Pakke, pakke, pakke……

Blir noen travle og innholdsrike uker fremover. Var siste dagen i friperioden min i dag. I morgen er det en uke på jobb. Så i dag begynte jeg å pakke til Kina turen og vandringen i Spania samtidig som jeg måtte pakke for en uke på jobb. Når jeg går av vakt igjen neste mandag er jeg hjemme en dag, så er det avgårde til Kina. Når jeg kommer fra Kina er det rett på jobb i en uke og så til Spania når jeg går av vakt. Så må pakke nå. Nå kommer jeg ikke til å tilbringe mer enn en natt innimellom i sengen min før slutten av august. De få dagene jeg kommer til å være i Bergen (når jeg ikke jobber) vil jeg bruke på barn og barnebarn. Lets the summer begin …… 🙂

En ny herlig dag i Bergen

I dag har jeg slept med meg min datter og svigersønn i Stoltzekleiven. En beintøff rute fra Sandviken opp til Sandviksfjellet. Det er 314 m. i høydeforskjell fra start til slutt fordelt på 910 meter. Så da kan du tenke deg at det er bratt. En stigning på mellom 20 og 40 % hele veien. Svir skikkelig i både lår og lunger.

Det var min datter sin første tur opp etter hun fikk sin datter, er imponert over at hun tok utfordringen. Og småen var med selvfølgellig. Hun satt trygt i en bag på magen til pappa. Mestringsfølelsen var enorm hos oss alle når vi kom oss til topps. Og lille tulla så kjempefornøyd ut, hun sovnet på nedoverveien. Sikkert slitsomt for henne og å gå Stoltzen :-D.

Ikke noe vanlig søndagstur dette her nei 😀

Så langt var vi komt nå………..

Melkesyren! Ja, det er rette navnet på stien…

YES! We made it……Disse trappene synes jeg er de verste.

Nydelig utsikt over Bergen by. For bare noen år siden var Stoltzen bare for spesielt intresserte, men nå ser det ut som hvem som helst går opp over her. Mangen går på tid. Tror beste tiden opp her er rundt 7 min. Mens andre lett kan bruke en time. Synes vi gjorde en veldig bra tid i dag, siden det var min datter og svigersønn sin første tur. Men tiden holder vi hemmelig i dag 🙂

Skredderdalen. Tenk at dette bare er noen minutter fra Bergen sentrum. Nydelig!

 

En flott tur. Og nå har jeg vært på fjelltur 5 ganger denne uken. Synes det er bra gjordt. Så nå føler jeg meg mer klar for pilgrimsturen min i august 🙂

 

 

 

……og enda flere planer

 

Min søster og jeg har allerede begynt å se på neste års reisemål 🙂 Vi fant en spennende rundtur i Mellom-Amerika vi har veldig lyst til å være med på. Så februar neste år svinger vi innom Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala. 6 land altså. Blir nok helt magisk, en opplevelse for livet. Mer om de planene etterhvert.

Endring i planer og enda flere planer :-D

Det skjer jo ofte at planene blir litt forandret på. Og noen ganger er jo det helt greit. Må innrømme at jeg kan være litt impulsiv når jeg booker mine reiser. Så da er det jo greit med avbestillingsfrister og forsikringer. Denne gangen var det turen til Vietnam jeg må avbestille. Blir ikke noe sykling på meg, fordi jeg har søkt meg inn på videreutdannelse som psykodrama-terapaut. Det er et deltidstudie, men selvfølgelig er det undervisning akkurat når jeg skulle vært i Vietnam.

Og nå må jeg bare prioritere utdanningen, denne skolen har jeg utsatt et par år nå. Har brukt litt psykodrama i jobb-sammenheng i det siste og det har virkelig gitt med ny motivasjon til å ta fatt på det. Er veldig spennende metode å jobbe med, så regner med disse årene på skolen vil bli en veldig inntressant reise.

Men uansett, som “plaster på såret” for at jeg ikke skal til Vietnam, planlegger min datter, samboeren, en venninne av meg og jeg å ta en tur til Kapp Verde i oktober. Herliiiiiig. Det blir første turen min med mitt lille barnebarn.Gleder meg så veldig. Da blir hun 10 mnd når vi reiser, så blir herlig å ha henne krypende rundt oss på stranden og i vannkanten. Kunne gjerne ha hoppet over Kina, Spania og New York bare for å få reist på denne ferien med en gang. Men skal være tolmodig 🙂

Først Kina 10. juli.

 

Rundemanen, Bergen

Har hatt en herlig fjelltur i dag. Skulle egentlig gå på Lyderhorn med en venninne, men hun hadde sykt barn hjemme. Så da tok jeg turen på Rundemanen, siden det er rett i nærheten. Det er virkelig helt perfekt å bo her ved Støletorget. 10 min så er jeg i Fløysvingene eller 15 min så er jeg på begynnelsen av Stoltzen :-). Føler meg virkelig priviligert noen ganger. Og i dag var en sånn dag, der jeg bare var takknemlig for livet. Først en fin tur på fjellet, så middag med min datter og datterdatter i byen. En helt perfekt dag 🙂

Jeg gikk opp Fløysvingene.

Forbi brushytten mot Rundemanen

Brushytten og Blåmanen rett forrut

Litt overskyet og regn i luften, men likevel nydelig utsikt fra Rundemanen 560moh

Ned igjen over Sandviksfjellet

….og utfor Skredderdalen

Hele turen tar vel rundt 2,5 til 3 timer i et greit (ikke fort) tur-tempo.

#rundemanen #bergen #fjelltur #Vestlandet #byfjellene

 

 

Kun 5 land i Afrika

Jeg har bare vært i 5 land i Afrika hittil. I nord har jeg vært i Egypt og Tunisia. I “ordentlige” Afrika har jeg vært i Elfenbenkysten, Gambia og Senegal. Foreløbig er det Elfenbenkysten jeg liker best av de afrikanske landene jeg har vært i. Men går ut ifra at jeg kommer til å reise i flere land i Afrika etter hvert.

Elfenbenkysten.

Vi var på besøk der bare et par uker før presidentvalget i 2010. Alt virket så rolig og folk var vennlig og opptimistisk til valget. Helt forferdelig å tenke på at bare dager etter vi kom til Norge igjen var 1000-vis av mennesker på flukt fra landet. Sittende president hadde tapt valget, men nektet å gå og sa at det var valgfusk. Det var mye opptøyer og nærmest borgerkrig en periode. Heldigvis ordnet de opp i konflikten etter ikke alt for lang tid, men likevel ble mange mennesker drept. Så fjernt fra vår virkelighet…… 

Men minnene fra de to ukene vi hadde i Elfenbenskysten er veldig gode. Jeg ble forelsket i den Vest-Afrikanske musikken og den gode krydrete maten.

Det kryr av grønne “taxier” i gatene i Abidjan, for her er det ingen som går noe særlig. Skal man 300 meter, betaler man lett en krone for å ta taxi det stykket. Kjæresten min (den gang) fikk kjeft av naboene våres fordi han lot meg gå så mye. Jeg ville jo ikke ta taxi. Jeg ville gå å se på alt livet i byen.

Så husker jeg godt latteren. Folk lo mye mer enn hva vi er vandt til her hjemme. Hjertelig, helt i fra magen. Det er helt vanlig at man slår en vits med helt fremmede folk i gatene. Ganske herlig befriende.

Håper jeg får se mer av Afrika etter hvert.

#afrika #reiser #ferie #Abidjan #elfenbenkysten

 

 

 

Notre Dame

Vakre Notre Dame glemte jeg visst å poste. Den ligger flott til faktisk på en øy i elven Seine, med en vakker hage rundt. Jeg var ikke inne i kirken, for det var så lang kø, men jeg gikk rundt den og studerte den fra alle kanter.

Litt forskjellige motiver i Paris

Triumf-buen

 

 

Heis-sjakten i Eiffeltårnet

Metroen 😀

Noen som har veltet et malingspann over huset??

Aktiviteter langs Seine

Tøffer meg i tårnet 😀

Et eller annet museum. Klarer ikke huske hvor desverre……

Dekorasjon langs elven

The soul of coffe – utstilling. Vakre bilder.

Et hus pyntet med oppvaskhansker. Nice 🙂

Something something……husker ikke. Fin ihvertfall

Godt utstyrt disse karene

Stilig fryseboks 🙂

Eiffel tårnet, Paris

Selvfølgelig måtte jeg ta bilder av tårnet fra alle vinkler og fra steder jeg så det fra byen. Her er noen av de 🙂

Sååååå høyt er 300 meter. Får litt sug i magen da gitt.

Nedenifraogopp-bilde

Er glad vi kom oss opp torsdag formiddag. Lørdag og søndag var køene mye verre enn dette.

Tatt fra Jardin des Tuileries

Parc du Champ de Mars

La Seine

Litt kult motiv fra la Seine 🙂

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top