hits

Besøk i Guinness Storehouse

Da vi våknet i morges regnet det ute og det fortsatte det med resten av dagen. Men litt regn skremmer nå ikke oss, vi er jo tross alt bergensere.

Vi droppet turistbussen og valgte heller å gå litt rundt i byen. Dublin er en passe stor by med litt under 500 000 innbyggere i selve bykjernen. I Temple Bar er det mye liv fra morgen til langt på natt hver eneste dag. Det er live irsk musikk på flere puber fra tidlig på dagen.

Vi kom oss ut fra Temple Bar området og bestemte oss for å besøke Guinness Storehouse, siden det er et "must see" når man er her i Dublin.

Guinness begynte å brygge det berømte mørke ølet her for 250 år siden.

Guinness Storehouse var en skikkelig turistfelle. Det er 6 etasjer med museum, flere resturanter og en stor butikk med Guinness-effekter. For de som er interessert i ølbrygging er det sikkert veldig spennende. Men ikke for oss som ikke en gang liker mørkt øl. Det kostet til og med 25 euro å komme inn her. En skikkelig pengemaskin altså. Det var nok av folk som hadde funnet veien bort her i regnet i dag.

Det mest spennende med stedet var Gravity Bar helt på toppen. Her var det 360 grader med utsikt over byen. Så ut som dette var det høyeste bygget også.

Dette var de eneste Guinness produktene jeg kjøpte. Veldig gode karameller da.

Ellers ruslet vi litt mer langs elven og litt inn i butikker. Det ble en tidlig middag og tilbake på hotellet. I morgen må vi opp kl 05.30 for da skal vi på busstur helt opp til Nord-Irland. Vi skal til Giant's Causeway og innom Belfast blandt annet. Det tror jeg blir spennende. Det er den turen jeg har gledet meg mest til helt fra jeg booket flybilletter til Irland.

#dublin #irland #guinness #reise #storby #jenterpåtur

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linda Mikkelsen

Linda Mikkelsen

48, Bergen

Drømmen min er å reise i alle landene i Asia før jeg blir pensjonert. Men innimellom frister det å reise til andre verdensdeler også. Jeg er så heldig at jeg har en jobb der jeg jobber en uke og har fri to uker. Så mulighetene er mangen til å reise. Har to store barn som er flyttet hjemmefra og er til og med blitt bestemor. Gleder meg veldig til å ha med meg barnebarna på tur når de blir litt større. Denne bloggen handler om mine reiser og alle de flotte stedene som finnes ute i den store verden. Både fjernt og nært. Har alltid vært fasinert av forskjellige kulturer. Hvordan mennesker lever, hvordan de tenker og hvorfor de tenker som de gjør. Og jeg elsker sol og varme. Sikkert fordi det er et stort savn, siden jeg bor i en by med max 80 soldager i året. På tross av været er jeg også veldig glad i norsk natur, så jeg poster av og til fra en fin fjelltur jeg har vært på. Takk for at du er med på reisene mine :-) Linda Mikkelsen

Kategorier

Arkiv