Ett mål nådd ihvertfall

Jeg glemte helt å poste at jeg nådde målet mitt om å gå Stoltzen 50 ganger i år. Det klarte jeg 24. aug 🙂 Dagen etter jeg kom fra Dubrovnik.

Må vel lage meg et nytt mål nå da. Og det blir da å se hvor mange ganger jeg klarer å gå før snø og is stopper meg. Tenker jeg skal klare 1 eller 2 ganger i uken kanskje (når været tillater det) Nå når målet er nådd går jeg også mer på Løvstakken i fritimene mine de ukene jeg bor på jobben.

I går hadde jeg min 54. tur opp Stoltzen. Har ikke vært på fjelltur på en uke og det merkes på humøret. Er avhengig av turer på fjellet for å sortere tanker. Helt alenetid er veldig viktig!

Det var helt nydelig å gå opp i går. Lite folk for en gang skyld. Stoltzen Opp løpet var i helgen, så de galningene som går det løpet trengte vel en hviledag i går.

Plutselig er det bare 28 dager til vi reiser til Mexico. Så da blir det litt hardtrening fremover. Etter Stoltzen var jeg på Shape-time OG Core-time på SATS. 1 1/2 time med ganske hard styrketrening altså. Kjenner det godt i dag 🙂

I dag får det bli en liten tur og Body Pump i kveld.

Ikke tenk – JUST DO IT!

#trening #stoltzen #styrke #fjelltur #iformtiltur

Minner fra Budapest

Det er 2 uker siden min søster og jeg kom hjem fra Budapest.

Byen var større enn vi hadde forestilt oss med sine 2 mill. innbyggere. Det var litt flashback fra både Paris og Praha med elven og bygningene langs elvebredden. Men elven Duna (Donau) er vel litt bredere. Vi var her fra søndag til fredag. De første dagene tenkte vi at det ble al for kort tid til å kunne gjøre alt vi hadde lyst til (men det var før vi hadde funnet ut at terapi-badene var dritkjedelig) Så 4-5 dager her er helt greit 🙂

Frihetsstatuen på Gellert-høyden.

Ble nå kjent med noen her i Budapest 😛

Mangen kule statuer her….

….og gamle lave dører

Kjedebroen

Banen opp til slottet

Parlamentet

Fiskerbastionen

Litt av gamlebyen

Heltinnen (min søster) på helteplassen 🙂

Båttur by night

Dekor på Europas fineste kafe!


Frihetsbroen

Minnesmerke fra jødeutryddelsen

Som dere ser, en flott by. Spennende for de som har foto som hobby. Tok noen hundre bilder her også 🙂

Det er nå 30 dager til jeg reiser på min neste tur. Da til Mexico. Mitt 49. land 🙂 Og min søster er med da også.

#søstrepåtur #reise #ferie #Budapest #Ungarn #Europa

 

Neste tur….

Det er litt over 5 uker til neste tur 🙂 Da reiser min søster og jeg til Mexico med Jomfrureiser.

Det blir en trenings- og strandtur med bare jenter.

Sist vi var på treningstur var i 2012 til Miami.

Gleder meg sykt til denne turen. Skal bare være hjemme og trene frem til det 🙂

En friperiode, en jobbuke og en friperiode og så avgårde til Mexico. Håper tiden flyr 🙂

En regnværsdag i Budapest

Vi gikk ikke ut før kl 11 i dag, for det regnet endel før det. Ennå var det overskyet men ihvertfall oppholdsvær.

I dag ble det tur til markedshallen. Et stort marked der de lokale kjøper grønnsaker og kjøtt. Og turistene går rundt å tar bilder 🙂

Det var veldig stor forskjell på kvaliteten på varene her. Noen grønnsaker så veldig frisk og delikat ut, som her, mens andre boder faktisk hadde endel råtne ting. Nasty 😛

Det var litt ymse kjøttvarer også. Hoder, føtter, involler og skrotter i alle varianter. Hva med et grisehode?…. Bon apetit!

Eller kanskje kyllinghode er godt?

Og dette folkens er faktisk duckface 😛

I Filippinene grillet de kylling-kloene og kalte det for chicken-adidas. Så da må dette være en pose med duck-adidas da 🙂

Så var det selvfølgelig pølser i forskjellige varianter. Fikk litt lyst å bli vegetarianer etter dette besøket.

Ser mer appetittelig ut dette

Etter markedet gikk vi over til Buda siden og besøkte en katolsk hule-kirke. Det var et eneste stort gjesp. Ikke bruk tid å penger på det folkens. Tok oss 10 min å se en menneskelaget hule med noe krusefikser og dill.

Her er det ene bilde jeg tok der inne….

Så ble det litt mer trakking. Vi har vært over 5 av de 6 broene her i løpet av uken. Den siste, som er veldig populær hvis man vil ta selvmord fikk vi vite på båtturen, har vi ikke gått over. Den er litt for langt borte fra sentrum.

Nå har vi slappet av på hotellet en stund. Er vel på tide å gå ut å spise noe mat igjen. Siste kvelden her.

Vi drar fra hotellet kl 10 i morgen formiddag. Mellomlander i Stockholm på veien hjem. Blir nok en lang dag i morgen.

#reise #ferie #budapest #ungarn #europa #marked

Bilder fra dagens vandring i Budapest

Det første vi gjorde i dag var å ta bussen til Szechenyi kurbad (ja,bare prøv å uttale det :-D) Vi sto opp ganske tidlig for vi tenkte vi ville bruke en god del av dagen der oppe…. hehehe

Tror vi klarte å være i bassenget i 30 minutter. Kjeeeedeliiiiig 😛

Men det var noen som så ut til å klare å tilbringe dagen der da.

 

Det sies at kildene her i Ungarn skal ha helbredende virkning på en haug med sykdommer, så det er mye brukt av både tilreisende og fastboende.

Man MÅ jo liksom gå i kurbad når man er i Budapest. Ikke forstår jeg hvorfor. Jaja, men nå har vi ihvertfall prøvd det også.

Så trakket vi nedover til sentrum igjen. Forbi Vajdahunyad-borgen og helteplassen

Operaen og ennå flere kirker.

Jeey, jeg fikk tatt et bilde av min søster 🙂 Her spiser vi lunsj på en italiensk resturant. Jeg har forspist meg her nede, har hatt vondt i magen siden tirsdag. Alt for mye god mat da…

Etter å ha hvilt en stund på hotellet gikk vi ned til elven. Jeg ville finne disse skoene som jeg har sett bilde av. Ganske sterkt minne fra Holocaust. Flere tusen jøder ble skutt her under krigen og dumpet i elven. Helt tragisk.

Det har vært overskyet hele dagen og vi har kjent noen regndråper. Gradestokken gikk helt ned til 19 grader på kvelden. Kjølig…. Ihvertfall stor forskjell fra i går da det var 30.

Har tatt en tidlig kveld. Må være opplagt til i morgen, siste hele dagen vår her. Allerede….

#reise #ferie #budapest #ungarn #europa #søstrepåtur

Koser oss i Buda

Etter å ha tatt sightseeing-bussen en runde rundt i Budapest, for å stake ut løypen til i morgen, hoppet vi av bussen på Buda siden.

Det var jo nesten som å bevege seg i et eventyr her oppe blant borgene og kirkene.

St. Matias kirken.

Jeg fikk holde en ørn!!! Var litt skjelven da gitt 🙂 En vakker fugl på 3 kg.

Her er “ridderen” som eide ørnen.

Her er gutta som visste hva bart var 😀

Flott utsikt over elven og Pest siden

Vi vandret rundt i gamlebyen. Det er ganske stor kontrast fra andre siden av elven. Et nydelig sted.

Vaktene skal skifte plass utenfor presidentpalasset.

Vi gikk ned igjen på Pest siden etter å ha trakket noen timer. Shoppet litt. 30 min. ca :-D. Det er som oftest så lenge vi klarer å gå i klesbutikker. Shopping er ikke et problem altså 🙂

På kvelden var vi på en times båttur på Dunau igjen. Fint å se byen by night, men det blir ikke mye bra bilder da.

Det har vært en helt herlig dag. Opp mot 30 grader. I morgen er det meldt regn desverre, så vi har planer om å dra til et av spa-anleggene å bade og kose oss der.

Nå er det straks midnatt igjen. Beina er hoven og øynene faller nesten igjen, så da er det vel på tide å si god natt 🙂

#reise #ferie #budapest #ungarn #europa #søstrepåtur

Så mye å se og alt for liten tid… Budapest

Allerede nå tenker jeg at vi har alt for få dager her i Budapest. Vi har vært ute i hele dag og bare holdt oss i nærheten eller på elven Donau.

Dette bildet er tatt fra Gellert-høyden.

Frihetstatuen på Gellert-høyden. Vi kjøpte billetter på en sightseeing buss. Men det var ikke mangen kilometer vi tok den før vi hoppet av. Det gikk litt tregt med trafikken så vi ville heller ta en båttur (den var inkludert i buss-billetten)

Vi hoppet av båten på øyen Margaret og gikk rundt der i 2 timer før båten hentet oss igjen.

Det var helt nydelig her ute. Fint sted for avslapping i de svære parkene. Det var mangen som jogget og syklet her også.

Vanntårnet midt på øyen står på UNESCOs verdensarvliste. Vi gikk alle trappene til toppen. Måtte betale 600 Forint, eller tullepenger som vi kaller alt utenom norske kroner, euro, dollar eller pund :-D. 600 forint er ca 20 Nkr. Vi så jo ikke annet enn tretopper der oppe. Jaja, been there, done that….

Det ungarske parlamentet. Litt av en bygning.

Vet ikke hva det heter. Ny måte å lage skillingsboller på. Kjempegode var de ihvertfall

Utsikt fra vanntårnet

Selfie i trappene :-D. Ble LITT svett 🙂

Middagen på Hard Rock Cafe var helt insane god. Det var pasta med jalapeno og pestosaus, grillet kylling, pico de gallo, rømme, fetaost, avokado og tortillastrimler. Kombinasjonen høres jo helt merkelig ut men det er noe av det beste jeg har smakt ever.

Vi kom “hjem” til hotellet for bare en time siden (kl 23.30). Ikke ofte vi er ute så sent når vi reiser :-). Men som sagt, det er mye å se her og vi har såvidt begynt.

Blir nok en lang dag i morgen også.

 

#reise #ferie #europa #budapest #ungarn #søstrepåtur

Land nummer 48, Ungarn

Vi reiste hjemmefra kl 7 i morges, mellomlandet i London og ankom endelig Budapest kl 15.30. Turen inn fra flyplassen gikk helt greit selv om vi måtte først ta en buss, så metro og buss igjen.

Min søster er flink å sjekke sånne ting før vi reiser. Jeg pleier ikke finne ut av sånt før jeg er landet i et nytt land 😛

Greit med reisefølge når jeg slipper å fixse alt selv 🙂

Vi bor på et hotel på Pest siden, ganske nær elven. Et koselig lite hotel som heter Art Hotel.

Vi har bare gått en liten tur ned til elven og så i gågaten. Er sliten etter en lang reise.

Spiste middag på en asiatisk resturant. Vi skal nok prøve noe Ungarsk mat en dag, men ser jeg asiatisk så er det alltid det som frister mest.

Dette fristet ikke. Det går visst i stekte pølser med surkål her eller kjøtt stekt med paprika. La på meg 5 kg bare av å se pølsene som svømte i fett her. Dette var på et torg midt i byen. Var et koselig sted men… Som sagt, maten her fristet ikke…

Budapest eye. Den skal prøves i morgen!

Nå har vi funnet sengen allerede. I morgen begynner vi oppdagelsesferden i Budapest. Dette er 48. land jeg er i. Spennende.

 

#reise #ferie #budapest #ungarn #søstrepåtur #storby

Bilder fra Moster, Bosnia Hercegovina

Det ble ikke mye bilder fra Moster dessverre. Hadde bare vært der i 20 minutter før himmelen åpnet seg. Det var en nydelig liten by i Bosnia. De som husker litt fra krigen på -90 tallet husker at Moster var bombet sønder og sammen. Vi så en del tegn til det utenfor den gamle bydelen, men her inne var det meste bygget opp igjen.

Rundturen fra Dubrovnik og inn i Bosnia Hercegovina tok 12 timer. Synes det var vel verdt å bruke dagen på den turen.

Jeg var også inne i moskeen på bildet. Første gang i mitt liv jeg har satt mine bein i en moske. Ikke veldig spennende. Et stort rom med masse tepper på gulvet 🙂

Den berømte broen i Moster. Jeg har jo postet litt bilder tidligere og skrev litt mer om den, så ingen vits å gjenta meg selv.

Selvfølgelig var det drøssevis med suvenirbutikker i alle gatene. Mye flott håndtverk, men jeg kjøpte ingenting her.

Så kom regnet……. Oversvømmelse på 5 min…Så da sto jeg værfast under et tak. Kjedelig

 

Som sagt vel verdt et besøk. Jeg betalte 400 kroner for denne dagsturen, synes ikke det var noe å si på. Dette var det 47. landet jeg har besøkt. 22 i Europa.

I morgen tidlig reiser min søster og jeg til Budapest i Ungarn. Nytt land og nye inntrykk. Vi blir der til fredag. Vi tenker vel at utenom byvandring vil vi benytte oss av kurbadene de er kjent for. Blir herlig med en skikkelig dametur. Og ikke minst……Det er meldt 26 grader når vi lander der i morgen 😉

 

#reise #ferie #Bosnia #Hercegovina #Europa #reiseralene #Moster
 

Litt mer fra Montenegro (Budva)

This is Montenegro……

Litt krappe svinger oppigjennom 🙂

This is Budva

Som alle byene jeg har vært i i Kroatia, Montenegro og Bosnia Hercegovina hadde Budva også en gammel bydel med festning rundt.

Litt av stranden i Budva

I denne gaten var det jeg så Steven Seagal første gang

På veien “hjem” tok vi ferge over fjorden. De stappet de full, så vidt bussen fikk alle hjulene innpå. Måtte korse meg noen ganger og håpe at det gikk bra 😀

Så nå tenker jeg at jeg har sett The Best of Montenegro :-), som turen var annonsert som.

 

#ferie #reiser #europa #montenegro #budva #reiseralene #busstur #reise

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top