hits

Årets vakreste fjelltur

Forrige uke da jeg var på jobb planla vi en fellestur i fjellet. Så da ble det meg og fire spreke menn som kom oss avgårde til Bakkanosi et stykke utenfor Voss.

Vi kjørte gjennom Voss sentrum og gjennom Stalheimstunnelen. Så tok vi av fra E16 omtrent på fylkesgrensen til Sogn og Fjordane opp i Jordalen. Det var ikke noe skilt eller merking da vi begynte å gå fra Jordalen så det er lurt å ha kart med seg. Heldigvis hadde vi en kjentmann med som guidet oss oppover.

Det var en nydelig 3-4 timers tur opp til 1398 moh med en fantastisk utsikt over Nærøyfjorden.

Vi kunne ikke valgt en mer perfekt dag. Temperaturen var rundt 25 grader og det var skyfritt. Ser ut som kuene her i Slettedalen også virkelig nyter denne sommerdagen. Det er så vidt de leer på seg for å se hvem som kommer vandrende.

Jeg synes det var en bra tung tur der jeg seig oppover laaaaang bak turfølge mitt. Men jeg prøvde å nyte turen og ikke tenke på at jeg sinket de for mye.

Nesten 8 km fulgte vi Slettedalselvi oppover dalen til vi kom til dette tjernet.

Herfra er det "bare" to kilometer igjen til toppen. Det er mye løse steiner og ganske bratt et stykke her. Jeg kjente blodsmaken i munnen og var nesten på vei til å gi opp. Tok heller en pause i steinuren og motet meg opp til å gå resten.

For en belønning jeg fikk når jeg nådde toppen. En helt fantastisk utsikt over verdensarvriket Nærøyfjorden. Det ble gåsehud og tårer i øynene. Og for en mestringsfølelse.

Nesten 1400 meter rett ned i fjorden ser vi turistskip og mange som padler i kano.

Jeg synes faktisk at denne turen oppover dalen og den utsikten som åpenbarte seg var mektigere enn turen jeg gikk til Trolltunga for et par år siden.

Noe av grunnen var vel at det var veldig lite folk her og naturen virket nesten uberørt. Vi satt lenge helt alene på kanten av stupet. Helt fantastisk.

Så var det den lange turen ned igjen Slettedalen. Tilsammen er turen 20 kilometer og vi brukte 7 1/2 tur/retur. Jeg sinket nok turen med nesten to timer tror jeg, siden jeg var i så mye dårligere form enn de andre. Men det var ingen som var sur på meg for det. Det var en nydelig dag å tilbringe i fjellet.

Utsikt helt til Jotunheimen.

Etter å ha klart denne turen er jeg sikker på at jeg skal klare Galdhøpiggen jeg skal gå med familien min i slutten av august. Det er bare å innstille seg på å bruke litt tid så kommer man seg opp til slutt.

Nå, om en halvtimes tid, skal meg og en venninne på miniferie til Stavanger. Målet er en tur på Preikestolen i morgen. Men da må værmeldingen vise noe annet enn regn og torden som det er meldt nå. Blir det dårlig vær, så blir det vel bare byvandring i Stavanger. Kjekt å komme seg på tur uansett :-)

#bakkanosi #fjelltur #topptur #norge #vestlandet #reise #hordaland #sognogfjordane #nærøyfjorden #unesco #verdensarv #utpåtur

2 kommentarer

Laila MA - Rundt Ekvator

30.07.2018 kl.21:38

Lang tur men mange flotte øyeblikk, ser det ut til :-)

Tina Reiser

04.08.2018 kl.20:48

Ser ut som en kjempefin tur!

Skriv en ny kommentar

Linda Mikkelsen

Linda Mikkelsen

48, Bergen

Drømmen min er å reise i alle landene i Asia før jeg blir pensjonert. Men innimellom frister det å reise til andre verdensdeler også. Jeg er så heldig at jeg har en jobb der jeg jobber en uke og har fri to uker. Så mulighetene er mangen til å reise. Har to store barn som er flyttet hjemmefra og er til og med blitt bestemor. Gleder meg veldig til å ha med meg barnebarna på tur når de blir litt større. Denne bloggen handler om mine reiser og alle de flotte stedene som finnes ute i den store verden. Både fjernt og nært. Har alltid vært fasinert av forskjellige kulturer. Hvordan mennesker lever, hvordan de tenker og hvorfor de tenker som de gjør. Og jeg elsker sol og varme. Sikkert fordi det er et stort savn, siden jeg bor i en by med max 80 soldager i året. På tross av været er jeg også veldig glad i norsk natur, så jeg poster av og til fra en fin fjelltur jeg har vært på. Takk for at du er med på reisene mine :-) Linda Mikkelsen

Kategorier

Arkiv