I Lara Cofts fotspor ;-), Kambodsja

Det er nesten helt uvirkelig at jeg har vært å sett Angkor Wat nå. Jeg fikk frysninger når jeg gikk inn første porten. Dette har jeg drømt om en stund.

Vet ikke hvordan jeg skal plukke ut de beste bildene, men her får dere ihvertfall noen av de.

Første fra Angkor Wat

Dette er bilder fra mobilen, de fineste er på kameraet mitt. Så jeg poster fler når jeg kommer hjem.

Her er fra Angkor Thom…

Og så sist, men ikke minst var vi å så templene der Tomb Rider er spilt inn. Gøyt å gå i fotsporene til Angelina 🙂

Dette er altså Ta Phrom

Vi traff en søt liten jente der inne som samlet bokser og solgte armbånd for 1 US$.

Resturanten vi spiste lunsj på serverte diverse mat med krokodille eller slangekjøtt. Det fristet ikke så veldig i dag, så jeg bestilte vårruller med grønnsaker 😀

 

Som sagt vi har hatt en fantastisk dag. Vi ville avslutte den med middags-buffet og kambodjansk danse-show. Akkurat det var ikke noe imponerende. Det var et flott sted med fin mat sikkert. Men det var alt for mangen folk der. Sikkert oppunder 7-800 gjester. Når dansen begynte fortsatte alle å forsyne seg av mat og skravlet som bare det. Så ble litt skuffet. Kan ikke anbefale det. Bedre å finne et utenfor byen tror jeg.

Dagene går alt for fort her. På tide å legge seg igjen og være klar for nye eventyr i morgen.

#reiser #ferie #templer #kambodsja #angkorwat #angkor #thom #siemreap #asia #unesco #jentetur

Båttur på Tonle Sap, Kambodsja

Etter en altfor kort natt med lite søvn gikk turen til Siem Reap. Jeg har ikke klart å snu døgnet ennå, så jeg sovner ikke før sent på natt.

Vi måtte ta tuk tuk ned til havnen kl 7 i morges.

Turen oppover Tonle Sap elven og over den enorme innsjøen tok nesten 7 timer. Båten vi kjørte lignet litt på en ubåt, helt lukket med små vinduer på siden. Men vi klarte å lage oss en plass helt foran ute. Ikke noe særlig bra standard. Vi hadde bare betalt 35 usdoller for turen, så vi kunne vel ikke forvente all verden 🙂

Det var spennende å se alle husene og hvordan de levde langs elven. Mange flytende landsbyer oppover.

Når vi endelig kom frem til Siem Reap var vi sliten, tørst og kjempesulten.

Vi hadde jo ikke mat med oss på turen og det gikk ikke an å kjøpe på båten. Eneste de solgte var cola og øl. Ikke noe av det fristet. Heldigvis hadde jeg med en liten flaske vann.

Nå har vi vært litt rundt på nattmarkedet her i Siem Reap. Masse nydelig håndtverk her. Har bare handlet en liten elefant. Jeg har sluttet med å kjøpe mye suvenirer. Pakker det jo bare vekk likevel.

Her er noen bilder fra elven. Så er det å finne puten igjen. I morgen blir det endelig tur til Angkor Wat og andre templer. En stor dag i morgen altså

Det er faktisk en elv, selv om det ser ut som vi kjører på sand 🙂

#reise #ferie #båttur #kambodsja #tonlesap #innsjø #elv #asia #siemreap #phnompenh #jentetur

Skal vi ta grillet slange til kvelds eller? Kambodsja

Jeg har sagt lenge at når jeg kommer til Kambodsja skal jeg smake på tarantell. Jeg prøvde å finne det på dette “gatekjøkkenet”. Men her hadde de mange andre delikatesser, som grillete småfrosk (helt foran), sneiler, reker, skjell, forskjellige ekle egg, grillet slange og diverse annet som var umulig å se hva var. Ikke noe tarantell altså, jeg kunne puste lettet ut for denne gang 😀 Det fristet ikke med noe annet. En annen turist kjøpte seg noe småplukk der og ble instruert om hvordan han skulle spise det. Frykten lyste av han.

Vi gikk på en fin resturant for å spise middag istedenfor. Jeg bestilte grillet fisk med sitrongress og dette var det jeg ble servert (se bilde). Ser ut som noe kattene til min søster gulpet opp. Fikk litt sjokk da jeg så det. Kelneren merket det nok og begynte å le. Så jeg måtte prøve å holde masken igjen når jeg smakte på det. Det var faktisk ikke ille, men jeg ville ikke spørre hva jeg faktisk spiste. Det vil jeg bare ikke vite.

Lunsjen tildigere var ihvertfall knallgod og veldig spicy. Kylling med sitrongress og chili.

