er stupbratt og du på nærmest klatre i to timer oppover. Sikkert en fantastisk utsikt da.

I steden for å klippe gresset her opp har de sluppet løs mange lamaer. De var ganske effektive og så ut som de trivdes godt her.

Dette var et gjestehus.

Ikke så lett å se, men dette er en statue av en gondor. En stor fugl som de også ofret til. Foran på gresset ser du hodet og de to store steinene bak er vingene.

Vakkre omgivelser.

De må ha vært ganske spreke de som bodde her. Det var mange og lange trapper her

Oversikt over hele Machu Picchu

Ennå flere lamaer. Det var ingen av de som ville komme bort til meg å ta selfie.

Vi tok bussen ned igjen til Aguas Calientes på ettermiddag. Gikk litt på markedet der og satt på kafé helt til vi skulle reise videre.

Kl 19.00 gikk toget til Cusco. Det tok 1 t og 40 min. Jeg som trodde at vi måtte ta hele den ruten vi har tatt for å komme til Machu Picchu. Vi landet jo med flyet her i Cusco på mandag. Reiste til Urubambadalen, syklet til Santa Maria og gikk til Aguas Calientes via Santa Teresa. Dette brukte vi 3 dager på. Det var absolutt en opplevelse å ta den omveien. Det vil jeg anbefale til alle. Men det er altså mulig å komme til Machu Picchu på to timer fra Cusco hvis du ikke vil det.

I dag har vi hatt en rolig dag i Cusco. Flere av oss er blitt dårlig med feber og magetrøbbel. Håper det går over fort, for i morgen skal vi inn i Amazonas jungelen. Det blir spennende. Vet ikke om det er noe internet der, så kanskje dere ikke hører fra meg før over helgen.

#machupicchu #peru #søramerika #jomfrureiser #søstrepåtur #inka #ruiner #gruppereiser #rundtur

Veien til Machu Picchu

Mandag begynte vi på reisen vår til Machu Picchu. Vi ble kjørt fra Urubamba til Abra Malaga, som ligger 4350 m.o.h. Derfra skulle vi sykle 50 km nedover de svingete og bratte bakkene. På litt under to timer syklet vi 3000 høydemeter ned.

Det begynte å regne før vi kom oss på syklene. Og det regnet som ville Olsen helt til vi kom ned. Tåken lå tett hele tiden. Det var litt nervepirrende, for bilene kunne jo ikke se oss så godt.

10 min før vi var nede punkterte jeg da jeg måtte sykle over vannmassene som fosset over veien. Heldigvis hadde vi følgebil som jeg kunne sette meg inn i.

Vi var våt til skinnet alle sammen når vi kom til Santa Maria. Her henger vi opp klærne til tørk.

Vi overnattet på et ganske shabby hotel i Santa Maria. Men alle var så sliten etter dagen, så det var ikke noe problem å få sove der.

Vi skulle rafte før vandringen begynte. Det hoppet meg og min søster over. Vi orket ikke ha mer våte klær i sekken.

Første dagen gikk vi 16 km.

De første kilometerene gikk gjennom tett jungel opp til 1800 meter.

Det var smale stier og stupbratt enkelte steder. De med høydeskrekk fikk utfordret seg den dagen.

En helt fantastisk natur. Jeg virkelig nøt denne turen.

De som bodde oppe i fjellene hadde laget til små butikker, så vandrere kunne få noe kaldt å drikke.

Vi måtte ned igjen fra høyden. Der krysset vi elven flere ganger. Broene var av ymse kvalitet. På denne kunne vi bare gå en og en. Ganske vinglete.

Her er en med litt småråtne planker. Prøvde å gå så lett som mulig.

En time igjen fikk vi beskjed om. Begynnte å bli sliten nå.

Det ingen hadde fortalt oss var at vi måtte bli sendt over elven i en liten kasse som gikk på en tynn kabel. Det var ganske skummelt. Tre og tre satt seg i kassen og ble hevet utfor. Dette tok jo sin tid da, så det ble helt mørkt før vi alle var over.

Etter å ha gått i 8 timer var det helt fantastisk å få bade i varme kilder da vi kom frem til Santa Teresa

I Santa Teresa overnattet vi også på hostel, men det var litt bedre standard enn det første.

