Tur til Mulhacen, 3482 meter over havet

Jeg hadde en flott søndagstur i går opp på Spanias høyeste topp på fastlandet. Teide på Tenerife er høyere med sine 3717 m.

Mulhacen er på 3482 m og er en av fire topper i Nasjonalparken Sierra Nevada som er over 3000 meter.

Landsbyen Capileira som jeg overnatter i nå ligger på 1432 meter. Heldigvis gikk det en buss lenger oppover i fjellet 🙂

Så jeg slapp å starte helt her nede.

Det var en perfekt dag for fjelltur. Litt skyer og vind, så det ikke ble alt for varmt.

Det er jevn stigning oppover hele veien. Med nydelig utsikt over de andre toppene og nedover i daler. Det meste av snøen var smeltet heldigvis, så det var lett å gå.

Siden jeg fikk plass på siste bussen som gikk opp kl 11 var jeg nesten helt alene i fjellet. Jeg traff kanskje 8 stykker tilsammen på veien.

Men det er jo mange andre turløyper her også å velge mellom. Folk ble sluppet av på forskjellige steder.

Endelig var jeg oppe. Det er en middels/tung tur. Jeg merket godt at jeg var over 3000 meter. Beina ble stive og jeg ble fort anpusten. Men går man rolig klarer man komme seg opp.

Ser nesten ut som jeg er tilbake i Nepal, med et lite “tempel” men noe offergaver inni.

En fantastisk utsikt. På helt klare dager kan man visst se over til Afrika.

Litt snø var igjen.

På veien ned igjen traff jeg på en liten flokk med steinbukker. Jeg fikk ikke komme alt for nær før de løp. Men de fulgte etter meg på avstand et stykke nedover.

Kult med han enslige bukken som står å speider utover landskapet der borte.

Jeg var nede igjen to timer før bussen skulle hente meg ned igjen. Men det var helt greit å rusle videre nedover og nyte den vakre naturen. De gule blomstene blomstrer visst bare i en uke og gir fra seg en deilig søt duft. Flaks at jeg var her akkurat nå da.

De sier man regner 5 timer på denne turen. Jeg brukte 4 1/2. Da gikk jeg veldig rolig og hadde flere pauser både opp og ned. Er godt fornøyd med meg selv nå altså. Sikkelig stolt over å ha gått en så høy topp helt alene.

Jeg skal bare slappe av i Capileira i dag frem til bussen min går. Det er ikke før kl 16.45 i ettermiddag. Da må jeg helt tilbake til Granada før jeg kan ta bussen ned til Malaga. Det blir en lang busstur.

Nå har jeg vært i Spania i to uker. Synes jeg har fått med meg utrolig mye. 3 store byer; Barcelona, Valencia og Granada. Et par mindre; Altea og Capileira.

Fra i morgen blir det en uke i Furengirola med barn og barnebarn. Det gleder jeg meg til nå.

#spania #capileira #andelucia #sierranevada #mulhacen #topptur #fjelltur #reiser #ferie #spaniarundt

Alhambra – noe av det vakreste jeg har sett

Alhambra er den største arabiske borgen som er i Spania. Den ble begynt bygget i 1238 av grunnleggeren av Nasrid dynastiet, den gang muslimene hadde erobret Spania.

Jeg hadde fått billetter til ettermiddagen. Så klokken to kunne jeg gå inn i Alhambra.

Området var mye større enn jeg hadde sett for meg. Jeg begynte turen min i Generalife. Det er sommerpalasset til emirene. De reiste ikke langt vekk på ferie. Palasset ligger bare et par hundre meter fra Alhambra.

Generalife ligger fredelig til i en stor park. Dette er bare bakgården. De avlange bassengene med vannliljer og små fontener var utenfor alle palassene.

Dette er palasset til Charles V. som ble bygget midt på 1500-tallet. Et av de viktigste byggene fra den spanske renessanse.

Bygget er helt firkantet utvendig.

Og helt rundt innvendig med store runde søyler.

Dette var selvfølgelig lenge etter at den siste Nasrid sultanen hadde overgitt seg og måtte gi fra seg Alhambra til de katolske monarkene 2.januar 1492.

Moskeen ble gjort om til en katedral og det ble bygget andre hus og slott.

Heldigvis ble noe av Alhambra bevart og mye er restaurert selvfølgelig.

Her står jeg på klokketårnet i Alcazaba. Litt av forsvarsverket til Alhambra. I denne delen bodde de militæret og tjenerne.

En fantastisk utsikt over Granada herfra. Og nå ser vi hvor enormt stor katedralen er.

Litt av grunnmurene til husene i Alcazaba.

Og en liten del av de mange parkene som er her inne.

Jeg kunne gå rundt i Alhambra og Generalife så mye jeg ville, men inn til Nasrid Palasset hadde jeg adgang kun kl 19. De slipper inn en mindre pulje med folk hver 1/2 time.

Jeg hadde da altså vært her i 5 timer. Det var verdt å vente på. Selv om det ikke ser så fantastisk ut utenfra, tok det nesten pusten fra meg når jeg kom inn.

Det var så mange saler og så mye historie at jeg kan ikke gjengi alt her.

Palassene er helt ubeskrivelig vakkert utsmykket med fliser og vakre mønster i både tak og vegger.

I hagene er disse avlange bassengene med rennende vann.

Man hører vann som renner uansett hvor man er.

Det er vanskelig å få frem på bilder hvor vakkert det egentlig er (ihvertfall med en iPhone)

Dette må bare oppleves live.

Bilde fra det berømte løvepalasset. Selve perlen i Alhambra.

Det er tolv løver i persisk stil som bærer et stort steinbasseng.

Taket i bønnerommet. Det er helt ufattelig at de har bygget dette på 1200-tallet. Det er de vakreste bygningene jeg har sett i Europa.

Noen av søylene.

Det blir bare vakrere og vakrere.

Nydelig utsikt hadde de også ut til hagene sine.

Jeg brukte 6 timer her i Alhambra. Kunne lett vært ennå lenger i Nasrid Palasset. Som sagt er dette noe av det flotteste jeg har sett og historien til Alhambra, ja egentlig hele Granada, er utrolig spennende. Jeg kan virkelig anbefale en tur her.

Nå har jeg tatt bussen videre til en liten landsby som heter Capileira oppi fjellene i Sierra Nevada. Her er det også vakkert og ikke minst veldig varmt i dag. Nå skal jeg ut å få litt informasjon om en tur til i morgen. Målet er Mulhacen. En “liten” topp på 3479 meter 🙂

#spania #granada #alhambra #reise #ferie #spaniarundt

Tur til huleboerne i Sacromonte

I Sacromonte har det bodd folk i huler siden det 16. århundre. Først var det muslimene og jødene som bodde her, når de ble jaget fra hjemmene sine av katolikkene. Fra 1700-tallet har sigøynere bodd her. Sacromonte blir ofte kalt sigøynerlandsbyen. Selv om det nå bor endel kunstnere også i området.

Ved første blikk ser det ut som en ganske “vanlig” landsby med små hus klistret opp til fjellveggen. Mange har bygget flotte fasader med rom utenfor hulen også.

Her er noen som ikke ønsker innsyn. Sikkert lei av alle turistene som tar bilder De har ikke bygget noe fasade.

I 2009 var det registrert ca 550 stykker som bodde i hulene her oppe.

På toppen av åsen ser vi litt av den gamle bymuren fra middelalderen.

Helt på toppen (selvfølgelig) har noen laget til museum i noen av hulene som er fraflyttet, så vi kunne gå inn å se i.

Det var steike varm å bevege seg ute i dag. Gradestokken har vist 38 grader på det varmeste.

Det var overraskende svalt og deilig inne i hulene. Forstår godt at folk velger å bo sånn ennå (ihvertfall om sommeren)

Her er en liten studioleilighet med alt man trenger. Soverom, stue og kjøkken.

