Fire ukers rundtur i Spania

I går kom jeg hjem etter fire flotte og veldig varierende uker i Spania. Jeg har ikke fått oppdatert bloggen siden jeg var i Sevilla for et par uker siden. Mest pga frustrerende dårlig wifi på de forskjellige hotellene. Men også fordi jeg etter Sevilla har vært sammen med familie og venninne så jeg har ikke villet bruke så mye tid på bloggen.

Men her er altså en liten oppsummering av spaniaturen min. Som sagt så har det vært veldig varierende program disse fire ukene. Jeg begynte med en helg i Barcelona sammen med tre venninner hvor vi feiret 50-års dagen til hun ene. Høydepunktet der var helt klart METALLICA konserten vi fikk med oss søndag kveld.

Da de tre andre damene reiste hjem mandag morgen tok jeg buss videre til Zaragoza. Bussen kostet 160kr fra Barcelona. Ikke noe å si på det. Nå var jeg overlatt til meg selv i en helt ny by. Just the way I like it 😊  Her var det varmere enn i Barcelona og herlig å rusle rundt i den gamle bydelen med det store toget og katedralen. En rolig by med relativt lite turister (ihvertfall de to dagene jeg var der) Jeg har postet litt herfra før, så det er bare å scrolle nedover.

Jeg hoppet på en buss igjen som tok meg til hovedstaden Madrid. 170kr kostet denne turen og tok ca 3 timer. Madrid er en stor by med enormt mye mennesker. Og siden byen ligger mer en 600 meter over havet var det litt kaldere igjen her. Det er masse flott å se i Madrid også, men akkurat disse dagene følte jeg meg litt overveldet av folkemassene. Jeg fant heldigvis en stor rolig park jeg kunne gå tur i den ene dagen.

Fra Madrid tok jeg hurtigtog til Sevilla. Og Sevilla var like vakker som jeg har fått den beskrevet. Gradestokken kom over 35 grader om dagene og jeg valgte å ta turistbuss rundt. Det ble litt for varmt å gå over lengre strekninger. Men jeg er jo veldig glad i skikkelig varme så jeg koste meg veldig her. Som sagt så var dette siste stedet jeg blogget fra på turen. Scroll ned om du vil lese mer herfra.

Siden jeg var i Sevilla en dag ekstra og min datter skulle komme til Spania måtte jeg droppe planene om å reise innom Cordoba. Det får jeg ta en annen gang.

Fra Sevilla tok jeg buss rett til Malaga og plukket opp min datter på flyplassen. De siste 16 dagene av ferien skulle jeg bare være rundtomkring i Andalucía området.

Min datter og jeg overnattet en natt i Malaga før vi tok bussen opp i fjellene til en liten landsby som heter Yunquera. Den ligger i nasjonalparken Sierra de las Nieves. En sjarmerende liten landsby med hvite murhus tett i tett. Jeg hadde fått låne et hus av en kollega av meg. Vi nøt de varme dagene med å gå litt turen og sitte på takterrassen å sole oss. Et deilig sted. Her snakker alle bare spansk, så jeg måtte virkelig prøve å få frem de få glosene jeg hadde lært, men det gikk ikke så veldig bra. Det ble for det meste peking, nikking og noen forvirrete smil innimellom. Men vi klarte nå oss her også. Vi fant frem og fikk tak i det vi trengte. Etter fire dager fulgte jeg min datter ned igjen til Malaga. Hun reiste hjem igjen og en venninne kom ned. Hun hadde leid bil, så vi kom oss opp igjen til Yunquera på kvelden. Hun var sammen med meg fra lørdag til tirsdag i landsbyen. Det vil si, siden hun ikke hadde fått kofferten sin da hun landet reiste vi en tur til Marbella om søndagen. Det tok ca en time ned gjennom vakkert fjellandskap. Her er det også laget terrasser i landskapet som man dyrker korn og grønnsaker på. Mandagen ville jeg vise henne den vakre Ronda. Den ligger også en liten times kjøretur fra Yunquera.

Jeg kan poste litt mer bilder fra de turene i løpet av helgen. Dette skulle liksom bare være en kort oppsummering av turen min.

I så fall reiste vi ned igjen fra landsbyen tirsdag formiddag. Fra nå av skulle jeg ha de siste ti dagene i Fuengirola sammen med mine barn og barnebarn. Da ble det skikkelig familieferie med alt det innebærer av både aktiviteter og følelsesutbrudd. Det er noen år siden jeg har vært på tur med begge mine barn samtidig, så det var godt for oss alle. Og barnebarna mine var veldig glad for at onkel var med på tur. Jeg vil også poste litt mer fra hva vi fant på i Fuengirola.

