Bilder fra Israel

Jeg har vært i Israel og de Palistinske områdene 3 ganger. Første gang med mine barn på en gruppetur. Det var 10 travle dager, men vi fikk se hele landet.En unik opplevelse, som ungene mine også har gode minner fra. Neste gang reise min eks-mann og jeg ned for å besøke noen venner som bodde i Jerusalem. 10 rolige dager hvor vi koste oss på egen hånd og spiste masse god mat. 3. gangen var i 2009, da reiste jeg med kjæresten min. 8 late dager hvor vi bare var i Jerusalem hele tiden (eller en dagstur til Masada-ørkenen og Dødehavet) nøt hverandre og den gode maten 🙂

Her er noen bilder fra det vakre landet. Tror aldri jeg kan bli helt ferdig med Israel, så mye historie og nye ting å oppdage hele tiden.

Her står jeg i Davids tårnet og tar bilde av klippemoskeen gjennom muren.

Her er vi i Masada ørkenen. I borgen som kong Herodes bygget. Disse fuglene lever kun her.

Dødehavet. 400 meter under havoverflaten. Det laveste punktet i verden.

I gamlebyen i Jerusalem. Dette er det arabiske-kvartalet. Så spennende å gå i gamle-byen å se alle de flotte tingene de selger på markedene. Her er det ikke mye skrot Made in China.

Klagemuren. Det var alltid noen sm sto å ba med muren.

Maten i Israel er helt fantastisk. Faktisk den beste i verden etter min smak 🙂 Ble aldri skuffet på disse resturantene.

Utsikt over Jerusalem fra Oljeberget.

Flere 100 år gamle oliventrær i Getsemane.

Palasset til kong David.

Jerusalem.

Ikke så lett å klarte i palmer 😛

Klagemuren igjen. Det er en herre side og en dameside.

Damaskus-porten ligger i den palistinske delen av Jerusalem

Stranden i Tel Aviv. En moderne by, helt annerledes enn Jerusalem.

Masada-ørkenen. Vakkert!

Vet det er mangen som er skrptisk til å besøke Israel pga urolighetene der. Jeg har aldri opplevd noe ubehagelig på disse turene. Folk er vennlige og hjelpsomme. Sikkerheten er høy selvfølgelig. Hvis du er vennlig og nyskjerrig på landet og kulturen møter du folk med respekt og ydmykhet. Ikke begynn å diskutere politikk eller religion med de. Det er heller lurt å være spørrende til hva de tenker om landet sitt. Et av mine favorittland faktisk :-). Følte meg tryggere her enn mangen andre steder jeg har vært.

#reiser #reise #israel #asia #ferie #norskereiseblogger

 

 

9 dager til avreise :-)

Nå reiser snart min søster og jeg til Mellom-Amerika 🙂 Da får jeg krysset av 7 til land jeg har vært i. Og denne gøye appen jeg har lastet ned forteller at jeg da har vært i 17% av verdens land (been) Hmmm synes ikke det hørtes så mye ut da men….
Vi gleder oss veldig. Så følg med oss fra Panama og opp til Mexico fra neste mandag av 🙂
Kofferten min er allerede pakket, siden jeg skal en uke på jobb først. Har klart å komme under 10 kg denne gangen. Bare shorts og t-skjorter siden vi stort sett blir i jungelen. Har fått med meg den letteste sommerkjolen og noen Toms-sko hvis vi må kle oss litt fint en kveld. Og så er det vel butikker der og som min søster pleier å si. Har aldri trengt å gå naken på turene mine, så jeg trenger nok ikke det nå heller :-D.
Og er jo alltid greit å ha plass til å handle noen kilo.

Om dere vil se flere bilder på instagram finner dere meg på limi70

#reiser #reise #ferie #verden

Litt bilder fra Lisboa

Da jeg gikk gjennom bildene mine i går og postet fra reiseåret 2011 fant jeg så mangen fine bilder fra Lisboa som jeg ville dele. Det var jo bare et “ufrivellig” døgn vi var der (kom for sent til flyet til Afrika) så jeg har ikke fått med meg så mye av hva de forskjellige stedene het. Men en flott by var det ihvertfall.

Hotellet vi ble booket inn på av TAP var et stykke fra sentrum. Her kommer vi opp fra undergrunnen. Deilig å kjenne sommer igjen, når høsten var kommet til Bergen.

