hits

I Kardemommeby med mine kjære

På tirsdag reiste jeg til Kristiansand med mine kjære. Min datter og mine to barnebarn, en på fire år og en på ti måneder. Vi overnattet i Kardemommeby inne i dyreparken.

Siden det er så skrekkelig dyrt å fly innenlands bestemte vi oss for å ta toget bort. Vi måtte først til Drammen og så videre til Kristiansand. 11 timer tilsammen. Det gikk overraskende bra med de to små på toget. De lekte i lekevognen og fikk flere nye venner.

Litt før klokken 8 på kvelden var vi fremme der vi skulle overnatte. Et koselig lite hus i Kardemommeby. Det eneste som var dumt var at stue, kjøkken og bad var nede og vi måtte gå ut og opp trappen til soverommet. Da ble det jo sånn at vi la oss samtidig som de hver kveld. Lenge siden jeg har sovnet så tidlig på kvelden. Men det var jo litt deilig siden de var klar for en ny dag kl 6 om morgenen.

Her sleper vi de med oss rundt i parken. Mormor fikk trim disse dagene :-D

Sesongen er ikke begynt ennå og vi er nesten alene i parken. Det som var dumt med det var at det bare var en kafé som var åpen mellom klokken 11 og 15. Menyen var langt ifra imponerende. Pølser, risgrøt eller lapskaus. Vi tok lapskaus ene dagen og ble veldig skuffet over å ha betalt 99kr for boksemat.

Jaja, det er bare 8 min med buss til Sørlandsenteret hvor de har mange bra resturanter og butikker.

Her prater storesøster med lamaene.

Dåhjort heter hvis disse. Kristiansand har virkelig en flott park. Og det ser ut som dyrene har det bra her med god plass.

Annabel synes det var kjekkest på bondegården der hun kunne klappe kuer, hester og sauer.

Og gepardene synes hun var veldig spennende å se på. Her er mor med en av ungene sine.

Løvene var litt kjedelig, sa hun, for de lå jo i ro hele tiden.

Ser ut som Julius er vandt til å posere. Han stilte seg fint opp ihvertfall.

De har 135 forskjellige dyr her. Vi så vel det meste. Men ulvene fikk vi ikke øye på.

Siden det er utenom sesongen var det helt dødt i resten av parken også. Ingenting som skjedde hverken hos kaptein Sabeltann eller i Kardemommeby. Siden ungene er så liten ennå tenker jeg det var nok for de å bare se på dyrene. De var helt utslitt når kvelden kom. Det var mamma og mormor også forresten :-D.

Men nå sier Annabel at hun vil tilbake til sommeren, så hun kan prøve karusellene :-)

Tre overnattinger var nok her i denne omgang. Fredag var det nye 11 timer for å komme hjem til Bergen.

Nå er det bare 15 dager til jeg reiser til Spania. Så det er bare å pakke om koffertene. En uke hjemme nå, så en uke på jobb og så fem uker i Spain :-). Da begynner endelig sommeren for alvor.

#dyreparken #kristiansand #kardemommeby #familietur #reise #norskereiseblogger #europa

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linda Mikkelsen

Linda Mikkelsen

47, Bergen

Drømmen min er å reise i alle landene i Asia før jeg blir pensjonert. Men innimellom frister det å reise til andre verdensdeler også. Jeg er så heldig at jeg har en jobb der jeg jobber en uke og har fri to uker. Så mulighetene er mangen til å reise. Har to store barn som er flyttet hjemmefra og er til og med blitt bestemor. Gleder meg veldig til å ha med meg barnebarna på tur når de blir litt større. Denne bloggen handler om mine reiser og alle de flotte stedene som finnes ute i den store verden. Både fjernt og nært. Har alltid vært fasinert av forskjellige kulturer. Hvordan mennesker lever, hvordan de tenker og hvorfor de tenker som de gjør. Og jeg elsker sol og varme. Sikkert fordi det er et stort savn, siden jeg bor i en by med max 80 soldager i året. På tross av været er jeg også veldig glad i norsk natur, så jeg poster av og til fra en fin fjelltur jeg har vært på. Takk for at du er med på reisene mine :-)

Kategorier

Arkiv