Tre land på Balkanhalvøya

I september var meg og en venninne på chartertur til Durres i Albania. Det var deilig å komme seg litt vekk fra høstregnet som hadde begynt så smått i Bergen. Her i Albania var det fremdeles sommer og opp mot 30 grader. Mellom utfluktene våre ble det noen deilige late dager ved bassenget eller stranden.

Siden hun jeg reiste med er like nysgjerrig på nye steder som meg ble det litt sightseeing den uken vi var her nede. Vi reiste en dag til den eldste byen i Albania som heter Berat, en annen dag tok vi taxi til hovedstaden Tirana. Vi besøkte også to andre land her i Balkan; nemlig Makedonia og Kosovo som grenser til Albania.  Jeg har postet innlegg herfra tidligere. Apollo som hadde kontor rett ved hotellet vårt arrangerte dagsturer rundt til forskjellige steder. Rimelig og lett å komme komme seg rundt altså.

Albania er ikke blitt veldig modernisert de siste tiårene, ihvertfall ikke på landsbygden. Her bruker de ofte esler som transportmidler ennå. Utrolig sjarmerende da.

Siden Albania også grenser mot Hellas , var maten ganske lik gresk mat. Det ble mye kebab, tzatziki og salat på oss denne uken. Denne porsjonen kostet ca 30 kr . En 1/2 liter øl på resturant kostet under 15 kr. Her går det ennå an å ta med seg hele familien på ferie uten å bli fattig. Jeg kan absolutt anbefale Albania som et feriemål for familier med barn. Her på Durres rivieraen var det en flott strand, lekeplasser, mange hoteller med barnebasseng og rolige restauranter.

Ennå er det ikke et land som blir oversvømt av turister. Så reis før det blir “oppdaget” av alle.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top