Siste dagen i Vietnam

Siste dagen i Ho Chi Minh City skulle brukes til å shoppe. De har noen store eksklusive kjøpesenter her, men for det meste er det jo kjoler, t-skjorter og lette sommerklær de selger. Så ble ikke mye handel her. Ikke til barnebarnet engang :-(. Er jo litt dumt å komme hjem med klær du må pakke bort likevel. Så fant jeg ut at merkeklær kan du finne billigere i andre europeiske byer.
Så nå tenkte jeg å ta en siste byvandring langs elven. Bussen går til flyplassen kl 8 i kveld. Da begynner den lange turen hjem. Saigon- Paris 10 timer, Paris-Oslo 2 timer. Og så har jeg valgt å være LITT miljøvennlig å ta toget fra Oslo til Bergen, der går det 7 timer. Halvannet døgn på reise altså. Gleder meg ikke til det.
Tiden har bare flydd her. Dere får en oppdatering av turen når jeg er komt hjem og alle inntrykkene har sunket litt.

Ho Chi Minh City, Vietnam

Har vært rundt i byen i dag helt på egenhånd. Det er en svær by med over 10 millioner mennesker. Må si jeg er stolt over meg selv som ikke rotet meg bort i dag.
Når jeg kommer på nye steder liker jeg å finne det høyeste punktet, om det er fjell eller bygning, for å få oversikten på retning og størrelse.
Jeg kom meg opp i Saigon Skydeck, 49 etasjer over bakken. Bygningen var den høyeste i Saigon med en fantastisk utsikt.

Saigon river

Jeg fant også frem til dyrehagen. Det kostet 8000 dong å komme inn der. Mindre enn 3 norske kroner :-D. Den var ikke veldig stor da.

Stakkers tigeren så ut som han ikke trivdes noe særlig. Ville ut til oss.

Han prøvde å klatre på ruten. Ikke så lett det.

Iguaner var det mangen av her. Ikke veldig pene

Ellers vandret jeg rundt i byen og knipset litt. En flott dag. Skal ha meg en dusj nå og så ut å spise middag.

#Vietnam #hochiminh #Saigon #SaigonSkydeck #dyrepark #rundreise #reise #ferie #albatrostravel

En dag på Mekong deltaet

I dag her vi hatt en lang utflukt til Mekong elven. Den mektige Mekong floden starter i China, går gjennom Thailand, Laos, Kambodsja og ender i Vietnam. Det er et av verdens frodigste områder og blir kalt for Vietnams spisskammer. Langs elvebreddene (elven har forgrenet seg her) kan de høste ris 3-4 ganger i året.

Det var en flott opplevelse. Er helt sjokkert over alt de kan bruke kokosnøtter og palmer til. Ikke noe går til spille her. Vi kunne se at de laget kull, matter, oljer, snop, takplater og jeg husker ikke mer men de får ihvertfall brukt for alt. Ja, og selvfølgelig flottesmykker og forskjellige dekorasjoner har jeg sett før at kokosnøtter.

Her er det en som lager kull av kokosnøttskall. Det selves for 1USD for 10kg. De tjener ikke mye penger disse stakkerne. Og hardt jobber de…..

Noen som frakter kokosnøtt-skall til fabrikkene. Det ble også malt opp til lange fiber, som kan veves til klær.

En liten ferge som skal over til en annen øy.

Vi snirkles oss rundt her i deltaet i noen timer. Synes det er utrolig at de klarte å finne frem der vi skulle. Vi gikk i land i noen av landsbyene. Jeg kan bare fårestille meg alle innsektene som vil være her på kveldene. Forferdelig…. Så fuktig og varmt som det er her. Håper de har nok myggspray og malariamedisin.

Her sitter det noen å fjerner skallet på kokosnøtten. For en jobb. De tjener ikke mangen kroner for dagen heller. Men selv om de er fattige på penger så skaffer de seg mat fra elven og på jordene hver dag.

Her har de laget karameller av kokosnøtt. De pakker inn en og en for hånd!! Veldig gode karameller. Så jeg kjøpte med meg litt til julesnop….Hvis jeg klarer å ha de så lenge 😀

Fiskegarn settes ut.

Det er ennå litt tidlig på kveld. Jeg tenkte jeg skulle prøve å finne et sted å spise middag. Jeg har bare to dager igjen her nå. Tiden har gått så utolig fort. Nå skal ikke jeg på noe mer sightseeng ihverfall, nå vil jeg bare se meg rundt i Saigon og shoppe litt kanskje.

Må jo innrømme at jeg var på Starbucks kl 7 i morges å spiset frokost 😛 . Og så så jeg at de hadde Hard Rock cafe her, så den vil jeg finne. Litt sprøtt å gå på sånne steder i Vietnam, passer liksom ikke inn. Men det er vel lov å savne det vestlige kjente også da…

#Vietnam #Saigon #Mekong #mekongfloden #hochiminh #gruppetur #albatrostravel #rundreise
 

 

 

Endelig i Ho Chi Minh City eller Saigon om du vil

Ja nå er vi endelig kommet til Saigon eller Ho Chi Minh City som det heter nå. Sør i Vietnam.
Er ganske så sliten nå etter en lang dag med sightseeing i Hue’s keiserby og lang busstur og er til innenriksfly, så tenker jeg vil blogge om det i morgen tidlig.
Ihvertfall herlig å være her. Tempraturen er høyere her i sør, men det er jo bare herlig.
Vi kom til hotellet her i 10 tiden på kvelden, etter å ha spist middag på en fantastisk herlig resturant. Bildet over er av risen, så da kan dere tenke dere resten 🙂
Men mer i morgen. Nå stuper jeg i seng. God natt

#Vietnam #Saigon #hochiminh #gruppetur #rundtur #albatrostravel #reise #ferie

En regnfull dag i Hue, Vietnam

Vi kjørte tidlig fra hotellet vårt i Hoi An for å komme til den gamle keiserbyen Hue. Det begynte å regne på veien. Veldig kjedelig for bussturen tok 4 timer og vi kjørte forbi nydelige strender vi stoppet på. Er faktisk litt kjølig i dag, ikke mer enn 20 grader 😛 . Når det blåser fra sør- kinahavet og det er regn kjennes det faktisk kaldt ut. Helt sant :-D. Vi kjørte også over Hai Van-passet og stoppet på toppen. Litt over 500 moh. Skal visstnok være en fantastisk utsikt der, men det så jo selvfølgelig ikke vi i dag. Trist.

Så nå er vi altså i Hue. Ligger ganske presist midt i Vietnam. Vi skal overnatte her til i morgen. De andre gikk ut nå for å se på mausoleet til den siste keiseren som døde i 1883.
Jeg ble igjen alene på hotellet. Har sett et par mausoleum i mitt liv, er ikke veldig spennende når man ikke vet så mye om historien bak.
Jeg går ut senere å spiser middag tenkte jeg. Det er en liten by med kun 400 000 innbyggere så jeg roter meg sikkert ikke bort.

Siden jeg bare har tatt et bilde i dag tenkte jeg dere kunne få se noe av hvor praktisk sykler og motorsykler kan være i dette landet. Utrolig hva de får med seg 😀

Her sitter det en liten dame også på sykkelen.

Eneste bilde jeg tok i dag. Fra toppen av Hai Van-passet skal det være utsikt langt utover Sør-Kinahavet. Men de sa det veldig ofte var tåkete her. Husker ikke hvilket ord men Van eller Hai betyr ihvertfall tåke.

Hun her er ute å selger bananer. Ikke så overlesset denne da.

En som selger Rambutan.

En som har med seg smågris. Klarte å telle 11stk. De er levende altså! Stakkers.

Mopeden må brukes selv om det pøsregner. Da er det bare å tre over seg regnponsjoen.
Var ganske så fargerikt når det kjørte 10-15 sykler i en klynge med forskjellige ponsjoer. Skal prøve å få et bilde av det senere.

#Vietnam #roadtrip #hue #reise #ferie #gruppetur #rundtur #albatrostravel

 

En dag i Hoi An, Vietnam

Vi kjørte fra Halong by litt før kl 12 i går. Da skulle vi ta fly fra Hanoi til Da Nang flyplass og videre med buss til Hoi An. Det er jo mye reising på sånne turer. Dette er en opplevelse-tur ikke noe R&R 😀 (rest and recreation)

På veien var vi innom en landsby utenfor Hanoi. For det meste var det grisebønder der og for å være ærlig så så hele landsbyen ut som en svinesti. Søppel og skit alle steder. Men det som var spennende var å ta fergen over til landsbyen. Det var sikkert ikke mer enn 100 meter over elven, men ingen bro. Utrolig hva de klarte å laste på der. Eller kanskje jeg heller skulle si , utrolig hva de kunne laste på mopedene som kjørte ombord.

Her kommer fergen vi skal ta over til andre siden.

Her er noe av det som skulle av igjen. Jenten trengte hjelp til å bli skubbet opp bakken 😀 Helt normalt. Det er bare å rope på den nærmeste personen så får du hjelp. Fungerer ikke helt sånn i Norge. Desverre, av og til….

Og selvfølgelig har man babyen sin på magen når man skal ut å kjøre sykkel……. At de tør.

Ble så opptatt av denne korgen her. Det beveget seg nedi her. Men fikk ikke sett hva det var. Jeg prøvde å spørre henne flere ganger, men da bare smilte hun til meg og nikket voldsomt på hodet og sa et eller annet på vietnamesisk. Morsomt 😀

Jeg poster fler bilder fra landsbyen etterhvert….Nå over til Hoi An…..

Vi kom til Hoi An sent tirsdag kveld. En time og 20min flytur fra Hanoi. Hoi An ligger midt i Vietnam. Dette er en gammel handelsby. Og på 1700 tallet kom det båter fra Holland, Portugal, Kina og Japan her. På 60 tallet kom Amerikanerene i land her med sine soldater. Nå er dette stedet også på UNESCOs verdensarvliste.

Det første vi gjorde når vi sto opp i morgen (etter frokost) var å ta en sykkeltur. Vi syklet i nydelig natur til en landsby som dyrket grønnsaker. Alt som blir dyrket i Vietnam er økologisk påstår de. De bruker sjøgress som gjødsel blandet med askel. Og dyrker mangen forskjellige urter og grønnsaker på samme åker, så hvis det blir innsekter på en rad, så sprer de seg ikke. Smart!

Alt blir gjordt med ren muskelkraft. Eller ved hjelp av vannbøffel. Vannbøffelen er vietnameserens beste venn sier de.

Etter sykkelturen gikk vi rundt i gammlebyen, shoppet og spiste lunsj. Jeg spiste vannspinat stekt med hviløk og biff i sitrongress og chili. Beste maten jeg har spist her disse dagene.

Vi tok også en båttur på elven. Mye rare folk her utpå 😀 Kommer nok til å poste litt flere bilder når jeg kommer hjem til skikkelig pc og wifi.

Disse båtene frakter folk frem og tilbake over elven.

Noen slitne fiskebåter.

Hoi An by……..

Vi var også inne på den Japanske broen (øverste bilde) Det byen er mest berømt for visstnok. En sjarmerende flott liten by. Absolutt et sted det er verdt å besøke om du skal til Vietnam. Det er endel turister som reiser her. Så suvenir-butikkene og skreddere ligger på rekke og rad i gatene. Mye flott håndtverk og billigere enn Thailand f.eks.

I morgen tidlig reiser vi videre med buss til keiserbyen Hue. Ca 4 timers busstur herfra. Så det er vel på tide å finne puten nå for meg.

#Vietnam #HoiAn #rundtur # reise #ferie #gruppetur #albatrostravel

 

 

Apene i Ha Long Bay, Vietnam

Jeg våknet grytidlig onsdag morgen for å få med meg soloppgangen. Så utrolig herlig å sitte der i bukten i stillheten å nyte den nydelige naturen rundt. Etter frokosten ble vi rodd inn i en grotte. Da vi kom ut på andre siden var den en stor innsjø med høye fjell rundt. Det var et så vakkert syn at jeg bokstavlig talt fikk tårer i øynene. Jeg har vært mangen utrolige steder, men dette er noe av det nydeligste jeg har sett.

På toppen av det hele fikk vi se noen av apene som bodde på den øyen. De både svømte i vannet og klatret opp stupbratte fjellvegger. Hadde noen fortalt meg dette, hadde jeg nok aldri trodd de. Har aldri opplevd maken.

“Inngangen” til innsjøen.

Her klatrer og hopper apene oppover fjellveggen. Helt utrolig. Jeg måtte holde pusten flere ganger.

Her la en ung apekatt på svøm etter en banan som ble kastet i sjøen. Har aldri hørt at aper kan svømme.

En stykk våt apekatt 😀 Han måtte løpe etter han hadde fått tak i den, for alle de andre ville gjerne ha bananen hans.


Her kommer de

Dette så ut som det var sjefen i flokken. Han giddet ikke svømme. Han ventet til bananen kom bort til han og så fisket han den opp.

Noen hadde leid seg kano som de padlet rundt i. Kunne jeg og egentlig foretrukket.

Vi ble rodd rundt på denne måten.

