En avslappende dag i Burgas

Det er søndag og en rolig dag i Burgas. De fleste er ortodokse kristne her og det virker som "alle" holder hviledagen hellig. Mange familier rusler rundt i den enorme parken som går langs strendene eller samles på en av de mange resturantene i byen.

Jeg likte meg godt i denne enorme parken. Synes det var flott at den skilte byen fra stranden. I mange andre storbyer med strender er det som oftest bygget fullt av hoteller og restauranter langs strandpromenadene.

I parken finner man flere lekeplasser, små cafeer, statuer og til og med et lite tivoli. Hvor mange kilometer lang den er fant jeg ikke ut av, men det er ihvertfall mulig å tilbringe og rusle rundt her i timesvis.

I en krok i parken var det til og med et område der det hadde vært sandskulptur-konkurranse. Mange fantastiske skulpturer her. Hvilke skulptur som vant vet jeg ikke, for alt er skrevet med kyrillisk skriftspråk og det forstår jo ikke jeg bæret av.

Jeg poster ofte flere bilder på Instagram enn her i bloggen. Så det er bare til å sjekke ut Limi70 hvis du vil 🙂

Selvfølgelig var jeg nede ved stranden også. Jeg tok først en spasertur helt ut på piret her så jeg fikk et fint overblikk over strendene og parken.

Det var overraskende at det var så lite folk på stranden. Det var jo søndag og nydelig vær med 26 grader. Virket som alle turistene er dratt hjem og de fastboende får ha byen og strendene for seg selv.

Det var herlig å kjenne varm sand mellom tærene. Det blåse en behagelig bris fra havet. Akkurat passe varmt til å klare å sitte å nyte det i noen timer.

Dagens geografi-time; Svartehavet er forbundet med Middelhavet gjennom Bosporosstredet (aldri hørt om), Marmarahavet (heller ikke hørt om) og Dardanellene (heller ikke dette). En tredjedel av vannet i Europa renner ut her i Svartehavet, så på enkelte steder er saltinnholdet veldig lavt.

Nå har jeg altså vasset i dette havet også 🙂 Utrolig nok glemte jeg å pakke bikini før jeg reiste til sydenlandet!

Her bor jeg på Hotel Bulgaria. Det er den høyeste og styggeste bygningen i byen. Og det eldste hotellet her visstnok. Ganske slitt, men helt greit. Jeg betaler bare 1600,- for fire netter, så kan vel ikke klage på det.

Jeg fikk rom i 16.etg. Det er 17 etasjer totalt. Flott utsikt over byen herfra.

Nå er det leggetid igjen. Klokken er en time før Norge. Selv om jeg føler jeg har tatt det veldig med ro i dag viser Fitbiten min at jeg har gått over 22 000 skritt. Herlig. Det blir sikkert like mange i morgen. Her er det mer å oppdage. Burgas er mye roligere enn jeg forestilte meg. Men kanskje det er annerledes i morgen når hverdagen starter?

#burgas #balkan #bulgaria #europa #reise #norskereiseblogger #reiseralene #svartehavet #strand

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg