Sightseeing på Boa Vista, Kapp Verde

Dagene flyr, selv om jeg gjør absolutt ingenting. Eller, i går var jeg med på en sightseeing-tur til sør-siden av øyen.

Jeg bor helt i nord. Og til sør tar det ca 30-40 min å kjøre. Mesteparten av veiene er laget av svarte lavastein som er hugget ut i små firkanter. Veiene er bygget av slaver for noen hundre år siden. Kapp Verde var et viktig knutepunkt for handel mellom Europa og Afrika. Dessverre også et av de største stedene for slavehandel.

På veien til sør kjørte vi innom Rabil som var hovedstad på Boa Vista før. En liten falleferdig by som ligger oppå en høyde, med trygg avstand til kysten og piratene som engang herjet på øyene.

Det satt en gammel mann på trappen og spilte gitar. Han trengte å tjene litt penger for å kunne bygge opp igjen huset sitt etter en storm. Vi ble invitert til å sitte oss ned og spille med. Tror ikke noen ble imponert over trommeferdighetene mine. Et morsomt innslag på turen 🙂

Vi kjørte også innom den store ørkenen midt på øyen. Her ville noen ake og stå på brett i sanden. Jeg gikk barbeint i sanden. Sanden var utrolig nok kjølig. Sanden blir blåst helt fra Sahara og blander seg med salt fra Atlanteren før den daler ned her, derfor er den så sval og deilig å gå i.

Neste stopp var en liten by nesten helt sør. Husker ikke hva den het, men de kalte den for Beverly Hills. Her bor de rike på øyen. De som har vært i Europa å jobbet og sendt penger hjem til familien. Nok til å få bygget seg et koselig lite hus.

Arbeidsledigheten er høy her på Kapp Verde, så det er helt nødvendig at noen reiser for å finne seg jobb i andre land.

Joda, her blir det også feiret jul. Litt alternativ julepynt 🙂

Det er flere butikker og barer som heter No Stress. Her er det ingen faste åpningstider.

Siste stopp på turen, Santa Monica stranden. Ikke et menneske å se. Så utrolig deilig. Og sånn er det på de fleste strendene her. Man har god plass til å boltre seg. Fremdeles er dette et paradis på jord.

Santa Monica er kåret til en av de ti vakreste strendene i verden. Den er 18 km lang og temperaturen i sjøen er over 20 grader.

Langs stranden har noen spanske investorer begynt å bygge hoteller. Visjonen er at det skal bli hoteller hele veien. Vil ikke tenke på hvordan det kommer til å se ut her om noen år. Det blir jo mange nye jobber selvfølgelig, så vi får håpe det blir en positiv utvikling for øyen.

Ellers har jeg brukt dagene til å rusle litt rundt i nærområdet eller solt meg ved bassenget. No stress. Deilig 🙂

#kappverde #salrei #boavista #afrika #vestafrika #reise #ferie #charter #norskereiseblogger

No stress på Kapp Verde

No stress – det er mottoet her på Boa Vista og det lever de etter til fulle.

Jeg fikk heldigvis melding i går kveld om at kofferten min var kommet til øyen, men jeg kunne ikke hente den før klokken 10 dagen etter. Og jeg måtte komme til flyplassen selv for å plukke den opp. Som den pliktoppfyllende nordmannen jeg er kom jeg presis klokken 10 i dag. Hun som hadde ansvaret for "Lost and Found" var ikke kommet på jobb ennå. Jeg trengte heldigvis bare å vente i et kvarter før hun kom. Jeg fikk kofferten og signerte den ut. Men fikk beskjed om å vente litt. Jeg kunne ikke gå før tollerne kom på jobb tilfelle de ville sjekke kofferten. Jeg så tollerne stå på flyplassen, men de var visst ikke helt klar ennå. Det gikk 20 minutter til før de vinket meg gjennom passkontrollen. Jeg fortet meg ut igjen til drosjen som hadde ventet i nesten en time. Jeg beklaget så mye for at det hadde tatt så lang tid. Han bare smilte og sa No stress. Må være deilig å ta livet så med ro.

Det var deilig å komme til hotellet med kofferten og kunne ta på seg sommerklær og lette sko.

Siden det har vært litt overskyet og vind i dag benyttet jeg anledningen til å trakke litt rundt i Sal Rei.

Sal Rei er en koselig liten fiskerlandsby her på Boa Vista med pastellfargede murhus. Byen fikk navnet sitt på grunn av den store forekomsten av salt.

Det bor rundt 6500 innbyggere her på øyen og ca 2200 av de bor i byen. Kapp Verde har vært en portugisisk koloni helt frem til 1975, så derfor er portugisisk det offisielle språket her.

Det ser ut som det er flere byggeprosjekter rundt byen som står litt stille.

Det er en stor park midt i sentrum med små resturanter, benker og en lekeplass.

Kirken er selvfølgelig den største bygningen her i byen.

Havnen i Sal Rei. Sjarmerende med alle de velbrukte fiskebåtene som ligger både i sjøen og på land.

Landskapet er også fascinerende. Svart lavastein oppå den lyse sandstranden.

En herlig strand i byen. Folkene her er veldig hyggelig. De fleste jeg går forbi prater til meg og ønsker meg velkommen til Kapp Verde. Alle minner meg på at her er det No stress. Jeg har plukket opp den frasen nå. Hvis det er noen som vil selge meg noe og blir for masete sier jeg bare No stress, maby tomorrow 😀

Noen menn her er litt for generøse og tilbyr meg litt mer enn jeg vil ha. Da sier jeg bare at min mann venter på meg på hotellet. Et smil og et nei takk holder heldigvis 😀

Nå er det en dusj før jeg skal spise middag her på hotellet. Jeg kan til og med skifte klær igjen. Luksus.

#kappverde #salrei #boavista #afrika #vestafrika #strand #chartertur #ferie #reise #norskereiseblogger #verdenrundt

En kjip start på ferien

Jeg landet på Boa Vista, en av øyene på Kapp Verde, i går kl 13.10. Flyturen startet kl 06.30 fra Gardermoen og tok litt over 8 timer med et stopp for påfyll av drivstoff på Tenerife. Kapp Verde ligger to timer etter Norge.

Visum var ordnet på forhånd så det gikk kjapt gjennom passkontrollen. Det var når jeg ventet på kofferten min jeg begynte å bli litt nervøs. Det viste seg at min og tolv andre sine kofferter står igjen på Gardermoen. Krise. Denne gangen har jeg absolutt ingenting i håndbagasjen utenom kort og telefon.

Jeg tenkte nå at jeg skulle få ordnet en t-skjorte, en shorts og noe toalettsaker. Det var lettere sagt en gjort. Jeg fant en minibutikk i Sal Rei i dag, men de solgte ikke annet enn alkohol og litt snacks. Klesbutikker finnes ikke her. Så nå har jeg vært på hotellet omtrent i et døgn. Venter på beskjed om når bagasjen min kommer. Det er jo ikke hver dag det lander TUI-fly her. Kjedelige greier. Ingen sommerklær, ingen solkrem og ingenting å lese på. Det er for varmt å traske rundt i ørkenen med bukse og genser. Heller ikke lurt uten solkrem i fjeset. Lurer på hvor folkene som bor her handler?

Bra Internett virker sånn noenlunde så jeg har noe å lese på ihvertfall.

Her går jeg tilbake til resortet jeg bor på etter en bomtur til "supermarkedet". Mye bruntoner her 😛

Den private stranden til hotellet frister. Håper jeg får bagasjen min i dag, så jeg kan få på meg bikinien.

Hytten min. Det er et nydelig resort jeg bor på. Velstelt, med masse vakre blomster.

Utsikt fra rommet mitt. Gleder meg til å plaske i det bassenget.

#utenkoffert #boavista #salrei #kappverde #chartertur #reise #ferie #norskereiseblogger #afrika #vestafrika

Ned til sol og varme

Om et par dager flyr jeg ned til varmen på Kapp Verde. Gjett om jeg ser frem til det etter å ha overlevd 5-års flommen her på Vestlandet. Trenger en pause fra høljregn nå.

Kapp Verde er en øygruppe som ligger i Atlanterhavet, 570 km vest fra det afrikanske fastlandet. Ti av øyene er vulkanske med frodig regnskog og høye toppen. Har lest at det minner veldig om Kanariøyene, bare litt varmere og neste ingen turister (foreløpig ).

Øyen jeg skal besøke nå, Boa Vista, er nesten flat og for det meste bare ørken. Høres kanskje ikke så spennende ut, men jeg gleder meg til å vandre langs de kilometer lange hvite sandstrendene, slappe av og bare kose meg i varmen. Gjennomsnitts-temperaturen ligger på 27 grader året rundt. Akkurat hva jeg trenger etter en ganske tøff høst.

Blir det for rolig, kan jeg sikkert ta båt til en annen øy og utforske den. Et helt nytt land i Afrika for meg.

#ferie #reise #sologsommer #kappverde #afrika #boavista #reiseralene #sologbad #norskereiseblogger

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top