En drømmedag på Maldivene II 😁

I dag var det en ny bade og snorkle dag. Vi tok småbåter ut til revene hvor de som ville fikk snorklet litt. Jeg satt i båten og slappet av og nøt den brisen som var utpå havet.

Bildet av papegøyefisken har jeg tatt fra reiselederen vår Signe sin Facebook.

Må innrømme at jeg blir litt misunnelig når jeg får se alle bildene deres. De får jo sett mye flott under havoverflaten. Jeg skulle ha motet meg opp og hoppet i vannet jeg også. Kanskje en annen dag….

Jeg fikk nå sett noen tropefisk jeg også 😊 Noen selvslysende blå fisk, noen svart og hvit runde fisk og disse her som jeg prøvde å ta bilde av. Grå med horn i pannen. Enhjørningfisk? 😜

Etter en times tid med snorkling reise vi inn til øyen Gulhi. Der bor det mellom 200 og 300 mennesker. En liten idyllisk øy uten biler eller mopeder.

Vi besøkte en skole på øyen. De startet sommerferien nå denne uken og den varer helt til ut i januar. Likevel så det ut som flere var på jobb her ennå.

På Maldivene begynner de på forskole når de er 3-4 år. Grunnskolen begynner når de er 6 år og er obligatorisk 7årig skolegang. Skolen og all skolemateriell blir betalt av staten. De lærer engelsk fra førskolealder. Det virker som alle kan snakke ganske greit engelsk her.

Ser ut som de er veldig fascinert av snø her. Dette klasserommet var dekorert av pingviner, snøfnugg og dikt om snø på alle fire veggene.

Gode regler å ha i et klasserom. Likte spesielt denne; I will walk quietly and keep my hands to myself 😁

Etter skolebesøket gikk vi til stranden for å bade litt mer. Den nydeligste stranden jeg har sett hittil på Maldivene.

Med en huske uti vannet.

Tenk å få vokse opp og bo i dette paradiset!

Vi reise fra Gulhi klokken 15. Rakk å dusje på hotellet før det var ned til havnen i Maafushi igjen. Nå skulle vi ut med denne store båten å se på solnedgangen og ha yoga på en sandbank.

Sandbanken var allerede okkupert av en gjeng med ungdommer så det var ikke plass til 34 damer til på yogamatter. Vi snudde og kom oss tilbake til hotellet hvor det ble yoga på takterrassen igjen.

Dette var solnedgangen vi fikk se før solen forsvant bak skyene.

Men alt i alt har det vært en herlig dag. Nå er klokken snart 22 her og jeg er stuptrøtt. Det tar på å ha ferie 😉

#reise #ferie #maldivene #maafushi #gulhi #asia #jomfrureiser #jentetur #sologbad #yoga

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg