Siste dagen i Barcelona

Har sikkert sagt det før, men jeg synes Barcelona er en kjempespennende by. Her er alt man kan ønske seg. Masse å se på og nydelige strender.

Vi har trakket noen kilometer i dag også. Gjennom den gotiske delen av byen og ned til havnen og strendene.

Det er utrolig mange gøye butikker her. Litt mer fargerike enn de hjemme.

Trange smau og flotte bygninger

Jeg vet ikke hvor mange kilometer med strender det er her, men det ser ihvertfall ut som det er god plass til de som ønsker å tilbringe dagen her.

Det ble ikke soling på oss. Formen min er ikke så bra. Blitt skikkelig forkjølet. Så det ble litt rusling inn og ut av skyggen og mangen Pepsi Max stopp 🙂

Etter vi hadde spist middag på Hard Rock cafe rakk vi akkurat å komme inn på markede før de stengte. Vi fikk vel 5 min på oss der. Det stenger kl 20.00

Her selger de frukt, fisk, spekemat og snop i lange baner

Marsipan også. Den kostet 75 euro pr kilo. Ikke veldig billig akkurat. Bra jeg ikke spiser snop da 😛 Ja, jeg klarte faktisk å styre unna.

Men disse tre små makronene klarte jeg ikke la være å unne meg 🙂

Nå er det blitt sent igjen. Vi må vel opp i 5 tiden i morgen for å rekke flyet hjem. Det går kl 8.30 fra Barcelona. Min datter og minien kommer å henter meg når jeg lander på Flesland. Gleder meg veldig til å se de igjen 🙂

 

#reiser #ferie #søstrepåtur #barcelona #Spania #Europa #storby

Tilbake i Barcelona

Det var deilig å komme tilbake til Barcelona i dag. Vi tok bussen fra Andorra kl 11 og var fremme i Barcelona litt før kl 14.

Herlig å kjenne varmen, se alt livet i gatene og alle de vakre stedene igjen. Liker Barcelona bedre og bedre.

Vi booket inn på Hotel Gaudi og har utsikt rett på Palau Guell, et av de flotte husene Gaudi bygget. Jeg kan faktisk sitte i sengen å se rett bort på taket hans. Fantastisk utsikt.

Hotellet var et bordell før, nå er det er flott 4 stjerners hotell 🙂

Det er flott utsikt fra takterassen også. Vi ser hele byen herfra

Vi tenkte vi skulle komme oss bort til Den magiske fontenen. Torsdag til søndag fra kl 21.30 er det en fontene med lysshow. Det ligger på et høyde i bydelen Montjuic. Når vi hadde komt frem var hele området stengt av. Det skulle være en konsert der i dag og vi trengte billetter. Billettene kunne vi kjøpe nede i byen.

Så da ble det bare en tur rundt på høyden.

Nasjonalmuseet ligger også på Montjuic

Den olympiske stadion er også her

Mer nydelig utsikt

Vi fant en resturant med utsikt over havnen hvor vi satt en stund, før vi trakket nedover igjen til byen.

Tilbake på rommet. Utsikten er like flott sent på kvelden 🙂

Jeg har vært ganske dårlig i dag. Blitt forkjølet og har feber. Det ble for mye tempraturskifter i Andorra tror jeg. Men jeg vil ikke la det ødlegge de siste dagene her. Jeg vil se alt, uansett form 🙂

Det blir en tidlig kveld nå da. En god natts søvn pleier å fikse det meste.

 

#ferie #reiser #spania #barcelona #storby #søstrepåtur

En dag i fjellet i Andorra

Vi tok bussen til et sted som het Soldeu, ca 30 min fra Andorra la Vella. Derfra jukset vi litt og tok en kabelbane opp til 2000 meters høyde. Tanken var at vi skulle gå til en topp der som var på 2500.

Jeg spurte etter et turkart i luken hvor vi kjøpte billetter til hengebanen. Jada, det skulle jeg få, og så gav hun meg et kart over slalomløypene 😀 Det er ikke lett å finne turstier etter et skikart. Fjellet er ganske annerledes sommer og vinter.

Vi kom oss ikke lenger opp da vi gikk av banen. Der oppe var det en stor golfbane som var gjerdet inne. Ikke lov å gå over. Vi bestemte oss for å bare gå nedover. Det blåste og var ganske kaldt der oppe. Vi var jo kommet så høyt opp at vi ville nok bruke en stund på å komme oss ned igjen til Soldeu.

