Gode grunner til å reise alene av og til

1. Du bestemmer helt selv hvor og når du vil reise

Det krever alltid mer planlegging når man skal reise sammen med andre. Ihvertfall opplever jeg det sånn. Ferie skal klaffe på samme tid og andre ting må tilpasses.

Og så kan du bestemme deg for å dra akkurat dit du selv vil. Ingen kompromier :-).

2. Du bestemmer hva du vil gjøre hver dag

Det synes jo jeg er veldig deilig. Hvis jeg vil sove lenge en dag, gå på stranden (noe jeg gjør lite), fjellet eller trakke rundt i en storby. Når jeg er på tur liker jeg å bli godt kjent på plassen jeg er. Å gå rundt til beina verker er bare herlig. Shopping er jeg ikke glad i, så det kan jeg velge helt vekk når jeg drar alene.

3. Du velger hvor du vil spise hver dag

Jepp, ingen diskusjoner om hvor vi skal spise i dag. Reiser jeg alene velger jeg som oftest en asiatisk resturant om jeg finner det.

4. Du slipper å vente på noen

Jeg er dårlig på venting. Det er så kjedelig og jeg blir så utålmodig. Når jeg står opp, vil jeg dusje, spise og komme meg ut så fort som mulig. Ikke noe dill dall.

5. Du vil oppleve mestring

Ja, ennå så mye jeg har reist alene nå, så gir det meg en enorm mestringsfølelse å komme seg rundt på fremmede steder helt på egenhånd. Kunsten er bare å bruke god tid på å orientere seg, både på valuta, kultur og kart, og ikke begynne å stresse hvis man ikke finner ut av alt med en gang. Det er alltid noen vennlige folk i nærheten som vil hjelpe.

6. Du har tid til å reflektere over livet

Som oftest er hverdagen travel. Da er det deilig å komme seg vekk og ha alenetid. Ihvertfall får jeg mer perspektiv på livet når jeg er ute å reiser. Jeg klarer å kjenne skikkelig etter hva jeg savner der hjemme og hva det er godt å ha litt fri fra.

Jeg opplever også at jeg lever mer i nuet når jeg er ute å reiser. Da legger jeg merke til alt som er rundt meg på en helt annen måte enn hjemme. Både bygninger, natur, farger, lukter og lyder. Mindfullness er jo skikkelig i vinden nå.

7. Du vil få bedre selvfølelse

Siden du faktisk klarer å planlegge en reise og gjennomføre den alene, vil det bygge opp selvfølelsen din. Det at man mestrer ting gjør jo at man blir sterkere og mer selvstendig. Du blir bedre venn med deg selv. Og mer rustet til å takle utfordringer i hverdagen også. Så lenge det går bra selvfølgelig 🙂

8. Det er lettere å bli kjent med andre

Når man reiser med en venn/venninne eller i en gruppe er det jo som oftest de man forholder seg til. Er man alene blir det mer naturlig, og nødvendig noen ganger, å ta kontakt med mennesker rundt seg. Og veldig ofte, hvis jeg sitter alene på en benk, så kommer det noen bort å vil prate litt. Selv om det ikke alltid blir nære eller langvarige vennskap, synes jeg det er spennende å høre litt om livene til de menneskene som bor på de stedene jeg reiser til.

9. Du lærer mer

Når man må komme seg rundt og klare seg selv så vil man selvfølgelig lære mye mer om landene man besøker. De landene jeg har besøkt sammen med grupper husker jeg minst fra. Da er det jo en guide som skal huske steder og historie istedenfor meg.

10. Du blir bedre kjent med deg selv

Ja, det er den alenetiden som er så bra da. Man finner ut hva man er redd for og hva man egentlig synes er spennende. Hva er det egentlig jeg ønsker å se/gjøre når jeg er på tur? Hva er det jeg absolutt ikke tør å gjøre? Hjemme går man ofte på autopilot og gjør de tingene man må gjøre. Uten å stoppe opp og kjenne etter hva man egentlig vil fylle dagene med.

Sikkert mange andre gode grunner til å reise en tur alene. Og selvfølgelig like mange gode grunner til å reise sammen med andre.

Siden jeg er veldig introvert er det virkelig rekreasjon for meg å få reise alene innimellom. Ikke alle som kan forstå det helt. Men sånn er nå jeg skrudd sammen 🙂 Om bare fire dager reiser jeg til Taiwan alene. Gleder meg veldig. Det er leeeeenge siden jeg har hatt alenetid.

#reise #reisealene #reisefeber #norskereiseblogger #verdenrundt

Neste tur er booket

Jada, det ble litt endring i planene igjen 🙂 Tanken var at jeg skulle til Japan i april, men jeg ombestemte meg. Istedenfor velger jeg å reise til Taiwan. Der er det varmere, billigere og mye mer gjestfrie folk, har jeg hørt, enn i Japan.

Det er også et mye mindre land. Og siden jeg bare har 12 dager på reise får jeg sett det meste. Jeg vil være de første dagene i gigantbyen Taipei og så vil jeg dra rundt i de flotte nasjonalparkene. Har sett bilder og lest om flotte strender og høye fjell. Akkurat det jeg elsker.

Om akkurat en måned drar jeg på mitt neste eventyr altså. Helt alene 🙂 Så nå får jeg lese litt mer om hva jeg kan finne på der.

Tror jeg vil ta Japan når jeg har noen å reise sammen med.

#reise #reiseralene #taiwan #taipei #asia #norskereiseblogger #verdenrundt #ferie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top