hits

Ljubljana i Slovenia

Det er over tre uker siden meg og min venninne kom hjem fra Ljubljana, så nå må jeg få dele fra siste dagen vår der.

Vi ankom Ljubljana torsdag formiddag og reiste hjem igjen mandag ettermiddag. Hvis man bare har tenkt å være i hovedstaden er en langhelg mer enn nok tid. Byen er ikke så stor og det er mulig å gå til alle steder man ønsker å se. Hvis du vil se mer av Slovenia, sånn som oss, er Ljubljana et bra utgangspunkt siden det ligger omtrent midt i landet. Man kan kjøre til alle landets grenser på et par timer. Perfekt om man vil stå på ski i Alpene eller ønsker å bade i Middelhavet.

Vi hadde fått oss en dagstur og besøkt den mest fotograferte innsjøen i landet. Lake Bled med den lille øyen med kirken på (bare "bla" bakover i bloggen om du vil se bilder).

Søndagen var det maraton i byen, så mesteparten av trafikken sto stille. Vi kom oss ikke ut av byen så da ble det mer byvandring på oss.

Vi fant frem til "kunstnerkvartalet" i byen. Metelkova er en gammel militærleir som er blitt okkupert av kunstnersjeler. Minner litt om fristedet Kristiania i København.

Kreative sjeler som bor her.

Et gammelt fengsel er gjort om til et hostel. Unge back-packere fra hele verden besøker gjerne stedet. Her er 20 celler som er gjort om til rom.

Flott lekeplass 😊

Vi var her tidlig på dagen en søndag. Det var bare et par ungdommer å se her. En lå å sov oppe i et klatrestativ. Det hadde sikkert gått hardt for seg kvelden før. Noen drev å solgte dop fra en campingbil. Ikke et veldig koselig sted altså.

For å skremme bort nysgjerrige turister? :-D

Morsom statue. Det er visst mange konserter her på området. Ut i fra det jeg kunne se på plakatene var det mye veldig mørk musikk som spilles her.

Tilbake i den romantiske delen av byen gikk vi innom katedralen. Litt annen type utsmykking her. Snakk om kontraster.

Katedralen som ble åpnet i august 1706 er bygget i barokk stil og har noen nydelige malerier i taket og på veggene. Et vakkert bygg som ligger midt i byen.

Mandag formiddag var det altså retur hjem. Bare en liten advarsel til andre som besøker Ljubljana; ikke tenk at du skal spise på flyplassen før du flyr hjem igjen. Dette var det de hadde av "resturanter", en knøttliten pølsebod :-D

Vi satt oss på flyet etter en fin helg i solrike Ljubljana og har ikke sett solen siden. Forstår ikke hvorfor vi må bo i dette landet her jeg.

#reise #langhelg #ljubljana #slovenia #jentetur #norskereiseblogger

Én kommentar

Victoria Larsen

22.11.2017 kl.22:10

Så spennende :-)

Skriv en ny kommentar

Linda Mikkelsen

Linda Mikkelsen

47, Bergen

Drømmen min er å reise i alle landene i Asia før jeg blir pensjonert. Men innimellom frister det å reise til andre verdensdeler også. Jeg er så heldig at jeg har en jobb der jeg jobber en uke og har fri to uker. Så mulighetene er mangen til å reise. Har to store barn som er flyttet hjemmefra og er til og med blitt bestemor. Gleder meg veldig til å ha med meg barnebarna på tur når de blir litt større. Denne bloggen handler om mine reiser og alle de flotte stedene som finnes ute i den store verden. Både fjernt og nært. Har alltid vært fasinert av forskjellige kulturer. Hvordan mennesker lever, hvordan de tenker og hvorfor de tenker som de gjør. Og jeg elsker sol og varme. Sikkert fordi det er et stort savn, siden jeg bor i en by med max 80 soldager i året. På tross av været er jeg også veldig glad i norsk natur, så jeg poster av og til fra en fin fjelltur jeg har vært på. Takk for at du er med på reisene mine :-)

Kategorier

Arkiv