Hvis du noen gang er i Vietnam, må du bare ta et døgn i Ha Long bukten. Dette er et minne for livet. For å være ærlig så tror jo jeg at det bør bli ganske fort. Vietnam kommer til å ekspandere noe volsomt som turistmål de neste årene og da spørs det jo hvor godt de klarer å ta vare på dette område. Selv om det er på UNESCOs verdensarv-liste er det mye som ikke burde vært der. Masse fiskeoppdrett som forurenser, søppel som blir kastet ut fra båtene og for ikke å snakke om alle de båtene, eller junkene som det kalles, som er der allerede.

Så vær rask, reis til Ha Long bukten nå 😀

#Vietnam #reise #ferie #gruppetur #HalongBay #klipper #innsjø #rundtur #aper #albatrostravel #norskereiseblogger

 

En fantastisk opplevelse!!!

Som skrevet før så var dette en helt fantastisk opplevelse. Vi gikk ombord i båten kl 13 tirsdag og seilte rundt i bukten med de ca 3000 kalkstein-klippene. Stemningen på båten var fantastisk. Alle var like begeistret for turen. Selv om de fleste i gruppen er ganske bereist virket det som denne turen var unik for alle. Lugareme på båten var helt topp med eget bad og toalett.

Selvfølgelig ble vi servert sjømat til både lunsj og middag. Skjell, blekksprut og krabbe som jeg ikke er noe glad i. Men jeg fikk nå en liten fiskebit ihvertfall. Så må jo innrømme at jeg var ganske sulten det døgnet vi var her. Sikkert sånn de har det på Robinson expedisjonen 😀

Etter lunsjen gikk vi på land på en av øyene hvor det var en grotte. De kalte den for overraskelsens grotte. Den var helt enorm da du kom inn. Så ut som et smalt lite hull fra bakken, men det åpnet seg en hel verden når du kom inn i den. Veldig spennende.

Det var 139 trappetrinn rett opp klippen til inngangen og 170 ned igjen. Vi gikk inn på en siden og ut på en annen. Jeg må laste ned noen flere bilder senere.Internett her er litt tregt. Har så mangen flotte bilder herfra. Lyssettingen i grotten var helt fantastisk. De sier det bor en drage her inne, jeg så ikke den, men som dere ser på første bilde av grotten, er det noe som ligner på dragens private deler 😀

Det var ganske spesielt å seile rundt i denne bukten. Mangen vietnamesere bodde her på sjøen. De drev med fiske, skjell- og fiskeoppdrett eller handel fra små båter. Folkene minner meg mye om filippinere. Vennlige og behagelige folk. Kanskje litt mer reserverte enn filippinere.

Her er en dame som kommer bort til båten vår for å selge bolerte skjell og andre suvenirer.

Her er en som selger frukt og snop. Så ut som de også bodde inni båten. Utrolig at den lille ungen var så rolig. Tror ikke det hadde gått så  bra med norske barn 😀

Midt uti der gikk vi tom for disel. Var visst ikke noe krise det, det tok noen minutter som kom det en liten tankbåt og fylte oss opp. De lo når de så oss, vi hadde jo aldri opplevd sånt før og det leste de visst ganske tydelig i fjesene våre. Spennende altså.

Det var helt fantastisk å sitte oppe på dekk i solnedgangen. Dette er livet altså.

Det var en trivelig kveld på båtdekket. Satt der med godt selskap og god drikke.

Jeg var oppe igjen 05.30 for å få med meg soloppgangen. Da var allerede selgerene begynnt å ro rundt. Herlig.

Den flotte båten vår.

Jeg har mye annet jeg vil skrive om fra denne turen. Blant annet når vi rodde inn i en liten innsjø og så aper. De svømte i sjøen. Aldri sett før.

Men det får bli senere i dag. Nå skal vi på sykkeltur til en landsby. So, take care for now….

#reise #ferie #rundtur #båttur #halong #innsjø #gruppereise #grottetur #albatrostravel #norskereiseblogger #Vietnam #asia

Ha Long Bay, Vietnam

Det har vært noen helt fantastiske dager her i Vietnam. Vi forlot Hanoi i går morges og kjørte buss i 4 timer for å komme til Halong bukten. En bukt med ca 3000 kalkstein-klipper. Den står på UNESCOs verdensarv-liste. Det var helt ubeskrivelig å være der. Vi gikk ombord på en stor båt som vi skulle overnatte på.
Jeg gir dere bare en liten smakebit nå, så må jeg blogge mer om det i morgen. Det er blitt natt og jeg er stuptrøtt etter 1000 inntrykk de siste to dagene.
Så nyt disse bildene så skal jeg skrive mer om hva vi opplevde på turen i morgen tidlig 🙂

Dette er noe av den flotte naturen. Men vi var ikke bare på båten hele tiden. Vi var på vandring i grotter og på rotur å så apekatter.
Men mer om det i morgen. Vi er 5 timer foran Norge nå. God natt 🙂

#Vietnam #halongbay #asia #sørøstasia #rundtur #gruppetur #albatrostravel #reise #ferie

2. dagen i Vietnam

Dette er typiske bygninger i Hanoi. Alle vil ha hus mot veien, så de er veldig smale. Kanskje bare 2-3 meter bred, men så går de kanskje 10 meter bakover. Ser ganske så snodig ut.