Sent i går kom jeg sliten hjem. Selvfølgelig har jeg pådratt meg en luftveisinfeksjon siste dagen i ferie. Jaja, selvfølgelig bra at det var siste dagen da. Men jeg blir veldig ofte syk når jeg er på vei hjem igjen. Jeg konkluderer med at det ikke er bra for meg å avslutte ferier.

Men nå avslutter jeg ihvertfall bloggingen for denne gang. Skal poste mer fra vakre Yunquera og andre steder i Andalucía i løpet av helgen.

Da har jeg forlatt Sevilla (for denne gang)

Jeg hadde en herlig dag i Sevilla i går også. Gradestokken var oppe i 38. Veldig hett men jeg nøt det. På formiddagen gikk jeg opp i Torre del Oro, tårnet dere ser til høyre for elven Guadalquivir. Bare den korte klatreturen der var krevende nok i varmen. Tårnet ble bygget i det 13.århundre for å kontrollere hvem som kom seilende inn til byen. Det var da en kjetting over elven for at ingen kunne snike seg forbi. Tårnet fungerte også som et forsvarsverk mot sjørøvere som kom inn fra Atlanterhavet.

I middelalderen ble det brukt som fengsel leste jeg på nettet.

Det var en flott utsikt oppe fra Torre del Oro. Vakkert at den høyeste bygningen her er den store katedralen.

Etter å ha vandret litt rundt i bydelen Macarena gikk jeg tilbake til “min” bydel Arenal. Nå var det ikke så lang kø for å komme seg inn Real Alcazar, så da benyttet jeg muligheten til å få tak i billetter. Det er vel dette kongelige palasset Sevilla er mest kjent for og da hadde det jo vært dumt å ikke få vært innenfor murene her.

Alcazar var opprinnelig et arabisk palass som ble bygget i år 913. I de senere årene har det blitt bygget flere bygninger og gjordt om på av kristne kongelige. Vakre palasser med fliser fra det 16. århundre.

Jeg får poste litt mer bilder fra innsiden etterhvert.

Hagene var helt fantastisk og ikke minst var det deilig at det ikke var så mye folk her sent på ettermiddagen.

Sevilla er nok en by jeg kommer til å besøke igjen, får jeg håpe.

Nå har jeg tatt bussen til Malaga. Jeg måtte droppe turen innom Cordoba siden jeg ble en dag lenger enn jeg egentlig skulle i Sevilla. Den får jeg ta en annen gang. Jeg har en følelse av at jeg kommer til å være endel her i Andalucía i årene som kommer. Her liker jeg meg virkelig godt.

Jeg skal møte min datter på flyplassen i Malaga om noen timer. I morgen skal vi reise litt opp i fjellene til en landsby som heter Yunquera. Gleder meg veldig til å komme bort fra storbyene og gå litt i naturen nå.

Skjønne Seville

For en nydelig by! Det var helt herlig å komme ned her etter noen dager i Madrid. Deilig temperatur og en avslappende atmosfære. Enda en gang fikk jeg bekreftet at de millionbyene er ikke noe for meg. Seville er også en ganske stor by altså, med hele 700 000 innbyggere, men allikavel er det veldig rolig her. Det kan jo ha noe med at det er helg nå og temperaturen har vært oppe i 37 grader på det varmeste. Da orker man ikke så mye annet enn å ta livet helt med ro.

Lørdag kveld var det mange av de spanske damene som gikk i flamenco-kjoler. Om det var en spesiell fest de skulle på eller om dette er vanlig outfit en lørdag vet jeg ikke. Mange vakre og fargerike kjoler var det ihvertfall. Jeg klarte å snike meg til et bilde av noen av de.

I gatene er det jenter som danser flamenco og noen spiller klassisk gitar. Det er virkelig et eventyr å gå rundt her.

Hotellet mitt ligger i en trang gate et par minutter fra den store katedralen, Catedral la Giralda. Det var så varmt i dag at jeg orket ikke gå så mye, selv om de fleste serverdigheten lett kan nåes til fots. Jeg hoppet heller på en turistbuss og tok den en runde rundt.

Jeg hoppet av bussen ved parken Maria Luisa og ruslet gjennom den og tok bilder av nydelige bygninger og fontener før jeg kom til Plaza de Espana.

Bygningen her er bygget i 1928 og er en halvmåne med et flott tårn i hver ende. Den er bygget til den Iberio-amerikanske utstillingen i 1929. Formen på bygget symboliserer at man omfavner alle de amerikanske landene. I en liten kanal som går rundt på forsiden av bygget kan man låne robåt å padle rundt i.

Planen var at jeg skulle reise videre til Cordoba i morgen, men jeg har bestemt meg for å bli her til tirsdag. Her var det så deilig å være og masse jeg ennå vil se. Nå har jeg vært på hotellet mitt et par timer å kjølt meg ned, så nå er det på tide å komme seg ut igjen i varmen. Sulten er jeg også. Jeg skal prøve å poste litt mer herfra i morgen.