Ja, det tok over 2 timer å komme seg ned fra fjellene igjen. Vi kunne jo ikke gå rett ned. Så nå har vi virkelig gått tur i Pyreneene 🙂

Det var svære alpinanlegg oppi bakkene her.

Vi traff også noen flotte hester på veien. De hadde ikke tid til å hilse på oss engang.

De siste bakkene var stupbratte. Vi prøvde å gå inn i skogen for å finne en sti, men der var det ennå brattere. Heldigvis kom vi oss ned uten noen beinbrudd 😀 Og vi kom ned et helt annet sted enn vi reiste opp.

Bussen kjørte gjennom flere “alpin-landsbyer”. Hele landet er taxfreebutikker og alpinanlegg.

Tilbake i Andorra la Vella gikk vi en runde i byen igjen, mens vi ventet på at resturantene skulle åpne for middag igjen. De fleste resturanter er åpen for lunsj mellom 11 og 16, stenger og åpner igjen til middag i 7 eller 8 tiden på kvelden. Da fikk vi tid til å shoppe litt 🙂

Siste kvelden her i Andorra. I morgen formiddag reiser vi tilbake til Barcelona. Blir deilig med mer varme igjen 🙂

 

#reise #ferie #andorra #fjelltur #spania #barcelona #søstrepåtur

Andorra imponerer ikke

Tror Andorra la Vella er den kjedeligste hovedstaden jeg noen gang har vært i. Vi fant en tursti over byen som vi gikk tidlig på dagen. Den var jo bare 3 km så det tok jo ikke lange stunden. Det var ganske bratt å komme seg opp der, så fikk svettet litt akkurat de 10 første minuttene.

Joda, det var flott laget til med steinbelagt sti. Det gikk over hele østre delen av byen. Flott å se de små jordlappene de dyrket grønnsaker og frukttrær på oppover fjellsiden. Men jeg hadde jo lyst å komme meg opp i de høye fjellene. Vi fikk ikke så mye hjelp på turistkontoret i dag tidlig, derfor valgte vi å se byen i dag. Og undersøke bedre hvordan vi kan komme oss til fjells i morgen.

Eller var byen ganske fargeløs og upersonlig synes jeg. En haug med taxfree-butikker, hoteller, kjøpesenter og dårlige resturanter. Denne byen er bare bygget opp fordi turister kommer for å handle billig virker det som. Og siden hverken min søster eller jeg liker å shoppe, er det lite for oss å finne på her. Satser på at vi får en bedre dag i morgen, hvis vi kommer oss ut av byen og opp i fjellet.

Europas største spa. Er det kult da? Fristet ikke meg ihvertfall

Utenom fjellene er denne statuen det fineste jeg har sett her i Andorra. Laget etter Dali sitt maleri?

Det er 22-23 grader her på dagen, men kveldene blir ganske kjølig. I kveld har vi bare vært på hotellet. Tror ikke det er mer å se her i byen 🙂

#andorra #andorralavella #europa #reiser #ferie #søstrepåtur #reise #europa

Mil etter mil i Barcelona

Det ble mye trakking rundt i Barcelona i går og vi kom så sent tilbake til leiligheten at jeg ikke orket å blogge noe.

Barcelona er en fantastisk flott by. Full av liv. Denne helgen har det både vært musikkfestival og mat- og vinfestival. Det auler av folk på de mest kjente plassene.

Min søster og jeg bestemte oss for at vi ville gå hele runden fra La Rambla, forbi husene til Gaudi (Casa Batllo og Casa Mila) opp til Park Guell, ned til Sagrade Familia og så ned til stranden etterpå. Så gikk vi jo hjem igjen til La Rambla og ut igjen senere for å spise middag. Hvor mangen kilometer det ble tilsammen vet vi ikke, men har kjent det godt i beina i dag ihvertfall.

Bilde av Casa Batllo.

Casa Mila. Da jeg besøkte Barcelona i 2011 var jeg inne i bygningen og oppe på taket her, så det gjorde vi ikke denne gangen. Det var veldig lang kø også. Vi hadde vel blitt stående der en stund da. Men det er absolutt noe jeg anbefaler. Det er utrolig vakkert å gå der oppe. Jeg har virkelig sansen for Gaudi sine byggverk.

