Biltur til Stadlandet

Noen ganger tenker jeg at jeg har verdens beste jobb. Denne uken jeg var på jobb nå, fikk jeg ta med meg ungdommene på en liten ferietur. De ville til Hoddevik for å surfe. Hoddevik ligger i Selje kommune i Sogn og Fjordane.

Jeg er jo selvfølgelig lykkelig hver gang jeg kan legge ut på en liten reise, selv om det bare er til nabofylket.

Vi kjørte fra Bergen i 11 tiden mandag. Måtte ta to ferger på veien, Oppedal-Lavik og Anda-Lote.

Det tok nesten 7 timer å kjøre. Solen skinte og det var helt nydelig når vi kom frem til Stad Surfing.

For en fantastisk plass. En herlig strand og majestetiske fjell på alle kanter.

Vi hadde leid oss rom i huset til Stad Surfing. Der var det felles kjøkken så man kunne oppbevare og lage seg mat selv. Perfekt hvis det reiser en liten gjeng med ungdommer sammen som vil surfe. Veldig avslappet atmosfære der. De som driver stedet har også surfekurs og leier ut utstyr. Det var til og med yoga der på morgenen 🙂

Tirsdag ble surfekurset vårt avlyst pga lite sjø så vi bestemte oss for å dra på biltur og gå opp på Vestkapp.

Vi kjørte ned til en annen vik som het Ervik. Der var det litt bølger og et par stykker som surfet. De andre i reisefølge bestemte seg for å reise tilbake til Hoddevik for å leie utstyr. Jeg ville heller gå tur opp til Vestkapp da.

Jeg visste jo ikke hvor langt det var å gå. Så jeg gikk og jeg gikk i tåke og regn. Når jeg endelig kom opp til Vestkapp var det null utsikt. Kjedelige greier. Jeg kom meg ned igjen til Ervik til de andre, da hadde jeg vært borte i 3 timer.

Tror de var litt kald uti der selv om de hadde drakt på seg. Vi grillet pølser på stranden før vi kjørte tilbake til Hoddevik.

Hoddevik i solskinn

Ut mot havet

Onsdag, når vi skulle hjemover igjen ble det nydelig vær selvfølgelig. Vi kjørte opp til Vestkapp så vi kunne nyte utsikten i finværet.

Utsikt mot Honningsvågen.

Stadlandet var et nydelig stykke Norge. Det gav meg virkelig lyst til å reise enda mer i landet vårt. Det er mange perler jeg ikke har sett. Og ennå har jeg aldri vært i Nord-Norge. Kanskje jeg rett og slett må kjøpe meg en bil, så jeg kan komme meg mer rundt.

 

#reiser #biltur #stadlandet #hoddevik #vestkapp #surfing #sognogfjordane #vestlandet

Klarte ikke å la være

Nå har jeg vært hjemme i snart 3 mnd. Det kribler i hele meg. Jeg har så lyst å reise at jeg kjenner at det sniker seg inn en aldri så liten depresjon. Som med all avhengighet, så kjenner man meningsløshet og tomhet når man ikke får “dopet” sitt. Planen har vært hele tiden å være i ro fra Peru-turen i april til Malta-turen i august. Da skulle jeg nyte sommeren her i Bergen, bli bestemor til en til og gå litt fjellturer rundtom. Bestemor har jeg blitt igjen 🙂 Til en nydelig liten prins. Men sommeren og alle fjellturene er det ikke blitt mye av.

Nå ser jeg på nettet hver dag etter hvor jeg kan dra, om bare for et par dager. Men ser ut som alle vil komme seg vekk nå. Flybilletter er ikke billig i juli akkurat. Og i hele Norge er det drittvær ser det ut som, ingenting som frister her nå.

Neste uke når jeg er på jobb skal vi en tur til Stad i Sogn og Fjordane. Ungdommene ville opp å surfe. Selvfølgelig ville jeg være sjåfør. Da kommer jeg meg litt ut av fylket vårt et par dager ihvertfall 😀

Siden det ikke blir reising før i august (Malta) har jeg begynt å planlegge neste års turer allerede. Og en tur til Jordan i januar er allerede booket. Jeg klarte ikke å la være. Gleder meg sånn til å se Wadi Rum og Petra uti ørkenen. Jordan har tatt imot nesten 1,5 mill flyktninger fra Syria. Så de er nok veldig avhengig at vi som turister fortsetter å komme og legger igjen noen kroner i landet deres. Det er helt nede med Røde Havet jeg skal være, langt vekke fra grensen til Syria, så det går nok helt bra.

Men før denne turen blir det altså en uke på Malta i august og nesten en måned i Nepal oktober/november. Det er bare å holde ut.

 

#reise #reiselyst #planer #verdenrundt #jordan #midtøsten #asia

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top