Nicaragua, Mellom-Amerika

Neste mål var Nicaragua. Det overnattet vi i to netter. Første byen vi kom til var Granada. Enda en by som er preget av koloniarkitekturen.

Mangen små gatekjøkken i bybilde. De solgte noe tortilla-lefser med et eller annet. Ville ikke prøve :-D. På kvelden fant vi en resturant som var litt asiapreget. Deilig at min søster og jeg kunne gå litt alene rundt. Og her kjøpte jeg min første hengekøye.

Vi overnattet første natten på et nydelig hotel i Granada som het Hotel La Gran Francia. Jeg har postet litt bilder fra det før, om dere blar tilbake til Nicaragua 🙂

Når vi sto opp neste morgen, sto hester klar til oss utenfor hotellet. En times rundtur i byen og enda mer fotografering. En fin måte å reise rundt på 🙂

 

De er glad i farger her i Nicaragua (eller egentlig i alle mellom-amerikanske land). Det kunne vi godt ha sett mer av hjemme i Norge.

San Fracisco kirken i Granada

Hestene tok oss ned til Nicaragua-sjøen. Den største innsjøen i Mellom-Amerika. Her seilte vi mellom de 365 små øyene. Det er mangen vulkaner rundt sjøen og for 20 000 år siden hadde en av de et kraftig utbrudd der den sprengte av toppen som da altså ble til disse 365 øyene.

Akkurat plass til et flott hus og en hage på øyene 🙂 Her står en dame uti vannet og vasker klær. Det var flere øyer til salgs.

Her har de til og med fått aper på øyen sin. Du ser den såvidt oppe i treet. Vi fikk mate noen da vi kom litt nærmere inn til øyen. Har postet bilder tidligere…..

På fisketur…..

Vi ble dratt med  inn på et museeum da vi kom til Leon (en annen by i Nicaragua) De var veldig stolt av dette historiske museet sitt her. Vi i gruppen synes det var ganske komisk. Masse fæle dukker og halloween-kostymer. Men her står jeg altså med Brad Pitt og Angelina Jolie hahaha. Nicaraguas vokskabinett…..Tror Madam Tussaud ville blitt missunelig

En til kirke….Denne er i Leon

I Leon overnattet vi i dette klosteret. Masse vakker interiør. Ble ikke ferdig med å gå rundt å se på alt de vakre som  var her. Men desverre var vi her bare en natt……

Morgenen etter ble det en lang busstur, for nå skulle vi ut av Nicaragua til El Salvador. I stedenfor å kjøre gjennom Honduras, så skulle vi heller ta båt over Fonsecabukten.

Ja, nå har vi fått litt følelsen av hvordan det er å være båtflyktning :-D. Tre timer stappet sammen uten å kunne røre deg. Er så glad for at været var strålende og at vi stoppet halvveis på en liten øy for å spise lunsj.

Vi var også såvidt innom hovedstaden Minagua, men da kjørte vi bare gjennom så var ikke så mye å skrive hjem om derfra 🙂

Dette er jo bare en oppsummering av turen vår i de 6 landene. Har postet flere bilder før fra Nicaragua, så håper ikke jeg bare gjentar meg selv. Da har vi altså vært 2 dager i Panama, 5 dager i Costa Rica, 2 dager i Nicaragua og nå står El Salvador for tur.

 

#reiser #ferie #gruppetur #nicaragua #granada #leon #mellomamerika #latinamerika

Regnskog i Costa Rica, Mellom-Amerika

Det tok ca en time med båt fra Cano Blanco til lodgen vår i regnskogen. Hotel Pachira Lodge. Vi så endel dyr og fugler på veien innover i jungelen. En herlig følelse å seile innover her i den nydelige naturen.

Vi besøkte en annen liten øy her i Tortuguero nasjonalpark her ved det karibiske hav. På denne stranden kommer havskilpadder for å legge egg. Dette skjer i desember/januar, så det gikk vi desverre glipp av. Det var et forskningsenter der på øyen som jobbet med å bevare skilpadde-bestanden. Havskilpadder er jo fredet nå. Holdt på å bli utryddet fordi folk spiste både eggene og skilpaddene før.

Vi fikk ikke lov til å bade her pga sterke strømmer og mye hai. Kjedelige greier. Vannet var jo så varmt og deilig.

Turistkontoret i Tortuguero 🙂 Kreativt laget

Her er også bilde fra landsbyen Tortuguero. Noe båtskrap som har blitt stilige dekorasjoner.

Vi var på båttur i noen av de mangen kanalene i jungelen. Det er over 6000 forskjellige  trær og planter her. Tortuguero nasjonalpark er en av de største regnskogene i Mellom-Amerika og blir også kalt lille Amazonas.

Vi så mangen aper, fulgler, øgler og til og med et par krokodiller (eller kaimaner heter det vel) Desverre ble ikke bildene av dyrene særlig bra, så det var ingen vits å poste de. Nytt kamera står øverst på ønskelisten min. Speilrefleks-kameraet mitt fikk gjennomgå da jeg var i Afrika, så det hadde jeg ikke med meg. Det lille jeg hadde med meg her på turen mistet jeg i bakken i Panama, så det fikk seg et kakk og jeg kunne ikke lenger skifte innstillinger på det. Kjedelig. Så jeg får snart prioritere nytt kamera og et fotokurs 😛

Her har vi kjørt til en annen del av Costa Rica. Ca midt i landet er det en nasjonalpark som heter Arenal nasjonalpark. Vi skulle gå noen kilometer inn i regnskogen på en smal sti og over noen hengebroer. En flott tur når min søster og jeg kom oss bort fra den masete gjengen vi reiste med 😀

Den høyeste hengbroen var 70 m over bakken. Det gynget litt når vi trakket over og vi fikk ikke lov å gå fler enn 10 av gangen.

Det var flere fosser inne i regnskogen.

Nydelig utsikt til Arenal-sjøen.

En knøtliten firfirsel jeg klarte å få bilde av. Hadde det ikke vært for den knallblå halen, hadde jeg aldri lagt merke til den.

Vi besøkte også en kakao-plantasje, badet i varme kilder, så Arenal-vulkanen og besøkte en liten landsby som het La Fortuna. Det var et tett program. Jeg synes det fineste her i Costa Rica var dagene i regnskogen på Pachira Lodge og selvfølgelig vandringen over hengebroene.

Savnet å se noen slanger her da. Det hadde jo jeg høye forventninger om og så skulle jeg gjerne ha vært på en strand ved det karibiske hav hvor vi kunne badet. Så får jeg ha det til gode, hvis jeg skal til den delen av verden igjen 🙂

 

#reiser #ferie #gruppetur #costarica #mellomamerika #latinamerika #regnskog

Costa Rica, Mellom-Amerika

Det ble 5 overnattinger i Costa Rica. Vi reiste med fly fra Panama City til San Jose (hovedstaden i Costa Rica).

Det første vi gjorde var å kjøre buss opp til 2500 meters høyde for å se på en aktiv vulkan. Poas-vulkanen som har et av de største kraterene i verden, hele 1,5 km. Dessverre fikk vi bare såvidt glimt av innsjøen som ligger nede i krateret. Overskyet hele tiden. Men men, been there….done that…..

Det var litt Jurassic Park lignende vegetasjon rundt vulkanen. Forvokste planter. Disse bladene kalte de for fattigmanns paraply  🙂

Etter vulkanen dro vi til en kaffeplantasje. Kaffe er jo en av landets største transportvarer lærte vi bl.a. Vi lærte mye annet også som jeg dessverre har slettet fra min “hard-disk”…. Det var en ganske så grundig og lang omvisning vi fikk. Tror det var varmen som gjorde at hjernen min kortsluttet. Langt oppe i 30gradene her…….

 

Alt var gjordt for hånd sa de, ingen elektriske maskiner blir brukt…. Så da synes jo meg og min søster det var veldig morsomt å legge merke til alt som faktisk gikk på støm her. Eller var det noen som syklet igang maskinen som skrelte kaffebønnene f.eks?? Skulle gjerne undersøkt det nærmere men vi måtte følge gruppen…….

Vi overnattet i San Jose denne natten. Var faktisk litt kjølig her på kvelden, siden byen ligger 1500 moh. Min søster og jeg gikk en liten tur i gågaten i San Jose, mens de andre var på gullmuseeum. Det var alt vi fikk se av by-liv i Costa Rica.

Neste dag kjørte vi buss igjen i noen timer. Nå skulle vi på øst-siden av Costa Rica, ut i regnskogen og det karibiske hav. Vi stoppet på et fruktmarked (har postet bilder fra det før) og smakte på forskjellig ekostiske frukter. Husker ikke hva dette het, men de måtte ihvertfall kokes før du spiste de. Samme konsistens som potet, men smakte litt søtt. Som blanding mellom potet og fersken kanskje? Ganske godt ihvertfall.

 

Vi stoppet i regnskogen for å spise lunsj. En av de som jobbet på resturanten fant en blue-jeans frog som han viste oss. Ser ganske så uskyldig ut disse knøtsmå froskene, men giften deres ble brukt på pilspissene til indianerene før i tiden.

 

Dette var ganske morsomt også 🙂 Det er jo selvfølgelig masse bananplantasjer her. For å transportere bananene til lagerplass, har de en skinne som de henger bananene på når de plukker klasene ned. Når det er nok klaser med bananer, må en hekte på seg et belte MED ALLE BANANKLASENE og dra de med seg til lageret.

Her har de stengt av veien og en mann kommer løpende. Ser at han sliter…………..

og etter han kommer et tog med bananer :-D. En beintung jobb da. Han som drar bananene til lageret tjener litt mer enn de som plukker. Synes han fortjener det da. Vi telte desverre ikke hvor mangen klaser med bananer det var, men kan tenke meg at det var noen hundre kilo det.

Sååå var vi komt frem til den lille “havnen” Cano Blanco der vi skulle ta båt inn til lodgen vår i regnskogen. Tortuguero nasjonalpark, som også blir kalt lille Amazonas siden den er så enormt svær..

Får skrive mer om regnskogen i morgen tenker jeg 🙂

 

#reiser #ferie #gruppetur #costarica #mellomamerika #latinamerika

Panama, Mellom-Amerika

Det er på tide å oppsummere turen vår :-). Vi reiste jo i 6 land på 18 dager ( 9 hvis vi regner med Norge og mellomlandinger i Nederland og Mexico :-P). Men det ble ihvertfall mangen inntrykk på kort tid og vanskelig å skille fra hverandre hva som var hvor.

Så dette er altså for at jeg skal kunne sortere inntrykkene litt.

Vi hadde to overnattinger i Panama.

 

Her besøkte vi ruinene av den opprinnelige Panama City som ble plyndret og nedbrent i 1671 av en engelskmann. Utrolig at de har klart å bevare såpass av byen så lenge.

Stilig å se kontrastene fra den gamle byen og den nye med hypermoderne skyskrapere.

 

Utsikt til Panama-kanalen fra hotellet vårt i Panama City. Hotellet het Hotel Country Inn Panama.

Vi var også i en bydel med spansk kolonistil. Denne bydelen er med på UNESCO`s verdensarvliste.

 

Presidenten bor i denne bydelen også.

Masse nydelige fargerike hus her. Vi gikk litt rundt i bydelen her. Fant markeder og tok en haug med bilder selvfølgelig 🙂

Turen gikk videre til Panama-kanalen. Der vi så svære tankskip og cruiseskip ble sluset gjennom. Vi var der i en par timer og fulgte med på båtene. Veldig intressant å ha vært der.

Her lærte jeg jo noe nytt. Når jeg har hørt om Panama-kanalen før har jo jeg tenkt at det var et naturlig elveleie der i utgangspunktet som de har gravd ut. Men neida, de har altså gravd gjennom hele landet, hvor det var fjell, marker og regnskog. Mener de sa det var 18 mil fra Det karibiske hav til Stillehavskysten. Helt utrolig. Dette ble ferdig for 100 år siden nå i år.

Her kommer et cruiseskip. Panama har enorme inntekter på kanalen og er det som gjør at Panama  er såpass velstående i forhold till de andre landene her. Dette skipet har betalt ca 350 000 USD for å komme seg gjennom her. Det er litt penger det 😀

Det var alt vi fikk med oss fra Panama. Morgenen etter tok vi fly til San Jose i Costa Rica.