 

Snart ferdig med Madrid

Nå har jeg vært i Madrid i tre dager og jeg er ganske lei av masse folk og bråk. Stakkars de som bor her sier bare jeg. Storbyen Madrid, som ligger 667 meter over havet omtrent midt i Spania, har 6,5 millioner innbyggere! Mer enn i hele Norge altså. Bare i selve sentrum bor det 3,3 mill.

Disse dagene har jeg nesten bare vært rundt i den gamle bydelen. Jeg måtte nok hatt et par uker på meg til å utforske hele denne store byen.

Første dagen jeg kom her var det bare 18 grader og mye vind, men det ble heldigvis bedre vær. I dag har temperaturen vært oppe i 26 grader. Det er mange små og store plaza man kan sitte seg ned på en resturant.

Bildet over er av det kongelige palasset. Det var laaaaang kø for å komme seg inn der, så jeg nøyet meg med å ta bilder fra utsiden. Før jeg gikk inn i den store flotte katedralen ved siden av, Catedral de la Almudena.

Hotellet mitt er midt i sentrum med utsikt over Puerta del Sol. Her er det mye liv fra morgen til sent på natt. Folk spiller og synger, noen danser og andre har kledd seg ut som Disney-figurer for å tjene litt penger. Jeg trenger ikke gå langt for å få litt underholdning ihvertfall.

I dag trengte jeg å slappe av litt så jeg gikk til Parque de El Retiro. Parken virket nesten like stor som Bergen sentrum. (Kanskje jeg overdriver litt nå) Her ruslet jeg ihvertfall rundt noen timer og satt litt å solte meg. Det var helt herlig å gå rundt borte fra folkehavet og trafikkstøyen. Her kunne jeg høre fuglene kvitre og nyte synet av blomster og trær. Man kunne til og med leie robåt å komme seg ut på den tillagte dammen her.

Jeg må jo si at Madrid er en spennende by å være i, men akkurat i dag ble det for mye folk for meg. Jeg poster mer bilder av alt det flotte jeg så her når jeg kommer hjem igjen.

Nå har jeg vært i Spania i en uke, men det føles som jeg har vært borte mye lenger. Jeg har fått sett mye allerede i de tre byene jeg har besøkt hittil. Først Barcelona, så Zaragoza og nå Madrid altså. I morgen reiser jeg videre til Sevilla. Jeg tar hurtigtog herfra klokken 11 og er framme i Sevilla allerede klokken 13.40. Gleder meg til å se den byen jeg har drømt om å besøke i flere år.

Nå skal jeg ut å spise middag før jeg tar en tidlig kveld (igjen) og pakker kofferten enda en gang.

Zaragoza i Spania

Det var mye varmere her i Zaragoza enn i Barcelona. I dag kom gradene opp til 28 varme. Og likevel ser jeg innbyggerne her går med bukse og jakke. Jeg synes det var deilig å få på seg kort bukse og T-skjorte.

Zaragoza er Spanias femte største by med over 700 000 innbyggere. I middelalderen var byen hovedstad i kongerike Aragon. Byen ligger 200 moh midt mellom Barcelona og Madrid. Det var hovedgrunnen til at jeg gjorde et stopp her på min rundtur i Spania.

Jeg fant et billig hotell midt i den gamle bydelen og her er det like vakkert som på de bildene jeg fant på Internett. Plaza del Pilar (øverste bildet) er en stor åpen plass med en enorm og vakker katedral. Her er det deilig å sitte på en av resturantene og bare ta livet helt med ro. Det er veldig lite turister her i forhold til mange andre steder i Spania. Kanskje en av grunnene er at absolutt ingen her snakker engelsk. Det var her jeg skulle vært for å lære meg spansk.

Et stykke utenfor gamlebyen klarte jeg til slutt å finne frem til det mauriske palasset Palacio de la Aljaferia. Det var ikke så lett. Byen er stor og det er ingen rette gater her. Når jeg peilet ut en retning kom jeg likevel helt feil sted. Til slutt måtte jeg Google for å finne stedet.

Her var all informasjon også på spansk. Jeg klarte å tyde at palasset var bygget tidlig på 800-tallet, men det var det eneste. Det så ut som det var bygget endel om av korsfarerne på middelalderen. Mye av mosaikken og det arabiske preget var murt over og det var også laget en borg rundt palasset. Men de typiske arabiske søylene og hagen var ivaretatt. Et nydelig og stille sted. I motsetning til palassene i Alhambra fikk jeg gå her nesten helt for meg selv.

For å finne lettere tilbake til hotellet mitt gikk jeg ned til elven Ebro og fulgte den tilbake til katedralen. Resten av dagen ruslet jeg rundt i gågaten og spiste litt tapas til middag.

