På vei til land nummer 70

Jeg sjekket ikke flytiden ordentlig før jeg reiste i dag tidlig. Klokken 4.00 sto jeg opp i natt for å rekke flyet til Oslo som lettet klokken 7.00 i Bergen. Mens jeg satt å ristet på den noe turbulente flyturen over fjellet så jeg at jeg må sitte 8 timer på Gardermoen før neste fly går. Jaja, sikkert like greit at jeg ikke studerte bookingen min før, så slapp jeg å irritere meg i flere dager.

Nå er jeg altså på vei til Bulgaria. Mitt 70. land som jeg besøker. Bulgaria ligger sørøst i Europa. Det grenser til Svartehavet på østsiden, Tyrkia og Hellas i sør, Makedonia og Serbia i vest og Romania i nord.

Jeg skal fly til Burgas å være der i 5 dager. Burgas er landets 4. største by og har litt over 200 000 innbyggere. Akkurat nå er det 24 grader der og strålende sol. Det skal bli deilig å gå barbent på en strand igjen. Slippe regntøy og sjøstøvler når man går ut døren. Etter regnværet og stormene i det siste føles det som en evighet siden sommeren forlot Bergen.

Det er også lenge siden jeg har vært i utlandet helt alene, ikke siden Kapp Verde i desember i fjor, så jeg er veldig spent på hvordan det blir å komme til et helt fremmed sted. Selv om jeg har reist mye alene så er det som å gå opp til en liten eksamen hver gang. Vil jeg finne ut av transport, valuta, spisbare steder og finner jeg det som er interessant å se? Er folkene vennlig innstilt til turister? Får jeg følelse av mestring eller blir det en angstfylt tur? Spennende er det ihvertfall 🙂

Siden jeg har 6 1/2 time til her på Gardermoen kan jeg lese litt om Bulgaria og i boken jeg har med meg om Mindfullness. Det er bare å la tankene fare og prøve å være tilstedet her og nå. Slappe av og puste med magen.

#bulgaria #reise #reiseralene #svartehavet #europa

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg