En nydelig tur på Ulriken

Endelig en dag med sol og behagelig temperatur. I dag gikk turen til Ulriken, det høyeste av byfjellene. 643 moh.

Jeg tok buss nr 3 til Haukeland sykehus, gikk opp til Montana og startet turen derfra.

Jeg valgte den lengste ruten opp til toppen. Korketrekkeren blir den kalt av en eller annen grunn. Den er ikke så bratt som de andre stiene opp. Flott utsikt når du kommer et stykke oppover.

Det var ennå litt snø på toppen. Men fortsetter dette været, så smelter det nok i løpet av uken.

Nå er jeg der straks. Tror ikke jeg slo noen rekorder oppover i dag nei. Brukte 1 1/2 time til toppen. Kroppen min kjentes forferdelig tung hele veien. Hadde nok spist litt for lite til frokost. Måtte stoppe på veien for å få i meg mer mat. Hadde heldigvis nøtter og skyr i sekken.

Jeg er så lei av å være i dårlig form nå. Ser ikke ut som alle turene hjelper noe særlig. Noen som har noen gode råd?

I made it! Utsikt mot Lyderhorn, Damsgårdsfjellet og Løvstakken. De fjellene ser jo ut som små hauger herifra.

Utsikt mot byen og Askøy. Det er ikke store sentrum vi har her da.

Jeg traff ikke mange som gikk oppover, men det var likevel folksomt på toppen. De fleste tok banen opp så det ut til. Men de går jo glipp av en flott turopplevelse da.

Jeg gikk ned igjen på fremsiden av fjellet. Det er ganske bratt nedover her, så kan ikke anbefales for de med dårlige knær.

Jeg må kjøpe meg en fitbit, så jeg kan følge med på hvor langt jeg går. Google sier at det er 5 km fra sykehuset og opp til toppen. Da har jeg altså gått ca 1 mil i dag da. Ikke verst. Nå har jeg Lyderhorn, Damsgårdsfjellet og Løvstakken igjen. De skal bestiges i løpet av de neste dagene.

9 dager til Peru 🙂

#fjelltur #byfjellene #bergen #ulriken #utpåtur

Ny dag, ny tur

Joda, det ble tur i dag også, selv om det regnet ganske mye. Hadde tenkt meg på Lyderhorn, men fant ut at jeg heller vil gå der en dag det er opplett og fin utsikt.

Så da gikk jeg opp Stoltzen til Sandviksfjellet istedenfor.

Selv om det var lettere enn på lenge å sige oppover Stoltzekleiven, kan jeg ikke forstå hvorfor jeg orket å trakke opp her hele 100 ganger i fjor. Den bratte stien og de 908 trappetrinnene er fremdeles ganske tung.

Med en gang du kommer opp til plattingen på Stoltzen går det en sti inn til høyre, som fører opp til Sandviksfjellet. Det leste jeg faktisk i går på ut.no. Jeg har alltid trodd at Sandviksfjellet lå lengre oppe, ved siden av Rundemanen. Så da er det altså første gang jeg er på den toppen. Og jeg som har sagt at jeg har vært mange ganger på alle byfjellene 🙂

Det regnet skikkelig i dag, så mesteparten av veien vasset jeg i søle.

Her er toppen. 392 meter over havet. Ikke så høyt opp altså. Og bak der ser man den flotte utsikten over Bergen by, sånn som den ofte ser ut 😛

Jeg kom meg ned på grusveien igjen før jeg svingte av og inn på stien til Skreddedalen. Jeg har ikke målt, men kan tenke meg at hele runden var ca 6 km. Grei nok tur i griseværet det. Da har jeg gått 3 av 7 fjell hittil denne uken. Nå slapper jeg av på sofaen litt, før jeg skal på yoga.

10 dager til Peru 🙂

#fjelltur #stoltzekleiven #sandviksfjellet #trening #bergen #byfjellene #skredderdalen

Byen mellom de 7 fjell

Vi er jo heldig her i Bergen som har alle disse flotte byfjellene våre. “De 7” er Lyderhorn, Damsgårdsfjellet, Løvstakken, Ulriken, Fløyen, Rundemanen og Sandviksfjellet. Jeg føler meg ekstra heldig som bor i Sandviken, 5 minutters gange fra Fjellveien. Derfra kan jeg gå opp Stoltzekleiven til Sandviksfjellet eller opp til Fløyen og Rundemanen. Eller hvis jeg ønsker en lengre tur kan jeg gå over Vidden til Ulriken.

Siden det nå bare er 11 dager til jeg reiser til Peru tenkte jeg at jeg skal gå på alle de 7 fjellene denne uken. Få litt trening før vandringen i fjellene der borte.

I dag gikk turen fra Svartediket oppover Isdalen til Rundemanen sammen med en venninne. Isdalen er det område i Bergen som får mest nedbør. Det er 5 km med grusvei opp til demningen på Tarlebøvannet og ca 2 km derfra til toppen av Rundemanen. Det går faktisk an å sykle eller trille barnevogn hele veien.

Masten på Rundemanen 568 meter over havet. Bergens nest høyeste byfjell.

Vi hadde jo håpet på fint vær da, men det kunne vi bare glemme. Det var skikkelig surt på toppen.

Vi gikk ned igjen mot Brushytten og Fløyen. En fantastisk flott utsikt over byfjorden, mot Lyderhorn, Løvstakken og Askøy på fine dager. Det var nesten helt snøfritt hele veien nå. Heldigvis. Deilig å kunne gå tur uten å ha brodder på seg.

Her er jeg nede igjen på Fjellveien og straks hjemme. Hele runden ble 12 km tilsammen og vi var ute i over 3 timer. Nå ligger jeg under teppet og prøver å få varmen i meg igjen. Merker ikke noe på temperaturen ute at vi har gått over til sommertid. Men det kjennes likevel deilig ut å ha fått seg en god tur i godt selskap. Da er altså 2 av de 7 unnagjort i dag. Rundemanen og Fløyen.

#fløyen #rundemanen #syvfjell #byfjellene #bergen #fjelltur

To uker til Peru

Nå er det bare 2 uker igjen til jeg reiser til Peru. Mitt første land i Sør-Amerika. Min søster og jeg booket denne turen med Jomfrureier allerede i fjor sommer, så vi har ventet lenge nå.

Det blir en rundreise i Peru på 15 dager, stappet med opplevelser. Vi besøker byene Lima og Cusco, vi skal gå på gamle inka-stier til Machu Picchu. På vandringen får vi også tid til å rafte og zip-line (hvs jeg tør) Zip-linen er en av verdens lengste på 1500 meter. Vi skal også bade i varme kilder på veien opp til inka-byen Machu Picchu som ligger nesten 4000 meter over havet. Etter vandringen i fjellene skal vi reise til Amazonas junglen og vi skal til Titicacasjøen som ligger 3812moh å seile litt, før vi reiser tilbake til Lima.

Kjenner det kribler litt i magen når jeg leser gjennom programmet. Gleder meg noe helt villt nå. Håper bare at jeg er i grei nok form. Får jo aldri trent så mye som jeg vil eller tatt av de kiloene jeg planlegger å ta av. Men regner med det går greit. Utholdenhet har jeg ihvertfall nok av 🙂

Så følg med fra 8.april. Jeg skriver så lenge jeg har internett 🙂

#peru #jentetur #søstrepåtur #machupicchu #inka #lima #jomfrureiser #cusco #søramerika

Deilige dager i Costa del Sol

Meg og jentene mine har hatt noen fine dager i Spania. Denne gangen i Fuengirola ved Solkysten. Byen ligger midt mellom Malaga og Marbella.

Spania er visst blitt et land jeg kommer tilbake til hvert år. Men jeg har ennå ikke vært i alle de små romerske byene rundt i Andelucia.

Med mitt 3 år gamle barnebarn og min gravide datter, var det ikke mye vi fartet rundt. Det får jeg gjøre en annen gang når jeg reiser alene 🙂

Men å få være med denne prinsessen i 6 dager i strekk er jo bare kjempemorsomt. Og innimellom litt slitsomt. Det er full fart fra morgen til kveld.

Fuengirola har den lengste stranden i Costa del Sol. Og byen er den mest familievennlige, med mange lekeplasser og tivoli for de minste. Vi holdt oss mest på stranden og gatene langs stranden. Det var ennå litt for kaldt til å bade, vi kjente så vidt på vannet med tærene.

Vi besøkte dyreparken (Biopark) som ligger midt i byen. En veldig liten park, men helt nydelig. Den er visst kåret til Europas fineste. Det tror jeg at jeg kan være enig med.

“Madagaskar” med lemurer som løper rundt. Stilig.

Tivoliet var bare åpent lørdag og søndag. Heldigvis, ellers hadde vel vi måtte vært her hver dag. Prinsessen koste seg og det er det hun snakker mest om fra turen. Her på kjøretur med Jumpy.

Jeg fikk meg en liten tur opp til slottet som ligger i byen. Det er et Moorish slott fra 1000-tallet. Med flott oversikt over hele byen.

Selvfølgelig var det en båthavn her også. Mange flotte seilbåter, men ikke de enorme båtene man ser i Marbella eller Benemaldena.

Fuengirola var et fint sted som jeg lett kan anbefale folk å reise til. Mange gode resturanter langs stranden. Vi er veldig glad i asiatisk mat, det var det faktisk mye av her.

Ja, jeg reiser nok tilbake til Andelucia, men da for en rundteise til Seville, Ronda, Gibraltar, Granada og Sierra Sevada.

#reiser #reisemedbarn #spania #fuengirola #malaga #strand #familietur #ferie #andelucia #costadelsol

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top