71 grader nord :-)

Det ble noen mil i bilen i går også. Da kjørte jeg fra Narvik til Alta i Finnmark. I Alta sentrum var det ikke noe overnatting ledig så jeg måtte kjøre noen kilometer til.

På Solvang camping leide jeg er hytte for to netter. Her kunne jeg nyte resten av kvelden og midnattssolen.

I morges kjørte jeg de siste 25 milene til Nordkapp. Det tok ca 3 1/2 time fra hytten.

Det var fantastisk herlig å nå målet. Og at værgudene var med meg var ennå mer fantastisk. Her var det ti grader og sol. Det var meldt 3 grader og snøbyger. Glad jeg slapp å oppleve det.

Det berømte globusen på Nordkapp. Litt rart å tenke på at det ikke finnes noen fastboende lenger nord enn dette. Der sto jeg nærmest på verdens ende.

Syv barn fra forskjellige steder i verden kom sammen på Nordkapp i 1988. De skapte skulpturen "Barn av verden" sammen. Et vakkert kunstverk her i den ellers barske naturen.

Ikke mye liv her på Norges nordligste punkt.

Men ellers på veien var naturen helt fantastisk. De høye spisse fjellene, fjordene med små øyer og alle reinsdyrene langs veien. Dessverre var det alt for få steder å stoppe langs veien, så det ble ikke tatt mange bilder. Fikk nå et bilde av Rudolf ihvertfall.

Nå er jeg tilbake i campinghytten. Det er bare å slappe av til i morgen. Da begynner jeg på turen sørover igjen. Jeg vil overnatte i Tromsø i morgen og gå på midnattskonsert i Ishavskatedralen tenkte jeg. Fint å få med litt kulturelle innslag også.

#nordkapp #71gradernord #norge #bilferie #finnmark #reise #ferie #alta

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg