hits

Straks klar til avgang

Tidlig på morgenen i morgen reiser meg og en venninne til Ljubljana, som er hovedstaden i Slovenia. Nytt land og ny hovedstad for oss begge.

Ljubljana ligger sentralt i landet ved utløpet av elven Ljubljanica mellom Alpene og Middelhavet. Det er visst en av de livligste hovedstadene i Europa har jeg lest. Det er vanlig at slovenere møtes ute på kafeer langs elven etter jobb. Byen har 270 000 innbyggere og ca 65 000 studenter. I tillegg er det et populært reisemål for unge fra landene rundt (Italia, Kroatia og Østerrike)

Selv om det ikke er sommer der nå er det ihvertfall mildere klima enn her i Norge. Jeg er allerede ganske lei av høst og regn. Så det skal bli deilig å komme seg litt bort igjen.

Planen er som vanlig bare å rusle rundt og bli kjent i en ny by. Kanskje ta en dagstur til Lake Bled hvis vi får tid til det. Gleder meg veldig til å besøke mitt land nr. 67 (nr.34 i Europa)

#reise #ljubljana #slovenia #europa #weekendtur #jentetur #norskereiseblogger #verdenrundt

2 kommentarer

Victoria Larsen

25.10.2017 kl.15:05

Spennende! GOD TUR :-)

Linda Mikkelsen

25.10.2017 kl.16:59

Victoria Larsen: Takk for det :-)

Skriv en ny kommentar

Linda Mikkelsen

Linda Mikkelsen

47, Bergen

Drømmen min er å reise i alle landene i Asia før jeg blir pensjonert. Men innimellom frister det å reise til andre verdensdeler også. Jeg er så heldig at jeg har en jobb der jeg jobber en uke og har fri to uker. Så mulighetene er mangen til å reise. Har to store barn som er flyttet hjemmefra og er til og med blitt bestemor. Gleder meg veldig til å ha med meg barnebarna på tur når de blir litt større. Denne bloggen handler om mine reiser og alle de flotte stedene som finnes ute i den store verden. Både fjernt og nært. Har alltid vært fasinert av forskjellige kulturer. Hvordan mennesker lever, hvordan de tenker og hvorfor de tenker som de gjør. Og jeg elsker sol og varme. Sikkert fordi det er et stort savn, siden jeg bor i en by med max 80 soldager i året. På tross av været er jeg også veldig glad i norsk natur, så jeg poster av og til fra en fin fjelltur jeg har vært på. Takk for at du er med på reisene mine :-)

Kategorier

Arkiv