Min første tur til Nord-Norge

Nå har jeg vært hjemme i Bergen i noen dager og kommet over skuffelsen over det kjipe været vi hadde i Steigen. Det ble ikke noe topptur der ihvertfall.

De to første dagene vi hadde på Hinnøya i Lødingen var ganske fine. Her fikk vi sett en del av den flotte naturen.

Lødingen. Vi gikk en fin tur langs sjøen her og fant frem til noen helleristninger.

Så mange vakre farger i naturen her.

Når vi kom til Engeløya i Steigen kommune var det for det meste regn. Et par glimt med oppholdsvær, men ikke nok til at det var forsvarlig å gå opp på toppene.

Det var noen flotte sjøhus vi bodde i. Sikkert det paradiset når det er fint vær.

Det er mye ville blomster langs veiene her.

Fredagen ble det tur på Bøsanden. En nydelig strand på Engeløya.

Mektige fjell og frisk sjøluft. Her ruslet vi rundt en times tid. Plukket litt skjell og koste oss.

Det regnet hele tiden.

Det er jo vakkert da, selv om tåken ligger tett over fjellene her.

Lørdagen regnet det ennå mer, så da ble det bare en biltur.

Utenom det satt jeg mye inne på hytten disse dagene. Venninnen min, som hadde hund med seg, var litt mer ute. Hun kjente noen andre med hund her som hun besøkte og gikk på lufteturer sammen.

Søndag når jeg skulle reise hjem kom solen frem mens jeg satt på toget fra Fauske til Bodø. Trenger vel ikke å si at jeg ble litt grinete da.

Dette er den dyreste ferien jeg har hatt og den jeg har fått minst ut av. Det er vel sånn en typisk norgesferie er. Jeg synes veldig ofte synd i turistene som kommer til Bergen.

Jaja, nå har jeg vært så langt som i Nordland fylke. Jeg vil se mer av Norge etterhvert selvfølgelig. Kan jo ikke være så uheldig med været flere ganger 😛

#norgesferie #drittvær #ferie #nordnorge #reise #lødingen #nordland #steigen

I midnattssolens rike, liksom

Jeg har i mange år hatt lyst til å reise nordover i landet vårt. Jeg har ikke vært lengre nord enn Ålesund før nå.

På mandag tok jeg fly til Bodø rett etter jobb. Der traff jeg en venninne og vi kjørte videre opp til Hinnøya i Lødingen kommune, som ligger helt i Vesterålen.

Vi kom frem sent mandag kveld. Min venninne besøkte en annen venninne hun kjente her i Lødingen, mens jeg ville slappe av på hotellet etter en lang uke på jobb.

Tirsdag er eneste dager det har vært litt fint vær. Vi kjørte en tur rundt på øyen. En fantastisk vakker natur her. Vi stoppet for å ta litt bilder langs veien og plutselig ser vi en rein med kalv som kommer løpende i vannkanten.

Vi kjørte nedom Offersøya. Der nede er det bygget et feriesenter med flere sjøhus. Veldig populært blant tyskere og polakker som vil fiske i ferien sin.

Vi besøkte også Den sorte gryte, et ysteri og resturant i Vestbygd. Fra resturanten kan man se ned i fjøset på geitene. Her lager de ost og forskjellige desserter av geitemelk.

På restauranten bestilte vi oss kjebab (kebab med kje) 200kr betalte vi for den. Tror det må være verdens dyreste kebab. Men den smakte nå veldig godt da.

Godt vi hadde spist opp kjebaben når eieren kom ut med et dags gammelt lite kje vi kunne klappe og kose med.

Onsdagen ble det tur i Neshamn. Vi skulle gå å se på noen helleristninger oppi bergene.

Da måtte vi ha med oss venninnen vår som er lokalkjent. Vi hadde prøvd å finne det dagen før alene, men måtte bare gi opp, selv om vi hadde truffet folk på veien som sa stien var veldig godt merket. Den var sikkert godt nok merket for de som var kjent her, men vi hadde ikke sjangs.

Det var ihvertfall en flott tur utover langs fjæren. Vi måtte gjennom høyt gress, over berg og gjennom furuskoger.

Synes disse båthusene med fisk hengende til tørk var så sjarmerende.

Etter en time og 20 min kom vi frem til helleristningene. Denne reinen er ca 6000 år gammel og er i naturlig størrelse. Det var dyktige kunstnere i steinalderen også altså 🙂

Det skulle være flere helleristninger i området, men de fant vi ikke. Vi så flere gravplasser fra steinalderen på turen.

I går, etter å ha sagt hade til våre nye venner, kjørte vi til Engeløya i Steigen kommune.

Her skal vi være til søndag. Vi har leid et nydelig sjøhus til disse dagene.

Utsikten fra soverommet mitt. Det er helt nydelig her, bare veldig synd at været er så dårlig. På fine dager kan man se fjelltoppene i Lofoten som ligger over fjorden.

Naturen og fjellene her er majestetiske. Vi håper på opplett, så vi ihvertfall får en topptur mens vi er her. Ingen vits å gå i fjellet hvis skyene ligger over toppen.

Og så hadde det vært veldig flott hvis jeg fikk se midnattssolen.

#nordnorge #lødingen #steigen #norsknatur #biltur #reise #ferie #norgesferie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top