Har vært en fantastisk dag med masse inntrykk. Vi startet tidlig i dag med å besøke mausoleet til Ho Chi Minh eller onkel Ho som de kaller han her. Han var president i øst-Vietnam fra 1957 til han døde i 1969. Vi kom ikke inn i selve mosuleet, siden han er til “plastisk operasjon” i Russland. Han trenger visst en ansiktsløfting hvert år. Og de kan ikke utføre den jobben selv her ennå.

Vi fortsatte til President palasset og hagen. Ho Chi Mihn bodde aldri i palasset, bare når han tok imot VIP gjester fra andre land. Så istedenfor hadde de bygget et lite tadisjonellt vietnamesisk hus til han inne i hagen. Det var også en pagode i hagen. En av byens mest berømte. En-søyle pagoden.

Etter denne utflukten spiste vi lunsj på en resturant som hjelper unge vanskeligstilte og gatebarn med utdannelse og ut i arbeidslivet. Det var bare de ungdommene som jobbet på resturanten. Fantastisk god mat og trivelige folk. Det er ikke mangen som snakker noe særlig engelsk her, så det blir en del missforståelser og vi må ty til litt tegnspråk. Men det går jo stort sett greit.

En-søyle pagoden. Bygget i 1049 av keiser Ly Thai Tong. Den skal symbolisere en lotusblomst som stiger opp av Sorgens hav.

Vi kom ikke helt bort til president boligen heller. Bygget på slutten av 1800tallet mener jeg å huske. Av franskmenn, mens de ennå var kolonisert av Frankrike.


I denne hytten var det egentlig onkel Ho bodde til han døde.

Det var masse sitrus trør i hagen. Dette er Pomelo. Ligner på grapefrukt, bare større og søtere.

Vi var også innom et gammelt fengsel, som nå var laget til et museeum. Mye minner fra Vietnam-krigen. Sånn som dette satt de politiske fangene lenket fast hele døgnet. Var tøfft å se alle bildene fra dette fengselet.

Til slutt på byturen vår var vi på det første universitetet som ble bygget i Vietnam. Det ble først bygget som et tempel i 1070 til ære for filosofen Kungfutse, og gjordt om til universitet i 1076.

Nå er det igjen et tempel. Litteratur-tempelet. For vietnamesere er det to ting i livet som er det viktigste, god oppdragelse og utdannelse. Det merker man, har ennå ikke truffet noen som er uhøflig eller aggresiv her. Men hvor mye de er undertrykt og hjernevasket av kommuniststyret er vel ikke så godt å svare på. Utenpå ser de nå ganske så lykkelig og fornøyd ut.

Guiden vår fra Norge fortalte litt av sin historie. han kom som båtflyktning til Norge som 10 åring på -80 tallet. Han vil ikke kritisere Vietnam, men han sier at det kan stilles spørsmål ved hvor positiv han andre guiden vår er som bor i Vietnam.

Meg og en annen fra gruppen tok oss en tur til byen alene på kvelden. Rotet oss bort med en gang selvfølgelig. Prøvde flere ganger å spørre folk etter veien der vi ville, men ble sendt i forskjellige retninger hele tiden, så vi måtte bare hoppe i en taxi. Pengene her er helt latterlig. 10 000 dong er 3 norske kroner. I går tok jeg ut 2 mill og har brukt opp nesten alt 😛 Men fy så spennende det var å gå rundt på markedet på kvelden. Så utrolig mye vakkert de selger her. Dessverre stenger alt kl 22 så det var ikke mye vi fikk med oss i posene. Tok ikke med meg kameraet på kvelden desverre. Det hadde jo vært de bildene det er spennende å se.

I morgen skal vi på båttur på den UNESCO-fredede Hanoibukten og overnatte på båten. Gleder meg veldig til det. Tror ikke det er noe internett på båten, så da må dere vente et par dager til å se den fantastiske turen 😀

#Vietnam #Hanoi #reise #ferie #gruppetur #rundtur #albatrostravel #norskereiseblogger #Asia

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top