Juleturen er i boks :-)

Nå har jeg booket flybilletter til Vilnius første helgen i desember. En venninne og jeg skal på juletur sammen.

Vilnius er hovedstaden i Litauen. En passe stor by med ca 560 000 innbyggere. De bildene jeg har sett av byen og julemarkedet ser helt nydelige ut. Men det pleier å være iskaldt i de baltiske landene i desember, eller hele vinteren selvfølgelig, så det blir jo en utfordring. Må pakke med meg masse ull og andre varme klær 🙂 Blir spennende å besøke et nytt land i Europa uansett.

Ellers kan jeg nevne at turen jeg bestillte til Jordan i januar ble kansellert. Det tyrkiske flyselskapet hadde ikke kontrakt lenger??? Uten at jeg fikk helt med meg hvorfor. Det var jo litt skuffende. Jeg som endelig skulle se Petra og Wadi Rum. Kanskje det blir en annen tur i januar da?

Men før alt dette, reiser jeg jo til Nepal. Bare litt over tre uker til. Spenningen begynner å bygge seg opp 🙂

#reise #ferie #juletur #vilnius #litauen #europa #verdeneundt #jentetur

Forberedelse til neste tur

I dag er det akkurat en måned til jeg reiser på neste tur. Da blir det endelig et nytt land i Asia. Denne gangen til Nepal. Jeg har booket gjennom et reiseselskap som driver litt frivillig arbeid rundt om i verden. Så i Kathmandu skal jeg jobbe som frivillig på en økologisk gård og bo med lokalbefolkningen. Det er jo en flott måte å reise på og lære mer om kulturen tenker jeg. Jeg er veldig spent på hvordan det blir 🙂 Har null erfaring med jordbruk. Kommer til å lære masse på denne turen jeg.

I går var jeg på Sentrum Reisemedisin her i Bergen får å få påfyll av vaksiner (trengte bare Typhoid denne gangen heldigvis) + en drikkevaksine for magen. Magevaksinen (Dukoral) har jeg tatt hvert 2.-3. år de siste årene. Veldig greit å slippe å være redd for alt man putter i munnen på reise. Så nå er jeg godt dekket med de vaksiner jeg trenger.

Det er blide og hyggelige damer som jobber på Sentrum Reisemedisin. Har gått der siden 2007 fordi de har god kunnskap og vet hva som er viktig. Jeg ble sponset med gratis konsultasjon og myggmiddel denne gangen. Heldige meg 🙂

Ellers har jeg fått min datter til å samle sammen noen barneklær som jeg kan ta med meg til Nepal. Jeg treffer alltid noen på min vei som har bruk for det. Kan ha med 30 kilo i bagasjen, og det klarer jeg nok å fylle denne gangen.

Så da gjenstår det bare å finne frem myggnettingen og sommerklærene igjen å hive i kofferten.

#vaksiner #reise #ferie #nepal #asia #kathmandu

Tilbakeblikk på Malta

Det er tre uker siden vi var på Malta. Det var brutalt å komme tilbake til hverdagen. Rett i en 7 døgnsvakt, så 3 dager på konferanse og 2 fagdager etter det igjen. Men nå har jeg nå fem dager fri før det er jobb igjen og jeg får tid til å se på bilder og mimre litt om siste tur.

Valletta var en vakker by synes jeg. Ellers var Malta mye brune steiner, men med flere vakre klipper og grotter langs kysten.

Vi bodde på et flott hotel i et område som het Floriana, rett utenfor Valletta sentrum. Bilde er tatt fra bassengområde til Grand Hotel Excelsior.

Grand Hotel Excelsior by night. Vi betalte nesten 8000 kr. pr dobbeltrom for en uke, så det var nok ikke det billigste hotellet på Malta. Men vi var alle veldig glad for at det ikke lå midt inni turisområdene. Kan virkelig anbefales.

Utsikt ned til den lille stranden til hotellet.

De første kveldene vi var der skjøt de opp fyrverkeri. Det var feiring av en eller annen helgen. Og det var mange helgener her i landet, så det er ofte slike feiringer.

Jeg fikk vite at folk kommer faktisk til Malta for å gå på kurs å lære å lage til vakre fyrverkerishow. De er visst eksperter her.

Det var utrolig vakkert, men jeg fikk jo selvfølgelig ikke gode bilder av alle fargene, hjertene og smilefjesene som fylte himmelen.

Sjømat er selvfølgelig noe de spiser mest av her på Malta. Jeg bestilte meg grillet Lampuki første kvelden på en seng av tomatsaus med ruccula oppå. Det var godt, men da jeg fant ut at det bare var makrell så ble jeg ikke så imponert likevel 😀 Lampukipai er en av nasjonalrettene. Jeg smakte ikke på det.

Kanin var også noe man fikk servert alle steder. Det var en av brødrene mine som prøvde seg på det. Han ble veldig fornøyd.

Ellers spiste vi endel pasta til middag. El Pesto ble min favoritt. Egentlig hadde jeg forventet meg mye mer eksotisk mat, siden det er flere kulturer som har preget Malta. Både afrikansk, arabisk og europeisk. Men det var vel kanskje mer italiensk-inspirert synes jeg. Milde smaker og alt for lite krydder.

Cisk, den maltesiske ølen. Litt bitter, men jeg ble vandt til den.

Det var flott å se på solnedgangen fra baren på hotellet. Her samlet vi oss på kvelden før vi gikk ut for å spise. Tar tid når 9 stykker skal gjøre seg klar.

Her er båten som går fra Valletta til Sliema hver halve time. Den tar ca 10 min over og koster 1,5 euro. Sliema er stedet for shopping og uteliv.

Hovedgaten i Valletta heter Republic Street. På venstre side ser du parlamentsbygningen. Alle gatene er belagt med vakre steinheller.

Minner fra da engelskmennene styrte her :-). En fordel for oss norske turister er at alle maltesere snakker bra engelsk. Til stor fortvilelse for de italienske turistene som ikke alltid klarte å gjøre seg forstått.

Vi var takknemlig for heisen som gikk fra Water Front opp til Valletta. Det er ganske tungt å gå opp trapper og svingete veier i 30 varmegrader. Heisen kostet 1 euro å bruke.

Vi var på et par utflukter denne uken. En båttur ut til Den blå grotten en dag. Det var ganske skummelt å sitte ti stykker (med guide) i en liten plastjolle. Men vi overlevde heldigvis.

En annen dag tok vi bussen og hoppet av i Mdina. Mdina ligger litt inni Malta og har utsikt over nesten hele øyen. Dette var hovedstaden for 500 år siden. En av Europas best bevarte middelalderbyer.

Vi kjørte også forbi Mosta og den flotte kirken Mosta Dome. Den har en av Europas største kuppler som ikke er støttet visstnok. Har nå lært littegrann på denne turen også 🙂

Det er bare til å bla bakover i arkivet hvis du vil lese mer om turen vår til Malta. Jeg har også postet flere bilder på instagram på limi70.

Veldig hyggelig at noen leser bloggen min 🙂

Neste reise går til Nepal i midten av oktober til midten av november. Er veldig spent på den turen.

#reiser #ferie #familietur #malta #valletta #europa #middelhavet

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top