Nytt år og nye mål :-)

To dager til 2014. Utrolig så fort dette året har gått. Har vært et fint år med mangen nye og spennede opplevelser. Å bli bestemor var det største. På den første dagen i 2013 kom min skjønne lille tulle til verden. Og jeg ble hodestups forelsket fra første minutt.

Reisene mine har også vært store opplevelser. Men de har jeg jo skrevet så mye om før i år. Dere får bare bla tilbake 🙂

Selv om hverdagen kan være grå og jeg har hatt endel utfordringer dette året må jeg si at når jeg oppsummerer, så har det vært et rikt år. Jeg føler meg virkelig velsignet. Når man klarer å fokusere på de positive tingene i livet, så er ikke det å leve så verst likevel :-P.

Så er det snart 2014 da……. Mine prioriteringer for det nye året, etter familie og jobb, er å bli i god form igjen. Treningen er noe jeg har forsømt i 2013, så jeg har klart å legge på meg 9 kilo i år. Ikke bra…. Men har allerede kommet igang med treningen igjen og vil fortsette med det heeeeele året. Når jeg reiser skal jeg prøve å booke hotell med trenings-muligheter (og benytte meg av det :-P). Og selvfølgelig velge sunnere mat. Må ikke smake på alle kakene som ser gode ut i utlandet.

Så må jeg klare å fullføre studier etterhvert. Blir visst ikke yngre med årene og jeg har jo lyst å bli mye bedre i jobben jeg gjør som miljøterapaut. Så tar noen psykologifag nå. 

Reising står jo også selvfølgelig høyt på prioriteringslisten min. Første turen går om 5 uker. Da reiser meg og min søster til Mellom-Amerika. Vi skal innom 6 land. 3. feb reiser vi, helt perfekt å reise herfra da. Da er jeg så lei vinteren (regnet) her i Bergen. Resten av reiseåret har jeg ikke planlagt i detalj, men på ønske-listen står Praha, Budapest, Kapp Verde, Sierra Leone og kanskje Malaysia og Kambodia….Ikke sikkert det blir økonomi til alt det men…. Vi får  hvordan året vil bli 🙂 Å drømme er gratis ihvertfall.

ØNSKER ALLE DERE LESERE ET RIKTIG GODT NYTT ÅR OG MANGEN SPENNENDE OPPLEVELSER I 2014!!

Oppsummering av reiseåret 2013

Min første reise gikk til London i mars. Har bare vært i London en gang før og da var jeg på jobb, så har ikke fått sett mye av byen. Jeg gledet meg sånn til å komme vekk fra den lange vinteren i Bergen og hadde forventninger om at det var vår der borte. Men der tok jeg skammelig feil. Da flyet landet var det snøstorm….. Kan si jeg ble veldig skuffet og synes egentlig de 4 dagen jeg var der at London var en drittby 😛 ……….. Ble litt shopping disse dagene og en tur opp i London Eye, ellers mye på hotelrommet mitt. Jeg kommer nok til å gi London en sjanse til en gang, når jeg skal fly til Afrika eller noe sånt, men kommer nok ikke til å booke en langweekend der bare for moro skyld.

Neste tur ble i april… Da reiste en venninne og jeg til Bali i Indonesia. Jeg har jo postet endel derfra, så vil ikke skrive så mye om det. Men dette er en tur jeg har bare gode minner fra og jeg tenker ofte på de nydelige strendene der og de vennlige folkene. Det er ikke rart Asia er min favoritt-destinasjon. Håper jeg engang kommer tilbake til Indonesia, er mye jeg ville sett i det landet. Feriene i Asia er alltid alt for kort…

Jeg har vært i paris to ganger i år. I juni og i august. Elsket byen… Jeg begynte å leke litt med tanken på at jeg kunne jo flytte ned der et års tid. Ikke noe stress det når jeg jobber en uke og har fri to uken. En spennende by med mye vakker arkitektur. Og selvfølgelig språket, det er så herlig å gå rundt å høre på alle som snakker fransk…… selv om jeg ikke forstår så mye. Da ville jeg jo endelig ha lært meg det.

Men så kom jeg til at grunnen til at jeg kom tilbake fra Frankrike i fjor var jo at jeg ville være nær familien min og mitt kjære barnebarn. Og…….. de har jo samme vinter i Paris som vi har i Bergen. Og…..det er bare en storby, de har ikke byfjellene eller sjøen som jeg alltid savner når jeg er borte fra Bergen for lenge.

Så i juli var det den store Kina reisen med Albatros Travel. Kina har jeg drømt om lenge så det var stort å endelig være der. Vi besøkte Beijing, Xian og Shanghai. Det å gå på den kinesiske muren var jo selvfølgelig en ufattelig ubeskrivelig opplevelse. Men som alltid når man reiser med store grupper savner jo man litt bedre tid og litt tid alene til å utforske steder. Hadde nok ikke klart å organisere alle de utfluktene selv på 12 dager, så jeg føler jo absolutt at det var verdt å reise med en gruppe. Skal jeg til Kina igjen vil jeg se mer av naturen tenker jeg…..

I september gikk turen til New York med 3 av mine søsken og en svigerinne. Det ble 11 innholdsrike dager, men en tur til Niagarafossen også. Etter å ha vært i noen storbyer i Asia, så imponerer jo ikke selve New York meg så mye, men å ha vært der og delt denne opplevelsen med søsken er et flott minne å ta med seg. Håper vi får til mangen flere sånne turer i årene som kommer.

Så plutselig var jeg i vidunderlige Vietnam i oktober. Denne turen var også med Albatros Travel i en ganske stor gruppe. Vi besøkte også her 3 byer. Hanoi, Hoian og Saigon. Vi reiste fra nord til sør og opplevde mye på veien. Høyderen var båt-turen i Halong-bukten og grotteturen der. Der kunne jeg godt å vært i noen dager 🙂 … Jeg har postet mye derfra, så det er bare til å bla i arkivet mitt 🙂

Siste turen min var nå i desember. Da fikk jeg med meg min datter og hennes datter og min sønn. Deilig å gjøre noe sammen og kjempegøyt at jeg fikk være med på første ferien til barnebarnet mitt. Turen gikk til Benalmadene i Spania, ikke langt fra Malaga. Selv om det ikke var helt sommertempratur fikk vi nå masse sol den uken vi var der. Absolutt et sted jeg kunne besøkt igjen, men da for å gå litt i fjellene her i sør-Spania.

Det ble mye reising i år. Har også vært litt rundt i Norge. Bl.annet Oslo, Ålesund og Molde. Mye flott i hjemlandet også, men det som er kjedelig med å reise her er at været er så veldig ustablit. Når jeg trives best med sol og varme blir det lite turer her.

Det er mangen som spør meg hvordan jeg har råd til å reise så mye. Det er vel en prioritering tenker jeg.Nå leier jeg en liten leilighet i byen og trenger ikke bil. Bruker minimalt med penger på uteliv og annen moro her. Og tar veldig sjeldent buss. I år har jeg brukt veeeeeldig mye penger på reiser (og brukt opp alle sparepengene :-P) , så spørs vel om jeg er så heldig å kunne fortsette sånn. Da trenger jeg høyere lønn eller vinne i lotto kanskje. Vi får se………Reising blir det ihvertfall i 2014 også.

 

 #reiser #reise #ferie

 

Land, flyplasser og flyselskaper i 2013

Land jeg har vært i år ;

Storbritania, Frankrike, Indonesia, Kina, USA, Vietnam og Spania i år.

Flyplasser jeg har vært innom;

Flesland, Bergen

Gardermoen, Oslo

Kastrup, København

Singapore

Denpasar, Indonesia

Newark Liberty Int. Airport, New York

Gatwick, London

Beijing, Kina

Pu Dong, Shanghai, Kina

Xi`an, Kina

Orly, Paris

Paris de Gaulle, Paris

Hanoi, Vietnam

Da Nang, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Malaga, Spania

Flyselskaper jeg har flydd med;

Norwegian, SAS, Singapore Airlines, Hainan Airlines (Kina) og Vietnam Airlines

 

 

Bilder fra Benalmadena, Malaga og Marbella

Lille Bella synes juletreet på hotellet var så vakkert. Og hun er jo alltid et vakkert motiv på bilder.

Det er nydelige strender langs hele solkysten. Kunne bare ønske det var varmt nok til å bade. Tror nok vi kommer til å reise ned der igjen.

Båthavnen i Benalmadena er faktisk en av de vakreste jeg har sett. Finere enn Monaco og faktisk.

Meg og småen er på trilletur så de større barna får sovet litt. Nydelig natur.

Bilde av litt av bassengområde på Sunset Beach Club. Et flott hotel vi bodde på. Kan anbefales.

På tur i Malaga. En vakker by jeg ville utforsket litt mer om det var tid.

Det flotte katedralen som ligger midt i sentrum av Malaga.

Julestemning i Malaga

Utsikt over Malaga fra Catello Gibralfaro

På utflukt opp til festningen

Er så fascinert av kaktuser og palmer. Noe av det peneste jeg ser. Min sønn forstår ikke vitsen av å ta alle disse bildene av naturen.

Festningen i Malaga

Vi jenter fikk oss en fin tur på fjellet i Benalmadena. Det tok 15 min opp. Litt skummelt må jeg innrømme, men det ville jeg ikke vise til min datter som var reddere enn meg.

Vi fikk oss også en tur til Marbella også. Mest fordi vi ville spise på Hard Rock cafe. Vi hadde hørt at de hadde det der. Vet ikke om det bare er meg, men er maten i Spania veldig kjedelig. Har vært forskjellige steder i Spania og alltid blitt ganske skuffet. Kanskje jeg er blitt bortskjemt? Til og med Spansk Hard Rock cafe var skuffende. Veldig smakløst.

Appelsintrær over alt på solkysten. Så vakkert.

Ja, vi har fått mangen gode minner fra turen, selv om det til tider var litt slitsomt.
Håper vi klarer å få en tur sammen hvert år 🙂 . Er så takknemlig for å ha så flotte barn og et nydelig barnebarn.

Siste dagen i Spania. Allerede??

Nå har vi pakket sammen rotet vårt igjen og skal snart sjekke ut fra hotellet. Flyet går kl 18 så vi har jo ennå noen timer igjen.
Får bruke de til å suge til oss de siste solstrålene for i år.
Må innrømme det skal bli litt godt å komme hjem igjen nå. Er travelt med tre “barn” på ferie.
Ble virkelig minnet på hvordan det er å ha små barn. Lite søvn, dusj utpå dagen, alltid grøt og kliss på klærne og holde og leke akkurat når hun vil.
Hun er blitt en ordentlig mormorjente nå. Så koselig 🙂
Og større barn, i forskjellig alder med veldig forskjellige behov, som blir sur og lei fordi de aldri får viljen sin fordi den minste bestemmer hvordan dagen skal bli :-D.
Jaja, jeg synes nå vi har hatt en fin uke sammen. Vært en familie igjen vi tre + en liten til.
Alt var som før :-D.
Vi lærte nå litt på turen. Vi skal bare reise når det er varmt nok til å bade og vi skal ha minst to soverom og stue. Nå hadde vi bare en to-roms leilighet.
Og siden vi allerede har snakket om det, så er det jo et tegn på at ingen har tatt skrekken av denne ferien.

Det er en vakker plass og sikkert flott her når det blir over 20 grader. Så kanskje vi kommer tilbake da.

Jeg poster bilder og oppsummering av turen når jeg er hjemme i morgen.

Tiden flyr her på Costa del Sol

Ja, tiden flyr….. Nå er det bare 2 dager igjen, så er vi hjemme i kulden igjen.
Vi har vært i Malaga, Marbella og Benalmadena å sett litt rundt.
Selvfølgelig bruker vi mye tid på å komme oss litt rundt nå, siden vi har lille Bella med oss.
Det er jo mye jeg ville fått med meg, men da må jeg nok reise ned her alene.
Målet med turen var jo å være sammen igjen nå.
Løpe rundt kan jeg gjøre en annen gang.

Men i dag fikk jeg nå endelig komt meg i kabel-banen langt opp på fjellet her i Benalmadena. Min datter og barnebarn var til og med med.
En fantastisk fjellheim her i Spania. Jeg bare verker etter å gå turer igjen.

Det er nesten umulig å laste ned flere bilder her. Som vanlig må jeg gi dere det senere sammen med en oppdatering av turen….. Det er tidlig kveld ennå, så må ut å nyte de siste solstrålene 🙂

Noen bilder fra Malaga

Gågaten inn til gamlebyen i Malaga

Vi måtte innom Dunkin Donut å smake på varene deres

Det var flere åpne byrom i Malaga. Tror jeg må ta bussen tilbake en dag å bli litt bedre kjent der.

Vi gikk opp til Castillo Gibralfaro. En nydelig festning med en ennå nydeligere utsikt.

Det blir jo aldri bra bilder når man tar de mot solen. Men vi ser konturene av den svære katedralen i sentrum.

Masse fjell her i Spania. Tror jeg må få til en vandretur en gang 🙂

På toppen. Tror vi brukte ca 40 min. Gikk veldig rolig da….

Mine kjære 🙂 Bella sovnet på veien.

Onkel måtte bære litt. Kjedelig å ligge så lenge i vogn.

Inni festningen

En ny dag på solkysten

Det ble ikke mye soving natt til i går. Små barn sover skrekkelig lite synes jeg. Men kanskje det er fordi det er et fremmed sted og pappaen hennes ikke er med.
Jeg gikk en tur med Bella min på formiddagen, så moren fikk sove litt til.
Planen var egentlig at vi skulle ta en kabelbane opp på et fjell her i nærheten, men den var stengt pga for mye vind.
Så når alle endelig var klar utpå dagen tok vi heller en taxi til Malaga.
En flott by. Vi trakket litt rundt i gamlebyen til vi så en festning på toppen av et lite fjell. Der måtte vi selvfølgelig opp.
Lurer på om det er fordi vi er bergensere at vi føler sånn dragning til toppene 😀
Det ble en fin tur opp til Castel Gibralfaso ( sikkert ikke rett skrevet nå).
En nydelig utsikt fra toppen.
Malaga var mye større enn jeg trodde og fantastisk vakker med den svære katedralen midt i sentrum.
Utrolig hvor godt det er for sjelen å gå tur ute i naturen. Det ble en flott opplevelse for oss fire å gå der sammen.

Vi ble bare i Malaga 3 timer. Skulle selvfølgelig hatt mer tid, men nå er det mating og leggetid for småfolk som gjelder.

Når lille Bella var lagt seg gikk meg og mon sønn inn til sentrum her i Benalmadena.
Det var ikke en eneste butikk eller resturant som var åpen 😀 og da var ikke klokken 22 engang.
Ikke mye å gjøre her vinterstid altså.
I dag tenkte vi å komme oss inn til byen Marbella.
Må bare vente til min sønn er våken.

Malaga er pyntet til jul

Ser ikke ut som jeg får postet fler bilder nå fordi nettet er så dårlig her. Skal poste de senere i dag da. Nå må vi ut på tur…..

#malaga #benalmadena #solkysten #costadelsol

Koser oss på solkysten :-)

Vi landet i Malaga kl 17 i går og dro rett til hotellet i Benalmadena.
Vi var veldig spent på hvordan det ville gå med Annabel på flyturen. 11mnd. gammel og første gang på fly. Vi hadde ikke trengt å bekymre oss, hun var i strålende humør hele tiden. Sovnet til og med en liten time.
Det er leeeenge siden jeg har vært på tur med små barn merker jeg, ganske annerledes ferie enn jeg er vant til.
Opp klokken 6 om morgenen og full fart hele dagen. Hun er en aktiv liten jente og ganske så viljesterk, så her er det hun som bestemmer.
Men det er veldig kjekt, for hun er virkelig verdens herligste jente.

Benalmadena er en nydelig liten by på solkysten. I dag har vi gått langs strand-promenaden og ned til havnen. De skryter av å ha en av verdens fineste havner. Det kan jeg være enig i.
Det er veldig rolig her. De fleste vi har sett her er godt voksne. ( Da mener jeg ganske mye eldre enn meg :-D).
Ser sikkert annerledes ut i høysesongen for de skryter også av at de har det hotteste nattelivet i Spania.
Klarer ikke helt å se det for meg nå :-D.
Ellers er det behagelig temperatur, hvis vi sammenligner med Norge, opp i 18 grader i dag.
Deilig å kjenne solen varme. Er selvfølgelig blitt solbrent i fjeset. Typisk meg, finner alltid frem solkremen når det er for sent.

Her får dere se noen flotte bilder fra Benalmadena.

Playa Bil Bil

Det store hotellet bor vi på. Sunset Beach Resort. Veldig flott.

Puerto Marina, nydelig laget til med små “øyer” med leiligheter. Kun for de rikeste 😛

Annabel får henge litt på magen mens vi går tur. Ikke lenge hun vil det, får jo ikke beveget seg da 😀

Mye vakker arkitektur her i havnen.

Solnedgang, hav og palmer. Finnes det noe vakrere?

Ut på tur igjen :-)

Jeg har vært rastløs og følt meg litt fanget de siste ukene. Om det er mørket og drittværet her i Bergen eller alle plikter og forventninger som gjør det vet jeg ikke helt. Mens sannsynlig en kombinasjon av de to.
Men nå reiser jeg altså en liten tur igjen. Denne gangen til Andelucia i Spania. Til et sted som heter Benalmadena, ikke langt fra Malaga i Sør-Spania.
Med meg har jeg min sønn, datter og datterdatter.
Vi har ikke vært på tur sammen, alle oss tre, siden vi var på Kypros i 2009. Så dette gleder vi oss veldig til. Og nå har vi med oss en aktiv 1-åring som sikkert vil gi oss litt utfordringer :-D.
Vi bestemte oss på onsdag, booket i går og nå nettopp løp jeg å kjøpte en reisebok, så vi kan planlegge LITT.
Det viktigste er at vi får en ukes kvalitetstid sammen.
Akkurat nå ser jeg det er 18 grader der. Blir nok ingen badeferie, men mye mer behagelig å gå ute enn i snøstormen her hjemme.
Håper bare stormen legger seg til i morgen så flyet letter…..

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top