Onsdag startet dagen med sip-line. Jeg sto bakerst i køen og ble mer og mer nervøs. Da det ble min tur fikk jeg nesten panikkangst og trakk meg. Er litt pinglete jeg da 🙂

Her har min søster hevet seg ut.

Etter zip-line begynner dagens vandring. Vi starter fra et sted som heter Hidrolectica. Her møtes mange back-packere. Her kan man få kjøpt mat og drikke. Eller få sendt bagasjen sin med toget, hvis man ikke orker å bære den hele veien.

Vi følger jernbanesporet og den terrakotta-fargete elven hele dagen.

Og over ymse broer.

11 km tilsammen fra Hidroelectica til Aguas Calientes hvor vi skulle overnatte.

På veien får vi vårt første glimt av Machu Picchu. Mektige fjell her i Peru.

Endelig fremme i Aguas Calientes. De fleste av oss var veldig sliten. Det er tungt å gå så lang og bære sekk i rundt 25 grader.

Det ble bare middag og tidlig i seng den kvelden. Vi skulle stå opp kl 04.30 torsdagen for å komme oss opp til Machu Picchu før soloppgang. Det får jeg skrive om senere.

#Aguascalientes #Santamaria #santateresa #machupicchu #peru #søramerika #vandring #fjelltur #inkatrail #jomfrureiser #søstrepåtur #gruppereiser #rundtur

Endelig Machu Picchu

Joda, det var like stort som jeg tenkte å komme opp å se Machu Picchu. Den hellige inka-byen som ble bygget mellom 1450 og 1575. Klokken 6 i morges sto vi på toppen. Det var mye tåke i fjellet da, skikkelig magisk. Da tåken lettet ble det veldig varmt der oppe. I litt over 6 timer gikk vi rundt der. Helt utrolig hva de har klart å bygge her oppe. Jeg skal skrive litt mer senere. Nå sitter vi på en kafé i Aguas Calientes å låner nettet deres. Ikke det beste nettet altså.

Vi har hatt noen fantastiske dager på vandring før vi kom her. Skal skrive mer og legge inn bilder derfra. Det har vært en helt utrolig spennende tur.

Ville bare melde fra hvor langt vi er kommet nå 🙂 I morgen er det en ny by og mer opplevelser 🙂

#pachupicchu #peru #inka #ruiner #fjell #jomfrureiser #søstrepåtur #gruppereiser #rundtur #søramerika

I inkaenes rike, Peru

Urubambadalen var en ganske lang dal oppdaget vi i dag. Vi bor i byen som heter Urubamba, ca midt i dalen. Det ligger flere små byer innover i dalen. Vi kjørte ca 1 1/2 time på formiddagen for å besøke en Lama og Alpakkafarm.

Bilde viser Pisac. Se terrassene oppover i fjellet. De er fra inkatiden. Helt utrolig at de klarte å dyrke jorden i disse fjellene. Jeg har sett risterrasser på Bali, men dette her er jo bare helt fantastisk.

Det var mange morsomme lamaer her på farmen. Eller kanskje dette er alpakka. Jeg fulgte ikke helt med i timen.

Etter Lama-farmen gikk vi innom det berømte markedet i Pisac. Her var det masse vakre suvenirer og et frukt/grønt marked. Jeg elsker markeder. Så mye flotte farger og fargerike folk.

Det er ikke noe høyt tempo her akkurat. Egentlig var det veldig rolig på hele markedet i dag. Det er presidentvalg her i Peru i dag, det kan jo være derfor det var rolig her??

Ja, her kan du få kjøpt alt du vil ha. Hva er greien med disse trepenisene? De selger sånne suvenirer i alle spansktalende land?

Marsvin er helt vanlig å spise her i landet. Her er de blitt stekt sammen med poteter i en stor bakerovn.

Tja, ser ikke veldig delikat ut. Fikk ikke vann i munnen akkurat.

Etter Pisac kjørte vi helt til andre enden av Urubambadalen. Der besøkte vi Ollantaytambo og klatret i de imponerende inkaruinene.

Dette har vært et slags hotel eller hvilested for soldater og folk på reise. Skal si de bygget flotte hoteller på 1300 tallet.

Borte i fjellet på andre siden ser vi ruiner etter matlager. Litt stress å komme seg opp der for å hente poteter til middagen da 🙂

Byen som er her nå er bygget oppå inkaruinene og er eneste byen i Peru med inntakt byplan fra inkatiden.