 

 

#reiser #ferie #gruppetur #mellomamerika #latinamerika #panama #reiseblogg

 

 

I dag er det hjemreise fra Mellom-Amerika

Vi hadde noen timer på hotellet før flyet vårt går til Mexico og videre til Europa.
Siden vi ikke kan gå ut benyttet vi muligheten til å trene litt.
Ikke det best utstyrte treningstommet men vi fikk nå tatt i litt.
Tror det blir litt gangsperr i bein og armer i morgen.

Stort svømmebasseng var det også her, men jeg kan ikke bade nå :-(.
Damegreier vet du.

Så hadde jeg goooood tid på badet, så jeg måtte jo bruke ALLE produktene de hadde lagt ut her :-D.

Heldigvis er hotellet stort og fint med mye vakker dekor.

Det er faktisk helt reelt at det er farlig å gå ut her.
Guiden vår som er herfra gikk ikke ut heller. Han fortalte at han hadde sett et drap en gang. En amerikaner som tok ut penger fra en minibank ble skutt og ranet rett foran øynene hans.
Sykt altså.
Det er mye gjenger her som er ganske så brutale.
Vi ser mye politi og militære her som er tungt bevæpnet.
Bra at vi bare har holdt oss på de små koselige stedene da.

Men nå sjekker vi altså ut herfra og vender nesen hjemover til trygge Norge.

#reiser #ferie #gruppetur #guatemala #mellomamerika #latinamerika

Siste dagen i Guatemala

Vi har overnattet på det nydeligste hotellet ved Atitlansjøen.
Bare det å gå rundt i hagene og gangene på hotellet var en opplevelse. Har tatt masse bilder (kommer) så jeg har når jeg en gang skal bygge drømmehuset mitt i et varmt land :-D.

Vi tok båt over på andre siden av denne sjøen for å besøke en annen Maya-landsby.
Koselig sted 🙂
Vi har bare ruslet rundt å shoppet noen suvenirer i dag.

Det er 12 isolerte Maya-landsbyer rundt sjøen. Alle går i tradisjonelle klær her, med forskjellig mønster etter hvilken by du kommer fra.

Litt gate-kunst i San Jose. Noe annet enn grafittien vi ser i storbyer.

Bussene i Guatemala. Vi overnattet i en liten by som het Panajachel.
Shoppet litt mer her 🙂

Ja, siste dagen som sagt.
Nå er vi innkvartert på et stort hotel i Guatemala City. Meg og Birthe har fått en rom med to etasjer. Helt herlig. Så nå sitter vi i stuen og slapper av resten av kvelden.
Det er jo sånn at vi ikke kan gå ut her, så da er det greit med litt plass å røre seg på.

Rommet vårt har to bad også. Så slipper vi å krangle om hvem som skal dusje først :-P.

#reiser #ferie #gruppetur #guatemala #mellomamerika #latinamerika

Vi er i Guatemala ennå :-)

Nå er det et par dager siden jeg blogget pga elendig internet.
Men vi er i livet ennå altså :-D.
Har hatt to flotte dager til her.
Besøkt et nytt Maya ruin sted. Vi klatret opp på en pyramide som var 72 meter. Stilig å se andre pyramidene over regnskogen fra utkikkspunktet. Denne pyramiden på bildet var noen å 40 meter ( Birthe og jeg måtte klarte opp i en sånn og )

Ruinene lå i en svær nasjonalpark med regnskog. En av de største regnskogene i mellom-Amerika. Her var det endel rare dyr.
Dette er en villkalkun.
Parken og ruinene står selvfølgelig på UNESCOs verdensarv-liste.
Dere skal få fler bilder etterhvert 🙂

Vi besøkte også en liten by som het Flores. Virkelig fargerik ( ser ikke det på dette bilde da)

Vi fløy fra Flores til Guatemala City mandag kveld. I et knøtlite fly som tok 30 passasjerer ( mindre enn en buss altså)
Men vi overlevde.