Et koselig lite soverom. Strøm har de fått innlagt også. Men jeg så ingen huler med vann eller toalett.

Her er stall til hestene. De er ofte plassert rett ved siden av hulene de bor i. Det er små huller i veggen så kroppsvarmen fra dyrene er med å varme opp husene.

Veldig koselig sted da.

Flott utsikt har de også her i Sacromonte, utover dalen og over på Alhambra. Der skal jeg opp i morgen. Var så heldig å fikk kjøpt den siste billetten til ettermiddagen. Lurt å booke billetter i god tid altså.

Jeg ruslet ned igjen til sentrum forbi de smale gatene langs elven Darro. Fantastisk vakkert her også.

Det er så mye å se på i denne byen at jeg tror man kunne lett brukt et par uker her. Jeg har dessverre bare en til dag her, så reiser jeg videre opp i fjellene. Jeg var jo en natt lenger enn planlagt i Altea og en natt lenger her. Nå ligger jeg litt etter skjemaet. Nå må jeg holde meg til planen min resten av dagene, så jeg er i Malaga og møter min datter med familien på tirsdag. Gleder meg veldig til å klemme på barnebarna mine igjen nå 🙂

Men først er det en dag i Alhambra og så et par dager i fjellet. Livet er ikke så verst.

#spania #reise #reiseralene #granada #sacromonte #norskereiseblogger #andelucia #sigøynerby #huler

En dag i Granada

Jeg satte kursen oppover mot Alhambra da jeg gikk ut i morges (trodde jeg) Det var ikke det palasset jeg hadde skimtet i går kveld ihvertfall. Alhambra kan ikke ses nede i fra byen. Jeg rotet meg inn i en park med en nydelig inngang, så jeg tenkte at dette måtte jo være i rett retning. Men det var det altså ikke. Men det var nå fint her og jeg hadde jo hele dagen på meg.

Parque Carmen de los Martires het parken forresten.

Flott utsikt var det også over en liten del av byen og fjellene i Sierra Nevada.

Jeg traff på dette nydelige påfugl-paret inne i parken. Han ristet og bruste med fjærene. Hun virket ikke så imponert, så da snudde han seg mot meg. Meg klarte han å imponere. Får en vakker skapning. Jeg sto der og beundret de en stund før jeg gikk videre.

Etter enda en time uten å ha fått øye på Alhambra var det ikke så morsomt lenger. I 36 grader, uten å ha spist frokost og tom for nikotintyggis begynte jeg å bli litt grinete. Jeg måtte rett og slett spørre om hjelp.

Jeg ble vist i retningen og fant heldigvis inngangen. Jeg visste jo at jeg ikke kom til å få billetter til i dag. Men jeg tenkte jo at jeg kunne kjøpt til neste dag f.eks. Det var umulig. De ba meg komme å stille meg i kø kl 04.30 i morgen tidlig.

Litt motløs gikk jeg nedover mot sentrum igjen. Da jeg kom ned til elven Darro kunne jeg se opp til Alhambra.

Jeg satt meg ned der på en kafe og spiste frokost/lunsj. Herlig å sitte der å høre på gatemusikanter og se opp mot palasset.

Jeg bestemte meg for å gå ned igjen til hotellet og få de til å bestille billetter til meg. Jeg kan jo ikke være i Granada uten å få sett Alhambra. Jeg orker ikke stå opp kl 4 i natt og bare kanskje få tak i en billett.

Han på hotellet bare ristet på hodet og sa at alt er utsolgt for i morgen. Men det var en ledig billett til fredag ettermiddag. Den kjøpte jeg selvfølgelig. Jeg hadde egentlig tenkt å reise videre fredag morgen, men det kan heldigvis utsettes.

Jeg ruslet ut igjen og holdt meg nede i sentrum nå på ettermiddagen og kvelden. Dette er triumfplassen foran et stort bibliotek.

I guideboken min står det at Granada er desidert den vakreste byen i Spania. Og jo mer jeg ser jo mer kan jeg støtte den uttalelsen.

