En helg i København

Nå er det to uker siden vi kom hjem fra København allerede. Det har vært så travelt at jeg ikke har fått tid til å oppdatere bloggen min. Satser på at disse to friukene blir roligere.

Det var en koselig helg i Køben sammen med min venninne. Vått og kaldt selvfølgelig, som det er i denne delen av verden i februar.

En mystisk stemning lørdag formiddag da vi gikk til Slotsholmen. Det er vakkert med kanalene og de gamle båtene rundt sentrum.

Det hadde vært hesteshow på Slotsholmen denne dagen. Vi kom akkurat for sent til å få med oss det. Men jeg fikk et flott bilde av disse nydelige hestene. De ser nesten litt nyforelsket ut 🙂

Vi hadde booket hotell rett ved Hovedbanegården (jernbanen). Et bra utgangspunkt for å finne frem rundt i byen.

Vi fant ikke ut hva dette bygget var, men flott var det ihvertfall.

Nyhavn er jo en sjarmerende plass med mange resturanter og et yrende folkeliv. Sikkert helt fantastisk å sitte på en uteresturant en varm sommerdag. Vi satt oss inn på et vaffelhus og drakk varm kakao.

Jeg ble så fascinert av denne havfruen på et av byggene i Nyhavn. En moderne sådan, hvor de har forstørret både pupper og lepper 🙂 Ligner hun litt på Kardashian?

Selvfølgelig fant jeg et tårn i dette flate landskapet. Rundetårn ligger omtrent mitt i sentrum. Man finner det når man går i handlegatene på Strøget. Det ble bygget i 1642, er 34,8 meter høyt og ble brukt som observatorium.

Utsikten var ikke den helt store i dag.

Slottskomplekset Amalienborg er noe av Danmarks fineste rokkokoarkitektur. Marmorkirken i bakgrunnen.

Vi så ingen av de kongelige, men det var mange av disse gardistene rundt på plassen. Det så ut som de hadde lov å bevege seg litt mer enn de vi har i Oslo.

Vi fant veien helt ned til havnen og fikk se den berømte havfruen. Hun har satt der helt siden 1913 stakker. Ikke rart hun ser så kald og fjern ut. Nydelig var hun nå ihvertfall.

Kongens Nytorv og Strøget. Her er gatene for de som liker shopping. Men det virker ikke som det er noe billigere enn her hjemme.

Eneste jeg fant var noen kostymer til barnebarna mine i Disney-butikken. Så nå har jeg en løvejente og en Nemo-baby å besøke av og til 🙂

Vi trakket rundt i København i 3 dager. Tilsammen 58 000 skitt (selvfølgelig har jeg skritteller på meg) Jeg synes det var en flott by. Men selvfølgelig kunne alltid været vært mye bedre. Europa er for vår og sommerturer 😛

 

#jentetur #reise #danmark #københavn #verdenrundt #weekendtur #europa

Nå stikker jeg til Køben en tur

Nå er jeg klar for første turen min i 2017. En helg i København sammen med en venninne. Vi skal bare slappe av, rusle rundt i byen og spise god mat.

Jeg var et par turer i København da jeg var 16-17 år, men da var jeg som nevnt før på "feil side" av byen. Da var det fristaden Christiania og Istegade som var kult å surre rundt i :-D. Har ikke behov for å besøke de stedene nå. Så nå blir det spennende å se hvordan resten av byen ser ut. På 3 døgn bør vel vi få med oss de fleste serverdighetene.

Jeg gir dere en oppdatering når jeg er hjemme igjen sikkert.

#københavn #danmark #reise #weekend #jentetur

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top