Folk er visst livredd for å være i Guatemala City. Vi så nesten ingen innfødte ute i byen engang når vi kjørte gjennom.
Men uansett skulle vi til en annen by som het Antigua.
En nydelig spansk koloni-by som også er fredet av unesco.
Der hadde vi god tid på egenhånd. Så min søster og jeg ruslet rundt i litt butikker. Men satt mest på kafé og ute i parken og så på folk rundt oss.

Vet ikke hvor mangen av disse Maya-indianerdamene som kom bort til oss for å selge smykker og sjal.
De snakker ikke engelsk, men maser likevel ivrig selv om de forstår at vi ikke snakker spansk.
Men veldig påtrengende var de nå ikke heldigvis. Smilende og blid selv om det ikke blir noe salg.

De har gamle amerikanske skolebysser i kollektiv-trafikken her. Men malt de i mangen flotte farger.
Som oftest pakket full både inni og oppå.

#reiser #ferie #gruppetur #guatemala #mellomamerika #latinamerika

En lang dag i Guatemala

Vi kjørte fra Honduras tidlig om morgenen som vanlig.
Vi hadde ganske mangen timer som vi skulle tilbringe i buss på vei til Flores i Guatemala.
Vi besøkte et nytt sted med Maya- ruiner, spiste lunsj i innsjøen Rio Dolche og besøkte verdens minste fort.
Var ganske fint der da.
Nå får jeg ikke vist dere det nå, for internettet er så dårlig. En annen gang….

Jeg var ganske lei da vi kom frem til hotellet her i går kveld. Etter mer enn 12 timer…..
Så da ble det bare et raskt måltid og rett i seng.
Nå fikk vi heldigvis litt tid på morgenen til å slappe av litt.
Rett utenfor frokost-resturanten ser vi ut i elven på krokodiller. Litt stilig da.
Kjenner jeg er en smule irritert i dag (det er den tiden i måneden vet du) og skulle gjerne hatt litt alenetid nå. Men det går jo ikke på sånne turer.
Jaja, det pleier jo å gå over.

Nå skal vi se andre ruiner i dag og fly ned til Guatemala city senere.
Får håper jeg kan poste litt mer bilder da. Og huske hva stedene vi besøkte heter 😛

#reiser #ferie #gruppetur #honduras #guatemala #mellomamerika #latinamerika

En magisk dag i Honduras

Vi reiste fra El Salvador tidlig i morgen. Nå skulle vi besøke Maya-ruinene i Copan i Honduras.
For å komme oss dit passerte vi grensen til Guatemala! og kjørte østover Det er visst lettere enn å kjøre gjennom Honduras.
Vi passerte grensen til Honduras etter å ha kjørt i Guatemala i 2 timer.
Fått masse stempel i passet på denne turen 🙂

Det var helt magisk å komme inn på området med ruinene.
De er fra år 200-900. Spennende å høre om hvordan Maya-indianerne levde på den tiden.
Har lært masse i dag også :-).

Dette er en av de best bevarte Maya-ruiner som er i Mellom-Amerika.
Masse flotte skulpturer, templer og bolighus spredt rundt på et område som var 1,5 x 8 km stort.

Her sitter jeg på trappen til et av templene.
Det var vanskelig å velge ut bilder nå. Tok jo en million av de, så jeg kommer nok til å poste mer.
Var så mye vakkert.

Her er den største hieroglyf trappen som finnes i verden.
Hele historien til de 16 kongene som hadde styrt her var hugget i sten!
Siste kongen som var her het 18kaniner :-D.
Ingen som vet hvorfor……

Men om dette er et portrett av han, kan det jo være pga fortennene…. 😀

Ved inngangen til ruinene var det masse papegøyer. Så vakre.
De fikk mat mens vi var der så vi satt rett ved siden av de mens de spiste.
Der kunne jeg lett ha slått leir en stund.

Vi overnatter på et helt nydelig hotel her i Copan. Jeg får poste bilder av det en annen dag.
Dessverre skal vi bare være her en dag. I morgen tidlig er det avgårde til Guatemala hvor vi skal være resten av turen.
Men det var virkelig verdt å ta denne lange turen til Honduras bare for å oppleve denne dagen.
Dette var virkelig en høydare.

#reiser #ferie #gruppetur #mayaruiner #mayatempel #honduras #mellomamerika #latinamerika

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top