Catedral Iglesia del Sagrario fra 1600.

Dette er på siden av katedralen. En imponerende bygning. Katedralen er overdådig utsmykket både utvendig og innvendig, og vitner om de ufattelige rikdommene Spania plyndret koloniene i Latin-Amerika for.

De har ikke vært så hyggelig disse katolikkene heller.

Ser ut som han her også sliter litt i varmen.

Ellers har jeg trakket rundt i de små trange gatene i byen. Her bærer det preg av at det er mange arabere og sigøynere som bor. Mange flotte butikker her.

Jeg synes at Granada var en så spennende by at jeg til og med kjøpte meg en bok om byen. Fikk veldig lyst å lese mer om historien og vite litt mer om hva jeg ser. Gleder meg til ihvertfall to dager til her 🙂

#spania #granada #alhambra #spaniarundt #reise #ferie #reiseralene #storby

En lang reise fra Altea til Granada

I går morges sjekket jeg ut av hotellet i Altea. Jeg måtte komme meg videre hvis jeg skal rekke alt jeg vil se 🙂

Jeg tok først buss til Alicante. Den tok to timer. Der måtte jeg vente i 2 1/2 time til neste buss. Da gikk jeg en tur ned til havnen for å spise lunsj.

Ser ut som Alicante er en ganske kul by også. Det lille jeg så var ihvertfall det.

Benidorm derimot, som vi kjørte gjennom, så ikke noe koselig ut. Tror ikke jeg har sett så mye høyhus presset inn på et så lite sted først. Masse hoteller og billige spisesteder. Skikkelig charter-ferie by.

Deilig Pizza Parma til lunsj, før neste lange busstur.

5 timer tok bussturen fra Alicante til Granada. Vi kjører gjennom den samme vakre naturen som fra Valencia. Kuperte fjell, svære olivenplantasjer, furuskoger og marker med ville gule blomster.

Vi kjører også forbi en liten landsby med flere huler som er bebodd og terrakottafargete fjell som lignet på enorme eremitt-tuer. Fantastisk vakkert.

Jeg sjekket inn på hotellet mitt litt før kl 21. Kjempesliten av å bare sitte på en buss hele dagen.

Hotellet er faktisk et gammelt kloster som er blitt bygget om. Rommet mitt var det største jeg har hatt hittil på reisen, men veldig spartansk likevel. Men uansett et koselig sted i byen.

Jeg tok en liten tur ut. Jeg hadde booket hotellet fordi det lå ved Alhambra, det fantastiske palasset som er igjen etter den arabiske gullalderen.

Som det så ut fra bilder kunne jeg se den fra rommet mitt liksom. Nei, det var ikke tilfelle. Jeg måtte ut og gå et lite stykke før jeg såvidt fikk øye på det over trærene her. (jeg tror ihvertfall dette er Alhambra)

Jeg får sikkert ikke kommet inn i palasset før i morgen, siden jeg ikke har booket billetter ennå.

Ellers er Granada mye større enn jeg hadde forestilt meg. Jeg hadde sett for meg Alhambra ruvende over en liten by. Det er sånn jeg har sett det på bilder 🙂

Men nå må jeg komme meg ut å bli litt kjent med byen. Ha en fin dag alle der hjemme 🙂

 

#spania #granada #alicante #spaniarundt #reise #ferie #alhambra

Endelig en fjelltur i Spania

I dag ble det endelig en tur på fjellet. Det er en fjellkjede mellom Albir og Benidorm som heter Serra Gelada. Den høyeste toppen, Alt del Governador, på 438 meter ser du her på bildet. Den skulle jeg kravle meg opp til i dag.

Det er bare to kilometer fra stien begynner til man når toppen.

På veien opp blir jeg igjen minnet på de kiloene jeg skulle tatt av. Det er tungt å være tung! Men kanskje heller ikke så lurt å starte turen midt på dagen når solen står på det høyeste og det er på det varmeste. Det var 25 grader og helt vindstille på denne siden av fjellet.

