Vakre minner fra Kambodsja

Nå sitter jeg her å ser gjennom bildene mine fra Kambodsja. Det som gjorde sterkest inntrykk var selvfølgelig templene i Siem Reap. Helt ufattelig at disse enorme bygningene ble laget av mennesker for rundt 800 år siden. Mye vakrere og mer solid enn noe som blir bygget i dag.

Dette er noen bilder fra Angkor Wat. Kunne ønske nå at vi hadde brukt mer tid der inne. Dessverre er man ikke akkurat alene på sånne steder. Så det å kunne få gå litt uforstyrret og nyte synet er jo selvfølgelig helt umulig, men kjenner likevel at jeg kunne tenkt meg å funnet et sted å bare sitte å ta inn stemningen på stedet. Det får jeg gjøre neste gang jeg skal reise rundt i sør-øst asia.

Neste tempelplass vi besøkte var Angkor Thom. Det var ikke så stort som Angkor Wat, men like facinerende. Vi klatret opp og ned stupbratte steintrapper for å komme på andre siden av tempelet der tuktuken vår sto å ventet på oss.

Så besøkte vi de magiske templene i Ta Phrom. Det var som å gå i en labyrint. Masse trange ganger som ikke førte noe sted. Virkelig et spennende sted. Tror vi kunne vært der i mange dager å studert utskjøringene på de forskjellige templene. Helt ubeskrivelig vakkert.

Måtte bare ta med disse bildene fra elven Tonle Sap. Det er flere flytende landsbyer på elven. Ser ut som det er veldig fattige mennesker som bor sånn.

På “fjellet” i Siem Reap. Flott utsikt over rismarker og små landsbyer.

Siste bilde er fra stranden i Sihanoukville.

Det som er veldig trist er at jeg nå har vært i alle landene i Sør-Øst Asia. Og hvis jeg skal reise til alle landene i Asia så må jeg begynne å reise andre steder. Joda, det er jo ennå mange spennende land i Asia jeg kan besøke, men jeg vil nok komme tilbake til sør-øst. Om 4 uker reiser jeg f.eks til Sri -Lanka. Det tror jeg kommer til å bli en helt fantastisk opplevelse. Så blir vel Korea og Japan neste reisemål i Asia……… Men det blir ikke i år….. Resten av dette året er planlagt og booket 😉

 

#reiser #ferie #asia #kambodsja #templer #angkorwat #angkorthom #siemreap #sihanoukville #sørøstasia

 

 

Siste dagen i Kambodsja

Tiden har flydd og det er allerede siste dagen her. Vi har fått mye ut av de 10 dagene da og akkurat nå kjenner jeg at jeg er sliten.

Jeg dro på båttur i dag til en liten øy et par timer utenfor Sihanoukville.

Det var herlig. Isabella var ikke i form så hun ble ikke med meg i dag. Sånn er det når man tar seg et glass for mye. Jaja, hennes valg 🙂

Det var litt av en paradisøy jeg kom til. Koh Rong Sanloem heter øyen. Hvit sand og turkist hav. Ikke noe plast som fløt alle veier og ikke noe selgere av hverken det ene eller det andre som maste på meg. Og jeg var helt alene i hele dag. Trengte det nå.

Det var to sånne barer som dette og noen få bungalower. Da vi ankret opp var det bare vår båt som gikk i land. Da vi skulle dra kom det en ny båt. Vi lå der bare i 3 timer. Alt for kort. Hadde jeg visst om øyen før skulle jeg vært der et par dager 🙂

Det var det vi fikk ut av turen vår til Kambodsja. Er godt fornøyd 🙂 Jeg skal skrive en oppsummering nå jeg kommer hjem.

Jeg kjøpte billetter til minibuss i morgen hele veien til flyplassen. Den går herfra kl 8.30 i mogen tidlig. Jeg tok ikke sjansen på den som gikk 12.45. Selv om de sier at det bare skal ta 4 timer til Phnom Penh så vet man aldri. Det tok jo 6 timer nedover.

Så er det å fly tilbake samme vei. Kl 19 går flyet til Hong Kong. Midnatt flyr vi videre til London og endelig søndag morgen kommer vi oss til Flesland, Bergen.

Min datter og svigersønn henter meg. Gleder meg sånn til å klemme minien min igjen :-).

Nå er det å få i seg den siste middagen her og komme seg å pakke. Det blir en tidlig kveld tenker jeg.

“Ses” hjemme 🙂

 

#reiser #ferie #jentetur #kambodsja #sihanoukville #asia

Enda en dag i solen :-)

Jeg trekker tilbake det jeg skrev om at Sihanoukville var et koselig lite sted. Det var før vi hadde vært i sentrum. Vi tok tuktuk inn der i morges for å gå på markedet.

Det er det mest rotete og stinkende markedet jeg har vært på. Faktisk verre enn det i slummen i Elfenbenkysten.

Men det er jo gøyt alikevel å gå rundt å ta bilder. Isabella ble så dårlig når vi endelig fant fisk og kjøtt “avdelingen” at hun bare måtte løpe ut. Det stinket virkelig ille.

Vi brukte vel tilsammen 30 min i sentrum så ba vi sjåføren kjøre oss tilbake til stranden. Og der har vi vært hele dagen. Er på vei ned igjen nå for å spise middag.

Livet er ganske greit.

Til slutt ga jeg etter for maset. Hun fikk lov å file bort hard hud. Noen ganger er det veldig vanskelig å si nei altså, selv om jeg ikke synes det er behagelig med fotpleie eller massasje sånn på stranden. Jaja, men det er jo gøy å snakke med de lokale damene da.

 

#reise #ferie #sihanoukville #phnompenh #siemreap #kambodsja #asia

En dag på stranden

Når vi endelig kom oss på stranden begynte det å regne!!!

Vi ble litt bekymret med en gang, men fant ut at vi bare kunne slappe av der på stranden. Det var mange damer der som ville massere oss eller gi oss manikyr og pedikyr. Nå har de til og med begynt å tilby hårfjerning med tråd på stranden. Det er nytt siden jeg var i Asia sist. De mente jeg hadde forferdelig hårete og ville gjerne hjelpe meg med å bli pen :-D. (Jeg barberte leggene i går, man kan ikke se noe hår der)

Ellers var det mange som solgte grillet blekksprut, smykker, sjal, solbriller og diverse.

Etter vi hadde spist lunsj kom solen frem. Da fikk vi nå noen timer på stranden.

Sihanoukville er en koselig lite sted med fine strender. Ikke mye turister her nå ser det ut som. Veldig greie folk, men de er ikke så god i engelsk her.

Vi spiste middag på stranden om kvelden. Så koselig med mange små bord med stearinlys. Nå solgte de fyrverkeri og lyslanterner på stranden. Fint å se på når man satt litt vekke fra det. Litt nervepirrende når de holdt fyrverkeri i hånden rett ved siden av oss. Men vi overlevde. Det var god stemning og hyggelige folk. Vi har funnet et sted som er i nærheten av paradis nå tror jeg.

#asia #kambodsja #strand #ferie #jentetur #verdenrundt

Busstur i Kambodsja….

kan ikke annbefales til noen. Turen de sa skulle ta 11 timer tok nesten 17. Det er ikke noe gøy når det er beregnet for å sitte asiater i de trange setene. Vi reiste fra Siem Reap ganske langt nord i landet, via Phnom Penh til Sihanoukville helt i sør. Men vi ble enig om at vi ikke kunne klage alt for mye. Vi betalte kun 16USD for turen. Noen ganger får man kun det man betaler for 😛

Veiene er ganske dårlig her. Veksler mellom hullete asfalt og grusveier hele veien. I teorien er det høyrekjøring her, men skal du forbi noen må du jo bruke plassen som er uansett hva som kommer mot deg. Det er ganske mange dødsulykker her. Ikke rart i det hele tatt.

Landskapet er helt flatt. Så ikke en topp noen steder fra Siem Reap til Phnom Penh. Etter Phnom Penh ble det mørk, så da så vi absolutt ingenting. Fantes ikke gatelys.

Det er alltid like facinerende å se hva som kjører på veiene i Asia. Og hvor mye de klarer å lesse på en motorsykkel. Kunne satt ved veikanten å tatt bilder hele dagen.

Men det ble jo en intressant dag også. Vi traff flere andre som reiste rundt i Asia. Bl.annet to voksne damer som hadde vært rundt i Sør-Øst Asia i snart 5 mnd. De var fra California men bodde i Costa Rica. Herlige folk. Og til så stor inspirasjon for meg. Deilig å se at jeg har maaaange spennende år foran meg, man blir rett og slett ikke for gammel for back-packing :-). Disse damene var oppe i 60 årene. En annen yngre mann fra Marocca hadde vært 3 mnd i India før han kom her. Han følte han var i himmelen nå i forhold. Faktisk mye renere her og litt mer organisert :-D. Mens en annen dame vi traff, pensjonist fra Australia, sa hun synes det var forferdelig skittent rundt her. Hun orket nesten ikke gå ut og ville aldri mer til Kambodsja.

 

Isabella og jeg koser oss nå. Nå gjør vi oss klar til å gå på stranden. Er veldig spent på hvordan strendene er her :-). Ha en fin dag alle der hjemme.

 

#reise #ferie #kambodsja #sihanoukville #busstur #backpacking #siemreap #phnompenh

Sykkeltur på landeveien

Vi booket sykkeltur til i dag tidlig. Sto opp før kl 7 for å møte guiden.

Det sto i brosjyren at det var en 1/2 dags tur, så vi regnet med at vi var tilbake på hotellet til lunsj.

Guiden var sen så vi kom ikke avgårde før over kl 8. Og vi var tilbake på hotellet 09.50!! Turen tok altså 1 1/2 time. Det betalte vi 15 $ for. Følte meg litt snytt da altså.

Jaja, det var nå en fin tur og vi har fått litt mosjon ihvertfall :-). Det var bare Isabella og jeg som var med guiden. Vi kunne stoppe å ta bilder når vi ville.

Her er “fjellet” vi klatret opp på i går.

En koselig blomsterbutikk langs veien.

Alle husene langs veien/ elven er bygget på påler.

Disse små sneilehusene og små skjellene er det mangen som går rundt å selger. Snack stekt i masse chili og hvitløk. Yummi :-P. Nei, jeg har ikke smakt på det.

Etter sykkelturen gikk vi tur rundt hele byen. Vi spiste lunsj på en liten lokal resturant. Jeg bestillte “morning glory”. Vannspinat stekt i hvitløk og østersaus. Husker jeg elsket det når vi var i Vietnam. Var ikke helt samme smaken her.

Nå har vi slappet av i solen litt på hotellet, dusjet og er klar for å spise middag snart.

I morgen skal vi ned til kysten. Vi tar buss nedover. Den tar nesten 12 timer med 1-2 timer stopp i Phnom Penh. Blir deilig å komme ned til stranden nå :-). Der blir vi resten av tiden vi skal være i Kambodsja.

 

#reiser #ferie #siemreap #kambodsja #asia #jentetur

Plutselig nesten tom for energi

Vi kom oss opp tidlig i dag også, for tuk-tuk sjåføren kom å hentet oss kl 9. Det er samme gutten som hentet oss fra båten på fredag og kjørte oss rundt i går. Han får 10 US$ fra hver for å kjøre oss rundt hele dagen. Det ble bare halv dag i dag, så tror han var veldig fornøyd med lønnen sin.

Men han får jo ikke jobb hver dag så han trenger nok sårt de pengene.

En vanlig lønn for en som jobber på hotel er 100 US$ i måneden. Helt sprøtt, det svir jo vi av på et par dager her.

De bruker dollar alle steder og vi får bare dollar ut i minibanker. Når de gir deg igjen vekslepenger gir de alt som er mindre enn 1$ tilbake i riel. 1000 riel er mindre enn 2 nkr. Alle priser står i dollar, så nå har vi tusenvis av tullepenger fordi vi ikke orker å regne ut hvor mye det er fra $ til Riel. Hjernen funker ikke i denne varmen.

Dagen begynte med at vi reiste tilbake til templene for Isabella ville se elefantene. De frakter elefantene rundt til de forskjellige tempelplassene så turister skal få ri på de. Nå fant vi de ved Angkor Thom. Må være en mektig følelse å sitte på elefanten i de omgivelsene. Hvis du vil ri på elefant må du booke 2 dager i forveien.

Det er masse aper i skogene rundt her. Så søte, men ikke så tamme som de på Bali.

Jeg ville besøke noen templer jeg hadde lest om i en bok. De lå på eneste toppen som er å se på mils omkrets.

Høyden var under 150 m.o.h, men når du skal trakke oppover sånne trapper i 36 varmegrader kan jeg love det er tungt.

Tempelet heter Phnom Krom. Det var ingen turister her. Bare noen små gutter som fulgte etter oss og prøvde å få oppmerksomhet.

Det var en nydelig utsikt over landsbyen der nede og masse rismarker.

På veien inn igjen til byen stoppet vi på en lotus-plantasje og en krokodillefarm.

Her bor familien på lotus-plantasjen. Et helt vanlig hus her i Kambodsja

Svære og feite krokodiller. De aler de opp for å spise de og lage vesker, sikkert en fordel at de er svær da.

Vi hoppet av med Hard Rock cafe og spiste lunsj. Hvis det er Hard Rock cafe i et land jeg befinner meg så finner jeg den.

Og jeg bestiller yndlingsretten min. Nøyaktig lik tilberedt om du er i USA, Europa eller Asia ; Kylling fajitas. Veldig god. Her med ekstra guakemole 🙂

 

Vi var helt utslått når vi kom oss tilbake til hotellet, så vi sovnet begge to. Jeg våknet etter 1 1/2 time. Det har jo gått i et siden vi kom til Kambodsja så det er jo ikke så rart. Nå er det å få seg en dusj og komme seg ut igjen. Det blir vel å tråle nattmarkedet etter skatter.

 

#reise #jentetur #ferie #kambodsja #siemreap #tempel #asia

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top