Ljubljana i Slovenia

Det er over tre uker siden meg og min venninne kom hjem fra Ljubljana, så nå må jeg få dele fra siste dagen vår der.

Vi ankom Ljubljana torsdag formiddag og reiste hjem igjen mandag ettermiddag. Hvis man bare har tenkt å være i hovedstaden er en langhelg mer enn nok tid. Byen er ikke så stor og det er mulig å gå til alle steder man ønsker å se. Hvis du vil se mer av Slovenia, sånn som oss, er Ljubljana et bra utgangspunkt siden det ligger omtrent midt i landet. Man kan kjøre til alle landets grenser på et par timer. Perfekt om man vil stå på ski i Alpene eller ønsker å bade i Middelhavet.

Vi hadde fått oss en dagstur og besøkt den mest fotograferte innsjøen i landet. Lake Bled med den lille øyen med kirken på (bare "bla" bakover i bloggen om du vil se bilder).

Søndagen var det maraton i byen, så mesteparten av trafikken sto stille. Vi kom oss ikke ut av byen så da ble det mer byvandring på oss.

Vi fant frem til "kunstnerkvartalet" i byen. Metelkova er en gammel militærleir som er blitt okkupert av kunstnersjeler. Minner litt om fristedet Kristiania i København.

Kreative sjeler som bor her.

Et gammelt fengsel er gjort om til et hostel. Unge back-packere fra hele verden besøker gjerne stedet. Her er 20 celler som er gjort om til rom.

Flott lekeplass 😊

Vi var her tidlig på dagen en søndag. Det var bare et par ungdommer å se her. En lå å sov oppe i et klatrestativ. Det hadde sikkert gått hardt for seg kvelden før. Noen drev å solgte dop fra en campingbil. Ikke et veldig koselig sted altså.

For å skremme bort nysgjerrige turister? 😀

Morsom statue. Det er visst mange konserter her på området. Ut i fra det jeg kunne se på plakatene var det mye veldig mørk musikk som spilles her.

Tilbake i den romantiske delen av byen gikk vi innom katedralen. Litt annen type utsmykking her. Snakk om kontraster.

Katedralen som ble åpnet i august 1706 er bygget i barokk stil og har noen nydelige malerier i taket og på veggene. Et vakkert bygg som ligger midt i byen.

Mandag formiddag var det altså retur hjem. Bare en liten advarsel til andre som besøker Ljubljana; ikke tenk at du skal spise på flyplassen før du flyr hjem igjen. Dette var det de hadde av "resturanter", en knøttliten pølsebod 😀

Vi satt oss på flyet etter en fin helg i solrike Ljubljana og har ikke sett solen siden. Forstår ikke hvorfor vi må bo i dette landet her jeg.

#reise #langhelg #ljubljana #slovenia #jentetur #norskereiseblogger

1 kommentar

Siste innlegg