Det et en middels tung tur (for de som er i litt god form) og tar ca en time å gå opp. Litt bratt helt på slutten.

Endelig nådde jeg mastene. Glad jeg hadde 1 liter med vann med på turen. Det trengte jeg.

På toppen var det stup 438 meter rett ned i sjøen. Litt skummelt å stå for langt ute på kanten, for her var det mye vind i dag.

Utsikten var helt nydelig. Dette er utsikt mot Calpe og langt nedi der er fyrtårnet jeg gikk til i går.

Her ser jeg hele Altea og Albir.

Jeg traff bare et ektepar på hele turen. De var fra Norge selvfølgelig 😀 Vi stoppet opp å tok en liten prat. Fastboende her i område.

Ellers tror jeg de som går denne turen velger å gå tidlig på morgenen eller på ettermiddag.

Her ser jeg helt til Benidorm. Glad jeg ikke bor nede i den gryten der!

Det går sti hele veien over alle toppene til Benidorm. Ca 6 km til herfra toppen. Planen var å gå hele den turen, men siden jeg fikk den månedlige plagen var det nok med denne toppen i dag. Greit å ikke være for lenge borte fra toaletter da.

Jeg satt her oppe en stund og bare nøt utsikten. Dette er jo et perfekt sted for en bergenser. En liten by, sjø og mange fjell rundt byen. Nett som hjemme. Bare regnet som mangler 😀

På veien ned igjen merket jeg hvor bratt det egentlig var. Her må man gå forsiktig. Stien er av sand og masse løse små steiner. Men heldigvis endel busker og trær å holde seg fast i. Min venninne Lise hadde ledd seg ihjel om hun hadde sett meg gå nedover her. Jeg går som en 100 år gammel dame med benskjørhet, som er livredd for å brekke lårhalsen. Det gikk ikke fort ned igjen heller for å si det sånn. Men som man sier; Better safe, than sorry.

Jeg gikk hele veien tilbake til Altea. Så det ble en lang nok tur i dag.

Vel nede tenkte jeg ikke mer på vekten eller redselen for lårhalsbrudd. Da tenkte jeg hvor ufattelig deilig det er med fjellturer, sommer, sol, thai-mat og en iskald øl.

#altea #valencia #albir #spania #reise #ferie #spaniarundt #fjelltur #topptur #altDelGovernador #SerraGelada #syden

Late dager i Altea

Nå har jeg virkelig bare slappet av i to dag. Jeg har til og med solt meg en times tid på stranden. Har selvfølgelig gått noen kilometer som vanlig, men ikke fått noe høy puls akkurat.

Det er så godt å være her i Altea at jeg har booket en til natt her.

Jeg har startet dagen med å spise frokost på toppen av byen. I gågaten der er det et konditori. Masse fristelser her, men jeg klarer å styre unna det aller søteste til frokost. Velger heller pirog med tunfisk og spinat, en epleterte og et glass nypresset appelsinjuice. Litt søtt kan jeg unne meg i helgen 🙂

Alt dette har jeg klart å holde meg unna (foreløpig)

En gammel byport opp til den vakreste delen av byen.

Det er veldig mange nordmenn her. Jeg synes jeg hører like mye norsk som spansk her nede. Jeg forstår jo hvorfor de vil feriere her i Altea fremfor mange andre steder i Spania. Litt mer spansk her enn lenger nede på solkysten kanskje. Enn så lenge.

I ettermiddag var det overskyet og jeg bestemte meg for å gå inn noen joggesko jeg kjøpte i Albir i går. Å gå fra Altea til Albir tar ca 40 min. Og derfra tar det ca 45 min å gå ut til fyrtårnet i Albir. Det er en flott tur på asfalt hele veien, med utsikt mot Calpe, Altea og Albir.

Utsikt mot Calpe og den dramatiske klippen i enden av byen. Lillesøsteren til Gibraltar-klippen sier de 🙂

Altea til høyre og Albir på venstre side.