Nå tar jeg en tidlig kveld. I morgen har jeg 3 1/2 times busstur foran meg til Madrid. En ny by som jeg aldri har vært i før.

Jeg vil poste litt mer bilder når jeg kommer hjem igjen og har litt bedre nettforbindelse. Det tar alt for lang tid å laste opp her.

METALLICA-konsert i Barcelona

Tilfeldigvis fikk vi greie på at METALLICA skulle ha konsert siste dagen vår i Barcelona. Vi fire damer satt på sightseeing-bussen. Da vi kjørte forbi den olympiske stadion så hun ene av oss at de holdt på å rigge til konsert. Jeg snudde meg og fikk et glimt av en stor plakat der det sto Metallica på. Vi koblet oss på nett med en gang og begynte å søke opp om det virkelig stemte at de skulle ha konsert der akkurat i dag. Dette var som sagt siste dagen vår i Barcelona. Vi hadde vært fire damer på helgetur for å feire en 50-års dag.

Vi klarte ikke helt å tyde all spansken på siden vi fikk opp så vi måtte sitte å trippe på bussen i en hel time til før vi kunne be om hjelp i turistinformasjonen. De kunne ikke bestille billettene for oss, men de var nå veldig hjelpsom med å oversette den spanske siden til Ticketmaster. Etter mye om og men fikk vi kjøpt billettene. Og vi var storfornøyd. Tenk å få se METALLICA på selveste Olympiastadion i Barcelona. Det er plass til 70 000 mennesker der. Litt mer enn da jeg så de i Oslo Spectrum for endel år siden.

Vi reiste ned på stranden for å spise litt før vi dro opp igjen til hotellet for å gjøre oss klar. Fire godt voksne damer kledde seg i de varmeste klærne vi hadde i kofferten. Det blir ganske kjølig på kveldene ennå. Vi hadde fått sitteplasser ganske lang oppe på tribunen også, så da ble det viktig å holde seg varm.

Konserten var helt rå, som vanlig når METALLICA har konsert. Vi satt jo så langt vekke at det var vanskelig å se hvor de var på scenen men det gjorde ikke så mye. Det var store skjermer der så vi fikk nærbilde av disse kjekke mennene. Og jeg ble nyforelsket igjen. Det er det kuleste bandet jeg vet om altså. De spilte i to timer før de gikk av scenen.

Publikum hadde ikke fått nok. Vi hadde jo ennå ikke fått favorittlåten vår. Vi sto der ganske lenge å ventet før de kom på scenen igjen. DA spilte de Nothing else matters og publikum var helt i ekstase.

Jeg får dessverre ikke lastet opp videoen her. Nettet er alt for dårlig her på hotellet.

Dette var en perfekt avslutning på helgen vår i Barcelona. En dag jeg aldri kommer til å glemme.

 

Jentehelg i Barcelona

Nå sitter jeg på bussen til Zaragoza etter en herlig helg i Barcelona. Vi var fire damer sammen der for å feire en 50-års dag. Vi ankom byen fredag kveld etter at det ble 1 1/2 time forsinket fra Bergen. Det regnet og var litt kjølig, men vi var optimistisk for det var meldt sol og nydelig vær de neste dagene.

Hotel Colon som vi skulle bo på var sentralt plassert i den gotiske delen av byen, med en fantastisk utsikt til den store katedralen fra terrassen vår. Vi hadde ikke mindre enn bestilt master-suiten så vi fire kunne bo på samme rom. Den var helt nydelig med god plass til oss alle.

Første kvelden gikk vi ut å spiste nydelig tapas på en resturant i en av de smale gatene. Det ble en tidlig kveld siden noen av oss hadde vært tidlig oppe og reist rett fra jobb til flyplassen.

Lørdag våknet vi til skyfri himmel og en deilig temperatur. Vi hoppet på turistbussen og tok den rundt i byen. Det er allerede høysesong for turister her så det ble lange køer til bussene og alle attraksjonene. Vi orket ikke å prøve å få tak i billetter til de forskjellige stedene. Det viktigste for oss var å være i Barcelona og nyte dagene sammen.

Selv om vi ikke kom oss inn i Segrada Familia eller andre serverdigheter fikk vi sett alt utenifra ihvertfall. Vi har shoppet litt på La Ramblas, gått tur i Park Guell, spist lunsj på Barcelonetta-stranden og sist men ikke minst vært på en helt rå konsert med selveste METALLICA på den olympiske stadion på Montjuic. En fantastisk avslutning på en flott helg.  Det må jeg skrive om litt senere. Nå begynner jeg å bli litt småkvalm av å ha hodet ned i mobilen. Jeg ankommer Zaragoza om et par timer som blir neste stopp på min rundreise i Spania. Gleder meg til å bli litt kjent der også.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top