hits

På vei til land nummer 70

Jeg sjekket ikke flytiden ordentlig før jeg reiste i dag tidlig. Klokken 4.00 sto jeg opp i natt for å rekke flyet til Oslo som lettet klokken 7.00 i Bergen. Mens jeg satt å ristet på den noe turbulente flyturen over fjellet så jeg at jeg må sitte 8 timer på Gardermoen før neste fly går. Jaja, sikkert like greit at jeg ikke studerte bookingen min før, så slapp jeg å irritere meg i flere dager.

Nå er jeg altså på vei til Bulgaria. Mitt 70. land som jeg besøker. Bulgaria ligger sørøst i Europa. Det grenser til Svartehavet på østsiden, Tyrkia og Hellas i sør, Makedonia og Serbia i vest og Romania i nord.

Jeg skal fly til Burgas å være der i 5 dager. Burgas er landets 4. største by og har litt over 200 000 innbyggere. Akkurat nå er det 24 grader der og strålende sol. Det skal bli deilig å gå barbent på en strand igjen. Slippe regntøy og sjøstøvler når man går ut døren. Etter regnværet og stormene i det siste føles det som en evighet siden sommeren forlot Bergen.

Det er også lenge siden jeg har vært i utlandet helt alene, ikke siden Kapp Verde i desember i fjor, så jeg er veldig spent på hvordan det blir å komme til et helt fremmed sted. Selv om jeg har reist mye alene så er det som å gå opp til en liten eksamen hver gang. Vil jeg finne ut av transport, valuta, spisbare steder og finner jeg det som er interessant å se? Er folkene vennlig innstilt til turister? Får jeg følelse av mestring eller blir det en angstfylt tur? Spennende er det ihvertfall :-)

Siden jeg har 6 1/2 time til her på Gardermoen kan jeg lese litt om Bulgaria og i boken jeg har med meg om Mindfullness. Det er bare å la tankene fare og prøve å være tilstedet her og nå. Slappe av og puste med magen.

#bulgaria #reise #reiseralene #svartehavet #europa

Én kommentar

Laila MA - Rundt Ekvator

23.09.2018 kl.09:37

Det blir spennende. Jeg var i Burgas for 5-6 år siden og det er et flott land. Det blir spennende å lese mer om hva du synes :)

Skriv en ny kommentar

Linda Mikkelsen

Linda Mikkelsen

48, Bergen

Drømmen min er å reise i alle landene i Asia før jeg blir pensjonert. Men innimellom frister det å reise til andre verdensdeler også. Jeg er så heldig at jeg har en jobb der jeg jobber en uke og har fri to uker. Så mulighetene er mangen til å reise. Har to store barn som er flyttet hjemmefra og er til og med blitt bestemor. Gleder meg veldig til å ha med meg barnebarna på tur når de blir litt større. Denne bloggen handler om mine reiser og alle de flotte stedene som finnes ute i den store verden. Både fjernt og nært. Har alltid vært fasinert av forskjellige kulturer. Hvordan mennesker lever, hvordan de tenker og hvorfor de tenker som de gjør. Og jeg elsker sol og varme. Sikkert fordi det er et stort savn, siden jeg bor i en by med max 80 soldager i året. På tross av været er jeg også veldig glad i norsk natur, så jeg poster av og til fra en fin fjelltur jeg har vært på. Takk for at du er med på reisene mine :-) Linda Mikkelsen

Kategorier

Arkiv