Vi fikk komme inn til noen som alet opp marsvin. Stakkers små. Fikk ikke mer lyst til å spise de nå.

Var litt spooky inne i det huset. Tror de drev med noe okkulte greier her. Eller kanskje de var helt vanlige katolikker? Hva vet jeg?

I morgen (mandag) begynner vi på turen vår opp til Machu Picchu. Vi skal sykle, gå, rafte og sipline på veien, så vi er ikke fremme der før på torsdag morgen. Jeg er så spent på den turen. Endelig skal jeg få stå på en fjelltopp og se ned på Machu Picchu. Det blir stort altså. Jeg vet ikke hvordan det blir med Internett på veien, så det kan være at dere ikke hører fra oss før torsdag eller fredag. Ha det godt så lenge 🙂

#grilletmarsvin #peru #inka #søramerika #jomfrureiser #søstrepåtur #gruppereise #rundtur #pisac #lama #ruiner

Urubamba-Dalen i Peru

Klokken 6 i morges var jeg lys våken. Hjemme er jo klokken allerede 13.00 på dagen, så det var vel ikke rart at jeg ikke fikk sove mer. Det er kun 7 grader her nede i dalen nå. Har sikkert vært kaldere i natt for jeg har lagt å frøse, selv om jeg hadde ullstilongs og ulltrøye på. Er nok litt jetleg som gjør at jeg fryser sånn også.

Bilde av hotellet og gaten vi bor i. Se de fantastisk flotte fjellene i bakgrunn.

Her er noen av hundene som gjenger seg opp om kveldene. Det har vært uling og bjeffing i hele natt. Tror det må være noen hundre hunder i denne byen.

Bilde fra byvandringen vår i går kveld. En kirke fra 1500-tallet. Spanjolene bygget den oppå et maya-tempel. Kristendommen har ikke veldig mye av å være stolt over oppigjennom i historien (eller, det gjelder forsåvidt alle religioner)

Nå har vi spist frokost. Brød med lillamais-syltetøy. Veldig godt faktisk. Smaker litt blanding av blåbær og solbær 🙂

Vi skal straks ut på tur å få se de første inkaruinene i Pisca og Ollantaytambo.

Det er 16 damer med på denne turen, og jeg er blandt de 3 yngste, så jeg er ikke så redd for å ikke klare å vandre i fjellene lenger. Men selvfølgelig, alder har jo ikke så mye å si.

 

#peru #urubambadalen #inka #søramerika #jentetur #søstrepåtur #jomfrureiser #rundreise

Rundturen er startet

Vi ankom Lima i går kveld ( fredag)kl 18 lokal tid, kjørte rett til hotellet og sovnet før kl 22. Da hadde vi jo vært på reise i omkring 24 timer. Det var deilig å våkne kl 05.30 og føle seg helt uthvilt.

Allerede i dag reiste vi videre inn i landet. Vi tok fly fra Lima til Cusco og kjørte videre med buss i ca 1 1/2 time til Arubamba Dalen. Cusco ligger på 3500 moh, så vi kjørte ned igjen til 2700 m. Blir spennende å se hvor godt jeg tåler høyde når vi skal begynne på vandringen til Machu Picchu.

Det var et fantastisk vakkert landskap vi kjørte gjennom i dag. Masse åkerlapper i forskjellige farger og høye fjell med terrasser fra inkatiden. Utrolig at de klarte å dyrke oppover de stupbratte fjellene. Griser, kyr, esler og lamaer går å gresser sammen flere steder. Hele atmosfæren her virker ganske laid-back.

Selve byen Arubamba er ikke noe særlig pen. Ganske trist egentlig. Den er omgitt av den mest fantastiske naturen og så har de null estetisk sans når de bygger hus og null interesse av å ha det fint rundt seg.

Det blir desverre ikke mye bilder i dag. Internettet er helt elendig her. Men lover å poste senere, når jeg får mulighet.

Det viktigste er at jeg har fått bilder av lamaer i dag og sent det til barnebarnet mitt 🙂

Her også kjører de trehjuls-drosjer. Stilig. Minner meg sånn om Filippinene 🙂

På instagram kan dere se litt mer bilder limi70.

 

#peru #jentetur #søstrepåtur #cusco #arubamba #søramerika #reiser #ferie #rundtur

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top