På vei opp mot Park Guell gikk vi forbi mange flotte bygninger. Det er nok å ta bilder av i denne byen

Endelig kom vi oss opp til Park Guell. Enda et kunstverk av Gaudi. Nå slipper de bare inn små grupper med turister av gangen og man får bare 30 min inne i selve bygget. De neste billettene som var til salgs var fra kl 15.00 til 15.30. Det ble for lenge å vente, så vi gikk bare en runde i parken utenfor. Bra vi begge har vært her før da.

Det går an å kjøpe billetter på internett, så det annefaler jeg å gjøre for de som vil inn der.

Så klarte vi å komme oss ned til Sagrada Familia. Det er den vakreste katedralen i hele Europa. Så mangen detaljer. Man blir aldri ferdig med å studere den. Ennå holder de på å bygge på den. Det har de gjordt i over 100 år nå 😀 Utrolig. Gaudi fikk altså aldri sett den bli helt ferdig.

Her fikk vi heller ikke billetter til å komme inn. Alle billettene for søndagen var utsolgt. Jaja, vi har jo vært der og før.

Etter 8 timer på tur endte vi opp på stranden, etter å passert triumfbuen og vakker park. Får poste de bildene senere.

Det ble en sen middag i det gotiske kvarteret. Når vi kom tilbake i leiligheten ved midnatt var vi helt utslitt og sovnet nesten før hodet kom på puten.

I dag sjekket vi ut kl 11 og fant frem til bussen som tok oss med til Andorra. Nytt land å utforske 🙂 Vi var på hotellet kl 19 i kveld, så vi har ikke fått sett så mye ennå. Andorra de valle er europas høyestliggende hovedstad. Litt ovef 1000 moh. En ganske liten by med høye fjell rundt. I morgen tenker vi å komme oss opp i fjellene. Så nå er det på tide å få seg en god natts søvn 🙂

#spania #gaudi #barcelona #andorra #reiser #søstrepåtur #storby #reise #ferie

Barcelonaaaa :-)

Da har vi altså hatt vår første dag her i Barcelona. Bussen fra flyplassen kostet 5,80 euro og tok ca 20 min.

Vi var ikke fremme ved leiligheten før klokken var over 5 på ettermiddagen, men da hadde vi spist litt sen lunsj først. Det er en flott 2 roms leilighet rett med La Rambla. Helt perfekt plassering for oss. Det er litt tungvindt å leie leilighet i storbyer noen ganger. For som oftest må man sjekke inn et annet sted enn der man skal bo. Og så har man da ikke en resepsjon man kan spørre om alt mulig man vil vite om byen. Men ellers er det ganske greit synes jeg. Så kan man velge om man vil lage mat selv eller spise ute. Siden vi bare skal være her til mandag, blir det nok til at vi spiser ute tenker jeg. Da drar vi videre til Andorra.

Bilde av utsikten fra leiligheten.

Det var 25 varmegrader og sol når vi kom her i dag. Herlig å få litt sommer igjen.

Siden vi kom så sent har vi bare gått rundt i det gotiske kvarteret i kveld. Mangen smale gater og smau. Og innimellom store åpne plasser og torg. Fantastisk flott by. Like spennende som jeg husker den 🙂

Det ble ikke mange bilder etter solen gikk ned. Men et par kan jeg jo poste.

Det ble ikke noe tapas til middag i dag. Vi fant en vietnamesisk resturant innimellom de smale gatene. Kjekt å mimre litt. Flott bilde av Halong Bay. Der har jeg også vært 🙂

Nå er det snart midnatt (har klart å være våken lenge i dag) og leggetid. Det er mye som skal utforskes i morgen 🙂

#reise #søstrepåtur #storby #barcelona #spania #verdenrundt

Gleder meg til neste tur :-)

Nå gleder jeg meg veldig til neste tur. På lørdag flyr min søster og jeg til Barcelona.

Jeg var der i 2011 og bare elsket byen. Så fantastisk mye flott arkitektur og et herlig klima. Og ikke minst bystranden med alle resturantene.

Vi blir i Barcelona et par dager. Skal selvfølgelig ha med oss alle Gaudi sine verk og noe god tapas. Så tar vi buss eller tog til Andorra. Planen er å gå litt tur i fjellet og kanskje shoppe litt i dette skattefrie paradiser. Vi får se…. Det blir et land til vi kan krysse av på kartet.

Så er det tilbake til Barcelona igjen og kose oss der de to siste dagene før hjemreise.

#reise #barcelona #spania #andorra #søstrepåtur #storby

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top