FJELLTURTERAPI i 2018

Familiært har 2018 vært enda et tøft år. Jeg har en veldig nær og kjær som er rusavhengig. Til tider kan det være veldig vanskelig å leve med. Man føler seg ofte maktesløs, fortvilet og frustrert fordi “ingenting nytter” når man prøver å hjelpe den man er glad i.

Det som er viktig for meg oppi alt er å skape meg en god og meningsfull hverdag. Reiser og fjellturer er noe av det jeg gjør for å ta vare på meg selv, noe som er veldig viktig for pårørende til rusavhengige.

Turer på fjellet er terapi for meg (utenom samtaler med gode venner og kollegaer). Tankene blir klarere og man ser ting i et annet perspektiv når man er ute i naturen. Jeg blir i hvertfall mer positiv og ser litt lysere på livet.

Målet i år var å gå 15 turer jeg ikke hadde gått før. Jeg klarte bare 10 nye topper, utenom mange turer på byfjellene rundt Bergen.

Bildet her er fra Bruviksnipa 822 MOH på Osterøy.

Da jeg var på ferie i Jordan i april hadde jeg en flott tur opp i fjellene i Petra. Det var en helt magisk tur forbi templene og gravkamrene i den mystiske oldtidsbyen.

Jeg har selvfølgelig blogget om Jordan-turen før, så det er bare å bla tilbake til april 2018.

På vei nordover i sommer hadde jeg et stopp hos en venninne i Sunnfjord. Vi gikk noen flotte fjellturer sammen. Her er vi på toppen av Hesjetinden 492 MOH med nydelig utsikt til Sognefjorden.

På samme turen nordover stoppet jeg også i Åndalsnes. Her gikk jeg opp til Rampestreken 537 MOH. En fantastisk utsikt herfra, men ikke noe sted for de med høydeskrekk. Jeg var litt skjelven når jeg gikk utpå her.

Håper at jeg skal få gått hele Romsdalseggen i år kanskje.

Trollhatten i Brønnøysund var også en fin tur jeg hadde i år.

Bakkanosi 1398 moh på Voss var den desidert flotteste fjellturen i 2018. En varm sommerdag i juli på jobb gikk jeg denne turen med fire andre. Det var en tung tur, men den spektakulære utsikten over Nærøyfjorden var virkelig verdt strevet.

En venninne og jeg var noen dager på miniferie i Rogaland. Vi klarte å finne fram til den berømte Trollpikken og bestige den.

Mens vi var i Stavanger tok vi oss også en tur opp på Preikestolen. Det er en vakker tur, men dessverre alt for mange som har begynt å gå denne turen nå.

Siste helgen i august kom jeg meg opp på Norges tak, Galdhøpiggen 2469 moh, sammen med en venninne.

For å være ærlig var det ikke noen fin turopplevelse. Det var surt og kaldt, masse folk og veldig glatt siste delen av turen. Men nå er jeg veldig fornøyd med at jeg har vært her. Det blir nok flere turer i nasjonalparkene våre.

Siste turen i år var på selveste nyttårsaften. Da gikk meg og min datter opp på fløyen for å se rakettene klokken 24.00. Herlig måte å avslutte 2018 og å ønske 2019 velkommen. Det var ikke rare fyrverkeri-showet, men veldig gøy å være der likevel.

Loddo i Austevoll og Tysnessåto er to kommunetopper jeg har vært på 2018. Jeg håper det skal bli mange fler i 2019. Neste år igjen har jeg hørt at Sogn og Fjordane og Hordaland skal slås sammen, så da hadde det vært greit å kommet i mål med kommunetopper i Hordaland. Vi får se hvor langt jeg kommer….

Turer blir det ihvertfall 😉

Mine 10 “nye” i 2018

1. Loddo i Austevoll 244 m

2. Arnanipa 456 m

3. Bruviknipa 822 m

4. Hesjetinden 492 m

5. Rampestreken 537 m

6. Hananipa 718 m

7. Tysnessåto 753 m

8. Bakkanosi 1398 m

9. Galdhøpiggen 2469 m

10. Høgstefjellet 467 m

Godt nyttår alle sammen.

#fjellturer #reise #bergen #norge #Hordaland

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg