Nytt år, nye eventyr :-)

Ja, da er snart 2014 over og vi går inn i et nytt år. Jeg har bestemt meg for at det skal bli det beste året jeg har hatt på lenge 🙂

Det starter med at jeg flytter til byen igjen i en flott leilighet. Føler jeg har vært mer på bussen det siste halvåret enn jeg har vært hjemme. For ikke å snakke om hvor mange timer jeg har ventet på busser fordi de kommer for sent, de går før tiden, de går ikke i det hele tatt pga motortrøbbel eller fordi bussene for all del ikke skal korrespondere. Og så nekter jeg å kaste bort penger på å kjøpe meg bil 😛 Så da er det bare en ting å gjøre…… Flytte tilbake til byn.

Jeg savner å gå ut døren og komme meg til et av byfjellene til fots. Nå kan jeg det igjen snart. Så i 2015 blir målet 100 ganger opp Stoltzen (klarte 60 i år) Så mye har jeg savnet det altså 🙂

Har selvfølgelig som mål å gå alle de andre fjellene i Bergen også. Pluss Kjerag, som jeg ikke fikk tatt i år, og en tur til Trolltungen. Kanskje noen andre toppturer rundt i Norge også??

Det blir selvfølgelig flere spennende reiser i 2015. Nye land å sette føttene på 🙂 Tenkte at hvis jeg er flink med penger og finner billige flybilletter så vil jeg ta en liten tur hver 6. uke. Det må vel være passelig med reising vel 🙂

Første turen blir Kambodsja om nøyaktig en måned, sammen med en venninne. I mars reiser min søster og jeg til Sri Lanka (noe jeg har drømt om siden jeg var 8-9 år) . Island står for tur i mai. Da blir det igjen meg og min søster, men håper å få med andre i familien. Det blir bare en helgetur der vi leier bil og kommer oss litt rundt på egenhånd. I slutten av juni reiser jeg alene til Polen i noen dager.

Fra juli har jeg ingen planer, men ønskelisten er lang, så jeg finner nok på noe.

Ellers er vel målet for det nye året å bare være til stede her og nå ( når jeg ikke planlegger hvor jeg skal der og da). Utenom jobben prioritere tid sammen med de jeg er glad i.

Takk for det gamle alle dere som leser bloggen min og et RIKTIG GODT NYTT ÅR

#REISER #PLANER #NYTTÅR

 

 

Reiseåret 2014

For et spennende år det har vært. På reisefronten i hvert fall…….. Jeg har vært i 15 land, 7 i Mellom-Amerika, 7 land i Europa og 1 nytt land i Asia. Det har vært veldig spesielt i år. Tror nok ikke jeg får mulighet til å se så mange nye land hvert år.

Første turen reiste min søster og jeg med Albatros Travel i 6 land i Mellom-Amerika på 18 dager!!!  Det ble litt mye program og for liten tid til å fordøye alt vi skulle oppleve. Når vi snakker om turen klarer vi nesten ikke å skille landene fra hverandre. Men er likevel veldig fornøyd med at vi har sett så mye. Har masse flotte bilder vi kan mimre til 🙂

Februar

Første landet var Panama. I Panama City bor det 1 million mennesker i en mix av skyskrapere, slumområder og vakre hus fra koloni-tiden. Vi var på vandring i ruinene av gamlebyen og byvandring blant koloni-husene der bl.annet presidenten bodde.

Mens vi var i Panama fikk vi også sett Panama-kanalen som var 200 år i år. Et mirakel av et byggverk. Har sett en dokumentar om når de holdt på å lage kanalen. Det var en del menneskeliv som gikk med der ja.

Fra Panama fløy vi til San Jose i Costa Rica. Her var vi i hele 4 1/5 dag. Her besøkte vi Poas-vulkanen, var på kaffeplantasje, gullmuseum, på båttur gjennom jungelen hvor vi overnattet i regnskogen i Tortuguero nasjonalpark. Vi gikk også på tur i regnskogen, over hengebroer og fulgte smale stier i nærheten av La Furtuna vulkanen. Etter vandringen badet vi i kilder som var oppvarmet av vulkanen. Et spennende land med masse dyreliv og helt herlig natur. Her kunne jeg lett ha vært litt lenger.

Vi kjører buss gjennom Costa Rica over grensen til Nicaragua. Første byen vi overnatter i er Granada. Her blir det hest og kjerre rundt i byen. Granada er også en spansk koloniby med mange gamle murhus i herlige pastellfarger. Det blir også tid for en båttur på Nicaraguasjøen mens vi er her.

Turen går videre til en liten landsby som heter Masaya hvor vi besøker et marked. Endelig får vi kjøpt hengekøyene vi ønsket oss (som vi ikke har fått hengt opp noen steder ennå) . Det blir også tid til å se byene Managua og Leon før vi kjører videre i buss inn i det nicaraguanske cowboylandet. Når vi kom frem til den lille havnebyen Potosi skulle vi med båt over Fonsecabukten for å komme oss til El Salvador.

Vi overnatter i San Salvador, hovedstaden i El Salvador det 1 1/2 døgnet vi var her. Min søster og jeg satt i en park i byen mens resten av reisefølge var å så på noen gamle kirker. Vi måtte love å sitte heeelt i ro. Guiden mente det var fryktelig farlig der.

Hovedattraksjonen i El Salvador var mayabyen Joya de Ceren. Det viktigste arkeologiske funnet i landet. Utgravinger av en landsby som ble begravd av et vulkanutbrudd i åt 590. Også kalt Amerikas Pompeii.

Det ble en laaaaang busstur fra El Salvador, innom Guatemala, for å komme til Honduras. Men det var virkelig verdt det. Vi fikk se de facinerende maya-ruinene i Copan. Ruinene stammer fra år 250. Mayabyen har en spennende historie som er risset inn med hieroglyfer på de forskjellige templene og stenene som er her.

I Copan overnattet vi en i en liten sjarmerende cowboy-landsby. Helt herlig sted med brosteinslagte gater. Et must-see hvis man er i Mellom-Amerika.

Siste landet vi besøkte var Guatemala. Her besøkte vi også flere Maya-ruiner, byene Flores og Antigua, bananplantasjer, var på båttur, besøkte et fort. Det største, synes jeg da, var maya-templene i Tikal og mayaindianerbyen ved Atitlansjøen. 

Templene i Tikal lå i en svær nasjonalpark. De høyeste pyramidene strekte seg høyt over regnskogen. Det var litt av et syn når vi klatret opp på en av de og så utover.

For å komme til den lille isolerte mayalandsbyen måtte vi ta båt over Atitlansjøen. Det er høye fjell og flere vulkaner rundt sjøen. Og innimellom her er det 12 ganske isolerte landsbyer hvor mayaindianere fremdeles bor. Indianerne fra de forskjellige landsbyene har spesielle mønster på draktene sine som forteller hvilken landsby de er fra. Nydelig sted. Er man glad i å vandre i fjell er dette et perfekt sted å reise. Men ikke uten kjentmann…..

Vi flyr videre til Guatemala City hvor vi overnatter siste natten. Her får vi ikke gå utenfor hotellet pga sikkerheten, så det blir en lang formiddag før vi begynner på hjemreisen.

Hvis du vil se mer bilder eller lese mer om Mellom-Amerika så er det bare å bla litt bak i bloggen. Ellers poster jeg også bilder på Instagram; limi70

I mars reiste jeg en uke alene til Athen i Hellas. Har vært i Hellas før så det var ikke et “nytt” land for meg, men hadde ikke vært i Athen. Det var mye vakrere enn jeg hadde forestilt meg. Reiser lett flere ganger 🙂

Så ble det plutselig Praha, Tjekkia i mai sammen med min søster. En vakker by med masse flott arkitektur. Dette er The dancing house.

Det ble ennå en tur i mai. Min datter, datterdatter, min svigerinne og jeg reiste en uke til Mallorca. Det ble soling og bading og løping etter en ett åring hele uken. Kjekt å få være på tur med de igjen. Men Mallorca synes jeg ikke var spennende i seg selv. Alt for mye turister 😛

I juni flyttet jeg ut av leiligheten min i Bergen og stakk en tur til Malaysia. Helt alene i et land langt langt borte. Jeg var i Kuala Lumpur en ukes tid og så tok jeg buss over nesten hele landet til en øy som het Penang. Veldig gøy å kunne reise sånn rundt alene og kjenne at man klarer seg helt fint. Så nå har jeg fått sett Batu Cave og Petronas Tower og alt Malaysia har å by på. Kunne tenkt meg en tur til Borneo også men det ble det ikke tid til på de to ukene jeg var der.

Jeg klarte å være hjemme hele juli, men i august måtte jeg ta meg en tur igjen. Da reiste jeg til Dubrovnik i Kroatia. For en nydelig by og noen flotte mennesker som bor her. Kan virkelig anbefales. Kroatia vil jeg se mer av.

Det ble en dagstur til Montenegro mens jeg var i Kroatia. Busstur langt opp i fjellene til en liten gammel by som het Kotor. Og ned igjen til kysten for å være innom ennå en gammel by som het Budva. Et spennende land.

Bosnia-Hercegovina ble det også tid til å besøke. Her i en liten by som heter Mostar. Så da var ennå tre vakre land unnagjordt på en uke 🙂

September

Min søster og jeg tok en veldig impulstur til Ungarn og besøkte Budapest, for der hadde vi jo ikke vært før. Også en flott hovedstad i Europa som er verdt et besøk. Selv om vi ble veldig skuffet over kurbadene som skulle være så fantastiske her. Not my cup of tea for å si det sånn….

Og så sist men ikke minst den fantastisk deilige turen vi hadde til Isla Mujeres, Cancun i Mexico som vi hadde i månedskiftet oktober/november. Det var en trenings og inspirasjonsreise på Jomfrureiser. Vet ikke helt hva som gikk galt, men motivasjonen min til å trene forsvant i det jeg kom hjem igjen til regn og mørke. Skulle sikkert ikke reist hjem igjen 😛

Men som sagt, det var en flott tur med masse sol, bad og koselige jenter. Og et besøk på enda en maya-ruin plass, Chichen Itza. Flotte pyramider, men ikke så flott som de i Tikal 🙂

Nå har jeg vært hjemme i Norge i 6 uker og det er ennå en stund til jeg skal på tur igjen (i slutten av januar). Det er den lengste perioden jeg har holdt meg i ro på et par år nå. Har allerede booket 4 turer jeg skal på til neste år. Men det får jeg skrive om en annen dag.

Ellers har jeg fått gjordt litt annet av det som sto på to do listen min for 2014. Jeg har gått på alle by-fjellene i Bergen. Klarte 60 ganger opp Stoltzen, 10 ganger mer enn målet. Og vært på Preikestolen. Er godt fornøyd med dette 🙂

Ha en riktig god juletid og et godt nytt år hvis jeg ikke får vært innpå her igjen før nyttår 🙂

#reiser #ferie #panama #costarica #nicaragua #elsalvador #Honduras #guatemala #mellomamerika #amerika #hellas #Athen #Europa #tjekkia #Praha #Mallorca #Spania #Malaysia #kualalumpur #asia #Kroatia #Dubrovnik #Montenegro #kotor #Bosnia #Hercegovina #Mostar #Ungarn #Budapest #Mexico #cancun #islamujeres #todolist

.

Travel :-)

#reiser #ferie

Bilder fra Mexico

Det er litt over en måned siden jeg kom fra Mexico. Det føles egentlig mye lenger siden. Jeg synes dagene og ukene går seint nå i denne mørke årstiden. At jeg opererte ut galleblæren og må holde meg litt i ro i den nærmeste uken hjelper jo heller ikke. Forferdelig kjedelig.

Men nå skal jeg ihvertfall laste ned noen fine bilder fra Isla Mujeres og varme meg litt på de gode minnene.

Det var så mange flotte malerier på bygningene her på øyen. Virkelig kreative folk som bor her.

Denne broen gikk ut til en liten privat øy. Vi fikk ikke komme i land der, det var bare å snu.

En port inn til ingenting…………..

På vandring over øyen. De fleste kjørte rundt med golf-biler her, men vi var tre damer som ville gå på tvers av hele øyen. Øyen er bare 7 km. Men vi brukte jo litt tid da siden vi måtte ta bilder av alt vi så.

Her er vi komt helt til sør-siden.

Det var en stor park her med mange statuer.

Et gammelt maya-tempel som var bygget til fruktbarhets-gudinnen.

Litt røffere vegetasjon her på sør siden. Flotte klipper og kaktuser.

Vi trakket innom skilpadde-akvariumet. De hadde andre skapninger der også. Jeg turte å holde en troll-krabbe………..

Denne ville jeg ikke holde. En kjempesnegle med øyne på stilker.

Min søster fikk holde en stakkers skilpadde 😀 Den så ikke så glad ut…….

Det var massevis av pelikaner her.Her står en å speider etter delfinene. Det var flere av jentene som svømte med delfiner og hai. Kunne godt ha tenkt meg det jeg også, men er litt pysete i vann. Så jeg bestemte meg for at på den siste reisen jeg skal ha i mitt liv blir det svømming med hai, og så takk for meg 😀 Det er jo en del år til ennå.

På utflukten til Chichen Itza stoppet vi for å svømme i en grotte. Et nydelig sted som er verdt et stopp om man kjører forbi.

Så var vi kommet fram til Chichen Itza. Som jeg har skrevet før så var ikke disse ruinene så fantastisk som de vi så i Tikal eller Copan. Men det er gøyt å ha vært her. Absolutt verdt et besøk dette også når man først er i Cancun.

Et siste blide fra skumringen på stranden. 12 dager var nok på den lille øyen. Jeg har vel solt meg og badet mer enn jeg har gjordt på ferie noen gang. Skulle vi vært der lenger måtte vi ha reist litt rundt i landet tenker jeg. Men det var en herlig tur med bra trening og godt selskap. Kanskje vi treffer noen av jentene igjen på en annen tur en gang. Man vet aldri 🙂

Savner virkelig sol og varme nå. Dette var det 49. landet jeg besøkte. Om 1 1/2 mnd besøker jeg mitt 50. Da reiser en venninne og jeg til Kambodsja. Gleder meg veldig til det selvfølgelig.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top