Venninnen min har bare valgt safe ting. Loff med ost og skinke til frokost. Pizza margarita eller pasta bolognes til lunsj og middag 🙂

Jeg pleier ikke være veldig tøff når det gjelder mat jeg heller men helt europeisk gidd jeg ikke spise. Mat er klart en del av opplevelsen.

Ellers i dag har vi trakket litt rundt i Phnom Penh og vært en liten stund med bassenget. Her er utsikten fra takterassen på hotellet.

Allerede i morgen reiser vi videre opp til Siem Reap. Denne dagen har flydd. Vi skal med båt som tar 6 timer. Håper det holder å smøre seg med faktor 30 :-/.

Vi reiser fra hotellet kl 7 i morgen tidlig, så det er vel på tide å finne puten.

God natt til alle der hjemme i vinterland 🙂 (her har det vært 34 grader i dag forresten ;-))

#reiser #ferie #kambodsja #asia #phnompenh #jentetur

Vi ankom Phnom Pehn i kveld, Kambodsja

Vi landet i Phnom Pehn, Kambodsja litt før kl 19 i kveld. En time forsinket.

Selv om jeg er stuptrøtt så kjenner jeg hvor herlig det er å være i Asia igjen. Jeg bare elsker Asia. Luktene, kaoset, de herlige folkene og den nydelige maten.

Vi tok tuk-tuk fra flyplassen. Sikkert ikke det lureste i den trafikken, men er man i Asia så er man i Asia. Bilde av tuk-tuken i hovedgaten ble ikke veldig bra da men… Bedre bilder kommer 🙂

Jeg har gledet meg veldig til å smake på maten her og middagen i kveld skuffet ihvertfall ikke. Stekt kylling med mango, cashew, chili og vårløk. Helt nydelig. Vi satt på takterassen på hotellet å spiste. Skal ta bilder av utsikten i morgen. Vi skimter kongepalasset og noen templer i nærheten.

Klokken er 23.20 her nå allerede. Vi er 6 timer foran Norge. Det er bare å krype i seng og få en god natt søvn. I morgen skal vi bli litt kjent i Phnom Pehn.

#reise #ferie #jentetur #asia #kambodsja #phnompehn #storby

Da var vi begynt den lange reisen….Kambodsja

Nå sitter vi på Heathrow i London. Første mellomlanding. Her skal vi sitte i 4 timer.

Må innrømme at det er litt blandete følelser for turen akkurat nå. Har veldig lyst til å besøke Kambodsja altså, men det begynner å bli vanskelig å være hjemmefra så lenge av gangen nå når barnebarnet mitt har blitt større og spør etter meg.

Det var så godt å komme hjem i går etter uken på jobb. Kjente at jeg gleder meg til å få bo meg inn der. Hadde nesten lyst å forsove meg til flyet i dag :-P.

Men nå er vi nå på vei 🙂 Vi tar fly herfra London kl 18. Det tar 12 timer til Hong Kong hvor vi må være i ca 2 timer. Så flyr vi Hong Kong – Phnom Pehn som tar ca 2 1/2 time. Kommer altså frem til Kabodsja i morgen ettermiddag.

#reise #ferie #jentetur #kambodsja #asia

Ut på nye eventyr :-)

Nå er jeg inne i siste døgnet på jobb for denne gang og jeg skal ut å reise om to dager. Friperioden min denne gangen skal jeg tilbringe i Kambodsja. Endelig skal jeg til Asia igjen sammen med en venninne 🙂

Vi flyr fra Bergen på tirsdag, mellomlander i London og Hong Kong før vi lander i Phnom Penh, så det blir en lang reise. Planen er å være i Phnom Penh to dager først og så komme seg videre med buss og båt til Siem Reap. Beundre alle templene i Angkor. Der blir vi 3-4 dager før vi reiser sør igjen til kysten til en by som heter Sihanoukville for å være litt på stranden. Det er i hvert fall tanken nå, så får vi se om det er sånn det blir. Kanskje vi vil være flere dager i Phnom Penh eller Siem Reap. Vi får se…. Eneste jeg har booket er de to første dagene på hotell i Phnom Phen og de første dagene i Siem Reap. Jeg liker å ha det litt åpent 🙂

Det kommer til å bli spennende i hvert fall.

Det er så deilig å kunne reise vekk fra dette drittværet vi har i Bergen nå. Kaldt, mørkt, vått og ufyselig…. Januar / februar er alltid perfekt tid å reise til solen igjen. Ned til rundt 30 grader blir herlig.

Jeg har allerde klart å gå 7 ganger på Stoltzen av de 100 som er målet i år. Da ligger jeg godt an til å klare det.

Da håper jeg at det er bra internett dekning på hotellene så jeg kan blogge litt på kveldene og poste noen vakre bilder fra Østen.

#reise #asia #Kambodsja #ferie #jentetur

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top