Her er det sjarmerende lille fyrtårnet. Det er en del som går denne turen. Den er lett å gå både for barn og eldre. 2,3 km fra parkeringsplassen. Men siden jeg gikk fra hotellet mitt ble det ganske mye lenger. Nesten tre timer brukte jeg frem og tilbake.

Fikk litt gnagsår av de nye skoene. Håper noe gnagsårplaster kan fikse det, for i morgen vil jeg på fjelltur.

Middagen smakte helt fantastisk etter turen. Jeg har funnet min yndlingsresturant. Himalaya heter den og serverer indisk og nepalsk mat. Det er det jeg liker best 🙂

#altea #albir #spania #latedager #albirfyr #reise #ferie #spaniarundt

Da var jeg kommet til Altea

I dag ble det busstur fra Valencia til Altea. Veiene var mer svingete og fjellene ble høyere enn fra Barcelona til Valencia. Det var ikke noe direkterute, for vi gikk innom alle byer langs kysten nedover. Turen tok 3 timer og 15 min og kostet meg 15 euro. Ikke verst pris det. Med bil hadde turen tatt ca 1 1/2 time.

Altea er en liten by som er bygget oppover i fjellet. Gatene er trange og bratte med mange trapper. Alle husene er hvite. Utrolig koselig plass.

Her har jeg pest meg opp alle trappene og står å nyter utsikten.

På toppen er det et stort torg med mange resturanter foran den flotte gamle kirken.

Det er så deilig å være på et lite sted nå etter dagene i Barcelona og Valencia. Her går det i et roligere tempo og folk virker mer gjestfrie. Sikkert ikke så lei turister som de i storbyene.

Her er litt av den gamle kirken. Jeg fant ikke ut helt når den ble bygget. Den har visst blitt revet ned et par ganger og bygget opp igjen. Grunnmuren er ihvertfall fra begynnelsen av 1600-tallet.

Her må alle trappetrinn utnyttes.

Det er nok av nydelige motiver å ta bilder av her. Jeg kom til Altea i 6 tiden, så i kveld har jeg bare ruslet rundt og orientert meg litt. Fra hotellet, som ligger i den gamle bydelen, tar det 5 min til kirken ene veien og 5 min til stranden andre veien. Perfekt beliggenhet.

Stranden er ganske steinete og ikke så veldig stor. Det er nok grunnen til at det ikke er bygget giganthoteller og det kryr av turister. Heldigvis 🙂

Men en flott strand-promenade hadde de nå her, med mange flotte resturanter. Nederste delen av byen er laget i moderne tid og er ganske lik andre “syden-steder” ( med unntak av alle hotellene)

Et koselig og rolig sted å sitte å spise middag. I dag fant jeg endelig en thai-resturant. Så da ble det Panang på meg.

Nå skal jeg være her i Altea til mandag. Det blir en rolig helg da med soling og rusleturer tenker jeg.

#reise #ferie #spaniarundt #costablanca #spania #altea #valencia #reiseralene

Valencia – noe gammelt og noe nytt

Valencia, som er Spanias tredje største by, har utrolig mye å by på. I dag har jeg tatt turistbussen rundt byen. Og byen er mye større enn jeg først trodde.

Jeg hoppet av bussen ved Ciudad de las artes y Las Ciencias, The city of art and science. Det er fire byggverk som inneholder konserthus, vitenskapsmuseum og planetarium. Akvariet er også med, men det ligger litt lenger borte, så det kom ikke med på bilde. Litt av en arkitektur.

Et av museene er formet som et øye som ser opp av vannet.

I bassenget foran får barn leke seg inni svære ballonger. Det så litt gøy ut da.

Vitenskapsmuseum og eksperimentarium. Det er ikke så lett å se hvor stort det egentlig er. Men i bassenget her er det en dame som står på brett. Det gir et lite bilde på hvor enorme disse bygningene er. Den spanske arkitekten til disse mesterverkene heter Santiago Calatravas.

Det var i hvertfall ikke lett å få bilde av hele konserthallen, Las Fallas. Den er på fire etasjer, med en utendørs-scene helt på toppen.

Før gikk elven Turia gjennom hele byen. Det ble ofte store oversvømmelser når snøen smeltet i fjellene på våren. I 1957 var den siste store katastrofale oversvømmelsen i Valencia. Mange liv gikk tapt og det ble en økonomisk krise i byen. Så i begynnelsen av 1970 drenerte de elven og ledet vannet utenom byen.

I elveleiet er det nå laget en park med flere fotball- og tennis-baner. Parken slanger seg gjennom hele Valencia. Utrolig stilig. De har også bevart alle de gamle steinbroene som binder byen sammen.

Her er en av broene med by-porten fra det 14. århundre. Fantastisk vakkert.

Jeg synes jeg har fått med meg det jeg trenger her i Valencia. Hvis jeg skal komme meg rundt kysten, må jeg bare reise videre.

Jeg kan på det varmeste anbefale Valencia for de som liker både arkitektur, historie, natteliv, strand og storby.

Forresten så har det regnet og tordnet på ettermiddagen i dag. Det var 28 grader tidligere på dagen. Så plutselig åpnet himmelen seg. Det pøste ned. Heldigvis var det over på en halv time. Og så ble det nesten like varmt igjen. Jeg leste akkurat i går at det nesten aldri regner her. Jaja, så fikk jeg oppleve det også 🙂

En flott fontene på Plaza de la Virgen, 2 minutter fra hotellet mitt.

Hotel El Siglo kan også anbefales på det varmeste. Et nydelig lite hotel med perfekt plassering.

 

#spania #ferie #rundtur #valencia #storby #reise #reiseralene #norskereiseblogger #arkitektur

Vakre Valencia

Gratulerer med dagen der hjemme!

Jeg har feiret 17.mai med å reise fra Barcelona til Valencia i dag. Bussturen tok 4 timer og kostet meg 350,-kr.

Det var en flott tur sørover med oliventrær og vingårder på venstre siden og kuperte fjell på høyre siden, omtrent hele veien.

Kl 17.00 var jeg fremme på hotellet mitt. Et sjarmerende lite hotel midt i sentrum av Valencia. Jeg har en liten terrasse med utsikt ned til de små gatene i gamlebyen.

Hotellet sett fra utsiden. Det er bare 9 rom, så utrolig flaks at jeg fikk booket her. Her skal jeg sove ihvertfall i to nettet. Da jeg kom inn her fikk jeg lyst til å booke minst en til natt her, men jeg vi se det litt an i morgen. Det kan jo være jeg klarer å få med meg det jeg vil av Valencia på to dager 🙂

Valencia ble grunnlagt i år 138 f.kr og har et sjarmerende middelaldersentrum. Her er katedralen på Plaza de la Virgen. Der inne ligger visst begeret som Jesus drakk av under sitt siste måltid.

Jeg satt meg ned på en resturant foran katedralen. Og siden Valencia spesielt er kjent for sin paella måtte jeg jo smake. Jeg bestillte vegetar-paella (vil ikke ha noe blekksprut og blåskjell oppi).

Tja, helt greit, men savnet litt krydder.

I kveld har jeg bare gått rundt i gamlebyen. Det er så vakkert her at jeg mister nesten pusten. Jeg var ikke helt forberedt på at skulle være så fint.

Dette er keramikk-museet i byen.

Gaten utenfor museet.

På Plaza de la Reina, et annet stort torg, var det mange boder der de solgte keramikk. Masse flotte farger.

I de trange kronglete smugene var det tettpakket med resturanter og små butikker. Her er en søt kjole jeg skulle hatt 😀

Nå slapper jeg av på det fine hotellrommet mitt. Sovner nok tidlig i dag også. Men gleder meg allerede til å komme meg ut å se mer av Valencia i morgen.

#reise #ferie #langskystenispania #spania #valencia #barcelona #norskereiseblogger

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top