Meg og min kjære datter 🙂

De var stilig de gamle trikkene. Har vel ca 50 bilder av de fra alle vinkler 😀

Sikkert en eller annen viktig bygning

Oktober 2011

Eeeeelsker palmer!


Her er det en igjen. Flott å gå oppover disse i disse gatene. Var mangen små spennende butikker. Mye flott kunsthåndtverk. Hadde jeg ikke vært på vei til Senegal, så hadde jeg nok tatt meg tid til å shoppe litt her ja.

Favorittbilde mitt fra Lisboa.

Mangen som solgte oljemalerier i gatene.

Og så fant vi en topp vi selvfølgelig måtte opp til, ekte bergensere som vi er 😀

Nå har vi sikkert forvillet oss inn i den gamle bydelen.

Kunne gjerne hatt noen dager til i Lisboa. Masse flotte bygninger og interiør. Sjarmerende butikker og koselig atmosfære. Kommer nok tilbake der også en gang. Jeg får det travelt i årene fremover…..Når jeg har reist alle steder jeg ønsker, må jeg begynne på nytt å reise til alle de stedene jeg ønsker å besøke en gang til 😀

#reise #reiser #ferie #lisboa #europa

To uker igjen til Mellom-Amerika

Kun to uker til vi flyr til Panama :-). Meg og min søster skal på tur sammen igjen. Først i dag har jeg lest gjennom hele programmet, selv om det er endel måneder siden vi booket. Vi reiser med Albatros Travel denne gangen.
Reiseruten og utfluktene ser fantastisk spennende ut. Det blir 6 land på 18 dager 🙂 Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala.
Vi skal på jungelvandring, byvandringer, båtturer, svømme i varme kilder, klatre opp på vulkaner og mye annet. Noe av det jeg ser mest frem til er å gå på hengebroer over regnskogen, se grønne havskilpadder og selvfølgelig få se noen av de berømte mayaruinene.
Nå ser jeg at gradene viser 25-35 grader i de forskjellige landene. Å, det kommer til å bli så herlig :-D.
En uke hjemme og en uke på jobb før take-off.

#reiser #mellom-Amerika #gruppereiser #amerika

Reiseåret 2012

Nå blir det litt mimring på meg. Siden dette er en blogg som for det meste er meg selv som leser, tenkte jeg at jeg må lage en ordentlig minnebok. Det er jo helt ut med fotoalbum og den slags i heimen nå og bildene blir jo bare lagret på pc uten tekst. Kjekt å skrive ned litt minner man kan ta frem av og til. Det som er spennende med reiser er jo at man kan kose seg med turen både før, under og etter :-)…

Og nå mens jeg venter på neste tur som går om 18 dager til Mellom-Amerika………… 😀 så mimrer jeg litt om reiseåret 2012.

Marseille i Frankrike.

2012 ble et spesielt år. Jeg har jo skrevet endel om det før…. Tidlig på året bestemte jeg meg for å selge lieligheten jeg hadde i Bergen for å bo et års tid i Frankrike. Jeg valgte Marseille siden jeg hadde en venninne som bodde der. Litt lettere å starte et nytt sted når man har noen kjente rundt seg. Jeg pendlet da altså Bergen/ Marseille. På jobb en uke og “hjem” til Marseille to uker. Marseille er en vakker by og har alt jeg trenger for å trives. Sjø, strand og masse fjell like utenfor bygrensen. Perfekt  for meg 🙂

Det gikk bare noen uker etter jeg hadde solgt leiligheten min før min datter ringte meg og fortalte hun ventet baby. Så allerede sommeren 2012 fant jeg meg en leilighet i Bergen til leie. Jeg ville jo være i nærheten når babyen skulle komme 🙂

Jeg hadde mangen flotte turer i fjellene. Det er noe jeg virkelig savner. Selv om vintrene kunne være kald (rundt 10 grader av og til) med mye vind, var det alltid noen dager der man fikk vårfornemmelse. Og aldri noe kuldegrader eller snø.

Monacco

Mens jeg “bodde” i Frankrike fikk jeg besøk av min søster en gang og min datter og samboeren en gang. Da tok vi toget til Nice og buss videre til Monaco. Fasinerende lite land. En gang i fremtiden kommer jeg nok til å reise tilbake til Sør-Frankrike og  Monaco tenker jeg. Kanskje det er der jeg skal bo når jeg blir pensjonist? 😛

Innimellom jobb og Frankrike tok jeg en tur til Filippinene. Min sønn var også med da. Vi har savnet Manila siden vi flyttet hjem derfra i 2008, så det var på tide med en tur igjen :-). Men kun 10 dager der var litt travelt da. Jeg fikk ikke hilst på alle jeg ønsket. Men men en annen gang kanskje……..

Tenker mye på Filippinene nå etter naturkatastrofen før jul. Kunne virkelig ha ønsket at jeg kunne reist ned der og vært med på noe humanitært arbeid.

På vei til Filippinene måtte vi mellomlande i Brunei. Vi hadde 14 timer til neste fly, så vi bestillte en guidet tur rundt i Bandar Seri Begawan, hovedstaden i Brunei. Det er et muslimsk land med kongedømme. Guiden fortalte om denne fantastiske kongen som hadde alle ministerpostene i regjeringen. En meget begavet mann, syntes hun. Vi tenkte vel vårt om det ………… En skikkelig diktator??

Vi fikk se den store moskeen og palasset til kongen. Nydelig flotte bygninger. Vi tok også en vanntaxi og besøkte en av de 28 water villages som er i Brunei. Og så var vi innom et kjøpesenter, der de for det meste solgte gull og burkaer.

Da ble det ihvertfall et nytt land i Asia i 2012 🙂

I 2012 fikk jeg også reist til USA for første gang i mitt liv. Min søster og jeg reiste til Miami i Florida med Jomfrureiser. Ja, vi fikk lov å være med jomfrureier…………… 😛 Det var en treningstur der ca 25 damer var med (Har skrevet om dette før)

Tenk å kunne gå i sommerkjole på stranden i november da. Helt herlig.

Et av høydepunktene i Florida var båttur i Everglades for å se alligatorer. Sennende tur! Ellers koste vi oss stort i Miami. Tror ikke vi ble så veldig mye sprekere, ble for mye mat og mojitos til det .

Siste turen min i 2012 gikk til Gran Canaria i Spania. En uke i solen igjen. Egentlig var det min sønn som skulle ned der på sin første syden-tur alene. Jeg ble jo litt bekymret og sa at jeg ville reise ned jeg og i tilfelle han trengte meg. Det var egentlig ikke nødvendig. Han klarte seg bra han og jeg så han vel bare to ganger i løpet av den uken (vi bodde ikke på samme hotel). Så da brukte jeg tiden til å vandre i ørkenen og reise på bussturer rundt på øyen. Dette var bare et par uker før min datter hadde termin, så jeg hadde sjekket at jeg kunne komme meg fort hjem om det skjedde noe der, men heldigvis knep hun igjen til jeg kom hjem igjen 🙂

Masse flott natur og turmuligheter på Gran Canaria.

Så da fikk jeg altså besøkt 6 land i 2012 da. Frankrike, Monaco, Filippinene, Brunei, USA og Spania. Veldig fornøyd med det 🙂

 

 #reiser

Drømme drømme drømme…….

Jeg er så rastløs at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Disse mørke regnfulle dagene i Bergen er nesten uutholdelige. Føler med fanget. Er jo inne i hus nesten hele døgnet, utenom en liten tur på fjellet. Får ikke puste snart………….  

I går fikk jeg reiseprogrammet fra Jomfru-reiser i posten. Ble jo ikke mindre rastløs av det. Det var mye som fristet der gitt. De har mangen flotte reiser med vandring, yoga eller trening. Jeg ville jo vært med på nesten alle disse turene. Kanskje jeg må bytte jobb??? 😀 Min søster og jeg reiste jo med de til Miami i 2012 på treningstur.( Bildet er fra Miami beach) Kunne godt tenkt meg å gjordt det igjen. Da får jeg jo gjordt det som står på prioriteringen i 2014, mer trening og reising. Jeg skal se nærmere på den katalogen 🙂

Men jeg skal nå ikke synes alt for synd på meg selv da. Det er bare  4 uker til meg og min søster reiser til Mellom-Amerika nå. Jeg skal gi dere hele reiseprogrammet etterhvert. Så det er bare to jobbeperioder og en friperiode så reiser vi. Håper tiden vil fly……

Jeg leser noen reiseblogger og følger noen på instagram som reiser mye. Kanskje det er selvpining? Men jeg tror jo at har du først blitt lidenskapelig forelsket i reising, så klarer man vel bare ikke å la være å drømme seg bort hele tiden.

Hvis dere vil se mine bilder på instagram finner dere meg på limi70

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top