REISEÅRET 2018

2018 er straks over og jeg ser tilbake på reisene jeg har hatt i år. Mange gode minner og noen ikke fullt så gode minner.

Første turen ble i mars og gikk til Amsterdam sammen med en venninne. Tre dager i denne vakre byen var i minste laget, men vi fikk nå nyte noen dager borte fra hverdagene hjemme. Ørlite vårfornemmelse ble det også.

Neste tur gikk til Jordan i april. Dette var en gruppereise hvor vi begynte nord i Amman og kjørte ned til Aqaba ved Rødehavet i sør.

Høydepunktet på turen var to dager i Petra. En helt fantstisk opplevelse å få vandre i denne klippebyen.

Det som ikke var gøy var at jeg fikk Salmonella nest siste dagen på turen. Det er noe jeg ikke vil oppleve igjen, så jeg har blitt LITT mer forsiktig med hva jeg spiser på tur.

I juni tok jeg meg en biltur helt alene fra Bergen til Nordkapp. På de to ukene jeg var på tur kjørte jeg 500 mil tur/retur. Det var mye lenger enn jeg hadde forestilt meg.

Været var jeg ganske heldig med. Det var ikke så varmt, men det regnet ihvertfall ikke før de to siste dagene da jeg var på vei hjem igjen.

Nå har jeg endelig fått sett endel av Nord-Norge. Det er bare å bla bak i arkivet og lese om alle stedene jeg var innom.

Selv om vi har hatt en flott sommer i år synes jeg den tok slutt for fort. I slutten av september savnet jeg solen og varmen. Derfor tok jeg meg noen dager i Bulgaria. Jeg besøkte Burgas og Nessebar. Det var noen å 20 grader på dagen så det var herlig å vandre rundt med t-skjorte igjen. De fleste turistene var kommet seg hjem og jeg kunne nyte noen rolige dager her.

Jeg reiste rett fra Burgas til Oslo for å være med en venninne der noen dager. Der var det ikke noe varme akkurat.

Og endelig kom november og drømmereisen til Maldivene. Sol og herlig strand var virkelig noe jeg trengte nå. Turen var med Jomfrureiser. En gruppe damer som reiser sammen. Min søster var med meg på denne turen. Utenom å sole oss ble det yoga morgen og kveld og endel snorkling for de som ønsket det. En tur jeg gjerne ville tatt om igjen.

Nå har jeg kommet opp i 71 land som jeg har besøkt. 19 land i Asia. Men ennå er det mange land jeg ønsker å få oppleve. Neste år blir det minst fire nye har jeg bestemt.

#reise #ferie #amsterdam #nederland #jordan #petra #norge #nordkapp #nordnorge #bulgaria #burgas #nessebar #oslo #maldivene

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg