Hikkaduwa, Sri Lanka

Ennå nyter vi livet her i Hikkaduwa. Terrakotta-farget strand og minst 26 grader i vannet. Tempeaturen i luften er mellom 30 og 33. Akkurat passe 😀

Dette er siste dagen vi kan nyte dette paradiset. Vi reiser til Colombo i morgen tidlig. Mye tidligere enn vi først hadde fått beskjed om. Det var visst endel vi måtte få med oss der før vi tar flyet hjemover kl 21.10 i morgen kveld.

Kan ikke si jeg gleder meg til å komme hjem. Ser på meldinger hjemmefra at det har begynt å snø igjen. Håper snøen er vekk til vi lander lørdag morgen.

Jaja, nå er vi her :-). Viktig å leve i nuet, å ikke tenke for mye på drittværet hjemme.

Utenom å grille oss på stranden har min søster og jeg vært en aldri så liten tur med tuk tuk å sett på den store stårnde Buddhaen de har her i byn.

Den står vendt mot havet, sikkert for å beskytte mot en ny tsunami.

Det var ca. 50 000 som ble drept på Sri Lanka. Hele denne byen er bygget opp igjen. Vi ser bare et par hus som er ødelagt på veien. Kanskje de heller ville bygge huset sitt lengre inn i landet??

Hikkaduwa er en liten by med bare en hovedvei. Ingen fortau og absolutt ingen biler som bryr seg om at det går folk langs veiene. Må virkelig se oss for.

Det enorme hotellet vårt. Det er et flott hotell, men litt for stort etter min smak. Skal laste ned bilder av hotellet og all den gode maten en annen dag.

Jeg har ikke bare blitt fin og rosa jeg har lagt på meg et tonn også. Føler meg skikkelig lekker nå :-D. Tenker det må bli havregryn og stoltzeturer 3 ganger for dagen når jeg kommer hjem.

Jeg hadde en times massasje før lunsj. Balinesisk massasje. Fy søren, det var vondt godt.

Klokken er 17.00. Akkurat nå begynte det faktisk å regne. Første regnbygen vi har opplevd. Guiden sier at vi har vært utrolig heldig med været. Det pleier å komme en skur ganske ofte.

Solen skinner mens regnet øser ned. Og det er 32 grader. Livet er deilig 🙂

#Hikkaduwa #srilanka #asia #ferie #gruppereiser #reise #søstrepåtur #strand

Havskilpadder i Sri Lanka

Det var tre flotte skilpadder i vannkanten da vi hadde spist frokost i morges. Nå fikk jeg endelig tatt bilder av de.

Utrolig at de orker å være her med alle menneskene som skal ta bilder og klappe de. Men det ser ut som de koser seg og strekker den skrukkete halsen sin når noen mater de med tang.

De svære søte øynene 🙂

Skilpaddene er jo utryddingstruet desverre. Her er det noen som har laget et “klekkeri” på stranden. De passer på eggene til de blir klekket så ingen dyr eller mennesker blir fristet til å spise de. Bra tiltak.

Når barnebarnet mitt blir eldre skal jeg ha henne med til Sri Lanka å redde havskilpadder 😛

Det var et kull som klekket i går ettermiddag. Desverre kom meg og min søster så sent forbi at vi fikk bare se den siste som kravlet seg ut i sjøen. Supersøte. Det er ikke mangen av de som overlever. Mange rovdyr i havet som venter på de. Til og med foreldrene kan ta disse små til middag.

Men synes det var veldig stilig å la de få klekke på stranden på en naturlig måte likevel. Naturen får gå sin gang.

I skilpaddefarmene må de jo være i små bassenger til de er store nok til å klare seg bedre.

Bra tiltak det også. Men litt av begge deler er vel best 🙂

Det er et kull som skal klekke i dag eller i morgen. Kanskje vi får det med oss.

Ellers koser jeg meg i solen og blir rosa og fin 😀

 

#ferie #srilanka #havskilpadder #hikkaduwa #asia #gruppereise #søstrepåtur #strand

Hikkaduwa, Sri Lanka

Nå er vi komt til kysten i Sri Lanka. Vi reiste fra Yala nasjonalpark tidlig i går morges. På veien stoppet vi i noen små byer, blandt annet Galle. Den sørligste byen i landet med en festning fra tiden Portogiserne hadde kolonisert landet.

Får poste litt bilder av det når jeg er hjemme igjen.

Forferdelig irriterende at nettet er så tregt. Får ikke vist dere alt det flotte jeg ser.

Lover å poste bilder senere.

 

Nå er vi ihvertfall på et flott hotel i en liten by, eller tettsted, som heter Hikkaduwa. Vi har grillet oss på stranden i hele dag. Det er et rikt dyreliv rundt oss. Både i sjøen og på land. Det var ganske spesielt å være i sjøen og plutselig kom det en enorm havskilpadde svømmene forbi foten min. De er svær altså. Min søster, Birthe, prøvde å løfte en i vannet i går, men den kom seg lett unna. De har endel krefter. Jeg skal få tatt litt bilder av de. De pleier å krype på land sent på kvelden.

Ekorn kryr det av her også. Fikk lokket en bort til solstolen min med en klementin. Så herlig lite vesen 🙂

Vi skal bli her på hotellet til fredag kveld, så flere fine strandbilder vil komme 🙂

#reise #srilanka #asia #hikkaduwa #strand

Yala Nasjonalpark i Sri Lanka

Må bare si det, for et fantastisk land Sri Lanka er. Nydelig natur og flotte mennesker. Nå når det er nytt styre i landet ser det ut som landet går en lysere fremtid i møte også. La oss håpe at det aldri mer blir en så brutal borgerkrig og massakre som det har vært tidligere. I januar i år ble de kvitt diktatoren som har styrt her for lenge. Så mulighetene for å bli kvitt korrupsjon og få et mer rettferdig styre er store.

Vi har kjørt ned igjen fra fjellet i dag. Gjennom nydelig natur med fossefall, risterrasser og teplantasjer. Det er så frodig og grønt her at det er nesten ikke til å tro.

I 13 tiden kom vi frem til lodgen vi skal bo på i natt. Spiste lunsj og fortsatte rett ut på safari i den store nasjonalparken. Det har vært en helt fantastisk dag.

Dette var bare noen få bilder jeg hadde på mobilen. Håper det er noen flere og klarere bilder på kameraet mitt (selv om jeg ikke har noe profft utstyr 😛 ) Ihvertfall har vi sett flere typer hjortedyr, påfugler og andre flotte fugler, villsvin, krokkodiller, aper og elefanter. Veldig spesielt å se alt ute i den ville naturen. En helt ny opplevelse.

Når man oppdaget noe, ble det fort trengsel mellom jeepene. Akkurat det var jo ikke så kult da. Skulle kjørt litt mer spredt i nasjonalparken.

Nå er det middag og tidlig i seng igjen tenker jeg.

Vil dere se litt mer bilder kan dere se instagram kontoen min. Lettere å laste ned bilder der; limi70

#reiser #srilanka #asia #gruppetur #rundtur #ferie #jeepsafari #safari #nasjonalpark #villedyr #søstrepåtur #reise

Busstur i fjellene, Sri Lanka

Nå er vi komt langt opp i fjellene i Sri Lanka. Til en liten by som heter Nuwara Eliya. Guiden kalte den også Sri Lankas svar på Hafjell. Høyeste punktet her i landet er rundt 2500 meter over havet. Samme som i Norge altså 🙂

Før vi reiste fra Kandy i går besøkte vi Den kongelige botaniske hagen. Et nydelig sted. Men det som var mest fasinerende å se på var apene og alle flaggermusene som var der.

De andre i gruppen tok tog over fjellene mens jeg satt meg i bussen. Har skikkelig dårlig erfaring med tog fra India så jeg orket bare ikke. Som de fleste vet er ikke jeg pysete, men noe kan jeg også si nei til. Togturen var langt ifra som i India, så det hadde nok godt greit. Likevel var jeg fremme mer enn 2 timer før de andre. Det var en flott tur over fjellene blant mange teplantasjer og nydelig natur

Nå er kl 7 om morgenen og vi drar straks videre til Yala nasjonalpark. Ca 6 timers busstur lenger sørover. Der blir vi i to dager og bor på en lodge. Håper vi ser mer enn elefanter der nede da.

Jeg koser meg stort i dette fantastisk vakre landet.

#busstur #reise #ferie #fjell #srilanka #asia #gruppereise #søstrepåtur

Kandy, Sri Lanka

Her er litt bilder fra Kandy. Befolkningstettheten er visst høyere i Sri Lanka enn i India. Selv om det er mange folk her virker det ikke så kaotisk som i India. Det er ikke søppel rundt i gatene. Du får bot hvis du røyker på gaten eller går over veien der det ikke er fortau. Jeg har ikke sett noen slumområder ennå. Virkelig “rent og pent” i forhold til andre asiatiske land jeg har vært i 🙂

#Kandy #srilanka #asia #reise #ferie #søstrepåtur

Kongebyen Kandy, Sri Lanka

Kandy står på UNESCOs verdensarvliste. Det er en tidligere kongeby og var Sri Lankas hovedstad. Buddhistenes helligste tempel ligger her i byen. Fordi tempelet oppbevarer Buddhas tann!! Så da heter tempelet altså Tempelet med den Hellige Tann 🙂

Vi besøkte det tidlig på morgenen, før det ble overfylt av mennesker som ville tilbe og ofre til guden sin.

Templene ble bygget på 1500-tallet. Det har nydelige detaljer og utsmykkinger. Tok endel bilder her

Her er noen unge jenter som tenner røkelse og ber

 

Etter tempelet besøkte vi smykkebutikk, der de solgte edelstener fra Sri Lanka. Vi var også innom treskjærere og en tefabrikk. Lært masse idag om forskjellig håndtverk :-P.

På snekkerverkstedet bestilte jeg en håndlaget kiste og en litt stor elefant som de skal lage og shippe hjem til meg. Så om 2-3 mnd har jeg to nye nydelige håndlagete møbler fra Sri Lanka. Gøy å kjøpe noe helt spesielt til huset. Jeg har møbler fra Filippinene også hjemme, som jeg kjøpte når vi bodde i Manila.

Min søster og jeg tok en tur alene rundt i Kandy etter alle stoppene med hele gruppen. Vi er 27 stykker tilsammen. Må være ganske tolmodig når det er stopp med butikker, toaletter og alt dette. Synes jeg har vært kjempeflink i dag 🙂

 

Her er litt bilder fra Kandy

Nei, det må nok bli bilder fra Kandy litt senere i kveld. Nettet er veldig tregt her på hotellet nå.

Jeg er sulten og må få i meg noe middag.

 

#reiser #ferie #gruppetur #srilanka #kandy #søstrepåtur #asia #reise #kongebyen

Løveklippen i Sri Lanka

Her har vi klatret opp i dag. Det var nesten med hjertet i halsen noen steder. Oppå kampestenen er det laget et fort. Det ble bygget av en konge på 500 tallet. Stedet blir kalt løveklippen eller Sisiriya på srilankisk. Den er 200 meter høy.

Rundt klippen er det flotte parker.

Det var litt av en tur opp, med ca 2000 trappetrinn vi måtte trakke. Så har fått litt trim i dag da :-). De siste 100 heterne opp lå trappene utenpå fjellet. Må innrømme at, selv om jeg ikke har særlig høydeskrekk, dette var nervepirrende.

Begynnelsen ser jo ikke så ille ut. Men kan love at opp første trappen renner svetten i 32 grader.

Når vi var ca halvveis oppe gikk vi inn i en grotte med veggmalerier. Flotte malerier og ser ut som menn (og kvinner sikkert) var like opptatt av bryster for 1500 år siden som nå.

Her begynner trappene på utsiden av klippen. Måtte bare be en stille bønn om at UNESCO hadde gjordt en skikkelig jobb.

Ikke nok med at du skulle klatre opp på den stupbratte klippen, men det var veps der som var livsfarlig. Vi måtte være litt stille for ikke å irritere de. Kan flere hundre mennesker være stille når de går oppover en ståltrapp???

Det var et bur her vi kunne gå inn i hvis det var vepseangrep. Men hvor mangen var det egentlig plass til der?

Nei, glad vi ikke fikk oppleve det. Vepsene holdt seg borte.

Belønningen ble enorm når vi endelig var komt oss opp på toppen. En vakker utsikt og et imponerende syn av hva de faktisk har klart å bygge for så mangen år siden. Med rein håndkraft. Det er bare helt utrolig.

Vi har kjørt lenger sørover i Sri Lanka i dag. Besøkt en krydderplantasje på veien til hotellet vår. Nå er vi innlosjert på et fint hotel i Kandy.

Har nettopp spist en bedre middag (skal ta noe bilder av alle rettene i morgen) og vært litt sosial.

Det blir tidlig opp i morgen også, så det er bare å komme seg i seng nå. Klokken er 23.30 🙂

Jeg skriver mer om Kandy i morgen.

#asia #srilanka #løveklippen #reise #ferie #søstrepåtur #fjelltur

Mer luksus i Sri Lanka

Dagen startet med en god frokost i herlige omgivelser.

Etter det ble det elefantriding rundt en av de 1000 innsjøene her i Sri Lanka.

Det var flere som sto i vannet å fisket med garn, samtidig som vi så krokodiller som svømte rundt der. Det hadde ikke jeg gjordt.

De sier at de er veldig opptatt av elefantenes ve og vel her i Sri Lanka og behandler de godt. Vet det er endel delte meninger om elefantriding og dressur av de store dyrene. Desverre har vel de fleste hørt noen skrekkhistorier fra Asia, men jeg tenker at det ikke nødvendigvis er verre enn annet dyrehold. Det gir både dyrene og menneskene som eier de mat i magen.

Uansett en gøy opplevelse å ri på elefanter.

Bildene fra rideturen har jeg på kameraet, så de får jeg poste senere.

Etter elefantridingen ble det tur med et mer tradisjonellt srilankisk fremkomstmiddel. I oksespann ned til en annen innsjø hvor vi ble padlet litt rundt blant lutusplanter og flotte fugler.

Så var det tid for lunsj i en landsby. Vi fikk besøke et privat hjem som hadde laget til mat for oss.

Og endelig skulle vi på elefantsafari å speide etter de ville elefantene. Vi fikk se flere flokker med elefanter. De fleste trakk seg fort unna når jeepene kom kjørende, men denne ene unge elefanten kom nesten helt bort til jeepen.

Vi fikk ikke sett andre dyr desverre, men om et par dager skal vi i en annen nasjonalpark. Håper vi får se leoparder, selv om det et veldig sjeldent at man får øye på de.

På kvelden fikk vi ihvertfall en halvtime i bassenget.

De andre i reisefølge reiste ut til en annen resturant for å spise middag. Jeg valgte å bli igjen på dette hotellet å få massasje. Trengte virkelig å få myket opp noen stive muskler. Helt herlig.

Og så bestilte jeg middag på rommet. Luksus. Middagen var veldig kontrast til lunsjen jeg spiste fra et skittent lutusblad. Lunsjen var god, men jeg mistet litt apetitt av fugleskit på “tallerken” 😀

Synd jeg glemte å ta bilder.

Men her er ihvertfall bilde av hvordan de serverer Kylling Tikka på et luksushotell. Helt nydelig.

 

I morgen skal vi dra videre til en annen by som heter Kandy. På veien skal vi besøke nye spennende steder.

#reise #ferie #srilanka #asia #elefanter #safari #oksekjøring #søstrepåtur #gruppereiser #opplevelser #verdenrundt

Aliya Resort & Spa i Sri Lanka

Jeg våknet 06.30 i morges (kl 02.00 hjemme i Norge). Helt klar for en ny spennende dag her i Sri Lanka.

Tok en liten runde rundt i denne enorme hagen til hotellet. Dette er en luksus jeg ikke pleier å unne meg. Tror aldri jeg har booket så flotte hoteller selv. Så herlig å oppleve dette også.

Bilde er fra svømmebassenget, med utsikt til en klippefestning. Den skal vi klatre opp til i morgen.

Hotellet er veldig opptatt av å redde elefanter. Temaet i interiøret er elefanter. Må bare poste noen bilder herfra.

Til og med sengeteppet har elefanter på. Min søster og jeg deler en 2 etg. suite.

Nå har vi fått oss en god frokost, så hva er bedre da enn å dra på elefant-safari? Gleeeeder meg

#asia #srilanka #luksus #reise #ferie #søstrepåtur #rundtur

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top